בדיקת מהירות של הוטנט מול fast.com
שלום,
האם מישהו שנמצא בהוטנט, יכול לנסות לגשת ל-fast.com ולדווח איזה מהירות הוא מקבל שם?
רקע:
אני נמצא באנלימיטד עם ספק 015 (1gbps), המהירות מול SpeedTest ממש בסדר - אבל המהירות מול fast.com לא היתה מביישת את החבילות ADSL הראשונות שהיו לפני 20 שנה - ונטפליקס נראה בהתאם (בד"כ 480p או 720p, עם הבלחות ל-1080p ולעתים ממש נדירות 4K).
עכשיו יש אפשרות לעבור להוטנט מעל תשתית אנלימיטד (במחיר שנראה טוב) - אבל אני רוצה לנסות לוודא שהמצב שם טוב יותר מול נטפליקס לפני שאני עובר בפועל.
תודה מראש!
האם מישהו שנמצא בהוטנט, יכול לנסות לגשת ל-fast.com ולדווח איזה מהירות הוא מקבל שם?
רקע:
אני נמצא באנלימיטד עם ספק 015 (1gbps), המהירות מול SpeedTest ממש בסדר - אבל המהירות מול fast.com לא היתה מביישת את החבילות ADSL הראשונות שהיו לפני 20 שנה - ונטפליקס נראה בהתאם (בד"כ 480p או 720p, עם הבלחות ל-1080p ולעתים ממש נדירות 4K).
עכשיו יש אפשרות לעבור להוטנט מעל תשתית אנלימיטד (במחיר שנראה טוב) - אבל אני רוצה לנסות לוודא שהמצב שם טוב יותר מול נטפליקס לפני שאני עובר בפועל.
תודה מראש!
בעקרון כי הוטנט משמעותית יותר זולים. אם הם מספיק טובים אז אני לא רואה סיבה מיוחדת ללכת על סלקום... אבל זו בדיוק הסיבה שאני רוצה לראות מה אנשים מקבלים בהוטנט בפועל לפני שאני עובר - אם גם הם איטיים, אז העלות הנוספת אולי שווה את זה.26/06/2021 11:56Izkov כתב: למה לא סלקום (נטויזן)? לדעתי הכי טובים על תשתית אנלימיטד
אני בבזק בינלאומי עם תוצאות של 830-910 .....
תשתית הוט+הוטנט, חבילה 500/10, במושב הצפון, בזמן הבדיקה עם לפטופ על wifi(ראוטר של tp link c6 כAP ) כאשר טלויזיה אחת בנטפליקס והשנייה בשירות IPTV בזמן הבדיקה. אמנם יש NAT כפול שזה מעצבן אבל לצרכי בני המשפחה והבית פה זה לא מזיז.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@bourbon
הבעיה שאני רואה היא שבמקרה שלך הבדיקה היא מול שרתים במילאן איטליה בלבד.
אני מקבל 850 מגה (פרטנר פייבר), והסיבה לזה שהבדיקה היא גם מול שרתים בישראל. כנ"ל עם הוט, כשהייתי בהוט, לא היו לי בעיות עם נטפליקס.
הבעיה שאני רואה היא שבמקרה שלך הבדיקה היא מול שרתים במילאן איטליה בלבד.
אני מקבל 850 מגה (פרטנר פייבר), והסיבה לזה שהבדיקה היא גם מול שרתים בישראל. כנ"ל עם הוט, כשהייתי בהוט, לא היו לי בעיות עם נטפליקס.
@TheCoolestמסכים, אבל אין לי ממש שליטה על זה. להבנתי זה בדיוק מה שאני אקבל בפועל מול נטפליקס, ואכן יש לי בעיות של איכות צפייה. אין ספק שיש בעיית ניתוב ב-015, אבל אני לא חושב שזה מקרי - יש להם באמת מגבלה בתקשורת פנים ארצית (להבנתי), ויכול מאד להיות שהניתוב הוא בכוונה מול חו"ל - רק שגם הוא לא משהו...
בכל מקרה, נראה לי יותר פרקטי לעבור לספק אחר מאשר לנסות לתקן את בעיות הניתוב של 015
בכל מקרה, נראה לי יותר פרקטי לעבור לספק אחר מאשר לנסות לתקן את בעיות הניתוב של 015

@Haimbinתודה רבה!
בהנחה שאין לי צורך בפתיחת פורטים לעולם, NAT כפול לא אמור להשפיע עלי יותר מדי, נכון?
בהנחה שאין לי צורך בפתיחת פורטים לעולם, NAT כפול לא אמור להשפיע עלי יותר מדי, נכון?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם אתה לא צריך להתחבר מרחוק ישירות אל התקן ברשת הביתית שלך אז בגדול לא אמור להשפיע עליך. זה overhead שהניתוב עובר עוד המרה, אבל הפגיעה בביצועים מינורית בהשוואה לניתוב הגרוע שיש לך כעת.26/06/2021 19:18bourbon כתב: @Haimbinתודה רבה!
בהנחה שאין לי צורך בפתיחת פורטים לעולם, NAT כפול לא אמור להשפיע עלי יותר מדי, נכון?...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
חשוב לציין ש fast הוא השירות של נטפליקס כאשר השרתים הם השרתים של החברה שמפוזרים אצל ספקיות רבות. ככל הנראה במקרה שלך אין לספקית שרץ מקומי ולכן הכל תלוי בחיבור שלה ל cdn הקרוב של. חברה ברחבי העולם לפי חוקי הניתוב שלה. הפיתרון ככל הנראה הוא לעבור לספקית גדולה יותר. מרבית הספקיות הגדולות מחזיקות שרתי edge של נטפליקס.
@oferlaorברור לי שזו רשת CDN מבוזרת, אבל לא ידעתי שכל ספק מחזיק שרתי edge נפרדים. חשבתי שיש סט של שרתי edge בישראל, ושרוב הספקים הישראלים מנתבים אליהם... ספציפית ב-015, המהירות הפנים ישראלית די גרועה, ולכן חשבתי שהם מנתבים לחו״ל.
בכל מקרה, תודה על המידע!
בכל מקרה, תודה על המידע!
@bourbon ענו לך לגבי הדאבל נאט, רק אוסיף שזה יכול לפגוע בחיבורים לשרתים במשחקים בPS4, אבל עד היום חוץ ממספר שרתים מסויימים ורק במשחק אחד(BF4) לא יצא לי להתקל בבעיות כאלו. דרך אגב נראה לי שאתה לא חייב לבטל את הספק הקודם אלא רק להרשם לאחד חדש ולהגיד להם שיחברו אותך ככה שאם לא יעבוד טוב תוכל לבטל ולחזור ישירות לישן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78926
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
קוראים לרשת open connect
https://openconnect.netflix.com/en/
זה הושק ב 2011 והרי מאמר על מצב הרשת (שהשתפר דרמטית מאז המאמר):
https://about.netflix.com/en/news/how-n ... experience
https://openconnect.netflix.com/en/
זה הושק ב 2011 והרי מאמר על מצב הרשת (שהשתפר דרמטית מאז המאמר):
https://about.netflix.com/en/news/how-n ... experience
זה על הוטנט? אתה יכול במקרה ללחוץ על Show more info ולראות לאיזה שרתים הוא מתחבר? מעניין גם איך הקסם הזה שהוא עובר את ה-1Gbps…26/06/2021 20:47mrraz111 כתב: פעם עשיתי בדיקה וזה מה שיצא
-עריכה-
עשיתי גם עכשיו ומסתבר שהתוצאה נשארה זהה...