רשמים מחיפוש אחר רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #21 

עמומים, אז:

חזור לחנות.

שמע אותם כשהם עומדים חופשי ללא עוד רמקולים צמודים אליהם.

וודא שכל החיבורים במצב הנכון ושהמגשרים של הבי-ווייר לא רופפים

שים מגבר סטראו סביר שיניע אותם

אם הם עדיין עמומים, בדוק שאין שם איזה טוויטר שרוף.
איל פור

mdzak
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

אין מישהו בצפון לדעתי שמשתווה בשירות ובאמינות וביחס של בית ממש כמו של החברה באניגמה...גם אני עברתי חוויה דומה עם חנויות אחרות

ד"ר זכי עאסי
avilior כתב:שלום,

אינני משתתף פעיל בפורום, אך חשוב לי לשתף אתכם בחוויה שעברתי אתמול והיום.
כבר זמן מה שאני תר ברשת אחר רמקולים ובעיקר בפורום זה. הגדרתי תקציב של כ7K לזוג רמקולים. יש ברשותי רסיבר של YAMAHA-RXV-620 ישן מלפני כ4-5 שנים ואותו, בשלב זה, לא הייתי מעוניין להחליף.
עוד חשוב לי לציין, כי המוזיקה שלה אני מאזין אינה נחשבת כ"איכותית", קרי, לא קלאסיקה, לא ג'אז, בעיקר בומים, פופ, ישראלי וכו'.
טוב. הייתי חייב לבוא נטול מדעות קדומות. פשוט להאזין ולבחור את הדבר הטוב ביותר בתקציב הנ"ל עבורי. מלאכה לא פשוטה, אבל נתחיל.

חיפשתי חנות בשם אניגמה הממוקמת בצ'ק פוסט, חיפה. בדרך, עברתי דרך חנות נוספת (בעיקר עקב בעיות אוריינטציה), שם פגשתי בחבר פורום שהפנה אותי לישראל, בעל החנות.
ישראל נתן לי את הזמן (הייתי בחנות לדעתי למעלה משעה וחצי) להקשיב לסוגי המוזיקה שאיתם באתי (לא הכי ידידותיים לעוברי אורח תמימים), אירח אותי יפה והכי חשוב נתן לי את הספייס שלי. בלי לחץ. קח שלט ותעביר בין הרמקולים עד שתמצא מה שתאהב.
מהר מאוד הבנתי, שהרמקולים שמתאימים לי לא יהיו רצפתיים אלא מדפיים ואלה שנשמעו לי הכי טוב בחנות היו רמקולים מסוג AURUM CANTUS.

נמשיך. משם עברתי לחנות בשם סטריאו-שופ הממוקמת בחוצות המפרץ, חיפה. שם הרגשתי בשינוי. המוכר, שאין לי דבר וחצי דבר נגדו, גילה חוסר סבלנות בסטנדרטים שאני מצפה להם וחשש מהגברת הווליום בחנות שמא "אפוצץ את הרמקולים". דיבר בשפה גבוהה מדי עבורי (מושגים בסטריאו שלא טרח לבדוק האם אני מבין אותם או לא) ובסופו של דבר היו רמקולים שהנעימו לי מחברת B&W 602 S3. חזרתי היום שוב על מנת לשמוע אותם עם המגבר החלש שלי ולהפתעתי הם נשמעו שונה מאתמול (גם אם אותו רסיבר מאתמול לא היה הבדל דרסטי). לטעמו של המוכר, הסיבה נעוצה ברסיבר וכדי להשמיע לי את הרמקולים עם מגבר סטריאו אצטרך לבוא במועד מאוחר יותר (גילוי נאות:הגעתי לקראת הסגירה) וגם זה יהיה מסורבל. שורה תחתונה, הוא לא מעוניין בכאב ראש שכרוך בהתעסקות עם לקוח מעברל לחצי שעה במחיר שהקצבתי, זה לפחות היה הרושם שיצר.

הלאה. חנות שלישית ואחרונה, אודיו לגאסי בצומת קרית אתא. שמעתי בעיקר פרדיים. לא לטעמי. לזכותו של המוכר יאמר כי ניסה ללבן את צרכיי ואף הפנה אותי לחנות שמשווקת את הרמקולים.

שורה תחתונה. עדיין לא מצאתי רמקולים שיענו לצרכים שלי. באס עמוק. מדפיים. מפורטים ובעלי נצילות גבוהה וגם לא הופנתי לשמוע מערכות בעלות שווי גבוה יותר ע"מ לקבל פרופורציות. לצערי, המסע תם ללא ממצאים.

