פריסת בזק פייבר (דברים שאולי לא ידעתם)
לא מעט אנשים מנסים לבדוק האם הכתובת שלהם אכן חוברה או נמצא תהליך חיבור.
למטרה זו, בזק השיקו מפת בדיקה פשוטה ולא הכי ידידותית למשתמש המצוי.
מצאתי כמה דברים מעניינים במפה. לדוגמא:
1) במידה והבית שלכם מסומן בנקודה שחורה זה אומר שהבניין כנראה בתהליך חיבור.
2) לא ניתן לראות בבירור איזה בניין חובר. ברגע שהמשתמש עושה זום לבניין ומתרחק, העסק פשוט מתחרבש.
3) אפרופו סלט של חירבושים לא ברור. גם ישנם בלונים ללא מספרים. סביר להניח שהבניינים שכבר חוברו לסיב, אך ללא מנויים פעילים.
https://www.bezeq.co.il/bezeqfibermap
עצה ממני לחברת בזק: תגדילו ראש ותוסיפו מקרא מסודר למפה.
חווית משתמש : ציון 0
למטרה זו, בזק השיקו מפת בדיקה פשוטה ולא הכי ידידותית למשתמש המצוי.
מצאתי כמה דברים מעניינים במפה. לדוגמא:
1) במידה והבית שלכם מסומן בנקודה שחורה זה אומר שהבניין כנראה בתהליך חיבור.
2) לא ניתן לראות בבירור איזה בניין חובר. ברגע שהמשתמש עושה זום לבניין ומתרחק, העסק פשוט מתחרבש.
3) אפרופו סלט של חירבושים לא ברור. גם ישנם בלונים ללא מספרים. סביר להניח שהבניינים שכבר חוברו לסיב, אך ללא מנויים פעילים.
https://www.bezeq.co.il/bezeqfibermap
עצה ממני לחברת בזק: תגדילו ראש ותוסיפו מקרא מסודר למפה.
חווית משתמש : ציון 0
לפי מה שרשמת. הערכה האישית שלי ,בסביבות שבועיים עד חודש.11/09/2021 17:23DubelBoom כתב: היי, השבוע טכנאים של בזק הגיעו עם כבל אופטי עד לפיר ששייך לבית שלי. יש איזו הערכה כמה זמן לוקח מהשלב הזה ועד שאפשר בפועל להתחבר?
כמובן שאני לא מצפה למספר מדויק, סתם מנסה להבין אם זה ברמת הימים / שבועות / חודשים....
זה גם יכול לקחת עד 4 חודשים . זה בעיקר תלוי ברמת העצלנות של בזק ובמידה יש להם בעיות טכניות בפריסה (בעיות תוואי).
אצלנו הבניין מחובר (בניין לא חדש) , אם אני מגיש בקשה לחיבור, האם האופטי יגיע עד לדירה ?
כי להבנתי התשתית הישנה (חוטי נחושת מהאלף הקודם) נשארים לחיבור לדירות, ובזק מעבירים על חוטי הטלפון הישנים והמעפנים 1 ג'יגה (למרחק קצר בתוך הבניין)
כי להבנתי התשתית הישנה (חוטי נחושת מהאלף הקודם) נשארים לחיבור לדירות, ובזק מעבירים על חוטי הטלפון הישנים והמעפנים 1 ג'יגה (למרחק קצר בתוך הבניין)
1) אין קשר לחוטי נחושת. הם נשארים כפי שהם.12/09/2021 12:02arix כתב: אצלנו הבניין מחובר (בניין לא חדש) , אם אני מגיש בקשה לחיבור, האם האופטי יגיע עד לדירה ?
כי להבנתי התשתית הישנה (חוטי נחושת מהאלף הקודם) נשארים לחיבור לדירות, ובזק מעבירים על חוטי הטלפון הישנים והמעפנים 1 ג'יגה (למרחק קצר בתוך הבניין)...
2) קבלן הביצוע מעביר סיב אופטי בקוטר 3 מ"מ מהארון האופטי של בזק לתוך הדירה, עד לנקודת תקשורת לפי בחירתך.
