תקלה במחשב-זקוק לכמה עצות

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ניסיתי לנסות את מזלי קודם בפתרון הבעיה בפורומים של hwzone, אז אעתיק לכאן את הודעותיי:

כרטיס המסך שלי החל מתקופה מסויימת, החל לתפקד בצורה לא תקינה. קודם הוא היה גורם לארטיפקטים תחת עומס(משחקים\3DMARK) ולאחר מכן גם הטמפרטורות שלו עלו...
מדובר ב leadtek 7900gt. ללא אוברקלוק. הוא תמיד היה על 45 מעלות במנוחה ו67 במאמץ, וכעת הוא ב60-65 מעלות במנוחה, ועובר את ה80 במאמץ.
כל הסימנים של כרטיס מסך תקול נראים על פניו, אז מסרתי אותו לחנות, על מנת להשתמש באחריות.
הם אמרו לי שבדקו את הכרטיס על המחשב שלי, ואכן הוא קרס תחת מאמץ, אבל כשהחליפו הארד דיסק למערכת הפעלה שלהם, אז הוא עבד יופי(4 שעות על 3DMARK) ולא היו שום בעיות. אז הם אמרו שהבעיה אצלי במערכת הפעלה, ואני צריך לפרמט את ההארד דיסק.
תיאור המצב הרגיל שלו- תחת מנוחה(גלישה רגילה באינטרנט וכאלה) המחשב בסדר גמור, רק הטמפרטורות גבוהות. כשאני מדליק סרט, לפעמים מתחילות להופיע נקודות אדומות על המסך. לפעמים גם, תוך כדי גלישה, מופיע פס של פיקסלים על המסך, שנעלם אחרי שאני מזיז חלון. אם אני מריץ משחק, אז ארטיפקטים נוראיים מופיעים כמעט מיידית, והמחשב גם עושה restart לאחר כמה זמן. אבל אם אני לא מאמץ את כרטיס המסך, הוא יכול לעבוד שבועות בלי restart.
הסיפור נשמע לי קצת מופרך, שזה בגלל מערכת ההפעלה. זה יכול לקרות בכלל? שזאת הבעיה? או שמנסים לרמות אותי?

עדכון:
חזרתי סוף סוף הבייתה, התקנתי מערכת הפעלה מחדש על דיסק קשיח אחר, עם partition מפורמט. הרצתי 3DMARK, לא קורס, אך בין ההרצות(במסכים השחורים) יש נקודות וכתמים אדומים, שלא נראה לי שאמורים להיות. כמו כן, במהלך הריצה עצמה, אני די בטוח שאני מזהה ארטיפקטים. הרצתי ATITOOL, לבדיקת יציבות, והוא אכן התחיל לתת לי את הנקודות הצהובות על הקוביה הפרוותית. delta found at... וכל זה. כמובן שהכל במהירויות סטוק. הטמפרטורות דווקא סבירות, בין 45-50 בIDLE עד 69-70 בעומס מלא, כאשר ב3DMARK06 זה מגיע ל63 מעלות בערך.
הרצתי STALKER, ארטיפקטים בהחלט נראים לעין הרצתי שוב, המחשב נתקע לגמרי 2 דקות לתחילת המשחק, כשאני רק מנסה לצאת מהחדר הראשון(למי שמכיר).

כעת, מה אני אמור לעשות? באילו דרישות אני אמור לבוא? אני רוצה לפתור את הבעיה כמה שיותר מהר, ולהתעסק עם זה כמה שפחות, כי לצערי אין לי יותר מדי זמן להתעסק עם זה בשבועות הקרובים, לכן אני רוצה לנצל את המיטב מהזמן שאני הולך להשקיע במלחמות עם החנות. אני מניח שלנסוע לשם יהיה בלתי נמנע, אך לאיזו מטרה בדיוק? צריך לזכור שכבר מסרתי להם את המחשב, והם כבר בדקו אותו במעבדה.

