audioengine hd6 לסלון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
MeniAdam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים יקרים,

אשמח לשמוע את דעתכם והמלוצתכם.

אני עומד לפני קניה של רמקולים לסלון הבית,
התקציב עד 4k.
הכוונה לקנות את audioengine hd6.

גודל הסלון הוא כ30 מטר. 6מטר על 5.
המקור יהיה בעיקר בלוטוס ויתכן ובהמשך חיבור עם כבל.

סגנון המוסיקה progressive rock בעיקר
להקות כמו Camel, Tool, The Pineapple Thief , Pink Floyd.

מה דעתכם על הבחירה?

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר. כדאי לך לנסות לשמוע אותם ודגמים אחרים ולהחליט מה אתה אוהב יותר.
חסרון אפשרי הוא שנראה שאין אפשרות לחבר אליהם סאב, כך שאם תרגיש חסרון בתדרים הנמוכים (הם מגיעים עד 50HZ), לא תהיה אפשרות לתגבר.
כמו כן הם משתמשים במגבר class AB שפחות יעיל ומתחמם יותר מהclass D שיותר מקובל היום ברמקולים המוגברים ממה שאני ראיתי. צריך גם למתוח כבל בינהם כי אחד מהם אקטיבי (עם המגבר) והשני פסיבי.
Jack of some trades, master of none

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #3 

רמקול מדפי שמתאים לחדר, לא ממש לסלון של 30מ״ר אלא אם הכוונה שלך שינגן ברקע, כמו בלובי של מלון.
ויש גם את עניין החוסר בבאס שהוזכר כבר קודם.
ארז

MeniAdam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

12/08/2021 7:54  
Avi_Dagan כתב:
לא מכיר. כדאי לך לנסות לשמוע אותם ודגמים אחרים ולהחליט מה אתה אוהב יותר.
חסרון אפשרי הוא שנראה שאין אפשרות לחבר אליהם סאב, כך שאם תרגיש חסרון בתדרים הנמוכים (הם מגיעים עד 50HZ), לא תהיה אפשרות לתגבר.
כמו כן הם משתמשים במגבר class AB שפחות יעיל ומתחמם יותר מהclass D שיותר מקובל היום ברמקולים המוגברים ממה שאני ראיתי. צריך גם למתוח כבל בינהם כי אחד מהם אקטיבי (עם המגבר) והשני פסיבי.
...
12/08/2021 9:21  
ארז_וחני כתב:
רמקול מדפי שמתאים לחדר, לא ממש לסלון של 30מ״ר אלא אם הכוונה שלך שינגן ברקע, כמו בלובי של מלון.
ויש גם את עניין החוסר בבאס שהוזכר כבר קודם.
ארז
...
תודה על התגובות.
אז יש לכם המלצה לרמקולים אחרים?
ההעדפה הוא לרמקולים קומפקטיים עד כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מה מרחק הישיבה מהרמקולים? חלל פתוח? באיזה ווליום אתה שומע בדרך כלל (עדין, בינוני, מפגיז)? במה משתמש כרגע?

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #6 

קומפקטי ואיכות לא הולך ביחד. מצד שני זה שהרמקול גדול לא אומר שהוא יקר. תחפש רמקולים מדפיים באזור ה-1500-3000 שח (תלוי כמה אתה יכול למתוח את התקציב כי תצטרך גם מגבר, או מוגברים שיעלו יותר בהתאם). כדאי לחשוב אם תרצה גם סאב בעתיד (בתקציב הזה כנראה שלא יכנס), אם ככה כדאי שהמגבר יוכל להתמודד עם כוונון נכון של סאב כדי לנצל אותו טוב, אז כדאי לחשוב על זה מראש. במיוחד אם הרמקולים מדפיים אז יהיה חסר באס, למרות שגם לרצפתיים יוקרתיים סאב בד"כ מועיל.

