Anthem MRX 740 review

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Moto פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 402
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 242
שם מלא: ildonaldo trumpo
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

...
סתם עוד סקירה סוביקטיבית. סקירה ללא מדידות לא שווה כלום ואין לסמוך עליה. גם ה AVM60 שהוא פרוססור העל שלהם עד שיצא ה AVM70 קיבל המון שבחים מכל הסוקרים, עד שהוא נבדק לעומק עם מדידות רבות עי אמיר מ ASR, והתברר שהוא מהונדס פחות טוב מרסיבר כניסה של דנון:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... sor.20155/

גם העובדה שאין בדגמים החדשים של אנטם תמיכה ב AURO 3D, הופכת אותם לפחות אטרקטיביים. אפילו ימהה נכנעו והוסיפו את ה AURO 3D למרות שהם מתגאים ב CINEMA DSP שלהם. עד עכשיו, ה AUROMATIC זה ה UPMIXER הטוב ביותר מאז LOGIC7 של HARMAN. רסיבר עכשיו בלי תמיכה ב AURO לא שווה כלום. יש המון סרטי ATMOS שבהם קידוד ה ATMOS ממש גרוע. במקרה זה, עדיף לבחור את פס הקול ה 5.1 או 7.1 ולבחור במצב AURO 3D. זה נותן אפקט הרבה יותר טוב מה ATMOS המקורי.

פרטים נוספים יש כאן:

Moto פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

25/08/2021 1:31  
ildonaldo כתב:
...
סתם עוד סקירה סוביקטיבית. סקירה ללא מדידות לא שווה כלום ואין לסמוך עליה. גם ה AVM60 שהוא פרוססור העל שלהם עד שיצא ה AVM70 קיבל המון שבחים מכל הסוקרים, עד שהוא נבדק לעומק עם מדידות רבות עי אמיר מ ASR, והתברר שהוא מהונדס פחות טוב מרסיבר כניסה של דנון:

גם העובדה שאין בדגמים החדשים של אנטם תמיכה ב AURO 3D, הופכת אותם לפחות אטרקטיביים. אפילו ימהה נכנעו והוסיפו את ה AURO 3D למרות שהם מתגאים ב CINEMA DSP שלהם. עד עכשיו, ה AUROMATIC זה ה UPMIXER הטוב ביותר מאז LOGIC7 של HARMAN. רסיבר עכשיו בלי תמיכה ב AURO לא שווה כלום. יש המון סרטי ATMOS שבהם קידוד ה ATMOS ממש גרוע. במקרה זה, עדיף לבחור את פס הקול ה 5.1 או 7.1 ולבחור במצב AURO 3D. זה נותן אפקט הרבה יותר טוב מה ATMOS המקורי.

פרטים נוספים יש כאן:

...
לא יודע האם סקירה ללא מדידות שווה או לא שווה כלום, אני כן יודע שכבעלים של Anthem MRX-1140 - מדובר בסאונד הכי טוב ששמעתי עד היום מרסיבר (והאזנתי ללא מעט רסיברים לפניו) ולכן החלטתי לרכוש אותו ולא רסיבר אחר.
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #4 

לא מתחבר לסאונד של החברה הזו
היה לי אינטגרייט של אנטם לניסיון
לפני כמה שנים, לא עשה לי כלום.

Moto פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

25/08/2021 13:23  
amitbak כתב:
לא מתחבר לסאונד של החברה הזו
היה לי אינטגרייט של אנטם לניסיון
לפני כמה שנים, לא עשה לי כלום.
...
זה בדיוק מה שאני טוען, הדבר סובייקטיבי לגמרי (לא חייבים להמתין למדידות, על-מנת להחליט האם אתה מתחבר לסאונד או לא)

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 242
שם מלא: ildonaldo trumpo
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #6 

25/08/2021 13:17  
Moto כתב:
25/08/2021 1:31  
ildonaldo כתב:

פרטים נוספים יש כאן:

...
לא יודע האם סקירה ללא מדידות שווה או לא שווה כלום, אני כן יודע שכבעלים של Anthem MRX-1140 - מדובר בסאונד הכי טוב ששמעתי עד היום מרסיבר (והאזנתי ללא מעט רסיברים לפניו) ולכן החלטתי לרכוש אותו ולא רסיבר אחר.
...
זו תופעה מאד מעניינת. כמעט כל המוצרים האודיפילים היקרים (מוצרי בוטיק), אכן נשמעים הרבה יותר טוב ממוצרי מיסטרים לחלק גדול מחובבי מוסיקה, והם באופן עקבי נמדדים ממש גרוע ממוצר מיינסטרים. למשל הרסיבר המתחרה של ה 1140 - ה NAD T778. כולם משבחים איך הוא נשמע טוב, עד שבא אמיר מ ASR וביצע מדידות וגילה שהוא בעל תחום דינאמי ויחס אות לרעש של DAC USB סיני ב 50 דולר. אותו הכנ"ל לגבי ה DAC הכי יקר של PS AUDIO שמתברר שהוא בעל ביצועים דומים לפטיפון של 70 דציבל יחס אות לרעש:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.9100/

