מהירות ירודה סיב אופטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
koby50 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 483
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי צריך את עזרתכם
יש לי ראוטר F@st 5670 של Sagemcom וסוויצר של סיסקו 110 דגם חדש cisco-cbs110-8t-d-eu-8-port
המחשב שמחובר ישירות לנתב מקבל בבדיקת מהירות 950 ללא הפרעות - גם בדיקה בדפדפן ישירות מראה את התוצאה הזו
שאר הבית שמחובר לסוויצר מראה תוצאות משונות .
בXBOX מראה בבדיקה מהירות 820 , בניבדיה שילד 350 , במחשב הוא מראה 950 רק בבדיקה של האפליקציה של SPEED TEST בבדיקה של הדפדפן מראה 600 (לא יודע למה)
מה יכול להיות כאן לא בסדר? האם הראוטר משבש את המהירות ? מבדיקה שלי גליתי שגם אין אפשרות לחבר אליו מתאם שיחות VOB כי יש תקלה עם היצרן

עריכה: שמתי משחקים להורדה באקסבוקס הוריד על המקסימום ופתאום אני רואה נחיתה ל5 מגה הורדה לפעמים 30
התמונה הראשונה מהאקס בוקס
השנייה מהניבדיה שילד
השלישית מהמחשב דפדפן ווינדוס 10
84255bd1-745b-4a07-9455-544769817527 (1).jpg
69d7b6ac-b012-484a-90d1-8e3799b915cd.jpg
image.png

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

ברגע שממכשיר אחד אתה מקבל את המהירות המובטחת בבדיקת מהירות זה אומר שאין בעיה בסיב ובתשתית אל הבית שלך.
ייתכנו כמובן שינויים במהירות בשל הניתוב מהספק אל כל שרת שאליו אתה מתחבר - זה לא בשליטה שלך.
אם אתה רואה הבדלים בתוך הבית - אתה צריך לבדוק את הרשת הביתית שלך.
תקנה כבל רשת ארוך מוכן בכמה עשרות ש"ח (20 מטר, 30 מטר, כמה שצריך) ותחבר ישירות כל מכשיר אל הראוטר הראשי. אחרי שתיווכח שאין שם בעיה, תחבר ישירות לסוויץ' ותבדוק, וכך הלאה - עד שתבודד את הבעיה בתוך הרשת הביתית שלך.

עם זאת, שים לב שבעקרון התמונות שצרפת מראות שימושים שונים לגמרי (זו אינה השוואה של תפוחים לתפוחים). התחברויות לשרתים שונים. בהחלט ייתכן שהניתוב דרך הספק לא מזהיר ושאין בכלל בעיה ברשת הביתית שלך.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

koby50 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 483
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

09/07/2021 10:41  
איינשטיין כתב:
ברגע שממכשיר אחד אתה מקבל את המהירות המובטחת בבדיקת מהירות זה אומר שאין בעיה בסיב ובתשתית אל הבית שלך.
ייתכנו כמובן שינויים במהירות בשל הניתוב מהספק אל כל שרת שאליו אתה מתחבר - זה לא בשליטה שלך.
אם אתה רואה הבדלים בתוך הבית - אתה צריך לבדוק את הרשת הביתית שלך.
תקנה כבל רשת ארוך מוכן בכמה עשרות ש"ח (20 מטר, 30 מטר, כמה שצריך) ותחבר ישירות כל מכשיר אל הראוטר הראשי. אחרי שתיווכח שאין שם בעיה, תחבר ישירות לסוויץ' ותבדוק, וכך הלאה - עד שתבודד את הבעיה בתוך הרשת הביתית שלך.

עם זאת, שים לב שבעקרון התמונות שצרפת מראות שימושים שונים לגמרי (זו אינה השוואה של תפוחים לתפוחים). התחברויות לשרתים שונים. בהחלט ייתכן שהניתוב דרך הספק לא מזהיר ושאין בכלל בעיה ברשת הביתית שלך.
...
לאחר בדיקה עם אפליקציות של בדיקת מהירות אחרת המהירות חזרה ל950 . רק באקס בוקס אני רואה פערים ממש מעצבנים, לפעמים כתוב תוך 8 שעות הורדה של משחק ואז פתאום משתנה ל10 דקות

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #4 

חוזר על זה שוב בפעם ה- 20:

אתר Ookla speed test אינו בודק רוחב פס כללי לחו"ל!!! האתר כן בודק את הפוטנציאל של הקו שלך להגיע ל- Peak Speeds
לדוגמא, במידה ואתה מקבל 900Mbps מול שרת של סלקום , זה לא אומר שבכל אתרי ההורדות תקבל את המהירות הנ"ל. זה אומר שבתנאים אופטימליים, אתה יכול להגיע למהירות הנ"ל. אם יש לך שרת פרטי , אז רוב הסיכויים שתוכל להגיע למהירות הנ"ל.

פרמטרים חשובים לאיכות החיבור שלך:
1) מגבלות שרת (הגבלת רוחב פס למשתמשים)
2) ניתוב (קשור ל- ISP)
3) בכמה חיבורי קליינט בו זמנית השרת תומך.

חלק מהמגבלות קשורות ל- ISP שלך וחלק מהן גם קשורות לשרת אליו אתה מחובר.
בנוגע להורדות משחקים. אולי מיקרוסופט מגבילים תעבורה (רוחב פס) בשעות מסוימות. סה"כ נשמע הגיוני מאוד , לפחות מבחינתי.

לדוגמא, בחבילת 1 גיגה של פרטנר אני מקבל מהירות ממוצעת של 600Mbps . בעיקר מול שרתים באירופה . לפעמים גם 800Mbps
בהורדות עם Internet Download Manager.

המלצה אישית:
להשקיע ברכישת כבלי רשת איכותיים. זה לא יזיק !

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”