אני רוצה לציין לטובה את החנות אניגמה (Y) שבה הרגשתי הכי נח משתי האחרות, שבהן הרגשתי בזלזול, לפעמים בוטה ולפעמים ציני. כנראה שאני רגיל לשירות אחר.
...

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #23 

Shtirlitz כתב:לא קיים
...
מבקש סליחה, אבל עדיין לא מבין. מה לא קיים ? עוקץ? אקסטרימה?
מדובר ברמקול נדיר מאוד, יקר, ומאוד לא סלחני להגברה לא מתאימה. אקסטרימה זקוק למגבר שעלותו קרוב לודאי תהיה גבוהה משמעותית ממחירו שכאמור אינו זול כלל ועיקר. לא ממש מבין מה עושה כאן הרמקול הזה, אלא אם יש כאן סוג של סרקזם מתוחכם שהייתי מבקש לקבל את פרושו.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #24 

בשבועיים האחרונים בדקתי כמעט את כל החברות המוכרות
למדפיים ,שמעתי רמקולים מ1500 שח ועד 5000 שח ויותר והופתעתי
מרמקולים שעולים 1600 שח שנישמעים הרבה יותר טוב מרמקול של 3500 שח.
ורמקול של 2500 שח שנישמע פי כמה וכמה יותר טוב מרמקול של 5000 שח.
לכן הפסקתי כבר מזמן להסתכל על המותג כי בעלי חנויות ממליצים לצערי רק על מה
שנותן להם נתח יותר גדול.
לא כולם אך רובם.

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #25 

amitbak כתב:בשבועיים האחרונים בדקתי כמעט את כל החברות המוכרות
למדפיים ,שמעתי רמקולים מ1500 שח ועד 5000 שח ויותר והופתעתי
מרמקולים שעולים 1600 שח שנישמעים הרבה יותר טוב מרמקול של 3500 שח.
ורמקול של 2500 שח שנישמע פי כמה וכמה יותר טוב מרמקול של 5000 שח.
לכן הפסקתי כבר מזמן להסתכל על המותג כי בעלי חנויות ממליצים לצערי רק על מה
שנותן להם נתח יותר גדול.
לא כולם אך רובם.
...
כחיזוק לדבריך, אותו סיפור היה אצלי.
המוכרים טוענים שזוהי ההגברה (ומבחינת ההיגיון כנראה שבאמת צריך הגברה יוקרתית יותר), אך לא הצלחתי להבין מדוע לא השמיעו לי אותם עם ההגברה המתאימה?
לפני כשנתיים התקנתי ברכב מערכת והשוותי בין רמקולי מותג לנחותים יותר כביכול, התוצאות היו מפתיעות (ההפרש הכספי היה מינורי).
לכן מסקנתי היא, תמיד לקנות עפ"י האוזן ולא עפ"י המותג.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #26 

avilior כתב:
amitbak כתב:בשבועיים האחרונים בדקתי כמעט את כל החברות
כחיזוק לדבריך, אותו סיפור היה אצלי.
המוכרים טוענים שזוהי ההגברה (ומבחינת ההיגיון כנראה שבאמת צריך הגברה יוקרתית יותר), אך לא הצלחתי להבין מדוע לא השמיעו לי אותם עם ההגברה המתאימה?
לפני כשנתיים התקנתי ברכב מערכת והשוותי בין רמקולי מותג לנחותים יותר כביכול, התוצאות היו מפתיעות (ההפרש הכספי היה מינורי).
לכן מסקנתי היא, תמיד לקנות עפ"י האוזן ולא עפ"י המותג.
...
אני חוןשב שזה לא נכון . ברכב אתה צודק , ברמקולים ביתיים , מעל רמה של 2000 דולר , אתה כבר לא תגיע לכך שתמצא רמקולים בחצי מחיר שישמעו יותר טוב מרמקולים יקרים יותר .
כמובן שיש פה ושם יבואנים שממתגים את מוצריהם כהיי אנד ע"י תמחור שערורייתי , אבל אם אתה מבין מה זה היי אנד ויודע מי כן ומי לא , לא נראה לי שזה יכול לקרות .
אבל כמו כול דבר בחיים מידע שווה כסף , וככול שתלך לשמוע יותר סטים ,כך יותר תקבל את מירב התמורה עבור השקל שלך ,ולא משנה מה הטעם שלך .
...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”