שלום לכולם
גיסי עבר לדירה ברעננה ויש חיבור סיב אופטי לבניין (סלקום) (דירה שכורה)
בדירה מפוזרים נקודות בזק בכל החדרים , כולל ממ"ד
כבל קואקס מהכניסה לדירה עד לנקודה בסלון מנוצלת עבור חיבור ליס (מבחינתו רק יס)
איך מתבצע בפועל חיבור הסיבים בדירה? האם משחילים סיב לנקודה רצויה (נניח דרך הצינרת שמכילה את הכבל הדו-גידי של בזק)?
אין אפשרות לסלול תעלות נוספות בדירה, איך בפועל יגיע אינטרנט לכל הדירה, כולל הממ"ד? ניצול נקודת בזק להתקנת מתאם מתאים? ראיתי שיש מתאם בשם בי-ספוט, אזי מתאם כזה / דומה? יש משהו מומלץ?
האם בכלל אני פוגע והגישה היא בכיוון אחר?
אני מאמין שהטכנאים של סלקום מכירים ונפגשים במקרים כאלו כל יום ולכן יש להם פתרונות והייתי רוצה את הפתרון הנכון ביותר עבורו.
מטרה סופית שיהיה אינטרנט בכל הדירה, גם אלחוטית, בלי לגעת בכבל הקואקס שמחבר את יס
לא שוללים MESH אבל צריך אינטרנט גם בממ"ד (הדירה לא גדולה במיוחד)
תודה
חיבור אינטרנט בדירה - שאלות והמלצות (עבור גיסי)
"האם משחילים סיב לנקודה רצויה (נניח דרך הצינרת שמכילה את הכבל הדו-גידי של בזק)?"
התשובה היא כן.
לגבי שאר נקודות בבית. הפתרונות הנפוצים:
1) פריסת כבלי רשת מסוג Cat 6/7 בכל נקודות הבית לפי בחירתך. אבל זה מתבצע עצמאית ע"י הלקוח !
2) רשת Mesh אלחוטית/חוטית
לגבי דירה שכורה. הפתרון של רשת Mesh אלחוטית הוא הנפוץ והמקובל.
לא הייתי מנסה את הבי ספוט של בזק. תמיד עדיף ומומלץ להשקיע כסף בציוד פרטי.
לדוגמא: אתה יכול לרכוש 2 - 3 יחידות של הנתב: Xiaomi AX1800
לפזר במס' נקודות בבית. זה ישפר לך את טווח הקליטה וגם תמיד תוכל להשתמש בהם אם וכאשר תחליט לעבור דירה.
התשובה היא כן.
לגבי שאר נקודות בבית. הפתרונות הנפוצים:
1) פריסת כבלי רשת מסוג Cat 6/7 בכל נקודות הבית לפי בחירתך. אבל זה מתבצע עצמאית ע"י הלקוח !
2) רשת Mesh אלחוטית/חוטית
לגבי דירה שכורה. הפתרון של רשת Mesh אלחוטית הוא הנפוץ והמקובל.
לא הייתי מנסה את הבי ספוט של בזק. תמיד עדיף ומומלץ להשקיע כסף בציוד פרטי.
לדוגמא: אתה יכול לרכוש 2 - 3 יחידות של הנתב: Xiaomi AX1800
לפזר במס' נקודות בבית. זה ישפר לך את טווח הקליטה וגם תמיד תוכל להשתמש בהם אם וכאשר תחליט לעבור דירה.
- BingBong111
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- שם מלא: יאיר
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
מחזק את מה שאמרו מעלי, ניתן לחבר את ה mesh קווית באמצעות המוקה של יס (אגב, צריך להתעקש איתם לספק מוקה ולא HPNA)