הכנה למערכת חדשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
noinan פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב!
אני חדש כאן..

אשמח להתייעצות קצרה, אני מבצע שיפוץ ורוצה לעשות הכנות לרמקולים שקועים (חשבתי על צורה של 5.1) ,
תקציב בסביבות 10 (בלי רסיבר) סלון של 4*7 .
יש ים של מידע אז אשמח לקצת סדר:
1.תוכנית העמדה מומלצת
2. האם מישהו התנסה בחציבה בקיר לרמקולים קדמיים :roll: (במידה ולא רוצה סטנד)
3. מה זה ATMOS והאם זה מחייב חציבה בתקרה
4. מבחינת מיקום הרמקולים הקדמיים יהיו במרחק של כ-3 מטר האם נדרש גם מרכזי
5. רמקולים אחוריים- האם יכולים להיות גם כמטר מאחורי הספה

לבסוף, רמקולים מומלצים לתקציב ולחלל המצוינים.

הרבה תודה על העזרה!

GalZohar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 832
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #2 

1. יש תקנים, שכמובן שאף אחד לא עומד בהם בדיוק, אבל הם השאיפה אם אתה רוצה אידאלי. וגם תלוי בתכנון של החדר.
2. בטוח שיש, אבל למיטב הבנתי זה פשרה כי כדי לקבל את אותה איכות ברמקול שקוע תצטרך להשקיע הרבה יותר כסף, וברגע שמיקמת אין איך להזיז אז צריך להבין טוב טוב מה אתה עושה (או להתפשר על התוצאה הלא אידאלית). מעבר לזה לא יודע להמליץ, אני לא עשיתי. היו לי רמקולים על השידה וכשהעברתי אותם לסטנדים במקום שהאישה ממש לא אהבה היה שיפור משמעותי כי יכלתי למקם אותם במקום יותר תקני (מבחינת מרחקים), קרוב יותר ושנותן תגובת תדרים טובה יותר בגלל המרחק מהקיר.
3. כן, זה רמקולים מלמעלה. אם הם לא שקועים אז לא מחייב חציבה כמובן, אבל הכבלים לא יהיו מוסתרים בלי חציבות...
4. מרכזי לא נדרש אבל בהרבה מקרים יש לו הרבה יתרונות (אבל גם הרבה חסרונות). ממליץ לקרוא על זה עוד. בגדול אם התצורה סימטרית ואתה יושב במרכז וצופה לבד אז זה ממש לא הכרחי ואולי אפילו מזיק. אם יש הרבה צופים אז מי שנמצא בצד - הקולות שאמורים להגיע מהאמצע יישמעו לו מהרמקול הקרוב במקום, ככה שהכיווניות תהיה פחות אידאלית. מה שכן בסנטרים יש הרבה פשרות בגלל שהם שוכבים, אז כדאי להשקיע באחד שמתפשר פחות. כמו-כן ברגע שאתה משתמש במרכזי רוב הסאונד מגיע ממנו, אז רוב התקציב צריך ללכת אליו. אם לא מתשמשים בו אז רוב הסאונד הולך לרמקול הימני והשמאלי הקדמי.
4. 3 מ' זה בסדר, מה שחשוב שהם לא יהיו חלשים מדי ושהמרחק ביניהם יהיה בערך שווה למרחק שלך מהם.
5. מטר זה קצת קרוב, עדיף רחוק יותר, אבל מסתדרים עם מה שיש. ראיתי הרבה המלצות שאם הרמקולים קרובים מדי אז שווה להגביה אותם, אומנם זה יישמע "מלמעלה" אבל לפחות זה לא יהיה בתוך האוזן...

לבסוף, לא רשמת תקציב. יש המון רמקולים ותכל'ס אף אחד לא באמת יודע מה יותר טוב ממה (כשזה באותה רמת מחיר לאחר מיקוח). רק כדאי כנראה להימנע מרמקולים קטנים מדי (גם לסראונד ראיתי הרבה המלצות אומנם לא ללכת על רמקולים יקרים, אבל גם לא ללכת על קטנים כמו שהרבה אנשים דווקא כן עושים) או רמקולים עם נצילות לא טובה שיצטרכו הגברה טובה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”