מסך 75" עד 4K

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
guron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אני זקוק להמלצה על מסך 75" בתקציב של עד 4K (אפשר למתוח טיפה).
זווית צפיה לא חשוב כי הספה דיי מול הטלוויזיה אבל יש כמות לא מבוטלת של אור בסלון.

תודה

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #2 

זה תקציב סופר סופר נמוך למסך בגודל כזה. מסכים שעומדים בתקציב יהיו רעים מאוד. מסכים שחורגים קצת מהתקציב יהיו רעים. קח בחשבון שככל שגודל המסך עולה כך חשיבות איכותו גם עולה (בהתחשב באותו מרחק צפיה).
ההמלצה שלי היא לוותר על חלום ה75 ולכוון ל65. רק בירידה כזו בגודל תוכל למצוא מסך חצי נורמלי (גם לא להיט).
סתם לדוגמא, אם אתה מותח את התקציב אתה משיג מסך כמו סמסונג TU7. ראיתי את המסך הזה והוא ברמה נמוכה מאוד, לפחות עבורי. גם בגזרת LG כל שתשיג הוא מסך כניסה עם פאנל IPS.

guron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

18/08/2021 1:28  
Yuvalfrr כתב:
זה תקציב סופר סופר נמוך למסך בגודל כזה. מסכים שעומדים בתקציב יהיו רעים מאוד. מסכים שחורגים קצת מהתקציב יהיו רעים. קח בחשבון שככל שגודל המסך עולה כך חשיבות איכותו גם עולה (בהתחשב באותו מרחק צפיה).
ההמלצה שלי היא לוותר על חלום ה75 ולכוון ל65. רק בירידה כזו בגודל תוכל למצוא מסך חצי נורמלי (גם לא להיט).
סתם לדוגמא, אם אתה מותח את התקציב אתה משיג מסך כמו סמסונג TU7. ראיתי את המסך הזה והוא ברמה נמוכה מאוד, לפחות עבורי. גם בגזרת LG כל שתשיג הוא מסך כניסה עם פאנל IPS.
...
לכמה אני צריך לעלות לתקציב כדי לקבל מסך טוב? זאת רכישה לשנים ואני לא רוצה לעשות טעות

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4796
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 769 פעמים

שליחה #4 

פי 2 מינימום, וגם אז, אל תצא מנקודת הנחה שמדובר במסך לשנים רבות. המסכים היום שונים מאלו של פעם מהמון בחינות ומשך החיים שלהם לא גבוה בכלל.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@guron
מה מרחק הצפיה שלך? אני מנחש שאם אתה מכוון ל-75" אז אתה לא בדיוק יושב קרוב.

כפי שצויין למעלה, כדי לקבל 75" איכותי תצטרך יותר ממתיחת התקציב, מדובר בתקציב חדש לחלוטין והתחייבות כלכלית הרבה יותר משמעותית.

במידה ומרחק הצפיה לא רחוק מדי ו/או יש אפשרות לשחק עם מיקום הישיבה מול המסך, אני באמת חושב שלקחת את התקציב 4K ולהוסיף סביב ה-2K, תקבל מסך 65" איכותי מאוד שמבחינת איכות תמונה יספק אותך לשנים קדימה. מבחינת אורך חיים זה רק ההוא למעלה יוכל לומר. יש מסכים שגוססים אחרי שנה ופחות ויש שמחזיקים מעמד חצי עשור ויותר.

יש לציין שהמחירים שציינתי למעלה נוגעים למסכים של 2020 שרבים מהם כבר אזלו במלאי לחלוטין. אם אין מלאי, לצערי תיאלץ לחכות לירידת מחירי המסכים של 2021 שכרגע יקרים מאוד.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

תודה על התודה @guron אבל לא ציינת מה מרחק הצפיה שלך (מהעיניים ועד למיקום המסך הייעודי). כך אוכל לעזור לך לקבל החלטה מושכלת יותר לגבי גודל המסך.

guron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

18/08/2021 11:41  
Yuvalfrr כתב:
@guron

כפי שצויין למעלה, כדי לקבל 75" איכותי תצטרך יותר ממתיחת התקציב, מדובר בתקציב חדש לחלוטין והתחייבות כלכלית הרבה יותר משמעותית.