אח שלי דיבר איתם(לא היה לי זמן), הסביר להם את המצב, הם שאלו אותו אם יש לו מערכת הפעלה עם רשיון, הוא אמר להם שכן, למרות שלא. הם אמרו לו שנבוא עם המחשב, נתקין הכל ביחד, ואם עדיין יהיו בעיות, יחליפו לי את כרטיס המסך. עכשיו, זה בכלל לא עניינם אם מערכת ההפעלה שלי עם רשיון או לא, אבל אח שלי לא ידע את זה, אבל אין בוכים על חלב שנשפך Smiley מה האופציות שלי כרגע? מה אני כן יכול לדרוש מהם? אין לי דרך להשיג מערכת הפעלה עם רשיון, ואני לא הולך לקנות אחת ב400 ש"ח רק בשביל לממש אחריות...

אני יודע שאין קשר למערכת ההפעלה, הם מאכילים אותי בסיפורי סבתא, ומשום מה מנסים לבזבז לי את הזמן, לנסוע כל הדרך לקיסריה, לא פעם. אני מנסה למצוא פתרון שהוא reasonable, כך שלא אצטרך לבזבז יותר מדי זמן וכסף(דלק) על הסיפור, אבל הם משום מה מנסים לגרור אותי אליהם, אולי כי הם חושבים שבסוף ימאס לי להתעסק עם זה, ואני אוותר... מאד הגיוני מבחינתם שבן אדם יוותר על כרטיס ב1700 ש"ח(בזמנו).
אני מקווה שלמישהו כאן יש נסיון עם משהו דומה, או יודע מהן דרכי הפעולה שאני יכול להשתמש בהן, על מנת שלא תהיה להם ברירה אלא לתת לי את השירות המגיע לי, כי הבעיה איתם(במיוחד עם מנהל שירות הלקוחות שלהם), היא שכנראה לקוחות מרוצים זה לא בדיוק אחת הpriorities שלהם, כשהם ללא שום בעיה ירימו עליך את הקול, וינתקו לך בפנים.

וכעת, לאחר הקריאה המרובה, למי אני מודה למי שהצליח להחזיק מעמד עד לכאן:) ואשמח לקבל עצות, שיעזרו לי לקבל את השירות המגיע לי, ללא צורך במלחמות משפטיות עם החנות.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לי זה מזכיר בעייה שהייתה לי במחשב הנייד - הכרטיס מסך מת לאיטו, וזאת נשמעת לי כמו הבעייה שלך. אני אישית הייתי בודק את הכרטיס על מחשבים שונים (אצל חברים וכו') בשביל להיות בטוח שהבעייה בכרטיס ולא בשום חלק אחר.

עכשיו, לשאלתך, אם יש לך אחריות, אתה לא חייב הסברים - פשוט תגיד להם שמתוקף האחריות אתה מעוניין להחליף את כרטיס המסך - לא עניינם איך אתה מטפל במחשב שלך, כל עוד אתה לא משתמש בו בתוך האמבטייה! :wink:

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

מן הסתם לא הגיוני לדרוש כזה דבר, בהנחה שאין סיבה מספקת להחלפת הכרטיס, כי אז כולם היו פשוט מחליפים את המוצרים שלהם למוצרים חדשים, יום לפני שהאחריות הייתה פגה, לא?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אבל יש לך סיבה, הכרטיס לא עובד כמו שהוא צריך לעבוד - הוא אינו תקין!

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

בהחלט, אך הם טוענים אחרת...

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

תיקח את המחשב לחנות, תראה להם שהוא הותקן מחדש, ישחברו כרטיס מסך חדש אם עובד תקין...
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

שיטענו. זה בדיוק כמו שאמרת בעצמך, שיטת "מצליח". עכשיו אני שואל אותך שאלה פשוטה - זה יצליח איתך? או שתעמוד על מה שמגיע לך? זה עד כדי כך פשוט.
Silence speaks louder than words

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מן הסתם אני מתכוון לעמוד על שלי... אני פשוט לא מבין מה הטעם בלנסות להתיש אותי, כאשר קשה לי להאמין שיהיו רבים שיוותרו במקומי. כל מה שהם עושים בזה זה לאבד לקוח, ולאבד את כל הלקוחות שהייתי יכול להמליץ להם על החנות. מה שכן, אני מנסה למצוא את הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המצב, מכיוון שאני בסך הכל מעוניין במוצר תקין, ולא במלחמות עולם.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

מה א בסדר במה שאני הצעתי?

