זקוק להמלצה/ חוות דעת על מגבר + זוג מדפיים בתקציב מוגבל...
הוטלה עלי המשימה למצוא לידידתי מגבר + זוג רמקולים מדפיים בתקציב של 2500 +/-.
החדר שהמע' מיועדת אליו כרגע די קטן (3*4 אולי..) אבל מתכונן בעתיד מעבר לדירה ואז המע' בטח תוצב בסלון.
אני שואל בפורום לאודיו דו-ערוצי כי כרגע המעכ' תשמש למוזיקה ממקורות שונים בלבד.
אבל המטרה היא כרגע למצוא דווקא מגבר רב ערוצי כדי להיות מוכנים למקרה של שדרוג לכיוון הק"ב. אני מבין שמגברים כאלה בייחוד בתקציב נמוך לא יתנו ביצועים כמו מגברי סטריאו יעודיים אבל אני תוהה האם אני (או היא) נרגיש בהבדל כזה בין מגברים..
אין בעיה עקרונית עם יד שנייה אבל כרגע העלתי בחכתי רק דברים חדשים.
מגבר: Pioneer VSX515 (ב1500).
רמקולים:
1. JBL E20 (ב1000).
2. Wharfedale Valdus 400 (ב1000~).
לא הצלחתי להבין מהאתרים השונים מה ההספק של המגבר בסטריאו (100-130?) אבל אם אני מבין נכון הJBL הם 60 וואט והWharfedale הם 150.
מה אתם אומרים על המגבר/רמקולים והשילובים? מה מתאים יותר?
אשמח גם להמלצות על דגמים אחרים בטווח גם אם אפשר להשיג רק משומש.
תודה.
החדר שהמע' מיועדת אליו כרגע די קטן (3*4 אולי..) אבל מתכונן בעתיד מעבר לדירה ואז המע' בטח תוצב בסלון.
אני שואל בפורום לאודיו דו-ערוצי כי כרגע המעכ' תשמש למוזיקה ממקורות שונים בלבד.
אבל המטרה היא כרגע למצוא דווקא מגבר רב ערוצי כדי להיות מוכנים למקרה של שדרוג לכיוון הק"ב. אני מבין שמגברים כאלה בייחוד בתקציב נמוך לא יתנו ביצועים כמו מגברי סטריאו יעודיים אבל אני תוהה האם אני (או היא) נרגיש בהבדל כזה בין מגברים..
אין בעיה עקרונית עם יד שנייה אבל כרגע העלתי בחכתי רק דברים חדשים.
מגבר: Pioneer VSX515 (ב1500).
רמקולים:
1. JBL E20 (ב1000).
2. Wharfedale Valdus 400 (ב1000~).
לא הצלחתי להבין מהאתרים השונים מה ההספק של המגבר בסטריאו (100-130?) אבל אם אני מבין נכון הJBL הם 60 וואט והWharfedale הם 150.
מה אתם אומרים על המגבר/רמקולים והשילובים? מה מתאים יותר?
אשמח גם להמלצות על דגמים אחרים בטווח גם אם אפשר להשיג רק משומש.
תודה.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
קודם כל, "הספק" של רמקולים הוא נתון חסר משמעות.
דבר שני, ה-VALDUS הם רצפתיים, אם אני לא טועה. במחיר הזה קח מדפיים (למשל ה-E20), האיכות שלהם תהיה גבוהה בהרבה מרצפתיים.
דבר שלישי, אפשר למצוא את ה-516 של פיוניר במחיר דומה, הוא מתקדם יותר מה-515. ואם אתה רוצה מערכת למוסיקה, לא הייתי הולך דווקא על פיוניר, אלא משהו אחר, למשל דנון.
ודבר אחרון, שילובים זה דבר שצריך לבדוק באוזניים.
דבר שני, ה-VALDUS הם רצפתיים, אם אני לא טועה. במחיר הזה קח מדפיים (למשל ה-E20), האיכות שלהם תהיה גבוהה בהרבה מרצפתיים.