במידה ומרחק הצפיה לא רחוק מדי ו/או יש אפשרות לשחק עם מיקום הישיבה מול המסך, אני באמת חושב שלקחת את התקציב 4K ולהוסיף סביב ה-2K, תקבל מסך 65" איכותי מאוד שמבחינת איכות תמונה יספק אותך לשנים קדימה. מבחינת אורך חיים זה רק ההוא למעלה יוכל לומר. יש מסכים שגוססים אחרי שנה ופחות ויש שמחזיקים מעמד חצי עשור ויותר.
...
המרחק צפיה הוא 3.5 מטר - נראה לי שגבולי ל 65"
עבר הרבה זמן מאז שקניתי TV ואני קצת לא בעניינים... מה אני מפספס אם אני הולך על הסמסונג הזולות? יש לי את האפשרות הכלכלית להוסיף עוד כסף ואני רק רוצה להבין מה אני מרוויח או יותר נכון מה היחס עלות\תועלת אם אני מעלה את התקציב וגם כמה אני צריך לשים כדי לקבל מסך שלא אתבאס עליו (בעיקר מבחינת שחורים ובהירות).
אם יש אפשרות לקבל מסך עם רמקולים סבירים ברמה שלא חייב סאונדבר זה גם יתרון.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

18/08/2021 11:49  
guron כתב:
18/08/2021 11:41  
Yuvalfrr כתב:
@guron

...
עבר הרבה זמן מאז שקניתי TV ואני קצת לא בעניינים... מה אני מפספס אם אני הולך על הסמסונג הזולות? יש לי את האפשרות הכלכלית להוסיף עוד כסף ואני רק רוצה להבין מה אני מרוויח או יותר נכון מה היחס עלות\תועלת אם אני מעלה את התקציב וגם כמה אני צריך לשים כדי לקבל מסך שלא אתבאס עליו (בעיקר מבחינת שחורים ובהירות).
...
אכן 3.5 מטר זה כבר רחוק מדי ל-65" לטעמי. מצד שני לא הייתי רוצה לצפות ממרחק כזה במסך 75" נוראי.

אם ניקח את ה-TU7000 כדוגמא. הדבר היחיד שתקבל ממנה זה השחורים שאתה רוצה. יש לה יחס ניגודיות טוב, והיא מייצרת שחור אחיד יחסית. משם הכל מדרדר...בהירות ברצפה (אפילו מתחת לרצפה. בחדר בהיר לדעתי לא תוכל לצפות בה בכלל), השתקפויות של מראה, צבעים רעים אלא אם מכוונים אותה בצורה מדוקדקת, זווית צפיה על הפנים, אחידות אפור (אחידות הפאנל עצמו) גם רעה, יכולות תנועה גרועות. ובנוסף לכל תזכה לשירות המזעזע של אלקטרוניקס פרו (נותן השירות של סמסונג). הדבר היחיד שהטלויזיה מצטיינת בו, מעבר לשחורים והניגודיות, זה מהירות תגובה במידה ואתה גיימר. אבל גם אז, מה עוזר לך שהמשחק רץ חלק אם אתה סובל בלהסתכל על המסך?

לגבי רמקולים סבירים וללא צורך באודיו חיצוני (סאונדבר/רמקולים) אפשר לשכוח מזה. מסכים במחיר כפול ויותר יהיה עם רמקולים גרועים אז בוודאי דגמי כניסה כמו הסמסונג. כל אוזן ואוזן שונה, אבל מי שמעריך וזקוק לאודיו טוב לא יוכל להסתפק ברמקולים של המסך.

