ירידה פתאומית במהירות ה-WiFi ב-Deco M5

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
tamir89 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
הצטרף: מאי 2017
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

אני גר בדירת 4 חדרים סטנדרטית בשטח של כ-100 מ"ר ומזה כשנתיים הרשת הביתית עובדת על מערכת מש הכוללת 2 יחידות של Deco M5, כאשר היחידה הראשית בסלון מחוברת לראוטר הוטבוקס 2 של הוט, והיחידה השניה בקצה השני של הדירה (מרחק של כ-12 מ' מהראוטר והיחידה הראשית) ועובדת בצורה אל-חוטית.

מהירות הגלישה אצלי בבית 200 מגה (תשתית של הוט וספק בזק בינ"ל).
תמיד בבדיקת מהירות הייתי מקבל ביחידה השניה (הרחוקה) מהירות של כ-130 מגה (בחיבור עם כבל רשת למחשב) ומהירות של כ-90 במכשירים אחרים המחוברים ליחידה זו אלחוטית.

במהלך החודש האחרון חלה ירידה דרסטית בעוצמת הקליטה ובמהירות בסביבה של יחידת המש השניה והמרוחקת, ככה שכיום אני מקבל בבדיקות מהירות כ-10 מגה דרך המחשב (המחובר בכבל רשת כאמור) וכ-4 מגה דרך מכשירים אחרים. הירידה במהירות היא ברמה כזו שגם סרטון פשוט ביוטיוב בקושי עולה.
יצוין כי לא חל כל שינוי במיקום היחידות של המש.
ניסיתי להחליף בין היחידות, לאפס את המערכת, להגדיר רשת חדשה, להגדיר את היחידות כ-AP ובהתאם את ההוטבוקס כ-bridge ושום דבר לצערי לא עזר.
הדבר היחיד שתרם (בקושי) זה שינוי מיקום היחידה הראשית למקום טיפה יותר חשוף, ואז אני מקבל כ-35 מגה בבדיקת מהירות בחיבור עם כבל רשת וכ-20 מגה במכשירים אחרים.

כאמור המערכת עבדה יפה במשך קרוב לשנתיים ופתאום חלה ירידה דרסטית בקליטת ה-WiFi. רק אומר שלכל היותר מחוברים לרשת כ-8 מכשירים בו זמנית.
מישהו יכול להעריך או לשער מה יכולה להיות הבעיה ואיך ניתן לפתור את זה?
נערך לאחרונה על ידי tamir89 ב 21/07/2021 16:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
הצטרף: דצמבר 2005
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

באפליקצית הDeco יש אופציה ל"שיפור איכות הרשת", נסית לבצע את זה ? אולי בעיה בערוץ השנבחר.

tamir89 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
הצטרף: מאי 2017
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

21/07/2021 16:58  
a_yaron כתב:
באפליקצית הDeco יש אופציה ל"שיפור איכות הרשת", נסית לבצע את זה ? אולי בעיה בערוץ השנבחר.
...
כן ניסיתי גם את האופציה הזו.

ניסיתי גם להישאר עם ערוץ אחד בלבד (2.4ghz או 5ghz), וגם ללא שיפור.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”