קרי עד לחדר בו אתה מעוניין לחבר את הראוטר.
זה מאוד תלוי בסוג הבניין וכמובן התשתיות.
במידה ובבניין וגם בדירה יש תעלות תקשורת, אז הם ישתדלו להעביר את הסיב דרך התעלות עד לתוך הדירה.
בבניינים ישנים יותר:
1) הם קודחים דרך הקיר החיצוני של הבניין ומשחילים את הסיב לחדר בו אתה מעוניין לחבר את הראוטר.
2) קודחים חור בקיר ליד דלת הכניסה, בסמוך למיקום הארון האופטי של בזק ואז משחילים את הסיב לתוך הדירה.
כנראה שיש לנו דעה שונה בנוגע לאיכות.12/09/2021 13:30HT-Assaf כתב: המפה דווקא נראית בסדר ולא מחורבשת, ושלוחצים על הנקודה הוא פותח את מספר הבניין.
את הבניין שלי חיברו ושמו קופסאות בכל הקומות, אבל הוא לא מסומן, למרות שבניינים אחרים ברחוב כן מסומנים....
זה אומר שהם עובדים על זה.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
גם אצלי המפה נראת בסדר והמיקומים מדוייקים.12/09/2021 17:54tzah כתב:כנראה שיש לנו דעה שונה בנוגע לאיכות.12/09/2021 13:30HT-Assaf כתב: המפה דווקא נראית בסדר ולא מחורבשת, ושלוחצים על הנקודה הוא פותח את מספר הבניין.
את הבניין שלי חיברו ושמו קופסאות בכל הקומות, אבל הוא לא מסומן, למרות שבניינים אחרים ברחוב כן מסומנים....
זה אומר שהם עובדים על זה....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אצלנו הותקנה כבר תשתית סיבים של בזק אבל לא מופיע במפה.
תת רמה של מפה. אפילו חברת אינלימטד עשו עבודה יותר איכותית עם מפת פריסה.
כאשר עושים זום על בניין.מופיעים בלונים אשר אמורים לציין את מס' המנויים. ברגע שמתרחקים ויוצאים ממצב זום יש איחוד של בלונים
כולל בלונים ללא מספרים. כך שזה בכלל לא ברור כמה דיירים בעצם מחוברים לאותו בניין. אני לא יודע אם זה מכוון, אבל יש שם דברים לא ברורים.
אני לא אמור לנחש מה משמעות הנקודה השחורה אשר מופיעה בחלק מהבניינים. יותר חכם היה להוסיף סטטוס חיבור לבניין וגם להוסיף מקרא מסודר.
כאשר עושים זום על בניין.מופיעים בלונים אשר אמורים לציין את מס' המנויים. ברגע שמתרחקים ויוצאים ממצב זום יש איחוד של בלונים
כולל בלונים ללא מספרים. כך שזה בכלל לא ברור כמה דיירים בעצם מחוברים לאותו בניין. אני לא יודע אם זה מכוון, אבל יש שם דברים לא ברורים.
אני לא אמור לנחש מה משמעות הנקודה השחורה אשר מופיעה בחלק מהבניינים. יותר חכם היה להוסיף סטטוס חיבור לבניין וגם להוסיף מקרא מסודר.
המספר על הבלונים לא אמור לציין את מספר הדיירים בבנין.
זה בסך הכל אגרגציה של הבניינים ברגע שאתה עושה זום, כי אין מספיק מקום במפה. אז כמה בניינים צפופים מאוחדים לבלון עם מספר.
אם יש בניין מרוחק שאין חיבורים נוספים לידו שלא צריך איחוד הוא ישאר ללא מספר.
דווקא מאוד ברורה המפה שלהם ומובנת. וגם במבט על אתה רואה כמה בניינים מחוברים לפי אזורים (ערים).
זה בסך הכל אגרגציה של הבניינים ברגע שאתה עושה זום, כי אין מספיק מקום במפה. אז כמה בניינים צפופים מאוחדים לבלון עם מספר.