ויש לזכור שהסמסונג למעלה היא אחרי מתיחת התקציב מעבר ל-4K שצויין. ב-4K בצויין תקבל מסכים ממותגי מדבקה ואז המצב רע עוד יותר ברוב המקרים. לאחותי יש מסך 55" של איזו חברה שאני לא זוכר את שמה שבכלל מתמחה במזגנים והתמונה פשוט מזעזעת. וזה ב-55", ב-75" זה יהיה מודגש שבעתיים.

אני מצטער שאני רק יכול לאכזב אותך בהתחשב בתקציב, אבל כדי לקבל מסך איכותי היום צריך תקציב מכאיב. ויש כ"כ הרבה מסכים גרועים שרוכבים על ה-4K ומשתמשי במונחים כמו "ULTRA HD" ו-"HDR" כדי ליצור מצג שווא שהמסך הוא מתקדם, איכותי ועם תמונה נהדרת. זה לא המצב.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה להגדיל תקציב ולקנות יד2. למרות שאני מאוד לא אוהב את האופציה הזו. עם זאת, אני מכרתי לאחרונה מסך נהדר Sony XH95 ב-65" עם אורך חיים של 9 חודשים ועובד מצויין. יש לפעמים מציאות.

guron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

18/08/2021 12:01  
Yuvalfrr כתב:
18/08/2021 11:49  
guron כתב:

...
אכן 3.5 מטר זה כבר רחוק מדי ל-65" לטעמי. מצד שני לא הייתי רוצה לצפות ממרחק כזה במסך 75" נוראי.

אם ניקח את ה-TU7000 כדוגמא. הדבר היחיד שתקבל ממנה זה השחורים שאתה רוצה. יש לה יחס ניגודיות טוב, והיא מייצרת שחור אחיד יחסית. משם הכל מדרדר...בהירות ברצפה (אפילו מתחת לרצפה. בחדר בהיר לדעתי לא תוכל לצפות בה בכלל), השתקפויות של מראה, צבעים רעים אלא אם מכוונים אותה בצורה מדוקדקת, זווית צפיה על הפנים, אחידות אפור (אחידות הפאנל עצמו) גם רעה, יכולות תנועה גרועות. ובנוסף לכל תזכה לשירות המזעזע של אלקטרוניקס פרו (נותן השירות של סמסונג). הדבר היחיד שהטלויזיה מצטיינת בו, מעבר לשחורים והניגודיות, זה מהירות תגובה במידה ואתה גיימר. אבל גם אז, מה עוזר לך שהמשחק רץ חלק אם אתה סובל בלהסתכל על המסך?

לגבי רמקולים סבירים וללא צורך באודיו חיצוני (סאונדבר/רמקולים) אפשר לשכוח מזה. מסכים במחיר כפול ויותר יהיה עם רמקולים גרועים אז בוודאי דגמי כניסה כמו הסמסונג. כל אוזן ואוזן שונה, אבל מי שמעריך וזקוק לאודיו טוב לא יוכל להסתפק ברמקולים של המסך.

ויש לזכור שהסמסונג למעלה היא אחרי מתיחת התקציב מעבר ל-4K שצויין. ב-4K בצויין תקבל מסכים ממותגי מדבקה ואז המצב רע עוד יותר ברוב המקרים. לאחותי יש מסך 55" של איזו חברה שאני לא זוכר את שמה שבכלל מתמחה במזגנים והתמונה פשוט מזעזעת. וזה ב-55", ב-75" זה יהיה מודגש שבעתיים.

אני מצטער שאני רק יכול לאכזב אותך בהתחשב בתקציב, אבל כדי לקבל מסך איכותי היום צריך תקציב מכאיב. ויש כ"כ הרבה מסכים גרועים שרוכבים על ה-4K ומשתמשי במונחים כמו "ULTRA HD" ו-"HDR" כדי ליצור מצג שווא שהמסך הוא מתקדם, איכותי ועם תמונה נהדרת. זה לא המצב.

