מסך מולטי פורמט - כדאי?
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
לצערי לא מכיר אבל אני רוצה להודות לך כי זה בהחלט מוצר מעניין(בבוא הזמן) וראיתי שיש גם כולל מתיחה(חובה).
ראיתי את הוידאו ובהחלט ניראה טוב, יש ביקורות ברשת?
אם הייתי בנקודת זמן של רכישת מסך זה היה הכיוון.
ראיתי את הוידאו ובהחלט ניראה טוב, יש ביקורות ברשת?
אם הייתי בנקודת זמן של רכישת מסך זה היה הכיוון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש לי מסך bi-format שדומה למסך הזה ובזמנו שקלתי את זה כפיתרון. בגדול בשני המקרים יש שני מסכים. ב bi-format זה פשוט שני מסכים. במולטי זה מסך שחור ובעצם שני המסכים (הראשי ומסך ההסתרה) מסתדרים בתצורות שונות.
כדאי לוודא שברוך לך איך אתה עובר בין המצבים. יש מקרנים שיש להם שני טריגרים והם יודעים לבד להגיד למסך אם הוא 16:9 או 2.35. אחרת אתה צריך להפעיל מצב בעצמך או אוטומטית דרך מערכת השליטה שלך.
כדאי לוודא שברוך לך איך אתה עובר בין המצבים. יש מקרנים שיש להם שני טריגרים והם יודעים לבד להגיד למסך אם הוא 16:9 או 2.35. אחרת אתה צריך להפעיל מצב בעצמך או אוטומטית דרך מערכת השליטה שלך.
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

אם זה נוח לך ואם אתה רגיל להשתמש בכמה שלטים אז סבבה.
איזה מרגיז שאין זיהוי 2.35 מובנה שמוציא סיגנל בטריגר. בזמנו היה את זה רק במקרני סוני
איזה מרגיז שאין זיהוי 2.35 מובנה שמוציא סיגנל בטריגר. בזמנו היה את זה רק במקרני סוני
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
חיסרון בולט לדעתי של אופציה זאת, הוא שבמקום שהתמונה תגדל במעבר מ-1.78 ל-2.4, היא קטנה.
במרחק ישיבה של 2.5 מ' לדעתי תמונה של 16:9 בגודל של יותר מ-100 אינץ היא בעייתית ותמונה של 21:9 בגודל של 95" (שזה מה שתקבל במסך המדובר) היא קטנה מידי.
אני בפירוש הייתי מעדיף במצב כזה מסך 21:9 בגודל של 125" וחי עם הפסים הלבנים בצדדים בתכנים בתכנים רחבים יותר (כמובן שאם אפשר לפתור ע"י וילונות שחורים, זה בכלל מצוין).
במרחק ישיבה של 2.5 מ' לדעתי תמונה של 16:9 בגודל של יותר מ-100 אינץ היא בעייתית ותמונה של 21:9 בגודל של 95" (שזה מה שתקבל במסך המדובר) היא קטנה מידי.
אני בפירוש הייתי מעדיף במצב כזה מסך 21:9 בגודל של 125" וחי עם הפסים הלבנים בצדדים בתכנים בתכנים רחבים יותר (כמובן שאם אפשר לפתור ע"י וילונות שחורים, זה בכלל מצוין).
- oferlaor
- מנהל

אם יש מקום למסך גדול יותר, זה תמיד עדיף.
אבל יש יתרון עצום במסך שיש לו גבולות masked. הפסים השחורים מחרפנים.
אבל יש יתרון עצום במסך שיש לו גבולות masked. הפסים השחורים מחרפנים.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

עופר,
באופציה שאני הצעתי (מסך 21:9 בגודל המקסימלי ולא מסך מולטי פורמט) אין פסים שחורים למטה ולמעלה שאכן לדעתי מחרפנים.
יש פסים לבנים בצדדים בתכנים שאינם 21:9 שלדעתי הרבה פחות מפריעים ואפשר יחסית בקלות להעלים אותם ע"י וילונות שחורים.
באופציה שאני הצעתי (מסך 21:9 בגודל המקסימלי ולא מסך מולטי פורמט) אין פסים שחורים למטה ולמעלה שאכן לדעתי מחרפנים.
יש פסים לבנים בצדדים בתכנים שאינם 21:9 שלדעתי הרבה פחות מפריעים ואפשר יחסית בקלות להעלים אותם ע"י וילונות שחורים.
- oferlaor
- מנהל

לא רואה את ההבדל, שניהם מציקים. אם אתה אחד שצופה לרוב ב-2.35 זה באמת סופר הגיוני. אצלי זה יוצא 50% אז זה יותר מציק...16/06/2021 10:29idan309 כתב: עופר,
יש פסים לבנים בצדדים בתכנים שאינם 21:9 שלדעתי הרבה פחות מפריעים ואפשר יחסית בקלות להעלים אותם ע"י וילונות שחורים....
- idan309
-
- חבר מביא חבר