דווקא מאוד ברורה המפה שלהם ומובנת. וגם במבט על אתה רואה כמה בניינים מחוברים לפי אזורים (ערים).
אני מבין שאתה עובד בזק13/09/2021 10:14HT-Assaf כתב: המספר על הבלונים לא אמור לציין את מספר הדיירים בבנין.
דווקא מאוד ברורה המפה שלהם ומובנת. וגם במבט על אתה רואה כמה בניינים מחוברים לפי אזורים (ערים)....
מאיפה לך שזה אגרגציה של הבניינים ברגע שאתה עושה זום? ואיך אני כמשתמש אמור להבין או לנחש את זה ללא מקרא או הסבר כלשהו?
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
דווקא לי זה היה ברור איך שנכנסתי למפה. כמו ש @HT-Assaf כתב.
מה שמרגיז זה שהם מחברים רק בניינים משותפים גם אם הבתים הפרטיים הבודדים נמצאים מסביבם, רואים את זה במפה בבירור באזור שלי.
נניח ואני כן מוכן לשלם על ההתקנה, כמה שיעלה, למה לא לתת לי אפשרות כזו אם התשתית כבר פרוסה ברחוב?
מה שמרגיז זה שהם מחברים רק בניינים משותפים גם אם הבתים הפרטיים הבודדים נמצאים מסביבם, רואים את זה במפה בבירור באזור שלי.
נניח ואני כן מוכן לשלם על ההתקנה, כמה שיעלה, למה לא לתת לי אפשרות כזו אם התשתית כבר פרוסה ברחוב?
החצ'קון (נקודה שחורה) שמופיעה בבניינים ממש לא היית ברורה . עד שקלטתי מה המשמעות של הסימון, זה היה נטו ניחוש מושכל. באופן כללי היא ממש לא נוחה. המפה של אנלימיטד הרבה יותר ברור ונוחה לשימוש. אבל שוב פעם, זה עניין של חוויות משתמש וטעם אישי.13/09/2021 21:37jagheadg כתב: דווקא לי זה היה ברור איך שנכנסתי למפה. כמו ש @HT-Assaf כתב.
נניח ואני כן מוכן לשלם על ההתקנה, כמה שיעלה, למה לא לתת לי אפשרות כזו אם התשתית כבר פרוסה ברחוב?...
כעצה אישית בלבד, אני מציע לא להתגמש יותר מידי ולומר משפטים כגון: "אני מוכן לשלם כמה שיעלה". זה פשוט גורם לתקדים
עבור בזק וחברות תקשורת אחרות ובעצם נותן להן גושפנקה למצוץ את דם ללקוחות וגם ליישר קו ביחד עם שאר חברות התקשורת.
עם קצת יוזמה וחוש טכני סביר, אתה יכול לפרוס בעצמך סיב. אתה פשוט צריך לבדוק היכן ממוקם הארון האופטי של בזק או לצורך העניין גם של חברות אחרות. סיב אופטי יעלה באורך של עד 50 מטר יעלה לך בסביבות 200 ש"ח. הבעיה העיקרית היא איך למשוך את הסיב. האם יש לך תעלות מתחת לקרקע ליד הבית דרכן אתה יכול להשחיל כבלים / סיבים.. או האם הסיב עצמו מגיע לארון תקשורת ממש עד לפתח הבית ואז זה ממש
"קלי קלות". זה כבר סיפור אחר לחלוטין, אם אין בכלל תשתית קרובה לבית שלך.
חשבתי שאנחנו אומת Start-Up. להשחיל סיב אופטי לץוך דירה או בית זה ממש לא Start-Up. אפילו בזק וכל החברות מסבירות בצורה שקופה, שהן מוכנות לוותר על דמי ההתקנה בהנחה שיש כבר סיב מוכן מושחל לתוך הדירה. אז לדעתי הכל עניין של יוזמה אישית!! .אם התחילו לפרוס תשתית סיבים במס' יישובים ביו"ש, אז בעל בית פרטי גם יכול לקחת יוזמה בסיסית ולחבר את הבית בעצמו.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
היום בבוקר ראיתי טכנאים של בזק מתקינים סיבים בבניין שלנו, בחיפה12/09/2021 8:35tzah כתב: לפי מה שרשמת. הערכה האישית שלי ,בסביבות שבועיים עד חודש.
