הפרש מחיר גדול לדיאמונד 9.5 בשתי חנויות - עזרה בבקשה
היי,
נראה לי שסוף סוף החלטתי על רמקול, וורפדייל דיאמונד 9.5 והנה הבעיה: בחנות היי-פיי בסלמה, הם נמכרים ב 2100 ש"ח (התחיל מ 2690 וירד עד 2100...). לעומת זאת אצל קרייזי אדי הם נמכרים ב 1590 ש"ח (חד וחלק בלי אפשרות להתמקח על המחיר). אלו אותם רמקולים עם אחריות של ס.ג. לחמש שנים. מה קורה פה?!?! עקרונית, כבר הייתי קונה מקרייזי אדי אך אני חושש שאולי יש פה איזו בעיה שאני לא מודע לה. קרייזי אדי אומר בגלוי שהם מיוצרים בסין כמו אצל כולם. לעומתו בהיי-פיי טוענים שהם מיוצרים באנגליה. עליי לציין שעל המדבקה בגב הרמקול בחנות היי-פיי לא כתוב made in England אלא רק England. עוד לא ראיתי את המדבקה בגב הרמקול אצל קרייזי אדי כי הוא צריך להזמין את הרמקול ברגע שאני אתן אוקיי. לדעתי האישית, אם הם מיוצרים באנגליה באמת, צריך להיות כתוב made in England.
אנא עזרתכם, אופיר
נראה לי שסוף סוף החלטתי על רמקול, וורפדייל דיאמונד 9.5 והנה הבעיה: בחנות היי-פיי בסלמה, הם נמכרים ב 2100 ש"ח (התחיל מ 2690 וירד עד 2100...). לעומת זאת אצל קרייזי אדי הם נמכרים ב 1590 ש"ח (חד וחלק בלי אפשרות להתמקח על המחיר). אלו אותם רמקולים עם אחריות של ס.ג. לחמש שנים. מה קורה פה?!?! עקרונית, כבר הייתי קונה מקרייזי אדי אך אני חושש שאולי יש פה איזו בעיה שאני לא מודע לה. קרייזי אדי אומר בגלוי שהם מיוצרים בסין כמו אצל כולם. לעומתו בהיי-פיי טוענים שהם מיוצרים באנגליה. עליי לציין שעל המדבקה בגב הרמקול בחנות היי-פיי לא כתוב made in England אלא רק England. עוד לא ראיתי את המדבקה בגב הרמקול אצל קרייזי אדי כי הוא צריך להזמין את הרמקול ברגע שאני אתן אוקיי. לדעתי האישית, אם הם מיוצרים באנגליה באמת, צריך להיות כתוב made in England.
אנא עזרתכם, אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
תתקשר ליבואן (ס.ג) ותשאל אם יש שני סוגי רמקולים (סיני / אנגלי ).
או אפילו תשלח אימייל ליצרן, אני עשיתי זאת לגבי סאב שלהם וקבלתי תשובה תוך יום.
אם יש סוג אחד אתה יודע איפה לקנות, אם יש שני סוגים ההחלטה היא שלך.
או אפילו תשלח אימייל ליצרן, אני עשיתי זאת לגבי סאב שלהם וקבלתי תשובה תוך יום.
אם יש סוג אחד אתה יודע איפה לקנות, אם יש שני סוגים ההחלטה היא שלך.
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
החברה היא אנגלית אבל אכן הייצור בסין.
אין זה אומר שאני חלילה משווה את זה למוצרי מדבקה שמיוצרים בסין.
ארץ הייצור לא משנה לטיב המוצר,הכל תלוי בבקרת איכות שחברת האם מכתיבה.
למיטב ידיעתי אין ייצור של הרמקול הזה בשני מקומות שונים ולבטח זה לא אמור לשנות את המחיר, אם המוצר זהה.
למיטב ידיעתי אין ייצור של הרמקול הזה בשני מקומות שונים ולבטח זה לא אמור לשנות את המחיר, אם המוצר זהה.
גם MISSION התחליה לייצר בשיטה של Wharfedale. חברה אמגלית שמייצרת בסין
http://www.whathifi.com/newsMainTemplat ... ectionID=2
http://www.whathifi.com/newsMainTemplat ... ectionID=2
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אן שום פסול בזה. הרבה יצרנים רציניים עושים את זה היום.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
בסינמה פרדיסו אמרו לי שסדרת הDIAMOND 9 מיוצרת באנגליה, וסדרת הDIAMOND 8 מיוצרת בסין...MartinHSabag כתב:החברה היא אנגלית אבל אכן הייצור בסין.
