בחירת מקרן חדש ברזולוציית FHD
שלום לכולם,
החלטתי לשדרג את המקרן שברשותי המשמש לצפייה בסרטים בלבד (BENQ SVGA)
למקרן FHD.
אני מתלבט בין 4 מקרנים בסביבות המחיר של 3K$ (לאחר Rebate) בארה"ב.
השאלה הגדולה היא - מי מהם יתאים ביותר לשידורים החדשים של יס (1080I50)
המקרנים הם :
1. Optoma HD80
2. Panasonic PT-AE1000U
3. Mitsubishi HC5000BL
4. Sony VPL-VW50
להלן קישור להשוואה :
http://www.projectorcentral.com/parts_c ... &x=52&y=14
וקישור לסקירה של האופטומה (שיצא החודש) :
http://www.projectorcentral.com/optoma_ ... review.htm
בתודה מראש
החלטתי לשדרג את המקרן שברשותי המשמש לצפייה בסרטים בלבד (BENQ SVGA)
למקרן FHD.
אני מתלבט בין 4 מקרנים בסביבות המחיר של 3K$ (לאחר Rebate) בארה"ב.
השאלה הגדולה היא - מי מהם יתאים ביותר לשידורים החדשים של יס (1080I50)
המקרנים הם :
1. Optoma HD80
2. Panasonic PT-AE1000U
3. Mitsubishi HC5000BL
4. Sony VPL-VW50
להלן קישור להשוואה :
http://www.projectorcentral.com/parts_c ... &x=52&y=14
וקישור לסקירה של האופטומה (שיצא החודש) :
http://www.projectorcentral.com/optoma_ ... review.htm
בתודה מראש
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
אני חושב שכולם תומכים ב-1080i50.
לגבי האופטומה - ה-81 מסתבר כבעייתי (למזלי יש לי אחד תקין) ככה שאם אתה מתכנן יבוא שלו אז כדאי לחשוב פעמיים.
לפני כמה חודשים בוצע shootout של 3 מהנ"ל, חפש את השרשור, הוא מכיל לא מעט רשמים של חברים שונים על המקרנים.
תתחדש.
לגבי האופטומה - ה-81 מסתבר כבעייתי (למזלי יש לי אחד תקין) ככה שאם אתה מתכנן יבוא שלו אז כדאי לחשוב פעמיים.
לפני כמה חודשים בוצע shootout של 3 מהנ"ל, חפש את השרשור, הוא מכיל לא מעט רשמים של חברים שונים על המקרנים.
תתחדש.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
ל-ZULA שלום רב!
קראתי על ההתלבטות שלך בבחירת מקרן בפורמט 1080P.
המקרן אמור לשמש אותי לצפייה בסרטים (DVD) בפורמט HD.
אני עדיין לומד על המקרנים מהאינטרנט. הוצאתי חומר על המקרן HD80 של OPTOMA ,
ולפי הפירסומים נראה איכותי. הייתי מעוניין להתייעץ איתך/פורום
(מאחר ואתה השתפשפת כבר) בפרמטרים מסויימים של המקרן, ובהמשך ייתכן וארכוש אותו.
1. ע"פ המפרט הזום והפוקוס הם ידניים. האם אין אפשרות לשלוט דרך השלט?
2. אין חיבור למחשב אישי.
3. האם ניתן לתלות בתקרה?
4. האם השבב []DMD DLP] משוכלל יותר או נחות מ-DARK CHIP ,ו- HD2 ?
5. האם חוסר האפשרות להטיית העדשה גורע מהמקרן?
6. האם קיים פורמט נוסף כמו 4/3 פרט ל-16/9 ?
7. ידוע לי שמקרן זה יצא ביולי 2007. האם בינתיים יצא מקרן חדיש יותר?
8. האם המקרן מסוגל להקרין על מסך בגודל 2X2 מטר כשהמרחק ביניהם הוא 4.5 מטר?
9. אם אחליט לרכוש, היכן ניתן להשיגו במחיר סביר - ואם זה בארה"ב דרך איזו סוכנות/אתר.
קראתי על ההתלבטות שלך בבחירת מקרן בפורמט 1080P.
