עזרה בבחירת מקרן קול לSony Bravia KD-55XH9096

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
The Knight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: Pavel‬‎
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
לאחרונה נתקלתי במקרן קול Sonos arc

יש לי טלווזיה בסלון דגם - Sony Bravia KD-55XH9096

האם המקרן קול תואם לטלווזיה? אוכל להפיק ממנו את המיטב? לא מתכנן לקנות את שאר הציוד ההקפי אלא רק את הבאר כרגע.

האם הטלווזיה תומכת בכל הפונקציות של המקרן קול? או שזה overkill מהצד של המקרן קול.

AvivCohen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

מצטרף לשאלה

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

בגדול אין סיבה שלא יהיה תואם, אבל היו כמה תלונות ברשת שהיו בעיות מסויימות. לדעתי הסאונד בר הזה לא שווה את הכסף שלו כרגע.
הסוני שלך תומכת בהעברת כל פורמטי האודיו הקיימים והעדכניים דרך הE-Arc (Dolby,DTS,Atmos) ולסונוס חסרה תמיכה רק בDTS שלדעתי זה חסרון גדול שכן הרבה מהסרטים באים עם הפסקול הזה, בשונה משירותי סטרימינג ששם זה יותר DOLBY וATMOS.

כמו כן הסונוס מגיע ללא BT, לכן הייתי מחפש סאונד בר שכבר מגיע עם סאב ותומך בכל הפורמטים כולל DTS כדי לחסוך כאב ראש בעתיד.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #4 

היה לי הרבה זמן את ה SONOS BEAM עם ה-SUB וכן את ה-ARC עם ה-SUB.

ה-ARC לא שווה את המחיר שלו בעליל. הוא עולה בערך 3400 ש"ח חדש אם אינני טועה, ולבד בלי ה-SUB (שעולה עוד איזה 2900 ש"ח) הוא פשוט אומלל.
עם ה-SUB יש שיפור משמעותי אבל עדיין לא מצדיק בשום צורה הוצאה של מעל 6K על ציוד בינוני מבחינת איכות סאונד.
יש לי כרגע את SVS SB1000 Pro והוא מנגן, בלי לצחוק, בערך פי 4 יותר טוב מהסאב של סונוס והסאב של סונוס יקר ממנו באיזה 400 ש"ח.
עם סונוס אתה משלם פרמיה כבדה מאוד על נוחות, אסתטיקה, סטרימינג קל ונוח וכמובן על המותג. סוג של APPLE לרמקולים.

ה-ARC לא רע לסרטים, אפילו נחמד. למוזיקה הוא קטסטרופה. אינסטרומנטים כגון גיטרה נשמעים עליו כאילו זה קיסמים.

אם אתה מוכן להשקיע מעל 3K על סאונד בר, לך על דגמים יותר משתלמים שנותנים סאונד יותר טוב לכסף כמו הבארים המצליחים של JBL, או SONY או אפילו SAMSUNG. גם YAMAHA כנראה יהיה עדיף.

מבחינתי ה-ARC שווה רכישה רק אם...אין לך דאגות תקציב. אתה בוודאות מוסיף SUB. וגם מוסיף שני סראונדים. ב-5.1 הוא כפר נפתח ונשמע קצת יותר לעניין. אבל כל הסיפור הזה יימחק לך איזה 8000 ש"ח מהעו"ש.

אני, עם כל הכבוד לרמקול סנטר של ה-ARC, עברתי ל-2.1 של מדפיים + סאב ומגבר. הסאונד הוא במימד אחר לגמרי לעומת הסאונד בארים האלה. אי אפשר לתת לפס עבה וארוך שיושב על המזנון להילחם בהפרדת סטריאו אמיתית עם גמישות מיקום האלמנטים.

אם היית הולך על ה-BEAM הייתי טיפה יותר משתף פעולה עם הרכישה...סאונד באר של 1500 ש"ח שעושה סאונד של הטלויזיה הרבה יותר טוב, הרבה יותר מוזיקלי מה-ARC אבל עם במת סאונד יותר צרה, והוא נותן אפילו קצת פאנץ' בנמוכים.

The Knight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

08/08/2021 22:51  
Haimbin כתב:
בגדול אין סיבה שלא יהיה תואם, אבל היו כמה תלונות ברשת שהיו בעיות מסויימות. לדעתי הסאונד בר הזה לא שווה את הכסף שלו כרגע.
הסוני שלך תומכת בהעברת כל פורמטי האודיו הקיימים והעדכניים דרך הE-Arc (Dolby,DTS,Atmos) ולסונוס חסרה תמיכה רק בDTS שלדעתי זה חסרון גדול שכן הרבה מהסרטים באים עם הפסקול הזה, בשונה משירותי סטרימינג ששם זה יותר DOLBY וATMOS.