למיטב ידיעתי אין ייצור של הרמקול הזה בשני מקומות שונים ולבטח זה לא אמור לשנות את המחיר, אם המוצר זהה....
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אני דווקא חולק על האמור,
ישנו הבדל גדול במקום שבו מיוצר הרכיב\מוצר גם כאשר יש פיקוח מצד החברה.
צריך לזכור דבר אחד פשוט,זה שהחברה העתיקה את המפעל שלה לאזור שמשתלם לה כלכלית יותר ליצר שם זה לא אומר שהמוצר יהיה אותו מוצר כמו שהיה לפני.
מכמה סיבות שאחת פשוטה ומרכזית היא שלדוגמא,עובד גרמני לא יבצע את אותה עבודה כמו עובד סיני, מסיבות שאני בטוח לא צריך להסביר לכם שנובעות ממנטליות בסיסית.
לגבי וורפדייל,הם מיוצרים באנגליה וישנם סדרות שמיוצרות בסין,אני מציע לך לבדוק טוב טוב לפני שאתה קונה,גם לי היתה את ההתלבטות הזו לפני, ואני יכול לומר לך שמנסיון HIFI בהחלט מספקים את הסחורה והשקט הנפשי.
צריך לזכור דבר אחד פשוט,זה שהחברה העתיקה את המפעל שלה לאזור שמשתלם לה כלכלית יותר ליצר שם זה לא אומר שהמוצר יהיה אותו מוצר כמו שהיה לפני.
מכמה סיבות שאחת פשוטה ומרכזית היא שלדוגמא,עובד גרמני לא יבצע את אותה עבודה כמו עובד סיני, מסיבות שאני בטוח לא צריך להסביר לכם שנובעות ממנטליות בסיסית.
לגבי וורפדייל,הם מיוצרים באנגליה וישנם סדרות שמיוצרות בסין,אני מציע לך לבדוק טוב טוב לפני שאתה קונה,גם לי היתה את ההתלבטות הזו לפני, ואני יכול לומר לך שמנסיון HIFI בהחלט מספקים את הסחורה והשקט הנפשי.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני חולק עליך, זה בהחלט תלוי איזה בקרת איכות יש לחברה.crusader כתב: מכמה סיבות שאחת פשוטה ומרכזית היא שלדוגמא,עובד גרמני לא יבצע את אותה עבודה כמו עובד סיני, מסיבות שאני בטוח לא צריך להסביר לכם שנובעות ממנטליות בסיסית....
החברה בה אני עובד מרכיבה מוצר ספיציפי גם בישראל וגם בפיליפנים, אני בקרתי בשני המקומות במסגרת העבודה, ואין הבדל בין אותו מוצר שמיוצר בשני מקומות שונים, אין לנו יותר תקלות לקוח במוצר הפילפיני.
לצערי הרב, העובדים בפיליפנים מקצועיים יותר, מיומנים יותר ובעלי מוטבציה גבוהה יותר מאשר העובדים הישראלים (ואני עובד עם שניהם על בסיס כמעט יומי), אחת הסיבות היא שמהנדס פילפיני בקו ייצור מרוויח 400 דולר בחודש (ויש לו רקע חזק באלקטרוניקה), בישראל אין מהנדסים בקו ייצור,
ולרוב בקו ייצור הישראלי, אלו אנשים עם רקע טכני בנוני, ואישית אני מעדיף לעבוד עם קו הייצור בפילפינים כי הם מביני עניין טכני.
אותו דבר אתה יכול להשליך על אנגליה וגרמניה ששם המשכורות בכלל ביורו.
שמוליק ו.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
crusader כתב:אני דווקא חולק על האמור,
לגבי וורפדייל,הם מיוצרים באנגליה וישנם סדרות שמיוצרות בסין,אני מציע לך לבדוק טוב טוב לפני שאתה קונה,גם לי היתה את ההתלבטות הזו לפני, ואני יכול לומר לך שמנסיון HIFI בהחלט מספקים את הסחורה והשקט הנפשי....
לא יכול לשא להסכים יותר.
אם זה לא נשמע גזעני, אז לפחות תסביר את מה שלך זה כל כך טרואילי.
למה שפועל סיני יבריג את הדרייבר לתוך תיבה בצורה אחרת מפועל אנגלי?
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
גזעני? ? ?
