אשמח לעזרתם בסוגיה הבאה:
בסלון יש ראוטר ASUS RT-AX58U שמחובר לפרטנר סיבים 1Gbit. הראוטר נותן כיסוי מכובד מאוד לכל חלקי הדירה, פרט לממד.
אני מתכנן להקים בממד עמדת עבודה, ולצורך כך ביצעתי השחלת כבל רשת לתוכו מהראוטר שבסלון. בממד יהיו שני מחשבים עם חיבור LAN וצריך גם קליטה נורמלית של WIFI. לכן אני צריך למקם שם למעשה AP+Switch.
מה שחשוב לי בנוגע לWIFI זה שתהיה לי האפשרות להחליש את עוצמת השידור ב AP לתחומי הממד בלבד, כיוון ששאר הדירה כאמור מכוסה היטב ע"י הראוטר הראשי. בממד יש גם מיטת אורחים שתהיה מדי פעם בשימוש ולא בא לי "לטגן" את מי שישן שם כשה AP יתאמץ לשדר WIFI מחוץ לממד.
יש ברשותי ראוטר ישן TPLINK ARCHER C7 V2 שתכננתי להפוך ל AP+Switch אבל זה לא כל כך מסתדר - ביטלתי DCHP אבל כשאני מגדיר לו כתובת מחוץ לטווח DHCP של הראוטר הראשי אני מאבד כל קשר איתו (לא מצליח להגיע שוב לממשק הגדרות). הקושחה שלו מקורית אבל די ישנה (אין עדכונים כבר כמה שנים), ואני בספק שבא לי להתחיל להתעסק עם התקנות של קושחות צד ג.
לכן חשבתי ללכת על פתרון הAiMesh של אסוס, ולשם כך לקנות את הראוטר הבא של אסוס - https://ksp.co.il/web/item/136992 שיתפקד למעשה כ Node בשילוב עם הראוטר הראשי (AX58U).
מה דעתכם?
יש משהו שאני מפספס עם הTPLINK שיש ברשותי?
האם האסוס ששמתי עליו עין אכן יתן לי את הפתרון לעמדת העבודה + מינימום התעסקות עם הגדרות?
כיוון שאני לא נעול על AiMesh אולי ראוטר תקציבי אחר (לאו דווקא של אסוס) יוכל לעשות את העבודה (ולאפשר לי להנמיך את עוצמת השידור)?
מגבלות התקציב אגב באיזור 400 ש"ח.
תודה מראש