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.15643/

אני מניח שמאותה סיבה שמגבר שפורפרתי ופטיפון נשמעים טוב יותר לאודיופילים, למרות שהם נחותים טכנולוגית ממגבר טרנזיסטורי או CD, כך גם עם ציוד אודיו יוקרתי. תוספת של הרמוניות נותן אפקט של חום כמו סאונד ישן ונוסטלגי. במכשירים חדשים מחברות מייסנטרים כמו דנון, הרסיבר מתוכנן לא לפי העדפה של גוון צליל, אלא לפי מדידות הנדסיות. הוא מספק סאונט סטרילי נקי ונטיראליי ללא גוון צליל מיוחד, והמון לא מתחברים לזה כנראה. אני אישית לא מצליח לשמוע הבדלים בין ציוד אודיפילי לבין רסיבר דנון, ויש לי את שניהם... בכל מקרה, בעיה נוספת עם ה 1140 היא המון באגים שלא כולם תוקנו עדיין, וזה לא אופייני לאנטם על סמך סדרות קודמות. גם לא ברור מה יהיה עם HDMI 2.1?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #7 

מי שאוהב מוזיקה לא מסתכל על מדידות וחרטה!
איך הרמקולים/מגבר נשמעים,זה מה שקובע!
האוזניים יותר מדוייקת מכל מכשיר מדידה הכי מתקדם שקיים.

Moto פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

25/08/2021 14:06  
ildonaldo כתב:
25/08/2021 13:17  
Moto כתב:

...
זו תופעה מאד מעניינת. כמעט כל המוצרים האודיפילים היקרים (מוצרי בוטיק), אכן נשמעים הרבה יותר טוב ממוצרי מיסטרים לחלק גדול מחובבי מוסיקה, והם באופן עקבי נמדדים ממש גרוע ממוצר מיינסטרים. למשל הרסיבר המתחרה של ה 1140 - ה NAD T778. כולם משבחים איך הוא נשמע טוב, עד שבא אמיר מ ASR וביצע מדידות וגילה שהוא בעל תחום דינאמי ויחס אות לרעש של DAC USB סיני ב 50 דולר. אותו הכנ"ל לגבי ה DAC הכי יקר של PS AUDIO שמתברר שהוא בעל ביצועים דומים לפטיפון של 70 דציבל יחס אות לרעש:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.9100/

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.15643/

אני מניח שמאותה סיבה שמגבר שפורפרתי ופטיפון נשמעים טוב יותר לאודיופילים, למרות שהם נחותים טכנולוגית ממגבר טרנזיסטורי או CD, כך גם עם ציוד אודיו יוקרתי. תוספת של הרמוניות נותן אפקט של חום כמו סאונד ישן ונוסטלגי. במכשירים חדשים מחברות מייסנטרים כמו דנון, הרסיבר מתוכנן לא לפי העדפה של גוון צליל, אלא לפי מדידות הנדסיות. הוא מספק סאונט סטרילי נקי ונטיראליי ללא גוון צליל מיוחד, והמון לא מתחברים לזה כנראה. אני אישית לא מצליח לשמוע הבדלים בין ציוד אודיפילי לבין רסיבר דנון, ויש לי את שניהם... בכל מקרה, בעיה נוספת עם ה 1140 היא המון באגים שלא כולם תוקנו עדיין, וזה לא אופייני לאנטם על סמך סדרות קודמות. גם לא ברור מה יהיה עם HDMI 2.1?
...
טוב,
מה אתה רוצה שאני אגיד לך ?
אתה מוזמן לרכוש את הרסיבר הבא שלך על סמך מדידות בלבד, אף אחד לא יעצור אותך.
לגבי באגים - בכל מוצר חדש יהיו באגים, באגים שאני חוויתי עד היום היו מינורים בלבד (כולם היו קשורים ל-Web Interface), רובם כבר טופלו בעדכון אחרון ולכל אחד מהם היה Workaround בתפריט של הרסיבר.
לגבי HDMI 2.1 כבר הכל די ברור - נכון לעכשיו אין/ לא זמין (ובכל זאת רכשתי אותו), משנה הבאה יהיה ניתן לשדרג בתוספת תשלום ל-HDMI 2.1 יציב ותקין (אם וכאשר יהיה רלוונטי עבורי, אשלם ואשדרג).
נערך לאחרונה על ידי Moto ב 25/08/2021 16:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #9 

תודה על הקישור לסקירה, בהחלט מעניין.
אני לא מצליח להבין איך רסיבר כל כך יקר של חברה יוקרתית לא מגיע עם HDMI 2.1 מובנה (הצ׳יפ התקין כבר מיוצר באופן רשמי) אלא רק כהבטחה לשדרוג עתידי בעלות לא ידועה. זה מבחינתי הכריע בשלב זה לא לרכוש אותו.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #10 