זו ממש אבל ממש לא היתה הכוונה.
במידה ולא הבנת אני אנסה להתנסח יותר בבירור,
אני חושב שמפעל ולא משנה איזה כרגע שמעתיק את המיקום שלו לסביבה חדשה,בדרך כזו או אחרת הייצור שלו,ישתבח או יגרע מהקודם (כמובן שאלו יהיו שינויים מינוריים במידה והחברה היא חברה איכותית).
ושוב מהסיבה שאני מעדיף לקחת את הגרמנים כדוגמא כרגע,שפדנטיות גרמנית בת כמה עשרות שנים גורמת להם להתמקצע בנושא מסויים ולהביא אותו לרמת גימור אחרת, מאשר פדנטיות סינית.
זה בכלל לא גזענות,זו האמת.
בעולם אחר אולי זה לא היה קורה אבל במציאות שלנו זה אמיתי.
ולא צריך ללכת רחוק בשביל לחפש את זה.
אתה מוזמן לקחת את הדומגא הכי פשוטה שאתה רואה כל יום על הכביש.
רכבים...חברת טיוטה הידועה באמינותה,העתיקה מפעל שלה לטורקיה...אתה חושב שאותו מודל שמיוצר ביפן דומה למודל שיוצר בטורקיה? ולא חייבים ללכת על אותו מודל...אפשר ללכת כמה מודלים אחורה...
סתם דוגמא פשוטה,ופה מדובר על רכבים,שהאמינות שלהם צריכה להיות הרבה מעבר לאמינות רמקול.
זו ממש אבל ממש לא היתה הכוונה.
במידה ולא הבנת אני אנסה להתנסח יותר בבירור,
אני חושב שמפעל ולא משנה איזה כרגע שמעתיק את המיקום שלו לסביבה חדשה,בדרך כזו או אחרת הייצור שלו,ישתבח או יגרע מהקודם (כמובן שאלו יהיו שינויים מינוריים במידה והחברה היא חברה איכותית).
ושוב מהסיבה שאני מעדיף לקחת את הגרמנים כדוגמא כרגע,שפדנטיות גרמנית בת כמה עשרות שנים גורמת להם להתמקצע בנושא מסויים ולהביא אותו לרמת גימור אחרת, מאשר פדנטיות סינית.
זה בכלל לא גזענות,זו האמת.
בעולם אחר אולי זה לא היה קורה אבל במציאות שלנו זה אמיתי.
ולא צריך ללכת רחוק בשביל לחפש את זה.
אתה מוזמן לקחת את הדומגא הכי פשוטה שאתה רואה כל יום על הכביש.
רכבים...חברת טיוטה הידועה באמינותה,העתיקה מפעל שלה לטורקיה...אתה חושב שאותו מודל שמיוצר ביפן דומה למודל שיוצר בטורקיה? ולא חייבים ללכת על אותו מודל...אפשר ללכת כמה מודלים אחורה...
סתם דוגמא פשוטה,ופה מדובר על רכבים,שהאמינות שלהם צריכה להיות הרבה מעבר לאמינות רמקול.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
חבר'ה, אתם קצת גולשים לוויכוח עקרוני וחבל (לפחות מבחינתי).
אם יש מישהו שמכיר את הנושא הספציפי הזה של וורפדייל עליו שאלתי, בבקשה שיענה.
אגב, שלחתי מייל לשירות לקוחות של וורפדייל ואני מצפה לתשובה.
בנושא היי-פיי והשקט הנפשי....ברור (לפחות מבחינתי) שאם מה שהיי-פיי מוכר הוא תוצרת אנגליה, אני אעדיף אותו אבל הבעיה היא שנראה לי שלא כך הדבר והסברתי זאת, לא מצויין made in על גב הרמקול מה שמעורר אצלי את החשד שבעצם כל החנויות מוכרות תוצרת סין מה גם שקרייזי אדי אומר במפורש שהאחריות היא של ס.ג. לחמש שנים. פשוט לא נראה לי לשלם 30 אחוז יותר על השם של החנות ממנה קניתי.
בנושא מוצרי מדבקה...מרטין אני מרשה לעצמי לסטות מהנושא אבל אתה פשוט דורש את זה
. לדעתי, אתה סותר את עצמך, ולמה? כי קיבלתי את הרושם שאתה נגד יצור בסין (ראה שאלתי על הסולוס של מורל) וכעת אתה אומר שזה דוקא בסדר, כך שאני כבר לא יודע מה דעתך. לידיעתך, שוחחתי עם זיו ממורל והוא אומר שהם הסולוס מיוצרים בסין לפי מפרט של מורל. לדעתי, זה לא עונה על ההגדרה של מוצר מדבקה אלא פשוט כמו וורפדייל רק ישראלי...