MeniAdam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

12/08/2021 7:54  
Avi_Dagan כתב:
אין אפשרות לחבר אליהם סאב, כך שאם תרגיש חסרון בתדרים הנמוכים (הם מגיעים עד 50HZ), לא תהיה אפשרות לתגבר.
...
אפשר לחבר עליהם סאב

12/08/2021 11:04  
Avi_Dagan כתב:
מה מרחק הישיבה מהרמקולים? חלל פתוח? באיזה ווליום אתה שומע בדרך כלל (עדין, בינוני, מפגיז)? במה משתמש כרגע?
...
מרחק של כ5 מטר
חלל סגור, סלון של הבית
שומע בין עדין לבינוני.
שומע עכשיו בעיקר באוזניות
12/08/2021 15:22  
GalZohar כתב:
קומפקטי ואיכות לא הולך ביחד. מצד שני זה שהרמקול גדול לא אומר שהוא יקר. תחפש רמקולים מדפיים באזור ה-1500-3000 שח (תלוי כמה אתה יכול למתוח את התקציב כי תצטרך גם מגבר, או מוגברים שיעלו יותר בהתאם). כדאי לחשוב אם תרצה גם סאב בעתיד (בתקציב הזה כנראה שלא יכנס), אם ככה כדאי שהמגבר יוכל להתמודד עם כוונון נכון של סאב כדי לנצל אותו טוב, אז כדאי לחשוב על זה מראש. במיוחד אם הרמקולים מדפיים אז יהיה חסר באס, למרות שגם לרצפתיים יוקרתיים סאב בד"כ מועיל.
...
ממש אשמח אם תוכלו להציע דגמים ספציפיים. או רמקולים מוגברים אחרים שכן יכולים להתאים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כנראה אז לRCA OUT מאחור, לא היה ממש ברור מהתמונות.

נשמע שהסלון יהיה גדול על רמקולים קטנים כאלו, אבל אם אתה לא שומע חזק במיוחד אולי..תנסה למצוא מקום שאפשר לקבל הדגמה.
יש לEdifier מוגברים גדולים יותר עם הרבה חיבוריות אם אני לא טועה, יכול לבדוק גם בכיוון הזה אולי.
הרבה מהמוגברים הביתיים מיועדים יותר לשמיעה מקרוב (ליד מחשב למשל). ויש קלאס מעל שזה מוניטורים מקצועיים לאולפנים, אבל הם יקרים ולרוב אין להם פיצ'רים כמו בלוטות' וכו.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

למרחק ישיבה של 5 מטר בסלון של 30 מ"ר , בשביל להאזין למוזיקה כמו שציינת (גם בווליום עדין עד בינוני ) בהאזנה ממוקדת (לא ברקע) בתקציב לא גבוה , תצטרך לדעתי לקנות מיד 2.
לא מכיר מדפיים שיכולים למלא גודל כזה ואם יש אז הם לא יהיו זולים בכלל.
לדעתי תצטרך רמקולים רצפתיים.
אולי יש מצב למערכת בחדר אחר, לא בסלון ?
כמו בכל דבר, יש בזה יתרונות וחסרונות.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #10 

בהתחשב בגודל הסלון אני מניח שמרחק האזניים מהרמקולים הוא לא מבוטל, באזור ה-4-5 מטר? במרחק כזה תצטרך הפרדה מאוד משמעותית בין הרמקולים ואלמנטים גדולים כדי למלא את החלל. אתה מכוון לרמקולים ברמה בינונית (אל תשכח שהסיבה שהם עולים 3500-4000 זה כי הם אקטיביים/מוגברים ולא דורשים מקור כוח, כלומר מבחינת איכות צליל ויכולות הרמקול הם לא שווים 3-4K...).
גודל הוופר שלהם הוא 5.5". אני עם סלון בערך שליש משלך, יושב במרחק 2 מטר מהרמקולים, ולא מוכן לוותר על 6.5" וופר.
כפי שנאמר תצטרך כנראה רמקולים רצפתיים שהם יקרים יותר ודורשים כוח. רמקולים רצפתיים טובים שהם מוגברים עולים המון. גם מדפיים חזקים מוגברים עולים הרבה יותר מ3000-4000.
תקציב גבוה יותר או יד 2 לדעתי ולצערי.

