אינני משתתף פעיל בפורום, אך חשוב לי לשתף אתכם בחוויה שעברתי אתמול והיום.
כבר זמן מה שאני תר ברשת אחר רמקולים ובעיקר בפורום זה. הגדרתי תקציב של כ7K לזוג רמקולים. יש ברשותי רסיבר של YAMAHA-RXV-620 ישן מלפני כ4-5 שנים ואותו, בשלב זה, לא הייתי מעוניין להחליף.
עוד חשוב לי לציין, כי המוזיקה שלה אני מאזין אינה נחשבת כ"איכותית", קרי, לא קלאסיקה, לא ג'אז, בעיקר בומים, פופ, ישראלי וכו'.
טוב. הייתי חייב לבוא נטול מדעות קדומות. פשוט להאזין ולבחור את הדבר הטוב ביותר בתקציב הנ"ל עבורי. מלאכה לא פשוטה, אבל נתחיל.
חיפשתי חנות בשם אניגמה הממוקמת בצ'ק פוסט, חיפה. בדרך, עברתי דרך חנות נוספת (בעיקר עקב בעיות אוריינטציה), שם פגשתי בחבר פורום שהפנה אותי לישראל, בעל החנות.
ישראל נתן לי את הזמן (הייתי בחנות לדעתי למעלה משעה וחצי) להקשיב לסוגי המוזיקה שאיתם באתי (לא הכי ידידותיים לעוברי אורח תמימים), אירח אותי יפה והכי חשוב נתן לי את הספייס שלי. בלי לחץ. קח שלט ותעביר בין הרמקולים עד שתמצא מה שתאהב.
מהר מאוד הבנתי, שהרמקולים שמתאימים לי לא יהיו רצפתיים אלא מדפיים ואלה שנשמעו לי הכי טוב בחנות היו רמקולים מסוג AURUM CANTUS.
נמשיך. משם עברתי לחנות בשם סטריאו-שופ הממוקמת בחוצות המפרץ, חיפה. שם הרגשתי בשינוי. המוכר, שאין לי דבר וחצי דבר נגדו, גילה חוסר סבלנות בסטנדרטים שאני מצפה להם וחשש מהגברת הווליום בחנות שמא "אפוצץ את הרמקולים". דיבר בשפה גבוהה מדי עבורי (מושגים בסטריאו שלא טרח לבדוק האם אני מבין אותם או לא) ובסופו של דבר היו רמקולים שהנעימו לי מחברת B&W 602 S3. חזרתי היום שוב על מנת לשמוע אותם עם המגבר החלש שלי ולהפתעתי הם נשמעו שונה מאתמול (גם אם אותו רסיבר מאתמול לא היה הבדל דרסטי). לטעמו של המוכר, הסיבה נעוצה ברסיבר וכדי להשמיע לי את הרמקולים עם מגבר סטריאו אצטרך לבוא במועד מאוחר יותר (גילוי נאות:הגעתי לקראת הסגירה) וגם זה יהיה מסורבל. שורה תחתונה, הוא לא מעוניין בכאב ראש שכרוך בהתעסקות עם לקוח מעברל לחצי שעה במחיר שהקצבתי, זה לפחות היה הרושם שיצר.
הלאה. חנות שלישית ואחרונה, אודיו לגאסי בצומת קרית אתא. שמעתי בעיקר פרדיים. לא לטעמי. לזכותו של המוכר יאמר כי ניסה ללבן את צרכיי ואף הפנה אותי לחנות שמשווקת את הרמקולים.
שורה תחתונה. עדיין לא מצאתי רמקולים שיענו לצרכים שלי. באס עמוק. מדפיים. מפורטים ובעלי נצילות גבוהה וגם לא הופנתי לשמוע מערכות בעלות שווי גבוה יותר ע"מ לקבל פרופורציות. לצערי, המסע תם ללא ממצאים.
אני רוצה לציין לטובה את החנות אניגמה