TP link Deco Mesh wifi

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
רועי51 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 897
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

מתנצל על הנושא באנגלית, פשוט לא יודע באמת במה המדובר, למעט ההבנה שאולי יש סיכוי לשיפור מסיבי באיכות רשת הווייפיי שבביתי. די מיואש מאיכות קליטת שידורי טלויזיה מהרשת, כנראה בשל מרחק וקומה נפרדת ממקום המצאות הראוטר. האם למישהו כאן יש נסיון עם הענין הזה והאם מדובר למעשה במשהו שאמור להחליף את הראוטר הביתי של בזק או לעבוד יחד איתו. בקיצור, כהדיוט מושלם מצפה להדרכה וייעוץ מהמבינים ובעלי הנסיון. תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

כן. מוצר טוב. טכנולגיית mesh.

חבר יחידה אחת לראוטר. שניה ושלישית רצוי לחווט ישירות אחת לשניה. אם לא ניתן אז לוודא שהן בטווח קליטה אחת של השניה.

tamir89
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

בעיקרון מוצר טוב כמו שנאמר כאן (כל עוד הוא עובד).

אצלי זה החזיק ועשה את העבודה כמו שצריך במשך כשנתיים. לאחר מכן המהירות של היחידה השניה (שלא מחוברת לראוטר) ירדה פלאים למהירויות שלא מאפשרות גלישה ושיחות זום (רק יש לציין שהיחידה השניה אצלי עבדה באופן אלחוטי).

יתכן שזה היה פשוט חוסר מזל ונפלתי על יחידה לא טובה, כי יש הרבה אנשים שזה לא קרה להם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

כדאי מדי פעם לעשות optimize לרשת. מספיק שמישהו מהשכנים משתמש באותם ערוצים והמהירות צונחת לשניכם. אני עושה את זה פעם בחודש, לרוב אין בעיות אבל מדי פעם זה מזהה בעיה ומעביר את היחידה לתדרים הכי נקיים (גם ב-2.4 וגם ב-5). משונה שזה לא משהו שנעשה כל הזמן, ושצריך לעשות ידנית אבל זה המצב.

tamir89
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

17/08/2021 15:35  
oferlaor כתב:
כדאי מדי פעם לעשות optimize לרשת. מספיק שמישהו מהשכנים משתמש באותם ערוצים והמהירות צונחת לשניכם. אני עושה את זה פעם בחודש, לרוב אין בעיות אבל מדי פעם זה מזהה בעיה ומעביר את היחידה לתדרים הכי נקיים (גם ב-2.4 וגם ב-5). משונה שזה לא משהו שנעשה כל הזמן, ושצריך לעשות ידנית אבל זה המצב.
...
כמובן שניסיתי את האפשרות הזו, כמו גם אפשרויות נוספות כמו התקנת הרשת מחדש, החלפה בין היחידות, שינוי מיקום היחידה הבעייתית וכיו"ב.

שוב, מה שקרה אצלי לא בהכרח מעיד על בעיה כללית של המוצר אבל כדאי לקחת לתשומת הלב.

לאור הבעיה שהייתה לי עם הדקו, הזמנתי בהמלצת חברי הפורום את ה-AX3 PRO של Huawei והוא עובד מצוין אפילו כיחידה בודדת. לצורך גלישה מיטבית הוזמנה יחידה נוספת שתשמש כ-MESH. אני חושב גם שזה יוצא יותר זול מהדקו.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”