כמו כן הסונוס מגיע ללא BT, לכן הייתי מחפש סאונד בר שכבר מגיע עם סאב ותומך בכל הפורמטים כולל DTS כדי לחסוך כאב ראש בעתיד.
...
היות ואנחנו גרים ביחידת דיור די קטנה וסלון קטן חשבתי שזה הפתרון המושלם.
עד 3K איזה דגמים (עדיפות לספציפיים) אתם ממליצים?
רוב השימוש הוא סוני 5\נטפליקס, לעיתים רחוקות מוזיקה(יוטיוב, ספוטיפיי).

תודה רבה על התשובות אגב!

The Knight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

08/08/2021 23:52  
Yuvalfrr כתב:
היה לי הרבה זמן את ה SONOS BEAM עם ה-SUB וכן את ה-ARC עם ה-SUB.

ה-ARC לא שווה את המחיר שלו בעליל. הוא עולה בערך 3400 ש"ח חדש אם אינני טועה, ולבד בלי ה-SUB (שעולה עוד איזה 2900 ש"ח) הוא פשוט אומלל.
עם ה-SUB יש שיפור משמעותי אבל עדיין לא מצדיק בשום צורה הוצאה של מעל 6K על ציוד בינוני מבחינת איכות סאונד.
יש לי כרגע את SVS SB1000 Pro והוא מנגן, בלי לצחוק, בערך פי 4 יותר טוב מהסאב של סונוס והסאב של סונוס יקר ממנו באיזה 400 ש"ח.
עם סונוס אתה משלם פרמיה כבדה מאוד על נוחות, אסתטיקה, סטרימינג קל ונוח וכמובן על המותג. סוג של APPLE לרמקולים.

ה-ARC לא רע לסרטים, אפילו נחמד. למוזיקה הוא קטסטרופה. אינסטרומנטים כגון גיטרה נשמעים עליו כאילו זה קיסמים.

אם אתה מוכן להשקיע מעל 3K על סאונד בר, לך על דגמים יותר משתלמים שנותנים סאונד יותר טוב לכסף כמו הבארים המצליחים של JBL, או SONY או אפילו SAMSUNG. גם YAMAHA כנראה יהיה עדיף.

מבחינתי ה-ARC שווה רכישה רק אם...אין לך דאגות תקציב. אתה בוודאות מוסיף SUB. וגם מוסיף שני סראונדים. ב-5.1 הוא כפר נפתח ונשמע קצת יותר לעניין. אבל כל הסיפור הזה יימחק לך איזה 8000 ש"ח מהעו"ש.

אני, עם כל הכבוד לרמקול סנטר של ה-ARC, עברתי ל-2.1 של מדפיים + סאב ומגבר. הסאונד הוא במימד אחר לגמרי לעומת הסאונד בארים האלה. אי אפשר לתת לפס עבה וארוך שיושב על המזנון להילחם בהפרדת סטריאו אמיתית עם גמישות מיקום האלמנטים.

אם היית הולך על ה-BEAM הייתי טיפה יותר משתף פעולה עם הרכישה...סאונד באר של 1500 ש"ח שעושה סאונד של הטלויזיה הרבה יותר טוב, הרבה יותר מוזיקלי מה-ARC אבל עם במת סאונד יותר צרה, והוא נותן אפילו קצת פאנץ' בנמוכים.
...
עזרת לי מאוד, אני כנראה ארד ממנו בעקבות מה שאמרת.

אנחנו גרים ביחידת דיור קטנה ולכן האמנתי שזה הפתרון המושלם שבעתיד ניתן יהיה להרחיב אף יותר (תכננתי לקנות רק את הסאונד בר בהתחלה ובהמשך להוסיף את שאר הציוד).

יש דגמים ספציפיים שאתה ממליץ ? השימוש הוא נטפליקס\סוני 5 ולעיתים רחוקות ספוטייפי ויוטיוב (מוזיקה).

מזכיר מדובר בסלון קטן ככה שלדעתי לפחות להתחלה אין צורך למשהו מעבר לסטאפ קטן אבל איכותי.

