צריבה בפלזמות בדגש על הפנסוניק 42"PV60

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
quick1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

1. האם הפלזמה של פנסוניק 42"PV60 בעלת שיפורים טובים מייתר מסכי הפלזמה בתחום ההתמודדות עם בעיות צריבה של המסך.

בחנות אמרו לי שלפנסוניק כמעט ואין תופעה של צריבה עקב מנגנונים מתקדמים שהותקנו בה.

אני חושש מהצריבה בגלל שאני רוצה לחבר למסך את המחשב.

2. מה קורה בזמן שמשדרים תמונה כאשר חלק מהמסך הוא ברקע שחור, נניח בזמן סרט, האם בפרק הזמן הזה התמונה עשויה להיצרב?

3. האם ניתן לעבוד בצורה טובה עם מחשב (גלישה, מסמכים, דואר) שמחובר למסך פלזמה כדוגמת הפנסוניק PV60?

תודה
אריק.

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה #2 

אני לא מכיר את המנגנונים נגד צריבה בדגם הספציפי אבל בכל מקרה לא מומלץ לחבר מחשב לפלזמה לעבודה ממושכת.

moshikantebi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

היי,

יש לי את הדגם הזה (PV60) ועכשיו אני מריץ HTPC דנדש.
ה HTPC מחובר למסך באמצעות כבל( VGA 3 מטר), עדין לא מצאתי את הרזולוציה האופטימלית שהמסך והמחשב יעבדו במקסימום חדות.

מצד אחד בכיווני המסך יש אפשרות לעבוד ברזולוציה של 1024X765 וב 1375X765 ובמסך אפשר לכוון כל יחס שרוצים (בעזרת PowerStrip ).

בינתיים מה שעל פניו נראה בסיידר זה שהמסך מקוון ל 1024X765 והמחשב ל 1280X1024 (או משהו קרוב).

סרטים ותמונות רואים נהדר, אבל עבודה על המסך אחרי 10-20 דקות על אפליקציות Office וכדומה, אתה יוצא עם ראש מנופח ומפוצץ.

תכלס האיכות כמסך מחשב היא על הפנים, האותיות קטנות ואין מה להשוות למסך LCD של מחשב.

ניראה לי שצריבה על המסך יכולה להיגרם אם שמת את אותה תמונה למשך יותר משעתיים (זה הזמן המצוין ב Manual), ולכן מומלץ להפעיל שומר מסך לאחר 3-4 דקות של אי נגיעה במחשב.

מושיק

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

חשוב לציין שמסכים כאלה לא טובים כמסכים למחשב. חשוב להשתמש ב-NATIVE RATE ולכן אני ממליץ למי שמשתמש במסך גם לעבודה להשתמש במסכי LCD ברזולוצית FULL HD ככל הניתן.

לגבי PV60, כל מודל שיוצא הוא בעל אורך חיים גבוה יותר מהדור הקודם. ההבדל בין 60,000 ל-100,000 שעות לא כ"כ רלוונטי עבורך כי רוב הסיכויים שתזרוק את המסך לפני שהוא יגיע למספרים הללו, אבל השיפור הזה בעיקר מתייחס לחסינות מצריבה.

לכן, חשוב לשאול כמה אורך החיים של המסך (במיוחד כשמדובר על פלזמה שמיועדת לעבוד עם HTPC) בכדי להעריך עד כמה הוא רגיש לצריבה.

לדעתי פנסוניק הפסיקו להצהיר על שעות אבל זה בין 60 ל-100 אלף שעות (שזה טוב מאוד).

quick1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

לאור הנתונים שציינתם לגבי בעיית צריבה ואיכות תמונת מחשב

שליחה #5 

האם אין מנוס מרכישת מסך LCD?

חייבים להתפשר באיכות התמונה משידורי הכבלים כדי לקבל נצילות גבוהה יותר כמסך מחשב וגם בכדי להימנע מבעיית הצריבה?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #6 

הכל תלוי באחוזי שימוש שלך, אם אתה אחוזי השימוש שלך במסך למחשב עולים על 35-40% אז אין מנוס מ-LCD.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”