דבר שלישי, אפשר למצוא את ה-516 של פיוניר במחיר דומה, הוא מתקדם יותר מה-515. ואם אתה רוצה מערכת למוסיקה, לא הייתי הולך דווקא על פיוניר, אלא משהו אחר, למשל דנון.
ודבר אחרון, שילובים זה דבר שצריך לבדוק באוזניים.
Silence speaks louder than words
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
מה תגיד על זה מגבר 1.3W (כן אחד) דוחף בלי בעיה את הE20 אצלי.
הE20 לדעתי הוא רמקול מצויין יש לי בחדר שלינה זוג והם נשמעים נהדר.
שווה לשמוע גם את הE30 שהם כמעט אותו רמקול רק עם פיר קדמי (טיפה יותר יקרים אבל אז אתה יכול למקם את הרמקול יותר קרוב לקיר מלי שהבאס יפגע יותר מדי)
הE20 לדעתי הוא רמקול מצויין יש לי בחדר שלינה זוג והם נשמעים נהדר.
שווה לשמוע גם את הE30 שהם כמעט אותו רמקול רק עם פיר קדמי (טיפה יותר יקרים אבל אז אתה יכול למקם את הרמקול יותר קרוב לקיר מלי שהבאס יפגע יותר מדי)
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
תודה על התגובות,
ענבר, באמת הגעתי לE20 מהמלצה שנתת למישהו פה באחד השרשורים. הE30 עולים 500 יותר וזה כבר חורג בהרבה..
האמת שחוץ מהם (ואם הValdus 400 אכן רצפתיים) אני לא ממש רואה "מציאות" בתחום המדפיים בתקציב של 1000~.
בקשר למגבר, ראיתי שיש את הדנון AVR1306 גם ב1500. ואכן מרפרוף בביקורות אני רואה שמשבחים את יכולות הסטריאו שלו.
מה דעתכם?
לצערי הקנייה של הכל תהיה כנראה "עיוורת" כי אנחנו דרומיים (עומר) ואין בסביבה חנות שמחזיקה ציוד בטווח מחירים הזה (או כמעט בכלל חנויות רציניות בתחום) וכרגע לא מזדמן לנו לעשות טיול במרכז.
אם זה משנה, שכחתי לציין שלמגבר יחוברו, בשלב הראשון, קומפקט, פטיפון ומחשב.
ענבר, באמת הגעתי לE20 מהמלצה שנתת למישהו פה באחד השרשורים. הE30 עולים 500 יותר וזה כבר חורג בהרבה..
האמת שחוץ מהם (ואם הValdus 400 אכן רצפתיים) אני לא ממש רואה "מציאות" בתחום המדפיים בתקציב של 1000~.
בקשר למגבר, ראיתי שיש את הדנון AVR1306 גם ב1500. ואכן מרפרוף בביקורות אני רואה שמשבחים את יכולות הסטריאו שלו.
מה דעתכם?
לצערי הקנייה של הכל תהיה כנראה "עיוורת" כי אנחנו דרומיים (עומר) ואין בסביבה חנות שמחזיקה ציוד בטווח מחירים הזה (או כמעט בכלל חנויות רציניות בתחום) וכרגע לא מזדמן לנו לעשות טיול במרכז.
אם זה משנה, שכחתי לציין שלמגבר יחוברו, בשלב הראשון, קומפקט, פטיפון ומחשב.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
טוב שאמרת פטיפון!
אתה צריך מגבר/רסיבר עם כניסת PHONO או קדם מגבר לפטיפון כדי לחבר אותו למגבר ללא כניסה כזו
אתה צריך מגבר/רסיבר עם כניסת PHONO או קדם מגבר לפטיפון כדי לחבר אותו למגבר ללא כניסה כזו
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
ממה ראיתי לשני המגברים שצוינו (Pioneer, Denon) אין כניסה כזאת.
יש לה קדם מגבר לפטיפון אבל מהסוג הפשוט ביותר ודווקא כניסה כזאת במגבר אולי הייתה נותנת תוצאה טובה יותר.