המקרן אמור לשמש אותי לצפייה בסרטים (DVD) בפורמט HD.
אני עדיין לומד על המקרנים מהאינטרנט. הוצאתי חומר על המקרן HD80 של OPTOMA ,
ולפי הפירסומים נראה איכותי. הייתי מעוניין להתייעץ איתך/פורום
(מאחר ואתה השתפשפת כבר) בפרמטרים מסויימים של המקרן, ובהמשך ייתכן וארכוש אותו.
1. ע"פ המפרט הזום והפוקוס הם ידניים. האם אין אפשרות לשלוט דרך השלט?
2. אין חיבור למחשב אישי.
3. האם ניתן לתלות בתקרה?
4. האם השבב []DMD DLP] משוכלל יותר או נחות מ-DARK CHIP ,ו- HD2 ?
5. האם חוסר האפשרות להטיית העדשה גורע מהמקרן?
6. האם קיים פורמט נוסף כמו 4/3 פרט ל-16/9 ?
7. ידוע לי שמקרן זה יצא ביולי 2007. האם בינתיים יצא מקרן חדיש יותר?
8. האם המקרן מסוגל להקרין על מסך בגודל 2X2 מטר כשהמרחק ביניהם הוא 4.5 מטר?
9. אם אחליט לרכוש, היכן ניתן להשיגו במחיר סביר - ואם זה בארה"ב דרך איזו סוכנות/אתר.
אם אתה חושב על ה PANASONIC אני חושב שעדיף לך ללכת על ה PANASONIC PT-AE2000U שלפי דעתי הוא טוב יותר מהמקרנים שציינת (EDITOR'S CHOICE)
http://www.projectorcentral.com/panason ... jector.htm
http://www.projectorcentral.com/panason ... jector.htm
לא כדאי לרכוש בארה"ב כי ככה אין לך כתובת/אחריות במקרה של תקלה.
אחרי המכס והמשלוח אומנם תחסוך קצת אך לדעתי לא משתלם לרכוש מוצר יקר
ללא שרות בארץ.
לגבי מקרן אני הייתי הולך על המיצובישי 4900 או ה 6000.
ללא שרות בארץ.
לגבי מקרן אני הייתי הולך על המיצובישי 4900 או ה 6000.
motyk כתב:9. אם אחליט לרכוש, היכן ניתן להשיגו במחיר סביר - ואם זה בארה"ב דרך איזו סוכנות/אתר.
ללא שרות בארץ.
לגבי מקרן אני הייתי הולך על המיצובישי 4900 או ה 6000....
motyk , אתה נשמע כל כך החלטי לגביי נושא שכניראה לא התנסת בו .
ראשית , יש לא מעט אנשים בפורום שייבאו מקרנים מארה"ב [ ואני בתוכם, פעמיים ! ] וזה מאוד כדאי, יש כתובת ויש גם אחריות - רק צריך לדעת מהיכן לקנות .
שנית , במקרנים שצויינו החיסכון יכול להגיע ל - 10K ,הכל יחסי - בעינך זה קצת לאחר זה המון,
האים בהפרש הזה שווה ? כל אחד עושה את החשבון שלו ,אני למשל לא חושב פעמיים.
