אלון,
נראה לי לא הבנת טוב את הוידאו או יותר נכון את דבריו. הוא לא אמר לרגע שהשחור קרס ב 10 או 20 אחוז, זו מסקנה שלך מהוידאו שאתה צפיתה בו במסך שלך ובעיניים שלך. מה שהוא אמר באנגלית זה שההבדל (בין 5 ל 10 ובין 10 ל 20) מורגש יותר בסמסונג מאשר בLG (בניגוד לשנה לפני שם המצב בסמסונג היה גרוע יותר מאשר בOLED של LG).
כבר סיכמנו שדברים, בטח דברים "פיקים" נראים מוגזמים בוידאו. אגב אני רואה את הצבע ב10 ו 20 גם של הOLED כנראה זה קשור להגדרות מסך שלך, אבל בהחלט הצילום ודחיסת הוידאו כמעט מעלימים את הכל וזה דומה לשחור שקרס, אבל לרגע הוא לא אמר זאת, הוא רק הזכיר את יכולת ההבחנה בין האחוזים הראשונים.
בכל מקרה זה בסדר לא לראות את הוידאו עד הסוף, גם אני עושה את זה הרבה. אבל זה פחות בסדר לבוא ולפרסם מסקנות שגובלות בהשמצה על משהו שלא ראית בכללותו (זה כמו לתת ביקורת על סרט לפי ה 10 דקות הראשונות, ב FIGHT CLUB למשל זה ממש לא עובד).
ארתור,
אני לא רוצה להכנס לדיון פינגפונג שלא נגמר. אז אגיד שוב שאני לא מדבר "בצורה בינארית" של טוב וגרוע, של שחור או לבן של הכל או לא כלום. לרגע לא אמרתי שOLED מתקשה להציג פרטים בNEAR BLACK אלא שקשה לטכנולוגיה (הפיקסלים) לעשות זאת יחסית ל LCD ולא בגלל דבר טוב: הLIFTED BLACK של הLCD פשוט מרימות גם פרטים. וכאן נובע הבלבול שלך: LCD לא גרוע בNEAR BLACK בגלל הטכנולוגיה אלא בגלל הדרך שלו להתגבר על חסרון אחר שלה, או במילים אחרות: ה-FALD. הבעיה בLCD היא לא NEAR BLACK אלא BLACK CRUSH, התוצאה דומה אבל זה משהו שונה לגמרי. הLCD פשוט מוריד את הבהירות כד להשיג שחור טוב יותר ועל הדרך מוחק פרטים עדינים אבל זה לא קשור ליכולות הפאנל בנושא. זה לא יקרה כשתציג מרובע גדול (כמו בוידאו) אבל זה יקרה בתוכן אמיתי או מבחנים עם פרטים קטנים יותר. בניגוד ל LCD שרק חוסם את התאורה, OLED צריך לעבור ממצב של אין חשמל למצב שיש חשמל וזו חתיכת קפיצה.
אבל אל לנו לסטות בהסברים מהנושא שהוא הוידאו המדובר והתבנית הספציפית שהוצגה בו במקביל למה שנאמר ברקע. גם אני אומר בדיוק כמו שאתה יודע שכשמסתכלים בצורה כוללנית על התוצאה בהצגת וידאו בפועל, OLED בהחלט יציג יותר פרטים עדינים בשחור מאשר הLED הכי איכותי אבל זה בגלל דברים אחרים ממה שדיברתי עליהם ושלא קורים בהצגת תבנית גראדיאנט ענקית כמו בוידאו.
לא כלכך אהבתי את "לא יודע איפה שמעת" ואני לא הולך לחרוש על האינטרנט כדי למצוא מקורות (החיים קצרים כמו שאלון אמר) אבל דוגמא אחת קל למצוא, וינסנט תאו המהולל מסביר על הקושי הזה יחסית לLCD (ושוב -אנו לא מדברים על החיסרון של FALD בשחור אלא רק על הטכנולוגיה של הפאנל):
https://www.youtube.com/watch?v=NrnG6Dcxpls&ab_channel=HDTVTest
דקה 4:47.
עכשיו אתה מבין יותר טוב על מה אני מדבר? (ובאמת לא חייבים לצאת בכוח נגד כל מה שאני אומר ולהמציא מסקנות שגויות שבכל לא טענתי, תאמין לי שאני די מבין ומתיחס לדברים כמו שהם בלי איזה נקיטת צד רגשית לצד זה או אחר...)
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000