מסך 65" נורמלי, ללא תקציב מוגדר אבל לא מחפש ultra high-end

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Bartzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם :)

יש לי כרגע פלזמה PS50C550 של סמסונג עם ארטיפקטים של פסים ורטיקליים על חלקים במסך.

אני רוצה להחליף ל65" סבירה. אני רוצה לשלם כמה שפחות, אבל לא להתפשר על משהו גרוע. אני יודע שזה עניין אינדיבידואלי, אבל אני רוצה לקבל את היחס עלות/תועלת הכי גבוה במחיר של בין 3000-6000 ש"ח.

תודה!

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מגיע מפלזמה טובה, מעבר לטלוויזיית LED יהיה לך קשה בגלל עניין הניגודיות ורמת השחור. OLED ייתן לך חוויה דומה יותר לפלזמה ועוד יתרונות רבים באיכות התמונה אבל אלה מסכים מאוד יקרים, מעבר לגבול העליון של התקציב שלך.
אם אתה מוצא מסך סוני XH95 של 2020 במלאי זו האופציה היחידה שאני יכול להציע, או סמסונג Q90T שאני לא אוהב אותה אבל יש לה שחורים טובים מהסוני עקב יחס ניגודיות גבוה יותר.
אם תקח מסך 65 באזור ה3 אלף או אפילו 5 אלף אתה צפוי לאכזבה.

Bartzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

19/08/2021 18:48  
Yuvalfrr כתב:
אם אתה מגיע מפלזמה טובה, מעבר לטלוויזיית LED יהיה לך קשה בגלל עניין הניגודיות ורמת השחור. OLED ייתן לך חוויה דומה יותר לפלזמה ועוד יתרונות רבים באיכות התמונה אבל אלה מסכים מאוד יקרים, מעבר לגבול העליון של התקציב שלך.
אם אתה מוצא מסך סוני XH95 של 2020 במלאי זו האופציה היחידה שאני יכול להציע, או סמסונג Q90T שאני לא אוהב אותה אבל יש לה שחורים טובים מהסוני עקב יחס ניגודיות גבוה יותר.
אם תקח מסך 65 באזור ה3 אלף או אפילו 5 אלף אתה צפוי לאכזבה.
...
הפלזמה שלי כרגע מראה בערך 50-100 פסים ורטיקליים במגוון צבעים. נראה לי שכל טלוויזיה תקינה תהיה שיפור :)
אני מחפש משהו סביר באיזור ה3-6K. אני לא חושב שאכנס לדקויות של עד כמה התמונה טובה לעומת הפזלמה הנוכחית שלי.
בתוכן 4K, ההבדל לא יהיה עצום בכל מקרה?

נ.ב. - למה אתה לא אוהב את הQT90T?
תודה שוב.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני לא אוהב את סמסונג קודם כל כי נותן השירות שלהם מתעלל בלקוחות, תוכל למצוא הרבה הודעות בפורום. שנית, טלויזיה סמסונג מתקדמת תהיה בהירה ועם צבעים עזים, מאוד רוויים. אני מעדיף תמונה רגועה וטבעית כדוגמת סוני.
אם הציפיות לא בשמיים נסה למצוא סוני XH90 במלאי אם בכלל יש. יעמוד בתקציב וייתן לך מסך טוב מאוד.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #5 

זה לא משנה מה היה לך, זה ענתיקה. שחור פה, שחור שם, אם אתה לא וידאופיל שמעביר את מירב זמנו במאורה חשוכה בצפיית סרטי קולנוע אז חבל לחפש משהו דומה.לטוב ולרע הסמסונג מציעים את הדברים הטובים ביותר מבחינת השימוש של אדם ממוצע עם שימוש מגוון. אם אתה מצליח להכניס את ה Q65Q95T בתקציב זה הדבר הכי טוב שתוכל לקבל במחיר הזה. לגבי תקלות ושירות אני לא מתייחס, בסוף זה עניין של סטטיסטיקה, אבל שווה להשקיע. אם אתה מהאנשים שיש להם פרפקציוניזם וסוגדים לערכי מושלמות שאנשים, לא תמיד רציונאלים, קבעו, כדאי שתגיד לנו מראש שנדע מה להמליץ בצורה מדוייקת.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #6 

יש לי את E550 בחדר השינה (דגם מקביל לשלך רק חדש בשנתיים) אז אני באמת לא יודע על מה החברים האחרים מדברים כאן (נותנים לך ספינות דגל בגזרת ה4K של 2020 כתחליף ראוי למסך ביניים מ2010)... קניתי אותה לבית חדש יחד עם לד סמסונג ES8000 לסלון. כבר אז באופן כללי הפלזמה היתה נחותה כמעט בכל פרמטר פרט לעננות אבל השחורים שלה ממש לא היו כמו של הקורו.
לכן אני מוכן לחתום לך שכל מסך ממותג מוכר לא יפול במאומה מהפלזמה.
החלפתי את הלד בסלון בסוני 90XH בגודל 85. גם עליתי ב30 אינטש וגם שילמתי 5,000₪ פחות בהשוואה לקודמת. מעבר לזה פתאום יש HDR וסמארט חדש שהכל עובד בו.
חבל לשלם פרמיה על ספינות הגדל. עדיף דרג ביניים גבוהה מבחינת VFM.
אני כן חושב שכדאי להתאמץ למסך FALD כמו סוני סדרה 90 או סמסונג סדרה 80