אם יש מישהו שמכיר את הנושא הספציפי הזה של וורפדייל עליו שאלתי, בבקשה שיענה.
אגב, שלחתי מייל לשירות לקוחות של וורפדייל ואני מצפה לתשובה.
בנושא היי-פיי והשקט הנפשי....ברור (לפחות מבחינתי) שאם מה שהיי-פיי מוכר הוא תוצרת אנגליה, אני אעדיף אותו אבל הבעיה היא שנראה לי שלא כך הדבר והסברתי זאת, לא מצויין made in על גב הרמקול מה שמעורר אצלי את החשד שבעצם כל החנויות מוכרות תוצרת סין מה גם שקרייזי אדי אומר במפורש שהאחריות היא של ס.ג. לחמש שנים. פשוט לא נראה לי לשלם 30 אחוז יותר על השם של החנות ממנה קניתי.
בנושא מוצרי מדבקה...מרטין אני מרשה לעצמי לסטות מהנושא אבל אתה פשוט דורש את זה
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
crusader, אני לא יודע לגבי טויוטה הטורקית, אבל בוא ניקח את אינטל כדוגמא, כי אותם אני מכיר היטב.
לאינטל מפעלים שמייצרים בדיוק אותו מוצר בכמה יבשות.
האם אתה בודק באיזה מפעל יוצר המעבד לפני שאתה רוכש? למה לא?
האם יש הבדלים בין המעבדים שמיוצרים בישראל, אירלנד וארה"ב ?
מבחינת ביצועים - לא !
מבחינת עלויות ייצור וכדאיות - כן.
באותה מידה אין בעיה לייצר כל דבר בעולם. זה לא קשור למנטאליות. דיברת על פדאנטיות? בבקשה.
בסין יש יותר יצרני צ'יפים (אחת התעשיות הכי פדאנטיות שאני מכיר) מגרמניה.
תבין אם יש בקרת איכות ובקרת תהליך טובה בתהליך הייצור, כלומר ה-TOLERANCE שבהם המכונות מכויילות, והמדידות שמבוצעות במהלך התהליך אין בעיה לייצר כל דבר בכל מקום בדיוק באותה רמה.
הכל חוזר שוב לחברה ספציפית, לשיטות העבודה שלה, לבקרת האיכות שלה. שום קשר למדינה.
מבחינת ביצועים - לא !
באותה מידה אין בעיה לייצר כל דבר בעולם. זה לא קשור למנטאליות. דיברת על פדאנטיות? בבקשה.
תבין אם יש בקרת איכות ובקרת תהליך טובה בתהליך הייצור, כלומר ה-TOLERANCE שבהם המכונות מכויילות, והמדידות שמבוצעות במהלך התהליך אין בעיה לייצר כל דבר בכל מקום בדיוק באותה רמה.
הכל חוזר שוב לחברה ספציפית, לשיטות העבודה שלה, לבקרת האיכות שלה. שום קשר למדינה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מצאתי כאן איזו כתבה על הדיאמונד 9.6 ומצויין שם שוורפדייל מיצרים בסין.
הנה:
http://www.theabsolutesound.com/newslet ... edale.html
הנה:
http://www.theabsolutesound.com/newslet ... edale.html
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
מרטין, אתה לא מדייק !MartinHSabag כתב:crusader, אני לא יודע לגבי טויוטה הטורקית, אבל בוא ניקח את אינטל כדוגמא, כי אותם אני מכיר היטב.
מבחינת ביצועים - לא !
הכל חוזר שוב לחברה ספציפית, לשיטות העבודה שלה, לבקרת האיכות שלה. שום קשר למדינה....
רוב רובה של תעשיית ה SEMICONDUCTOR בסין, היא תעשיית מוצרים פשוטים. כגון FLASH. גם אינטל וגם AMD (עד כמה שאני יודע), לא מייצרות שם מעבדים מסיבות שונות ומשונות.
אבל בוא ניקח לדוגמא את דגמי ה ML שך MERCEDES. ידוע שדגם הנ"ל מיוצר בארה"ב. וזו כנראה גם הסיבה שדגם זה סובל מבעיות אמינות קשות מאוד יחסית לדגמים הגרמניים.