זה גם יכול לקחת עד 4 חודשים . זה בעיקר תלוי ברמת העצלנות של בזק ובמידה יש להם בעיות טכניות בפריסה (בעיות תוואי)....
יש לציין שחברות פרטנר ואנלימטד כבר "תקעו יתד" אצלנו ברחוב לפני כשנתיים, אך הבניין שלנו מעולם לא חובר, ולהערכתי כנראה גם לא יחובר.
האם יתכן שכך יקרה גם עם בזק?
האם זה יעזור במשהו, אם אנדנד טלפונית לנציגי שירות הלקוחות?
אגב כרגע אני מנוי לחבילה 500 מגה של הוט, ובזק 200
13/09/2021 21:37jagheadg כתב: דווקא לי זה היה ברור איך שנכנסתי למפה. כמו ש @HT-Assaf כתב.
נניח ואני כן מוכן לשלם על ההתקנה, כמה שיעלה, למה לא לתת לי אפשרות כזו אם התשתית כבר פרוסה ברחוב?...
זה פשוט מאוד. החברות לא מעוניינות להשקיע זמן מיותר וכמובן לשלם לקבלן אקסטרה כסף, כאשר ביום בודד אותו קבלן
יכול לחבר נגיד 1-3 בניינים משותפים.
הגישה שלך, רק גורמת לחברות התקשורת להעלות מחירים. אם היו יותר אנשים שדווקא לא מוכנים להתחבר בכל מחיר, אז אולי
חברות התקשורת היו באמת שוקלות להוריד את מחירי ההתקנה. אבל ברגע שאתה מכריז שאתה מוכן לשלם כל מחיר, זה רק מדרבן את
החברות להעלות מחירים וסליחה על המילה.. לXXXק את כל שאר הלקוחות על על הדרך. (הערה: כמובן לא התכוונתי אליך ברמה האישית).
אתה יכול לבצע 95 אחוז מהעבודה ולהתקין את הסיב בעצמך (מלבד אקטיבציה והתקנת ממיר סיב).
כנקודת התחלה, אתה יכול לבדוק את הדברים הבאים:
1) למדוד מרחק מהבית הכי קרוב אליך , אשר כן מחובר לתשתית פייבר.
2) לבדוק היטב ולראות, האם יש עצים /מכשולים אשר עלולים להוות מכשול בפריסת הסיב.
3) לבדוק האם הסיב מצריך הטמנה בתוך הקרקע, או ניתן למתוח באוויר.
4) האם קיימת תשתית תת קרקעית כלשהי לצורך העברת סיבים/ כבלים.
5) בהתאם למרחק, ניתן להזמין סיב באורך מתאים ( 20, 30 , 50 מטר )
6) להשחיל עצמאית סיב בבית ,או פשוט לשלם לקבלן פרטי.
זו התעסקות רצינית, אבל אולי זה שווה במקום להתלונן ולהמתין שנה פלוס. הסיב לא יקר והכל עניין של נכונות לימוד וכמובן קצת זמן.
ברגע שקצה אחד של הסיב יהיה כבר מושחל בבית, אני בטוח שהם ישמחו לבוא לחבר אותך. אבל רצוי לשאול לבדוק מראש האם הם
בכלל מוכנים לבוא להתקין.
הרי זה win win לכולם במידה וההתקנה לא מורכבת. אז שווה לבדוק את הנושא מול חברות התקשורת.
שלחנו חללית לירח והיא התרסקה, אז אני מניח שבתנאים הנכונים עלי אדמות, ללא החלל החיצון עדיין
ניתן לפרוס סיב אופטי בין שני בתים