HOM1000
כמו שכתבת אתה עדיין בשלב הלימוד ,ומהשאלות שלך משתמע שאתה ממש בתחילתו ,עצתי לך - תלמד את הנושא היטב , יש באתר ובאינטרנט המון חומר, זה השלב הכיפי, תגלה בעצמך ולעצמך דברים שאולי לא חשבת עליהם, כמו למשל - למה צריך מקרן 1080 במרחק ישיבה של 4.5 מ ורוחב תמונה של 2 מ ?? [ מה זה 2 2X ??? לא הבנתי . ] כשבפחות ממחצית המחיר אפשר לקבל כמעט אותה תמונה ממקרן 720P ? [ בהפרש תוכל בעוד שנתיים לקנות מקרן 1080, - שניים במחיר אחד ]
לשאלות שלך
1 לא
2 יש DVI HDMI ועוד [ איך אתה מתכנן לראות HD ?. ]
3 כל מקרן
5 מקל בכיוונונים בהתקנה - לאחר מכן אתה לא תזכור שזה קיים
6 כן , אך עים פסים שחורים מהצדדים
7 כן
8 פורמט לא ברור , ואני לא יודע אים קיים
בהצלחה
כמו שכתבת אתה עדיין בשלב הלימוד ,ומהשאלות שלך משתמע שאתה ממש בתחילתו ,עצתי לך - תלמד את הנושא היטב , יש באתר ובאינטרנט המון חומר, זה השלב הכיפי, תגלה בעצמך ולעצמך דברים שאולי לא חשבת עליהם, כמו למשל - למה צריך מקרן 1080 במרחק ישיבה של 4.5 מ ורוחב תמונה של 2 מ ?? [ מה זה 2 2X ??? לא הבנתי . ] כשבפחות ממחצית המחיר אפשר לקבל כמעט אותה תמונה ממקרן 720P ? [ בהפרש תוכל בעוד שנתיים לקנות מקרן 1080, - שניים במחיר אחד ]
לשאלות שלך
1 לא
2 יש DVI HDMI ועוד [ איך אתה מתכנן לראות HD ?. ]
3 כל מקרן
5 מקל בכיוונונים בהתקנה - לאחר מכן אתה לא תזכור שזה קיים
6 כן , אך עים פסים שחורים מהצדדים
7 כן
8 פורמט לא ברור , ואני לא יודע אים קיים
בהצלחה
10K זה בהחלט הפרש גדול, אך לא נראה לי שניתן לחסוך כל כך הרבהdydy כתב:motyk כתב:9. אם אחליט לרכוש, היכן ניתן להשיגו במחיר סביר - ואם זה בארה"ב דרך איזו סוכנות/אתר.
ללא שרות בארץ.
ראשית , יש לא מעט אנשים בפורום שייבאו מקרנים מארה"ב [ ואני בתוכם, פעמיים ! ] וזה מאוד כדאי, יש כתובת ויש גם אחריות - רק צריך לדעת מהיכן לקנות .
שנית , במקרנים שצויינו החיסכון יכול להגיע ל - 10K ,הכל יחסי - בעינך זה קצת לאחר זה המון,
האים בהפרש הזה שווה ? כל אחד עושה את החשבון שלו ,אני למשל לא חושב פעמיים....
אני לא נגד להביא לבד. אם ככה גם כשאתה רוכש רכב אתה מביא ביבוא אישי?
או שאתה קונה מהסוכנות
הכל ברוח טובה כמובן
המיצובישי 5000 מופיע בלינק המצורף ב3500$, בחשבון פשוט זה יוצא בערך 13500שח
וזה עוד לפני משלוח ומיסים. את המכשיר הזה ניתן להשיג היום באיזור ה 16000- 17000שח
יש דגם חדש שנקרא 4900 שנמכר גם כן באיזור המחיר הזה.
לא יודע מאיפה לקחת את ההפרש של 10K
אוקי אז קודם כל יש לך מקרן מעולה אבל בעצם אתה יודע את זהyarino כתב:motyk
אני הזמנתי בחו"ל את הפנסוניק AE-2000U וזה עלה לי 15K כולל הכל, תבדוק כמה עולה המקרן הזה בארץ...
עד כמה שאני יודע המקרן הזה עדיין לא היגיע בכמויות מסחריות לארץ, יורוקום הביאה
1 כזה שעושה סבב של בדיקות בחנויות כך שעדיין אין מחיר.
יש את המיצובישי 5000 שהנתונים שלו דומים לפנסוניק שלך ונמכר בסביבות 16000-17000שח.
motyk כתב:10K זה בהחלט הפרש גדול, אך לא נראה לי שניתן לחסוך כל כך הרבהdydy כתב:motyk כתב:9. אם אחליט לרכוש, היכן ניתן להשיגו במחיר סביר - ואם זה בארה"ב דרך איזו סוכנות/אתר.
ללא שרות בארץ.
האים בהפרש הזה שווה ? כל אחד עושה את החשבון שלו ,אני למשל לא חושב פעמיים....