יש בקטגוריה של רסיברים עד 1500, עוד כל מיני דגמים של kenwood שקול פנימי אומר לי להתרחק מהם כמו מאש ועוד 2 דגמים של ימאהה, אבל אני בספק אם הם יעפילו על הפיוניר או דנון באיזשהו תחום(
)
אבל שוב, אני לא נעול על שומדבר ואשמח לשמוע המלצות.
יש לה קדם מגבר לפטיפון אבל מהסוג הפשוט ביותר ודווקא כניסה כזאת במגבר אולי הייתה נותנת תוצאה טובה יותר.
יש בקטגוריה של רסיברים עד 1500, עוד כל מיני דגמים של kenwood שקול פנימי אומר לי להתרחק מהם כמו מאש ועוד 2 דגמים של ימאהה, אבל אני בספק אם הם יעפילו על הפיוניר או דנון באיזשהו תחום(
אבל שוב, אני לא נעול על שומדבר ואשמח לשמוע המלצות.
המגבר שציינת Pioneer VSX515 אכן מגבר איכותי, אבל החדש בסדרה ה-516 מתקדם יותר וניתן למצוא אותו במחיר דומה, ובנוסף התמורה שתקבל ביחס למחיר גבוהה יותר.
בקשר לרמקולים הייתי מציע לך לשמוע את הרמקולים החדשים של Wharfedale סדרת Daimond 9.2
אלו רמקולים מדפיים שזכו בביקורות מגזין HI FI כרמקולים הטובים לשנת 2004, מחירם בסביבות ה1000, והם שווים לדעתי כל שקל, מה גם שהעיצוב שלהם יפה להפליא.
בקשר לרמקולים הייתי מציע לך לשמוע את הרמקולים החדשים של Wharfedale סדרת Daimond 9.2
אלו רמקולים מדפיים שזכו בביקורות מגזין HI FI כרמקולים הטובים לשנת 2004, מחירם בסביבות ה1000, והם שווים לדעתי כל שקל, מה גם שהעיצוב שלהם יפה להפליא.
התבלבלת אלו אלה ה-9.1 שזכו
ולגבי הפטיפון יהיה עדיף לרכוש קדם מגבר יעודי לפטיפון מכיוון שקדם מגברי הפטיפון ברסיברים נחות
אינני יודע איזה פטיפון יש לך אבל אם תרצה להוציא ממנו את הטוב ביותר תשקול לקנות קדם מגבר יעודי לפטיפון
ולגבי הפטיפון יהיה עדיף לרכוש קדם מגבר יעודי לפטיפון מכיוון שקדם מגברי הפטיפון ברסיברים נחות
אינני יודע איזה פטיפון יש לך אבל אם תרצה להוציא ממנו את הטוב ביותר תשקול לקנות קדם מגבר יעודי לפטיפון
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
אני חושב שהקדם מגבר שיש כרגע (150 שקל, nameless) נחות אפילו יותר מאלו שברסיברים..
הרמת שמע הנוכחית שואפת לאפס כי כרגע מדובר במערכת מיני חבוטה ופטיפון (מסבתא) ישן של סניו.
כמעט כל דבר יהיה שיפור עצום ממה שיש כרגע לכן אני אתמקד בלחפש את התמורה הגבוהה ביותר ל2500 שקל, קדם מגבר רציני לפטיפון יהיה שיקול אולי כשיהיה פטיפון יותר רציני.
אז אם אני מבין נכון, רסיבר של דנון (ה1306 לדוגמא) סביר שישמיע סטריאו יותר טוב מהפיוניר אבל סרטים פחות טוב?
גם אם יהיה בסוף ק"ב עדיין יחס השימוש יהיה 90% מוזיקה 10% סרטים.
יש הבדלים משמעותיים אחרים בניהם, מלבד כניסות/יציאות? פונקציית הRC שיש לפיוניר שימושית לסטריאו?
הרמת שמע הנוכחית שואפת לאפס כי כרגע מדובר במערכת מיני חבוטה ופטיפון (מסבתא) ישן של סניו.