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה להגדיל תקציב ולקנות יד2. למרות שאני מאוד לא אוהב את האופציה הזו. עם זאת, אני מכרתי לאחרונה מסך נהדר Sony XH95 ב-65" עם אורך חיים של 9 חודשים ועובד מצויין. יש לפעמים מציאות.
...
מה אתה חושב על XIAOMI MI TV Q1 75 ?

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

פה בפורום יש חבר'ה שאומרים שהוא מסך טוב. אני לא יכול להגיב כי לא ראיתי אותו וגם לא חקרתי את היכולות שלו. XIAOMI לרוב מייצרים מוצרים באמצע הסקלה (בכל התחומים - סמרטפון, שואב אבק, סטרימרים וכו') עם ערך טוב לכסף לעומת התמחור המקובל בשוק. אבל חוץ מזה אני לא יכול לספק אינפורמציה. תקיש בגוגל ותקבל כל מיני ביקורות שיתנו לך רעיון טוב יותר איך הטלויזיה.

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #11 

אל תבוא עם תקציב של 4000 למסך 75, זה פשוט לא לעניין. הXIAOMI שהזכרת זה באמת הדבר הכי טוב שאפשר לקבל בפחות מ10000 מבחינת איכות התמונה בהנחה שהתוכן באיכות גבוהה (בשידורים באיכות נמוכה היא כנראה לא תהיה משהו). מחיר למשהו באמת טוב כמו שאמרת (שחורים, בהירות) הוא בין 11000 ל 15000, רק כדי שתבין איפה אתה עומד (גם אני רוצה דירה מרווחת, לכיוון ה 100 מ"ר, במרכז תל אביב, הדבר שהכי קרוב ל1.5 מיליון. אני יכול לרצות עד מחרתיים עם תקציב כזה...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

guron פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

18/08/2021 21:42  
ice2k כתב:
אל תבוא עם תקציב של 4000 למסך 75, זה פשוט לא לעניין. הXIAOMI שהזכרת זה באמת הדבר הכי טוב שאפשר לקבל בפחות מ10000 מבחינת איכות התמונה בהנחה שהתוכן באיכות גבוהה (בשידורים באיכות נמוכה היא כנראה לא תהיה משהו). מחיר למשהו באמת טוב כמו שאמרת (שחורים, בהירות) הוא בין 11000 ל 15000, רק כדי שתבין איפה אתה עומד (גם אני רוצה דירה מרווחת, לכיוון ה 100 מ"ר, במרכז תל אביב, הדבר שהכי קרוב ל1.5 מיליון. אני יכול לרצות עד מחרתיים עם תקציב כזה...
...
כן, אני עכשיו מבין שזה לא ריאלי.
זה ממש מבלבל, במיוחד סמסונג וכל שמות הדגמים שלהם.
בגלל זה אני בא לפה להתייעץ עם החברים:)
לפעמים הייתי רוצה להיות כמו אלה שפשוט נכנסים לחנות מוצרי חשמל ומגהצים 😅

