המנעד להתלבטות ברכישה הטלויזיה שלי היה רחב,Oled Qled, sony samsung LG
יכולתי להרשות לעצמי את האולד במחירים של פי שתיים וחצי, אבל סכנת צריבות (מחוברת למחשב) והסלון שלי שטוף השמש הטו את הכף לטובת Qled.
לגבי Qled הנטיה הראשונית היתה סמסונג הביקרות מעולות לדגמי העל, מצד שני הם עושים בלאגן מרקטינג ומשנים את איכות הדגמים שלהם בין השנים ובין מדינות, אני חושב שזה כבר גובל בהטעיה, ואז הופיעה mi Q1 75 הדגם הנדון של שיומי ברמת Q80T (דגם שבארץ) באופן כללי. היא עונה על רוב הדרישות שלי ובמחיר כזה (כ6000 שח) בעתיד יהיה קל יותר לשדרג.
במבט ראשון הטלויזיה גדולה מאוד והיא משתלטת, איכות הבניה טובה.
בעובי של 8 סמ היא לא רזה אבל אחרי שהיתה תלויה במתקן צמוד קיר מינימלי, היא עושה רושם של טלויזיה דקה מספיק.
מבחינת תמונה איכות הצבעים מעולה, איכות השחורים והקונטראסט גם בחדר חשוך מרשימים, לוקאל דימינג עובד טוב, ההילה סביב עצמים מוארים ותרגום לא מורגשת הם עשו עבודה טובה, זוית הצפיה סבירה לטכנולוגיה אבל הייתי שמח ליותר, הממשק איטי יחסית דומה לmibox,, עוצמת תאורה טובה והתוכן בHDR נראה מעולה דווקא הדולבי וויזן נראה פחות טוב כאילו דהוי קצת, נראה שאפשר היה להפיק יותר והיא לא מכוונת, אבדוק אותה בהמשך עם הmadvr.
למרות שATV מהוקצע יותר מצאתי משתמש דווקא בממשק המובנה, הופתעתי מהשימושיות של המיקרופנים המובנים הם קולטים ממרחק של 3 מטר , ובזכות הממשק של אנדרואיד, ניתן לתת פקודות קוליות, ממש נח לכבות אותה או לעצור תוכנית גם ללא השלט, תענוג.
כפרפקציוניסט, כן אשמח לזויות צפיה וקונטראסט אינסופי של אולד או עוצמת תאורה Qled mini led אבל ביום יום דברים אלו לא יבוא לידי ביטוי וזו הנקודה החזקה של הQ1 היא מביאה אותי קרוב מאוד שאני לא מרגיש חוסר ואפלו יש לה כמה יתרונות, האלטנטיבות שעולות פי שתיים כבר לא מפתות, לפחות לא בשלב זה.