כמעט כל דבר יהיה שיפור עצום ממה שיש כרגע לכן אני אתמקד בלחפש את התמורה הגבוהה ביותר ל2500 שקל, קדם מגבר רציני לפטיפון יהיה שיקול אולי כשיהיה פטיפון יותר רציני.
אז אם אני מבין נכון, רסיבר של דנון (ה1306 לדוגמא) סביר שישמיע סטריאו יותר טוב מהפיוניר אבל סרטים פחות טוב?
גם אם יהיה בסוף ק"ב עדיין יחס השימוש יהיה 90% מוזיקה 10% סרטים.
יש הבדלים משמעותיים אחרים בניהם, מלבד כניסות/יציאות? פונקציית הRC שיש לפיוניר שימושית לסטריאו?
- coldfire2007
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 137
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
פותח התרד לדעתי תשמע את מישן M32I מעולים במחיר קרוב למה שביקשת יכול להתאים לחלל גדול !!!
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
M32i עולים 1600+ ש"ח . ממה שאוכל לו כמעט את כל התקציב.
אם כבר הייתי הולך על:
http://a.zap.co.il/compModels.asp?sog=E ... l_id=34184
+
http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=27134
ביחד יעלה כ 2000 ש"ח .
יתן מענה גם לקולנוע בייתי , גם מענה סביר בהחלט לפטחפון שאני דיי בטוח שהוא לא היי אנד, יתן מענה למחשב שבטח מנגן MP3,
גם יפים.
אם חשקה נפשה גם ברמקולים למוזיקה שתוסיף עוד 800 ש"ח ותקח גם DAIMOND 8.1 .
אני מאמין שכיוון שהכל מאותו יבואן יוכלו לסגור לה הכל ב 2500+ שזה בערך בתקציב.
אם כבר הייתי הולך על:
http://a.zap.co.il/compModels.asp?sog=E ... l_id=34184
+
http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=27134
ביחד יעלה כ 2000 ש"ח .
יתן מענה גם לקולנוע בייתי , גם מענה סביר בהחלט לפטחפון שאני דיי בטוח שהוא לא היי אנד, יתן מענה למחשב שבטח מנגן MP3,
גם יפים.
אם חשקה נפשה גם ברמקולים למוזיקה שתוסיף עוד 800 ש"ח ותקח גם DAIMOND 8.1 .
אני מאמין שכיוון שהכל מאותו יבואן יוכלו לסגור לה הכל ב 2500+ שזה בערך בתקציב.
בוא נתחיל מזה שאין ספק שביד שניה תמצא הרבה יותר מציאות.... אז לך על זה...
אח"כ אני הייתי מחפש איזה מגבר של דנון שנכנס לתקציב או איזה מרנז ישן שתמצא
הייתי מחלק את התקציב ל1200 למגבר 1300 לרמקולים לערך.... חובה מדפיים יד שניה....ב 1300 יש דברים לא רעים שיכנסו לך לתקציב......
אח"כ אני הייתי מחפש איזה מגבר של דנון שנכנס לתקציב או איזה מרנז ישן שתמצא
הייתי מחלק את התקציב ל1200 למגבר 1300 לרמקולים לערך.... חובה מדפיים יד שניה....ב 1300 יש דברים לא רעים שיכנסו לך לתקציב......
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??
אורי_ו,
אז היית ממליץ על הרסיבר ההוא של ימאהה והסט של הסטאליטים או הDiamond 8.1 שמסתכם ב2000-2800
יותר מאשר רסיבר 1306 של דנון וזוג של JBL (הE20), או Diamond 9.1 שיסתכם ב2500-2800?
כרגע הק"ב בעדיפות נמוכה כי אין אפילו טלויזיה בחדר וגם אם תהיה השימוש יהיה ברובו הגדול למוזיקה אז נראה לי שסטאליטים יורדים מהפרק בכל מקרה, למרות המחיר הזול.
