למה הרמקולים האחוריים מרגישים גבוהים?
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

- תגובות: 73
שלום וברכה, סידרתי סוף סוף את המערכת ואת הרמקולים עם הספא החדשה(5.1 סראונד סאונד), הכל מרגיש פיקס אבל יש לי הרגשה שהרמקולים האחוריים די גבוהים לי במחינת איך שאני שומע אותם, הם כן יוצרים סוג של מעגל כמו ההרגשה שזה תלת מימידי אבל זה עדיין לא מושלם.
הרמקולים האחוריים ברשותי הם Morel SP2, הם סבבה הם סטליטיים והם עושים תעבודה אבל אולי אני נמוך מידי בשבילהם?
אני שם אותם 60 סנטימטר מעל קו האוזן כמו שמצוין באתרים, אך זה מרגיש לי קצת גבוה גם לאחר כיול עם הרסיבר שלי V6A של ימאהה.
יצא לי לחשוב על זה אולי אני צריך להוריד אותם ל40-50 סנטימטר מעל הגובה? אולי אני נמוך בשביל 60 סנטימטר ?
לא יודע אם זה קשור אבל אני מטר 70.
תודה על העזרה.
הרמקולים האחוריים ברשותי הם Morel SP2, הם סבבה הם סטליטיים והם עושים תעבודה אבל אולי אני נמוך מידי בשבילהם?
אני שם אותם 60 סנטימטר מעל קו האוזן כמו שמצוין באתרים, אך זה מרגיש לי קצת גבוה גם לאחר כיול עם הרסיבר שלי V6A של ימאהה.
יצא לי לחשוב על זה אולי אני צריך להוריד אותם ל40-50 סנטימטר מעל הגובה? אולי אני נמוך בשביל 60 סנטימטר ?
לא יודע אם זה קשור אבל אני מטר 70.
תודה על העזרה.
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
תכנס להגדרות ותנמיך את רמת הצליל לאחוריים
או שתעשה כיול עם מיקרופון לרסיבר שלך (אם תומך)
מה ציוד האאודיו שלך?
מה ציוד האאודיו שלך?
- GalZohar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 832
מה המרחק שלהם ממך? אם הם קרובים, אז ברור ש-60 ס"מ מעל הראש ירגיש "מלמעלה". ההמלצה הזו מניחה מרחק סביר בין הרמקול לאוזן... מצד שני אם הרמקול קרוב מדי להנמיך אותו יכול לעשות יותר נזק מתועלת כי אז הוא ממש ישב לך בתוך הראש וזה גם ממש לא מומלץ.
מניח שאתה מתכוון לכיוון שממנו מגיע הסאונד ולא לתגובת התדרים.
מניח שאתה מתכוון לכיוון שממנו מגיע הסאונד ולא לתגובת התדרים.
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

הציוד שלי:12/08/2021 3:11legopart כתב: תכנס להגדרות ותנמיך את רמת הצליל לאחוריים
מה ציוד האאודיו שלך?...
סטריאו: q acoustics 3030i
סנטר: q acoustics 3090C
סאבוופר: SVS 2000 SB
סראונד: MOREL SP2
רסיבר: V6A של ימאהה מודל 2020
טלוויזיה OLED LG CX
עשיתי כיול נקי דרך הרסיבר עם המיקרופון שמגיעה איתו אבל זה לא נשמע טוב גם אחרי כיול כאילו זה מרגיש לא מספיק טוב אולי באמת איך שאני שם תרמקולים אולי החדר אולי אני צעיר בזה ואני לא מספיק מבין חחחח.
אני די חדש בתחום, נכנסתי בדיוק לפני כפחות משנה, אני עדיין בשלבי ניסיון כי החדר שלי יחסית חדר צר וקטן עם ארון וחלון שמפריעים לאקוסטיקה של החדר, הציוד שלי יחסית גדול לחדר הזה אבל קניתי את הציוד במחשבה על מעבר דירה.12/08/2021 7:43GalZohar כתב: מה המרחק שלהם ממך? אם הם קרובים, אז ברור ש-60 ס"מ מעל הראש ירגיש "מלמעלה". ההמלצה הזו מניחה מרחק סביר בין הרמקול לאוזן... מצד שני אם הרמקול קרוב מדי להנמיך אותו יכול לעשות יותר נזק מתועלת כי אז הוא ממש ישב לך בתוך הראש וזה גם ממש לא מומלץ.
מניח שאתה מתכוון לכיוון שממנו מגיע הסאונד ולא לתגובת התדרים....
בכל מקרה כדי להקל עליי ואם תוכלו לעזור לי כדי לשפר את החוויה הנה תמונות מהחדר(סליחה על הבלאגן חחח
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- שחו
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1354
הרמקולים ממורכזים מדי לדעתי ומכוונים פנימה מדי לכיוון הצופה
נסה לפתוח קצת את הזווית שלהם toe out.
לחלופין, הייתי מנסה לתלות נמוך יותר בקירות משני צידי המיטה במידה וזה אפשרי ( לא רואים בתמונה האם יש קיר בשני הצדדים ) ולא מעליך
לחלופין, הייתי מנסה לתלות נמוך יותר בקירות משני צידי המיטה במידה וזה אפשרי ( לא רואים בתמונה האם יש קיר בשני הצדדים ) ולא מעליך
שחר
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