אני לא נגד להביא לבד. אם ככה גם כשאתה רוכש רכב אתה מביא ביבוא אישי?
או שאתה קונה מהסוכנות![]()
הכל ברוח טובה כמובן
המיצובישי 5000 מופיע בלינק המצורף ב3500$, בחשבון פשוט זה יוצא בערך 13500שח
וזה עוד לפני משלוח ומיסים. את המכשיר הזה ניתן להשיג היום באיזור ה 16000- 17000שח
יש דגם חדש שנקרא 4900 שנמכר גם כן באיזור המחיר הזה.
לא יודע מאיפה לקחת את ההפרש של 10K[/quote
MOTYK
שתדע יש מקרנים שבעלויות שלהם אפשר לחסוך אפילו יותר, ככל שהמקרן יקר יותר החיסכון בשקלים גדול יותר
הMITSU 5000 עולה בארץ לא פחות מ25K שח [ לא יודע מהיכן אתה משיג ב - 17K]
בחו"ל ניתן להשיג בכ 2700 $
לצערנו כולנו המכס על מכוניות הוא כ 100% כך שלא שווה לייבא לבד [ אים תארגן לי מס כמו במקרנים 35% אין לי בעיה לייבא לבד ] וכן ,בכל מוצר שאני צריך והחיסכון עליו יגיע ל50 % אני אקנה מחו" ל , בלי מחשבה שנייה , את המקרן האחרון שלי קניתי מארה"ב לפני פחות משנתיים סה"כ עלויות כ 8K ש"ח , בארץ עלה 22K , וזה מקרן שמאוד רציתי, כך שהחיסכון הוא רווח נקי בשבילי, ובהפרש שחסכתי אקנה בעוד כחצי שנה 1080P ואפילו ישאר לי עודף.
והכל כמובן , ברוח טובה !!...
תסביר לי רק איך אתה משווה בין שנייהם?
למיצובישי 5000 יש קונטרסט של 1:10.000 ועם ANSI lumens 1000
לעומת זאת לפנסוניק יש קונטרסט של 1:16.000 ועם ANSI lumens 1500, שזה אומר יותר שחורים ויותר עוצמת אור, רציתי לקנות את המיצובישי וראיתי סרט שלם איתו אבל צר לי לאכזב אותך, השחורים בפנסוניק הרבה יותר כהים והתמונה יותר יפה וחלקה.
במיצובישי וגם בחברות אחרות ישנה גם תופעת SDE, לעומת זאת פנסוניק פיתחה טכנולוגיה יחודית אשר מבטלת את SDE ומחליקה את התמונה.
לכתוב שלא כדאי לייבא מקרן ושמקרן X טוב יותר מ Y זה לגיטימי, אבל.. אל תזרוק דברים שאתה לא יודע בודאות.
לעומת זאת לפנסוניק יש קונטרסט של 1:16.000 ועם ANSI lumens 1500, שזה אומר יותר שחורים ויותר עוצמת אור, רציתי לקנות את המיצובישי וראיתי סרט שלם איתו אבל צר לי לאכזב אותך, השחורים בפנסוניק הרבה יותר כהים והתמונה יותר יפה וחלקה.
במיצובישי וגם בחברות אחרות ישנה גם תופעת SDE, לעומת זאת פנסוניק פיתחה טכנולוגיה יחודית אשר מבטלת את SDE ומחליקה את התמונה.
לכתוב שלא כדאי לייבא מקרן ושמקרן X טוב יותר מ Y זה לגיטימי, אבל.. אל תזרוק דברים שאתה לא יודע בודאות.
תראה עוצמת אור גבוהה יותר דווקא משיגה תוצאות הפוכות ו"דופקת" את השחוריםyarino כתב:תסביר לי רק איך אתה משווה בין שנייהם?
לכתוב שלא כדאי לייבא מקרן ושמקרן X טוב יותר מ Y זה לגיטימי, אבל.. אל תזרוק דברים שאתה לא יודע בודאות....
נכון שלפנסוניק יש קונטרסט גבוה יותר אך לפעמים הנתונים נשארים על הנייר ובפועל
לא רואים ממש הבדל.