השאלה היא איזה רסיבר ק"ב בולט יותר ביכולות סטריאו, בהנחה שאין מגרעות אחרות שהופכות אותו ללא כדאי.
מתן,
יש לך המלצות ספציפיות? אני כרגע קלולס לגמרי בתחום הרמקולים המדפיים ובודק כל דגם שאנשים כתבו פה. אין ספק שבשוק של המשומשים יש הרבה דברים טובים, אני פשוט לא יודע כרגע לזהות אותם
האמת אני גם די מפחד מקנייה של משומש כי אין לי עדיין יכולת להעריך מה מצב הרמקול.. ואחריות של 5 שנים על חלק מהדגמים שהוזכרו נשמע בהחלט מפתה.
אז היית ממליץ על הרסיבר ההוא של ימאהה והסט של הסטאליטים או הDiamond 8.1 שמסתכם ב2000-2800
יותר מאשר רסיבר 1306 של דנון וזוג של JBL (הE20), או Diamond 9.1 שיסתכם ב2500-2800?
כרגע הק"ב בעדיפות נמוכה כי אין אפילו טלויזיה בחדר וגם אם תהיה השימוש יהיה ברובו הגדול למוזיקה אז נראה לי שסטאליטים יורדים מהפרק בכל מקרה, למרות המחיר הזול.
השאלה היא איזה רסיבר ק"ב בולט יותר ביכולות סטריאו, בהנחה שאין מגרעות אחרות שהופכות אותו ללא כדאי.
מתן,
יש לך המלצות ספציפיות? אני כרגע קלולס לגמרי בתחום הרמקולים המדפיים ובודק כל דגם שאנשים כתבו פה. אין ספק שבשוק של המשומשים יש הרבה דברים טובים, אני פשוט לא יודע כרגע לזהות אותם
האמת אני גם די מפחד מקנייה של משומש כי אין לי עדיין יכולת להעריך מה מצב הרמקול.. ואחריות של 5 שנים על חלק מהדגמים שהוזכרו נשמע בהחלט מפתה.
תשמע...
אני לא רוצה לתת לך המלצה ספציפית כי זה לא יהיה אפקטיבי, אתה חייב לבחון ולשמוע בעצמך...
בקטע של האחריות יש לך אפשרות לרכוש יד שניה או תצוגה מחנות ואז לרב תיהיה לך אחריות...
תעקוב אחרי לוחות יד שניה ותחכה למציאה ....זו השיטה, אין שיטה טובה יותר...
אתה יכול ליצור איתי קשר בפרטי , אין לי בעיה לכוון אותך...
אני לא רוצה לתת לך המלצה ספציפית כי זה לא יהיה אפקטיבי, אתה חייב לבחון ולשמוע בעצמך...
בקטע של האחריות יש לך אפשרות לרכוש יד שניה או תצוגה מחנות ואז לרב תיהיה לך אחריות...
תעקוב אחרי לוחות יד שניה ותחכה למציאה ....זו השיטה, אין שיטה טובה יותר...
אתה יכול ליצור איתי קשר בפרטי , אין לי בעיה לכוון אותך...
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
אני כבר הייתי אם כך בכלל מוותר על הסראונד.
יום יבוא ויהיה סראונד, יהיו חידושים והמצאות. חבל עכשיו .
תקנה ימאהה RX-397 , מגבר ברמת כניסה נהדר.
או ה 320BBE שנמכר כאן בלוחות ב 1500 ש"ח.
תוסיף זוג מדפיים ב 1300 ש"ח וזהו.
הקנדדיטים מבחינתי הם:
וורפדייל פסיספיק PI-10
וורפדייל דאימונד 9.2
מישן M32i רמקול תענוד אך מחייב מיקום נכון .
B&W 303
GALE 303
ומה שעוד מציעים פה בלוחות.
יש פה הרבה מגוון למכירה. חנויות הסטיראו מחליפות עכשיו מלאים , ככה שמבצעים לא חסר.