זו פעולה שמוכיכה בדיוק של 100% אם הבעיה היא במערכת ההפעלה או בכרטיס. וכן אם הם יחליפו כרטיס ועדין הבעיה תופיע אז הבעה היא במערכת ההפעלה / דריברים של הכרטיס.

בלי שום קשר לזה תעדכן את הדריברים לגירסא הכי עדכנית ותראה אם הבעיה חוזרת.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כן, זה כל מה שאני יכול בעצם לעשות, פשוט אני לא מרוצה מהמצב שבו אני אמור להיות הטכנאי של המחשב שלי :roll: אני אמור לעשות את העבודה שלהם בלאבחן את כרטיס המסך? להשקיע בעצם יום שלם בדבר הזה, אחרי שכבר מסרתי להם את המחשב לבדיקה.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אין מה לעשות, לפעמים זאת הדרך הבטוחה... :roll:

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

נסה דריברים אחרים. לדוגמה ישנים יותר. אני עובד עם 7900GT עם דריברים מאד ישנים 8597 הם כוללים תמיכה ב PUREHD ולא סובלים מבעיית יחס תצוגה במסך מלא ב TV OUT כמו דריברים חדשים.

לגבי טמפרטורה, 80 מעלות בעבודה זה נורמאלי לחלוטין. אצלי בעבודה הליבה מגיעה ל 105 מעלות. מנסיון, ארטיפקטים לא קשורים לבעיית חומרה רק תוכנה (או אוברקלוק מוגזם).
The more I see People the more like Pigs

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #13 

sunny_jim,

אתה צודק ב-100 אחוז. אתה לא הטכנאי ולא צריך להיות. שילמת הרבה כסף בשביל אחריות ושירות. אל תוותר! :evil:
Silence speaks louder than words

sunny_jim פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

EB1000 כתב:נסה דריברים אחרים. לדוגמה ישנים יותר. אני עובד עם 7900GT עם דריברים מאד ישנים 8597 הם כוללים תמיכה ב PUREHD ולא סובלים מבעיית יחס תצוגה במסך מלא ב TV OUT כמו דריברים חדשים.

לגבי טמפרטורה, 80 מעלות בעבודה זה נורמאלי לחלוטין. אצלי בעבודה הליבה מגיעה ל 105 מעלות. מנסיון, ארטיפקטים לא קשורים לבעיית חומרה רק תוכנה (או אוברקלוק מוגזם).
...
ניסיתי בעזרת 2 דרייברים. החדשים ביותר, וקצת יותר ישנים. אין שום בעיות ידועות לדרייברים הללו, אז זאת בטוח לא הסיבה, ובוודאי שאין שום טעם לעבוד עם דרייברים ישנים מאד. העדכונים הללו יחסית חשובים, מהמון בחינות. הם רק מוסיפים יציבות, ולא מורידים.

ולא, 80 מעלות בעבודה, עבור 7900GT זאת גם לא טמפרטורה נורמלית. עובדה שתמיד הוא היה על 45 מעלות במנוחה, ו67-70 גג במאמץ מלא, וכך גם הכרטיס מתנהג בביקורות רבות שעשו עליו. 105 מעלות מעיד על כך שאו שיש לך בעיה במאוורר, או שיש לך בעיה בכרטיס. הוא מסוגל לעמוד בטמפרטורה הזאת, אך לא לאורך זמן, אני מציע לך לבדוק את העניין אם אתה לא רוצה שהכרטיס שלך ימות תוך עניין של שנה שנתיים.
לגבי הנסיון שלך עם ארטיפקטים, כנראה זה נסיון אישי מאד, כי מה שאתה אומר בוודאי לא נחשב לקונצנזוס. אוברקלוק=הכרטיס חומרתית מומהר, ולכן ארטיפקטים מן הסתם יהיו קשורים גם לחומרה עצמה, עד כמה שהכרטיס מסוגל לעמוד במהירויות גבוהות :)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”