MeniAdam פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

12/08/2021 19:45  
Avi_Dagan כתב:
תנסה למצוא מקום שאפשר לקבל הדגמה.
יש לEdifier מוגברים גדולים יותר עם הרבה חיבוריות אם אני לא טועה, יכול לבדוק גם בכיוון הזה אולי.
...
דיברתי עם היבואן ואין אותם לשמיעה :(
איזה דגם של Edifier יש לך?
13/08/2021 2:26  
Yuvalfrr כתב:
כפי שנאמר תצטרך כנראה רמקולים רצפתיים שהם יקרים יותר ודורשים כוח. רמקולים רצפתיים טובים שהם מוגברים עולים המון. גם מדפיים חזקים מוגברים עולים הרבה יותר מ3000-4000.
תקציב גבוה יותר או יד 2 לדעתי ולצערי.
...
תוכל להביא לדוגמה למה שאני יכול למצוא ביד 2 במחיר הזה? תודה

12/08/2021 21:46  
ארז_וחני כתב:
לדעתי תצטרך רמקולים רצפתיים.
...
כמה צריך להוסיף לתקציב בשביל רצפתיים? אני מחפש יותר את האיכות של הסואנד והפרטים מאשר העוצמה

אגב שאלתי את audioengine את השאלה אם ה HD6 יתאימו לחדר בגודל 30 מטר מרובע וזה התשובה שקיבלתי מהם היום:

Thanks for reaching out! The HD6 will be more than enough speaker for a room that size. With a class A/B amp that outputs 150W peak power total, and a 5.5" woofer, the HD6 is perfectly suited for a large living room environment.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אם באודיואנג׳ין טוענים שהם מתאימים גם לחדר בגודל 30 מ״ר אז נסה לקבל מהם מהתצוגה שלהם זוג לניסיון אצלך בבית.
זה הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות על מנת לבדוק אם הם מספיק טובים עבורך בסלון שלך.
ובכל מקרה תצטרך סאב להשלמת התחום התחתון.
ארז

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

13/08/2021 17:57  
MeniAdam כתב:
דיברתי עם היבואן ואין אותם לשמיעה :(
איזה דגם של Edifier יש לך?
...
אין לי, אני עם רמקולים מסורתיים. אבל במוגברים הביתיים הם נחשבים לא יקרים וטובים. יש להם דגם עם "6.5 אבל לא נראה לי שנותן תחרות במראה לAE. יש להם גם סטים עם סאב, אבל שוב, זה יותר מתאים לשולחן עבודה.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #14 

13/08/2021 17:57  
MeniAdam כתב:
Thanks for reaching out! The HD6 will be more than enough speaker for a room that size. With a class A/B amp that outputs 150W peak power total, and a 5.5" woofer, the HD6 is perfectly suited for a large living room environment.
...
יש דברים אובייקטיבים בסאונד ויש סובייקטיביים. אפשר להינות מרמקולים שעולים 3000 יותר מאשר רמקולים שעולים 10,000. כי סאונד זה עניין של טעם ואיך האזניים שלנו מגיבות לכל תדר ותדר. אני לדוגמא מעדיף רמקולים עם צליל "חם" , תן לי רמקול יקר בטירוף אבל עם צליל "קר" ואני בבעיה.
אבל בסאונד קשה לנצח את הפיזיקה.
לא יצא לי לשמוע וופר בודד של 5.5" (כפול 2 רמקולים) שממלא חלל של 30 מ"ר.
ייתכן והתוצאה תהיה מספקת. מיטבית היא לא תהיה אני די בטוח. כלל די מקובל בעולם ה"אודיופיליה" (אני לא מתיימר להיות אחד כזה) הוא שבכל חלל משמעותי (אני מדבר אפילו על חצי משלך) ובמיוחד במרחק ישיבה רחוק, שלהבנתי אצלך הוא מינימום 5 מטר? צריך לכוון לוופר של 6.5" ומעלה (ומעלה = רצפתיים לרוב). ולא, זה לא רק שאלה של יכולות הרמקולים להפיק תדרים נמוכים בצורה טובה יותר. וופר גדול יותר = יותר אוויר משתחרר לחלל וכאן העניין המרכזי. לא שאלה של איכות סאונד. שאלה של פיזור.
לא הייתי מסתמך על תשובה של חברה שמנסה למכור לך משהו. ממליץ בחום לשמוע רמקולים איפה שרק אפשר, ולכוון לחדרי האזנה גדולים. כי לשמוע את הרמקול בחדר של 10 מ"ר לא יסייע.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

אגב, לפני שנים קיבלתי מהם את דגם הבמבוק להתנסות בבית.
מקווה שהם ממשיכים לאפשר התנסות בבית.

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”