הקנדדיטים מבחינתי הם:
וורפדייל פסיספיק PI-10
וורפדייל דאימונד 9.2
B&W 303
GALE 303
יש פה הרבה מגוון למכירה. חנויות הסטיראו מחליפות עכשיו מלאים , ככה שמבצעים לא חסר.
פה אני בהחלט מסכים עם אורי...
בתור הבעלים של נאד לשעבר אני יכול להגיד שהוא אחלה והוא מצדיק את המחיר שלו .
אני הייתי ממליץ לך לשלב אותו דווקא עם ה 601 של B&W , אצלי הוא היה משולב עם 602 ונתן תוצאה יפה ( לדעתי כמובן)
בנוסף לעבודה שגם אם תחבר אליו DVD לקולנוע ביתי בסטריאו תקבל תוצאה יפה מאוד, מעט אנשים יודעים איזה תוצאה ניתן לקבל בקולנוע ביתי בסטיראו....אחלה הצעה
בתור הבעלים של נאד לשעבר אני יכול להגיד שהוא אחלה והוא מצדיק את המחיר שלו .
אני הייתי ממליץ לך לשלב אותו דווקא עם ה 601 של B&W , אצלי הוא היה משולב עם 602 ונתן תוצאה יפה ( לדעתי כמובן)
בנוסף לעבודה שגם אם תחבר אליו DVD לקולנוע ביתי בסטריאו תקבל תוצאה יפה מאוד, מעט אנשים יודעים איזה תוצאה ניתן לקבל בקולנוע ביתי בסטיראו....אחלה הצעה
מסכיםאורי_ו כתב:אני כבר הייתי אם כך בכלל מוותר על הסראונד.
הקנדדיטים מבחינתי הם:
וורפדייל פסיספיק PI-10
וורפדייל דאימונד 9.2
B&W 303
GALE 303
יש פה הרבה מגוון למכירה. חנויות הסטיראו מחליפות עכשיו מלאים , ככה שמבצעים לא חסר....
תודה רבה על העזרה, באמת.
בעקבות הפוסט קיבלתי גם כמה הצעות מ"עוסקים בתחום".
מה דעתכם על מגבר (סטריאו) Pioneer A400X?
ממה שקראתי עליו הדגם הקודם לו (A400) היה אגדה ואחד המגברים שהשתלטו על השוק בתקופתו אבל לגבי הדגם הזה שבא אחריו הדעות חלוקות בשאלה האם הוא יותר או פחות טוב.
כמו כן, אני אשמח בכלל להמלצות על איך לבדוק באופן בסיסי מגבר משומש..
מנסיון שלי עם מגברים, בייחוד ישנים, תמיד יגיע השלב של איזו תקלה בחלק שעולה יותר מהמגבר.
למרות שאף פעם אי אפשר לדעת, אני ממש לא רוצה לקנות לה משהו שיתקלקל אחרי שנתיים כי גם את התקציב הנוכחי היא השיגה בעמל רב.
ממה שקראתי עליו הדגם הקודם לו (A400) היה אגדה ואחד המגברים שהשתלטו על השוק בתקופתו אבל לגבי הדגם הזה שבא אחריו הדעות חלוקות בשאלה האם הוא יותר או פחות טוב.
כמו כן, אני אשמח בכלל להמלצות על איך לבדוק באופן בסיסי מגבר משומש..
מנסיון שלי עם מגברים, בייחוד ישנים, תמיד יגיע השלב של איזו תקלה בחלק שעולה יותר מהמגבר.
למרות שאף פעם אי אפשר לדעת, אני ממש לא רוצה לקנות לה משהו שיתקלקל אחרי שנתיים כי גם את התקציב הנוכחי היא השיגה בעמל רב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לי היה תקופה לא קצרה בבית את הA400....OmriS כתב:תודה רבה על העזרה, באמת.
....
לא מזמן מכרתי אותו....
לדעתי זה משהו בסגנון של הT AMP {התמורה לכסף פה היא פשוט ענקית...}
אני אישית מאד אבל מאדדד אהבתי את מגבר הזה!!!