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

19/08/2021 21:41  
ice2k כתב:
זה לא משנה מה היה לך, זה ענתיקה. שחור פה, שחור שם, אם אתה לא וידאופיל שמעביר את מירב זמנו במאורה חשוכה בצפיית סרטי קולנוע אז חבל לחפש משהו דומה.לטוב ולרע הסמסונג מציעים את הדברים הטובים ביותר מבחינת השימוש של אדם ממוצע עם שימוש מגוון. אם אתה מצליח להכניס את ה Q65Q95T בתקציב זה הדבר הכי טוב שתוכל לקבל במחיר הזה. לגבי תקלות ושירות אני לא מתייחס, בסוף זה עניין של סטטיסטיקה, אבל שווה להשקיע. אם אתה מהאנשים שיש להם פרפקציוניזם וסוגדים לערכי מושלמות שאנשים, לא תמיד רציונאלים, קבעו, כדאי שתגיד לנו מראש שנדע מה להמליץ בצורה מדוייקת.
...
1. לדעתי XH95 עדיפה על Q90/Q95T. אבל זו רק דעתי.

2. Q95T זה תוספת פרמיה כבדה על קופסאת חיבורים שהיא לא בדיוק קריטית כך שאם אתה רוצה לתת לו תמורה הכי גדולה לכסף לפחות תמליץ על Q90T.

3. תקלות ושירות זה עניין של סטטיסטיקה? אם אתה רומז לזה שסיפורי זוועה של סמסונג מופיעים הרבה כי סמסונג מוכרת הרבה יותר מסוני או LG אז אתה טועה. השירות של א.פ. הוא מזעזע אובייקטיבית לחלוטין, וזה לא נוגע רק לטלויזיות. חיפוש קצר ברשת ותקרא אינסוף סיפורי זוועה גם לגבי המקררים, המדיחים, כל המכשירים שהם נותנים להם "שירות". ועם כל הכבוד לסטטיסטיקה, מתי פעם אחרונה קראת על סיפור זוועה של סוני או LG? אני לאחרונה עברתי מסוני ל-LG, ושתיהן עם שירות טוב, גם בהתקנה וגם אם יש בעיה לאחר מכן. אני נוטה יותר לצד של LG, הם החליפו לי זרוע יקרה שהייתה לי NBP6 באחת חדשה לגמרי בלי שאלות. אבל גם סוני בסדר.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #8 

לא יודע מה עלית עלי,

1) אולי כן אבל היא יקרה יותר והיה צריך לבחור מה הכי קרוב לתקציב. המטרה כאן לא להגיד "מה הטלווזיה הכי טובה בעולם" או משהו דומה.

2 )למה להמליץ לו על משהו שכבר אי אפשר לקנות? נראה לי פספסת את המטרה של השירשור הזה..

3) אני לא רומז כלום, בטח לא מה שרשמת. רק מציין שאומר את דברי בבהסתייגות מנושא השירות, ואם שמים אותו בצד, אז זו ההמלצמה (ואם לא שמים בצד, אז שכל אחד יעשה את שיקוליו כי יש כאן נושא משמעותי מבחינת הדיווחים). לגבי מה הסיכוי להכווות? זה עניין של סטטיסטיקה. בקיצור, לא הבנת נכון את מה שרשמתי.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Bartzy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אני מחפש תמונה סבירה, לא וידאופיל משוגע, מתחבר לHTPC ורואה 4K כשיתאפשר, נטפליקס ולPS4 Pro מדי פעם (לא משחק יותר מדי).

אם המערכת הפעלה בטלוויזיה תהיה נורמלית ונוחה (לא מפריע לי אנגלית או עברית, רק שלא תהיה איטית ושבורה) אוותר על הHTPC.

במסגרת הדרישות האלו - XH90/95 או Q90T/Q95T?

יש משהו זול יותר שעדיין יענה על הצרכים שלי?

ועוד שאלה - הנחתי שאקנה 65" כי המרחק צפיה הוא בערך 3 מטר (אולי טיפה פחות). יש מה לעלות ל75" או שזו הגזמה?
תודה!

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

לגבי מרחק הצפיה - מרחק 3 מטר (טיפה פחות) הוא לדעתי הגבול העליון עבור מסך 65". יותר מזה כבר יהיה חבל.
בהחלט יש מקום לעלות ל-75" ב-3 מטר, אבל צפה הכפלה של התקציב. החוויה שלך מ-75" ב-3 מטר תהיה הרבה הרבה יותר טובה מאשר 65", זה אני מבטיח לך.
אני ישבתי 2.2 מטר מ-65" ועכשיו אני יושב 2.2 מטר ל-77". רוב האנשים יקראו לי משוגע, אבל עד שלא ינסו לצפות בסרט בצורה הזו לא יבינו כמה זה מהנה.
לדעתי הדגם המושלם עבורך זה סוני XH90, אם אפשר להשיג אותה במלאי. מערכת הפעלה אנדראויד, תמונה טובה (לא "וידאופילית" כהגדרתך), תתפקד יפה עם PS4, ומחיר משתלם. זה הדגם המשתלם ביותר של 2020.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”