אשמח להסבר על חיווט קו voip ותשתית dsl

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ronenfe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
הצטרף: אפריל 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

כשהוחלף קו הטלפון האנלוגי בקו voip, הוחלפו על ידי טכנאי השקעים עם היציאות הבודדות בשקעים עם שתי יציאות. על אחת מהן יש מדבקה שמסמנת בזק בינלאומי ואליה מחוברים הטלפונים וקו טלפון מהראוטר. היציאה השניה משמשת לחיבור הראוטר לאינטרנט.
מה שאני לא מבין זה איך הולך החיווט בקיר. למה היה צורך להחליף את השקעים?

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
הצטרף: פברואר 2021
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

בעיקרון צריך תמונות כדי להבין בדיוק מה הולך שם, אבל לפי מה שהסברתי נראה שהשקע של הראוטר זה הכניסה של התשתית DSL לבית, והשקע השני הוא בעצם חיבור של שאר השקעים בבית, ואז בעצם כבל עובר מהיציאת טלפון בראוטר, לשקע השני, ואז שאר השקעים מחוברים לקו שיוצא מהראוטר.

ronenfe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
הצטרף: אפריל 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

מה הבעיה להשתמש בפילטר על השקע? במקום לפצל ככה?

eli84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414
הצטרף: יולי 2013
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

באופן עקרוני לא היה צורך להחליף את השקעים אלא אם רצית שתוכל להעביר את הנתב לכל נקודה בבית. במקרה כזה ניתן להחליף את השקעים לשתי כניסות כדי לעשות שימוש בזוג הגידים הנוסף שמתפצל כנראה בארון תקשורת לטלפוניה ולאינטרנט כך שאם מעבירים את הנתב למקום אחר השקע השני של הטלפוניה ישמש למעשה כיציאה של טלפון לכל הבית.

ronenfe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
הצטרף: אפריל 2017
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

כן. פתחתי את השקע. אני רואה שה Dsl מחובר לכחול לבן והטלפונים משתמשים בקו השני הכתום לבן. כנראה ששימוש בקו הנוסף חוסך את הצורך בפילטרים. לא יודע אם חובה להשתמש בצורה הזאת או שאפשר להשתמש בקו אחד עם פילטרים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”