את הרמקול הימיני אני יכול להשים בקיר הימיני, רמקול שמאלי הוא הבעיה אין לי איפה לתלות אותו בצד שמאל וגם אם יש לי בצד שמאל זה מאד רחוק מהצופה.12/08/2021 11:27שחו כתב: הרמקולים ממורכזים מדי לדעתי ומכוונים פנימה מדי לכיוון הצופה
לחלופין, הייתי מנסה לתלות נמוך יותר בקירות משני צידי המיטה במידה וזה אפשרי ( לא רואים בתמונה האם יש קיר בשני הצדדים ) ולא מעליך...
אולי אני לא שם את הרמקולים בזווית נכונה? יש דוגמאות איך שמים אותם(ספא צמודה לקיר)?
כמו שאמרתי אני די מנסה עם זה זמן מה ואני לא מבין מה אני לא עושה נכון עם הרמקולים האחוריים, אני מבין שזה לא אמור להיות מושלם הראי הספא צמודה לקיר זה מקשה על הרמקולים לייצר מעגל של סראונד אבל איך עושים את זה נכון ועוד עם רמקולים כאלו וlimit כזה עם ספא?
- Yuvalfrr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
סתם מחשבה יצירתית וכנראה לי ישימה...אבל אולי רמקול אחד על הקיר הימני ורמקול שמאל על איזשהו מעמד זול וקל.
לי היה בזמנו גם מורל SP2 כסראונד והם היו משני צדדיי (אמנם רחוק יותר מהאוזן) וזה היה אחלה.
לי היה בזמנו גם מורל SP2 כסראונד והם היו משני צדדיי (אמנם רחוק יותר מהאוזן) וזה היה אחלה.
-
CampofMusic
-
- חבר פעיל

רעיון טוב, אני אדבר עם מישהו שמבין במערכות וסאונד ואני אגיד לו על הרעיון,13/08/2021 2:38Yuvalfrr כתב: סתם מחשבה יצירתית וכנראה לי ישימה...אבל אולי רמקול אחד על הקיר הימני ורמקול שמאל על איזשהו מעמד זול וקל.
לי היה בזמנו גם מורל SP2 כסראונד והם היו משני צדדיי (אמנם רחוק יותר מהאוזן) וזה היה אחלה....
- Moshe984
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1525
היי, אחרי הכיול שעשית תיכנס להגדרות ותשים אחוריים על מינימום מרחק שניהם, ותרים להם בווליום 4DB כנ"ל הסאבוופר, ואז תאמר.
תהנה.
תהנה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
@CampofMusic
אל תקשיב לעצה הזו.14/08/2021 7:54Moshe984 כתב: היי, אחרי הכיול שעשית תיכנס להגדרות ותשים אחוריים על מינימום מרחק שניהם, ותרים להם בווליום 4DB כנ"ל הסאבוופר, ואז תאמר.
תהנה....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
@CampofMusic
מיקמת את הרמקולים במיקום סביר, יחסית למה שאפשרי בחדר.
כיוון שהרמקולים קרובים אליך, בשל מגבלת המיקום, תעשה ניסיון:
תכוון את הרמקולים למרכז החדר, ולא ישירות לכיוון מיקום הראש שלך.
מדובר ברמקולי אווירה, ולכן זה יכול לתת תוצאה טובה יותר מאשר כשהם מכוונים ישירות אליך.
אם נשמע לך פחות טוב, אחרי כיול, תחזיר לכיוון המקורי.
מיקמת את הרמקולים במיקום סביר, יחסית למה שאפשרי בחדר.
כיוון שהרמקולים קרובים אליך, בשל מגבלת המיקום, תעשה ניסיון:
תכוון את הרמקולים למרכז החדר, ולא ישירות לכיוון מיקום הראש שלך.
מדובר ברמקולי אווירה, ולכן זה יכול לתת תוצאה טובה יותר מאשר כשהם מכוונים ישירות אליך.
אם נשמע לך פחות טוב, אחרי כיול, תחזיר לכיוון המקורי.