המלצה - ג'אז טוב - גם היום!

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
jazzis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברצוני להמליץ לכם על דיסק של מוסיקת ג'אז משובחת, שאני אוהב במיוחד.

אני יודע שיש עשרות אלפים של דיסקים של ג'אז ודיסקים חדשים מופעים כל יום - לכן קשה מאוד לברור מבין כל אלה את הפנינים - וזו באמת פנינה.

מדובר על דיסק של נגן גיטרה אמריקאי בשם מאטיו וואן דוראן שזה הוא דיסק הבכורה שלו למרות גילו המתקדם יחסית. יחד אתו מופעים בדיסק מיטב נגני הג'אז מארה"ב והוא גם חיבר את כל הקטעים שבדיסק. מדובר על ג'אז מודרני, אך מלודי ומסודר (לא לפחד מג'אז "חופשי"), מלא יופי ותחכום. ההקלטה ברמה מצויינת ולדיסק עטיפה מדהימה ביופיה - אחת היפות שראיתי אי פעם.

נכון שאף אחד לא מכיר את זה - אז מה? זה באמת לא אומר שזה לא טוב - להפך - בדרך כלל הדברים הטובים הם פחות ידועים.

להלן תאור הדיסק באנגלית כפי שהוא מופיע באתר שלי:

[left]

Debut album (recorded 2003) by California based guitarist Matthew Von Doran turns out to be one of the best guitar Jazz / Fusion albums I happened to come across in a very long time. Apart form the leader, the players on the album read like the who`s who of the US scene with Bob Mintzer, Jimmy Haslip (who also produced the album), Terri Lyne Carrington, Peter Erskin a.m.o., but the participation of such distinguished players is only the added value to the performances of Van Doran, who plays with great feeling, taste, sophistication and panache - absolutely brilliant in every respect. All the music was self-penned by the leader as well, and believe you me - there is plenty of tasty music in there. Also worth mentioning is the extremely beautiful packaging of the album - one of the best I have ever seen. I have met Matthew in January 2005 in France and struck an immediate friendship with this person - now you can all hear this outstanding piece of music.

[/left]

הקישור לאתר של מטיו, בו ניתן לשמוע קטעים מהדיסק הוא:

http://www.matthewvondoran.com

אני מקווה שתהנו :D

בברכה

אדם
[left]
Adam Baruch
Jazzis Web Shop
[/left]

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

וואן דוראן

שליחה #2 

אחלה,תודה תמשיך ב המלצות,אגב מכל הנגנים שם זיהיתי את פיטר ארסקין המתופף, weather report' איזה סגנון יש למתופף הזה,ועכשו אדם תאמר לי איך קונים,וכמו שאמרתי תמשיך בהמלצות

jazzis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 41
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

איך קונים? הולכים לאתר שלי וקונים - לפי הלינק.

את הקטעים ניתן לשמוע באתר של האומן - ראה לינק.

לגבי Peter Erskin , הוא מתופף מגוון מאוד ומנגן בשלל סגנונות הג'אז - גם פיוז'ן וגם ג'אז קלסי וגם ג'אז מודרני - הכל תלוי בנסיבות. הוא אחד ממתופפי האולפן המבוקשים ביותר בארה"ב בגלל יבולתו להשתלב בכל הרכב.

בברכה

אדם
[left]
Adam Baruch
Jazzis Web Shop
[/left]

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”