25/08/2021 14:28  
shiki כתב:
תודה על הקישור לסקירה, בהחלט מעניין.
אני לא מצליח להבין איך רסיבר כל כך יקר של חברה יוקרתית לא מגיע עם HDMI 2.1 מובנה (הצ׳יפ התקין כבר מיוצר באופן רשמי) אלא רק כהבטחה לשדרוג עתידי בעלות לא ידועה. זה מבחינתי הכריע בשלב זה לא לרכוש אותו.
...
כי הם דחו את היציאה של הסידרה די הרבה זמן, וכשהסתבר שיש בעיה עם הצ'יפ, העדיפו לא לחכות עוד זמן בלתי ידוע והוציאו אותה ללא. מי שירצה ישלם אחר כך עבור שדרוג, או ימתין עד שייוצרו סדרות חדשות עם הצ'יפ מובנה (אולי במחיר גבוה יותר מאשר הסדרות הראשונות). את הAVM90 הבכיר והיקר ביותר נראה שהם דוחים כבר עד שהכל יהיה פיקס.
Jack of some trades, master of none

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #11 

שוב פעם HDMI 2.1???

מה הדחיפות שעכשיו יהיה 2.1 ? אין דחיפות וגם לא תהייה כזו, בשנתיים שלוש הקרובות.

מי שקונה מכשיר לטווח ארוך חשוב שתהיה לו יכולת לקבל 2.1 תקין ולא שיגיע כרגע עם 2.1 תקול או עובד חלקי .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

25/08/2021 16:07  
istarmini כתב:
שוב פעם HDMI 2.1???

מי שקונה מכשיר לטווח ארוך חשוב שתהיה לו יכולת לקבל 2.1 תקין ולא שיגיע כרגע עם 2.1 תקול או עובד חלקי .
...
זה עניין פסיכולוגי גם. אתה משלם מחיר לא זול על דגם שזה הפיצ'ר החדש המרכזי בו, אז אתה מצפה שיעבוד גם אם אתה לא צריך אותו מיידית. כמו כן אם תרצה למכור אותו בעוד כמה שנים הערך שלו יהיה נמוך יותר בגלל "הבעיה". נסה למכור למישהו שרוצה 4K מכשיר מהסידרה הראשונה של הרסיברים עם 4K אבל בלי HDR...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #13 

לכן כתבתי שמי שרוכש היום הכרחי שירכוש מכשיר שיאפשר שדרוג אבל לא חייבים מכשיר שכולל את ה 2.1 כבר היום, כי זה פשוט מיותר
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

25/08/2021 17:57  
istarmini כתב:
לכן כתבתי שמי שרוכש היום הכרחי שירכוש מכשיר שיאפשר שדרוג אבל לא חייבים מכשיר שכולל את ה 2.1 כבר היום, כי זה פשוט מיותר
...
אם זה לא עניין דחוף ולא איזה מכשיר היי אנד ל5-10 שנים, עדיף לחכות ולקנות מכשיר שכבר עבר את השדרוג. בשביל מה להסתבך עם שדרוגים? חברה אחת הוסיפה קופסא מטופשת שלא נראה לי שהיבואן טרח לספק ללקוחות (דנון/מרנץ), אחת תחליף את הלוח אולי (יאמהה) וביקרים יותר (כמו אנת'ם) תצטרך לשלם על שדרוג. כל זה כשאתה במדינה עם שירות לקוחות רופף.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #15 

istarmini כתב:
שוב פעם HDMI 2.1???

...
אני מניח שאפשר לנהל על דיון שלם, יש משתמשים כמוני שזה פיצ׳ר שהוא חשוב להם גם בנקודת הזמן הנוכחית. יש לי מכשיר PS5 ובקרוב מאוד רוכש מסך שתומך 120fps ואני מניח שכל רכישה עתידית של מכשיר כזה או אחר תהיה כבר עם התמיכה ביכולות אז זה סובייקטיבי לחלוטין.

Ba6Ra6K
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #16 

25/08/2021 17:54  
Avi_Dagan כתב:
istarmini כתב:
שוב פעם HDMI 2.1???

...
זה עניין פסיכולוגי גם. אתה משלם מחיר לא זול על דגם שזה הפיצ'ר החדש המרכזי בו, אז אתה מצפה שיעבוד גם אם אתה לא צריך אותו מיידית. כמו כן אם תרצה למכור אותו בעוד כמה שנים הערך שלו יהיה נמוך יותר בגלל "הבעיה". נסה למכור למישהו שרוצה 4K מכשיר מהסידרה הראשונה של הרסיברים עם 4K אבל בלי HDR...
...
4K עם HDR עובד. הבעיה שהשילוב הזה לא עובד בקצב רענון 120Hz

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”