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #7 

@The Knight

גם אני חשבתי כמוך שבחדר קטן סטאפ גדול או מורכב זה OVERKILL וגיליתי שזו טעות. אני גם גר ביחידה קטנה וגיליתי שהגישה הזו לא נכונה. לפני עשר שנים גרתי בדירה מאוד גדולה עם סלון רחב. הייתי עם מערכת מורל 7.2 מאוד איכותית. לאחר מכן עשר שנים שחונות, ואז עברתי ליחידה קטנה. התחלתי עם BEAM, הוספתי SUB, החלפתי ל-ARC, לא מצאתי מנוח מהסטאפים האלה. היום אני מריץ מדפיים עם סאב SVS ומגבר (של סונוס אגב) וזה פשוט מעולה. אם היית רואה את הציוד ואת גודל החדר היית אומר OVERKILL. האמן לי שלא. דווקא עם ציוד איכותי ועוצמתי אפשר לנגן נמוך ולהינות.

כמובן שאני לא נכנס לארנק, פשוט אומר שתנצל את התקציב הקיים לציוד כמה שיותר איכות סאונד ועזוב אותך מפיצ'רים ונוחות כמו הסונוס.

אתה נמנע מסאבוופר בגלל שאתה לא רוצה להרעיש לשכנים? או בגלל תקציב? אני במקומך (והייתי עם SONY XH95 עד אתמול) הייתי הולך על משהו בסגנון של SONY HT-G700 שעולה הרבה פחות מה-ARC. מקרני קול של סוני עובדים הרבה יותר טוב עם טלויזיה של סוני. החל מהשליטה על הווליום שהייתה לי עם ARC מגומגמת ומעצבנת ועד אפשרויות התאמת הסאונד דרך ההגדרות של הטלויזיה. לדעתי מקרן קול במחיר הזה שמעניק לך גם סאונדבר וגם סאב זה רעיון מעולה.

The Knight פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

09/08/2021 10:50  
Yuvalfrr כתב:
@The Knight

גם אני חשבתי כמוך שבחדר קטן סטאפ גדול או מורכב זה OVERKILL וגיליתי שזו טעות. אני גם גר ביחידה קטנה וגיליתי שהגישה הזו לא נכונה. לפני עשר שנים גרתי בדירה מאוד גדולה עם סלון רחב. הייתי עם מערכת מורל 7.2 מאוד איכותית. לאחר מכן עשר שנים שחונות, ואז עברתי ליחידה קטנה. התחלתי עם BEAM, הוספתי SUB, החלפתי ל-ARC, לא מצאתי מנוח מהסטאפים האלה. היום אני מריץ מדפיים עם סאב SVS ומגבר (של סונוס אגב) וזה פשוט מעולה. אם היית רואה את הציוד ואת גודל החדר היית אומר OVERKILL. האמן לי שלא. דווקא עם ציוד איכותי ועוצמתי אפשר לנגן נמוך ולהינות.

כמובן שאני לא נכנס לארנק, פשוט אומר שתנצל את התקציב הקיים לציוד כמה שיותר איכות סאונד ועזוב אותך מפיצ'רים ונוחות כמו הסונוס.

אתה נמנע מסאבוופר בגלל שאתה לא רוצה להרעיש לשכנים? או בגלל תקציב? אני במקומך (והייתי עם SONY XH95 עד אתמול) הייתי הולך על משהו בסגנון של SONY HT-G700 שעולה הרבה פחות מה-ARC. מקרני קול של סוני עובדים הרבה יותר טוב עם טלויזיה של סוני. החל מהשליטה על הווליום שהייתה לי עם ARC מגומגמת ומעצבנת ועד אפשרויות התאמת הסאונד דרך ההגדרות של הטלויזיה. לדעתי מקרן קול במחיר הזה שמעניק לך גם סאונדבר וגם סאב זה רעיון מעולה.
...
אש עליך יובל.
אבדוק את SONY HT-G700.

qalexk
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

אני עם אותה דילמה רק אני מסטכל על LG SP11RA עם XH95
חיבור דרך EARC
האם לצפות לחוסר תאימות?
מחפש אולי פחות איכות של שמע יותר דיוק בסוראונד

האם במצב של מקרן קול שסוני רק המקרן קול מנגן או שיש מנגנון חחם לנצל רמקולים של טלוויזיה במקביל?

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #10 

לי יש XH95 ומקרן קול של סמסונג.
אין התאמה מלאה, אני עדיין צריך את השלט של הסאונדבר. השלט של הטלויזיה שולט עליו, אבל לא ב 100%.
למיטב הבנתי בעית ההתאמה היא אצל סוני שמבטיחים התאמה מלאה רק לסאונדברים של סוני.
אין לי רמקולים אחוריים..
אצלי או שמקרן קול עובד, או שהרמקולים של הטלויזיה עובדים. אין גם וגם.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”