ראיתי את שני המקרנים ביחד ואני יכול לומר לך שלקח לי, וגם לחבר שהיה איתי, המון זמן
עד שראינו הבדל בינהם.
בסופו של דבר הפנסוניק היה מעט טוב יותר אך לא בשחורים.
המיצובישי 5000 יצא לפני שנה והפנסוניק חדש לגמרי, יש היום למיצובישי את ה 6000
שהוא טוב יותר מהפנסוניק שלך אבל כנראה שאתה זה ההוא שהמציא את הגלגל ויודע הכל
אין לי כוונה להתנצח איתך תתחדש ותהנה מהפנסוניק שלך.
מתוך projector central
In a side by side comparison, the Mitsubishi HC6000 and the Panasonic AE2000 come up about equal in overall picture quality when they are calibrated for optimal video performance. That is to say, they are both outstanding 1080p projectors. In terms of contrast, black levels, color saturation, and image sharpness, they are extremely close. They each have advantages over the other, some subtle and some more noteworthy, that could sway a buyer toward one or the other.
The primary differences between the HC6000 and the AE2000 are in features not directly related to picture quality. The AE2000 has a wider array of extras than the HC6000. Furthermore, there is a sizable price gap between the two models that will be hard for the consumer to ignore. The AE2000's price advantage, should it be maintained into the future, will be a competitive edge that will enable it to capture a greater market share in the 1080p marketplace than the HC6000.
מי שכתב את זה מבין קצת במקרנים,אתה פשוט ננעלת על המיצובישי וזה אחלה, תתחדש
In a side by side comparison, the Mitsubishi HC6000 and the Panasonic AE2000 come up about equal in overall picture quality when they are calibrated for optimal video performance. That is to say, they are both outstanding 1080p projectors. In terms of contrast, black levels, color saturation, and image sharpness, they are extremely close. They each have advantages over the other, some subtle and some more noteworthy, that could sway a buyer toward one or the other.
The primary differences between the HC6000 and the AE2000 are in features not directly related to picture quality. The AE2000 has a wider array of extras than the HC6000. Furthermore, there is a sizable price gap between the two models that will be hard for the consumer to ignore. The AE2000's price advantage, should it be maintained into the future, will be a competitive edge that will enable it to capture a greater market share in the 1080p marketplace than the HC6000.
מי שכתב את זה מבין קצת במקרנים,אתה פשוט ננעלת על המיצובישי וזה אחלה, תתחדש
מה שכתוב כאן זה שיש כאן תיקו מוחלט ולפנסוניק יש מחיר טוב יותר, לי אין את המיצובישיyarino כתב:מתוך projector central
מי שכתב את זה מבין קצת במקרנים,אתה פשוט ננעלת על המיצובישי וזה אחלה, תתחדש...
6000 יש לי מקרן DLP של מיצובישי דגם 1000 משנה שעברה.
תקרא שוב את המבחן ותראה שהמסקנה הסופית היא שמדובר בשני מקרנים מעולים.
זו לא טעות להעדיף אחד מהם על פני השני אלה מי שיצא זול יותר לרכישה אותו תיקח.
אני הלכתי עם חבר שחיפש מקרן FHD, ראינו יחד את שני המקרנים ולא ראינו שום הבדל
ממשי. בדיוק כמו במבחן שהבאת.
בסופו של דבר בחרנו במיצובישי 5000 בגלל שידור טלוזיה רגיל שנראה בו טוב יותר.
ב FHD ממש אין הבדל.
motyk כתב:אני לא אמרתי שהפנסוניק טוב יותר אלא אתה אמרת שהמיצובישי 6000 טוב יותר, לגבי ה5000 אני חוזר ואומר בוודאות שהפנסוניק טוב יותר גם בשחורים ובעיקר שהוא ללא SDEכתב:יש היום למיצובישי את ה 6000
שהוא טוב יותר מהפנסוניק שלך אבל כנראה שאתה זה ההוא שהמציא את הגלגל ויודע הכל
אין לי כוונה להתנצח איתך תתחדש ותהנה מהפנסוניק שלך.......