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

18/08/2021 22:47  
guron כתב:
18/08/2021 21:42  
ice2k כתב:
...
כן, אני עכשיו מבין שזה לא ריאלי.
זה ממש מבלבל, במיוחד סמסונג וכל שמות הדגמים שלהם.
בגלל זה אני בא לפה להתייעץ עם החברים:)
לפעמים הייתי רוצה להיות כמו אלה שפשוט נכנסים לחנות מוצרי חשמל ומגהצים 😅
...
אני לא נכנס לחנות ופשוט מגהץ, אלא חוקר את הדגמים השונים, קורא ביקורות ואז רוכש אינטרנטית/טלפונית.
אני חושב שמי שצופה בטלויזיה לפחות שעה ביום צריך לדעת שהשקעה מכבדת במסך איכותי משתלמת. תמונה טובה יכולה להעלות לך חיוך בסוף היום. כנ"ל לגבי סאונד. מוזיקה היא התרפיה מספר אחת שלי, אז האם לקנות מוצר" משתלם" וזול שיעשה את העבודה או מוצר יקר יותר שירגש אותי. היות וניתן לרוב לחלק להמון תשלומים אני באמת חושב שבניגוד לדברים אחרים שאתה רוכש בתשלומים, במקרה של בידור בבית אפשר באמת למדוד את זה בהוצאה יומית.
כלומר, אני רכשתי לאחרונה LG CX 77 במחיר פצצה, אבל בוא נגיד שהוא עלה לי בערך 3 פעמים התקציב שנכנסת איתו (והגודל רק 2 אינץ' גדול יותר). לומר לך שהיה לי סכום כזה זמין בעו"ש זה שקר. אז חילקתי אם אני לא טועה ל36 תשלומים (וגם 6 שנים אחריות מורחבת). לחודש זה יוצא 400 ש"ח כולל האחריות. זה אומר שאני מוציא ביום 13 ש"ח על המסך. אם הייתי רוכש מסך מעאפן שאני לא באמת אהנה ממנו זה היה מסתכם נאמר ב5-6 ש"ח. מה עדיף? התשובה ברורה. בלי להיכנס לאף אחד לכיס, מי שיכול ספונטנית לקנות מנה שווארמה או אפילו מנה פלאפל באופן יומי, יכול לממן מסך איכותי. שאלה של תכנון. ושוב אני לא מעודד את תרבות הקרדיט ואוברדראפט, אבל בתחום הבידור לדעתי זה נדרש לשלם בקצב איטי רכישה גדולה שתשרת אותך שנים, ואם הרכישה טובה תעניק לך אלפי חיוכים.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #14 

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #15 

תמורה טובה למחיר, אני לא הייתי קונה (רוצה OLED) 😄

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #16 

ה sony KD75XH8096BAEP טובה מאוד בגדלים 75 ו 85 הפנל הוא va עם ניגודיות גבוהה (בקטנות יותר ips).
בנוסך הפנל הוא triluminds שזה המקביל של סוני ל qled של סמסונג.
מעבד התמונה מוצלח מאוד.
יש כרגע מבצע ללקוחות פלאפון וyes את "75 כולל התקנה והובלה ב 5590 3 שנות אחריות ישפאר ובתשלומים נוחים.
תמורה מעולה.
אני בחרתי באופציה הזאת.
ממתין להתקנה שבוע הבא היום סופקה לי.
חשבתי בהתחלה על השיאומי אבל...
הם לא עם ניסיון מוכח ולא ברור מי מייצר להם ובכלל זה לא המותג עבור לב הבית הסלון לפחות לא כעת וגם הניסיון של סוני עם עם מעבד שמתמודד יפה עם שידורים באיכות נמוכה כמו sd ו 720p שקיימים בארץ הכריעו את הכף.
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 25/08/2021 17:51, נערך 3 פעמים בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

@tascam
אולי תפסיק בבטחון מופרז למכור לאנשים פה XH80 בגודל 75" כמסך VA כאשר הוא בכלל IPS? ה-85" בלבד הוא VA.

אחרת תצדיק את החצי השני של השם משתמש שלך.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

הוא va ב 75 אינץ בוודאות לפני הרכישה ראיתי אותו בפועל פתח תקווה בקניון הגדול. וישר רואים שאן לא את הזויות של הips שיש ל lg לידו.
וניתן גם לראות את הקונטרסט העמוק שלו.
וגם בררתי באולם תצוגה של ישפאר
נערך לאחרונה על ידי tascam ב 25/08/2021 23:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
רב סרן-רועי קליין.

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

https://www.displayspecifications.com/en/news/946e29b

כנס ללינק וקרא בעצמך.
רב סרן-רועי קליין.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”