איזה סוג כבל (אופטי) אני צריך כדי להאריך את הסיב של בזק?
לא שילמתי עבור התקנה.
מדובר בבניין ישן מאוד והסיב פשוט מושחל דרך חור שהוא קדח בקיר חיצוני של הדירה, ומשם הסיב מוצמד עם קליפסים מעל משקוף של דלת ומשם יורד עד הנקודה ליד שולחן העבודה שלי.
הוא כמובן התקין נתב Be שהוא גבוה יחסית ועומד עם הפורטים שלו כלפי מעלה לכן זה הגיע, אבל אני צריך עוד חצי מטר בערך כדי שאוכל לחבר את זה לנתב פרטי ששוכב ולא עומד.
ככה זה ניראה כרגע:
מדובר בבניין ישן מאוד והסיב פשוט מושחל דרך חור שהוא קדח בקיר חיצוני של הדירה, ומשם הסיב מוצמד עם קליפסים מעל משקוף של דלת ומשם יורד עד הנקודה ליד שולחן העבודה שלי.
הוא כמובן התקין נתב Be שהוא גבוה יחסית ועומד עם הפורטים שלו כלפי מעלה לכן זה הגיע, אבל אני צריך עוד חצי מטר בערך כדי שאוכל לחבר את זה לנתב פרטי ששוכב ולא עומד.
ככה זה ניראה כרגע:
אלוהים ישמור. מי המפגר שלא נתן לך קצת תוספת סיב חחחח10/08/2021 12:15NIRz כתב: לא שילמתי עבור התקנה.
ככה זה ניראה כרגע:
...
התקנה הכי מפגרת שראיתי.
המתקין המפגר היה צריך להתקין לך שקע אופטי (קופסא חיצונית). זה פשוט מגוחך לחבר את הנתב ככה.10/08/2021 12:15NIRz כתב: לא שילמתי עבור התקנה.
ככה זה ניראה כרגע:
...
טוב שהוא לא אמר לך לשים ערמת ספרים מתחת לנתב.
הרי לא שילמת על ההתקנה, אז אני מניח שהחיבור לסיב של בזק התבצע דרך חברת סלקום.
תרים לסלקום טלפון ותגיד להם לבוא לסדר לך שקע כמו שצריך. לפחות שקע תקשורת מסודר אליו תוכל לחבר סיב ארוך.
5 דקות עבודה.
אין שום קשר לסלקום, ישירות מול בזק.10/08/2021 20:55tzah כתב:המתקין המפגר היה צריך להתקין לך שקע אופטי (קופסא חיצונית). זה פשוט מגוחך לחבר את הנתב ככה.10/08/2021 12:15NIRz כתב: לא שילמתי עבור התקנה.
ככה זה ניראה כרגע:
...
תרים לסלקום טלפון ותגיד להם לבוא לסדר לך שקע כמו שצריך. לפחות שקע תקשורת מסודר אליו תוכל לחבר סיב ארוך.
5 דקות עבודה....
אם לא תהיה ברירה אתקשר אליהם למרות שהשיחות האלה בדר"כ עולות בבריאות.
אין שום דרך לסדר בעצמי?
תודה, ככה בדיוק הקונקטור ניראה:10/08/2021 21:30ldti כתב: בהנחה ובזק משתמשים באותו סוג הסיב כמו אנלימיטד (התמונות שלך לא עולות) אז מדובר על SC/APC, Single Mode....
https://www.amazon.com/Armored-Fiber-Ju ... B07KXP4XL4
וזה המתאם:
https://www.amazon.com/Cerrxian-Singlem ... JFD3&psc=1
מישהו יכול לאשר שזה מה שצריך?
- ildonaldo
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 242
- שם מלא: ildonaldo trumpo
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
הסיב הוא אותו הסיב. מניח שרק המחבר שונה....
בעליאקספקס ראיתי מתאם מודל ל TOSLINK. אבל אפשר לרכוש כבל כזה מאמזון
https://www.amazon.com/fiber-optic-inte ... rnet+cable
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46385
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5078 פעמים
יש הבדלים גם בכבל עצמו, החל מרוחב הפס, האורך המקסימלי, מספר הסיבים בכבל, סוג הפלסטיקה, ה- Refractive index ועוד אינספור פרמטרים.
10/08/2021 21:29NIRz כתב:אין שום קשר לסלקום, ישירות מול בזק.10/08/2021 20:55tzah כתב:
המתקין המפגר היה צריך להתקין לך שקע אופטי (קופסא חיצונית). זה פשוט מגוחך לחבר את הנתב ככה.
5 דקות עבודה....
אין שום דרך לסדר בעצמי?...
יפה יפה. הצלחת להוציא מבזק התקנה בחינם. מישהו מהמשפחה עובד בחברת בזק?
למה בריאות? אתה צריך להסביר להם שההתקנה לקויה. שיבוא טכנאי או שאתה מתנתק. הם יבואו מהר מאוד.
על פיגור משלמים פעמיים.
אין אף אחד שאני מכיר שעובד בבזק. הם התקשרו אליי והציעו להתחבר, אמרו שזה ללא עלות התקנה, אבל זה הדבר הראשון ששאלתי את הנציגה אז אולי בגלל זה ישר הורידו לי את זה?11/08/2021 8:35tzah כתב:10/08/2021 21:29NIRz כתב:
אין שום קשר לסלקום, ישירות מול בזק.
אין שום דרך לסדר בעצמי?...
למה בריאות? אתה צריך להסביר להם שההתקנה לקויה. שיבוא טכנאי או שאתה מתנתק. הם יבואו מהר מאוד.
על פיגור משלמים פעמיים....
לאיים בהתנתקות אחרי החוויה של חיבור 1000/100 זה קצת בעיה כי אין ספק סיבים אחר בבניין שלי.
האופציות היחידות זה או ADSL של 40 מגה, או 500 מגה בהוט שלא באמת מגיע למהירות הזאת בשעות העומס וגם דורש ריסטרט לנתב שלהם לא מעט.
בכל אופן הזמנתי כבר כבל מאמזון, אם לא יעבוד אז אדבר איתם.
אתה יכול להתחבר לשוק הסיטונאי לסלקום על גבי התשתית של בזק.11/08/2021 12:05NIRz כתב:אין אף אחד שאני מכיר שעובד בבזק. הם התקשרו אליי והציעו להתחבר, אמרו שזה ללא עלות התקנה, אבל זה הדבר הראשון ששאלתי את הנציגה אז אולי בגלל זה ישר הורידו לי את זה?11/08/2021 8:35tzah כתב:
על פיגור משלמים פעמיים....
לאיים בהתנתקות אחרי החוויה של חיבור 1000/100 זה קצת בעיה כי אין ספק סיבים אחר בבניין שלי.
האופציות היחידות זה או ADSL של 40 מגה, או 500 מגה בהוט שלא באמת מגיע למהירות הזאת בשעות העומס וגם דורש ריסטרט לנתב שלהם לא מעט.
בכל אופן הזמנתי כבר כבל מאמזון, אם לא יעבוד אז אדבר איתם....