80% מהתכנים שלי הם 16:9 כאשר תכני ה-21:9 הם פחות מ-10% ואני עדיין חושב שהדבר הנכון הוא מסך 21:9 כל עוד יש לך אפשרות לפתוח תמונה בגובה של כ-50% ממרחק הצפייה.
יש הבדל מהותי בין הפסים הלבנים בצדדים לבין פסים שחורים למטה ולמעלה.
הפסים למטה ולמעלה הם ממש חלק מהתמונה ומהפסים בצדדים שלא בתוך התמונה מפריעים הרבה פחות.
אמנם התקנתי אצלי 2 וילונות שחורים לטובת הסתרה של הפסים הלבנים אבל לא פעם אני מתעצל להשתמש בהם (במיוחד בתכני 1.85 שם הפסים הלבנים יותר צרים).
יש הבדל מהותי בין הפסים הלבנים בצדדים לבין פסים שחורים למטה ולמעלה.
הפסים למטה ולמעלה הם ממש חלק מהתמונה ומהפסים בצדדים שלא בתוך התמונה מפריעים הרבה פחות.
אמנם התקנתי אצלי 2 וילונות שחורים לטובת הסתרה של הפסים הלבנים אבל לא פעם אני מתעצל להשתמש בהם (במיוחד בתכני 1.85 שם הפסים הלבנים יותר צרים).
- oferlaor
- מנהל

- idan309
-
- חבר מביא חבר

מסך קבוע למיטב זכרוני יש לכמה חברות (כמובן שאם רוצים חשמלי אז זה לא סיפור זול ולכן בזמנו ויתרתי על העניין והתקנתי במקום 2 וילונות שחורים).
מסך מתיחה חשמלי? אני בספק.
במחשבה נוספת, בגלל שאצלך לא מדובר בקירות שחורים כי לא מדובר בחדר יעודי, אולי הפסים בצדדים יהיה חסרון גדול מידי כי יהיו יותר לבנים.
אולי באמת הפשרה על מסך קטן יותר ככל שהתכנים יותר רחבים הוא פשרה עדיפה במידה ואכן אין מצב למסך קבוע.
זה תלוי גם בתכנים שאתה צופה בהם (מה אחוז תכני ה-21:9)
מומלץ להגיע להתרשמות בכדי באמת להבין מה מפריע לך פחות מ-2 האופציות:
1. פסים לבנים בצדדים
2. פסים שחורים למעלה ולמטה ותמונה קטנה יותר ככל שהתכנים רחבים יותר.
מסך מתיחה חשמלי? אני בספק.
במחשבה נוספת, בגלל שאצלך לא מדובר בקירות שחורים כי לא מדובר בחדר יעודי, אולי הפסים בצדדים יהיה חסרון גדול מידי כי יהיו יותר לבנים.
אולי באמת הפשרה על מסך קטן יותר ככל שהתכנים יותר רחבים הוא פשרה עדיפה במידה ואכן אין מצב למסך קבוע.
זה תלוי גם בתכנים שאתה צופה בהם (מה אחוז תכני ה-21:9)
מומלץ להגיע להתרשמות בכדי באמת להבין מה מפריע לך פחות מ-2 האופציות:
1. פסים לבנים בצדדים
2. פסים שחורים למעלה ולמטה ותמונה קטנה יותר ככל שהתכנים רחבים יותר.
פתרון נוסף שאפשר לשקול הוא מסך של ELITE SCREENS שנקרא VMAX
הוא מכיל בתוכו שני מסכים בשני הפורמטים הנפוצים (כמובן שצריך מקרן עם זכרון עדשה).
קח בחשבון שלמיטב ידיעתי אין אפשרות לקנות אותו מאירופה. אני קניתי אותו מB&H PHOTO בארה"ב
ומאמאזון קניתי שנאי מתח מ110 ל220 (עובד טוב למרות שעדיין נותר ההפרש בHZ).
הוא מגיע עם שלט RF ושלט IR. ואני חושב שיש גם אפשרות לחבר אותו לטריגר אבל לא התעסקתי בזה.

הוא מכיל בתוכו שני מסכים בשני הפורמטים הנפוצים (כמובן שצריך מקרן עם זכרון עדשה).
קח בחשבון שלמיטב ידיעתי אין אפשרות לקנות אותו מאירופה. אני קניתי אותו מB&H PHOTO בארה"ב
ומאמאזון קניתי שנאי מתח מ110 ל220 (עובד טוב למרות שעדיין נותר ההפרש בHZ).
הוא מגיע עם שלט RF ושלט IR. ואני חושב שיש גם אפשרות לחבר אותו לטריגר אבל לא התעסקתי בזה.

- oferlaor
- מנהל

- idan309
-
- חבר מביא חבר

אחלה פתרון.
גם חשמלי, גם מתיחה. גם מסך גדול יותר ב-21:9 וגם פתרון לפסים הלבנים בצדדים בתכני 16:9.
החיסרון היחיד הוא שבתכני ביניים תקבל פסים בצדדים שזה לדעתי חסרון מינורי (כי הם יהיו יחסית דקים, לא פעם אני מוותר על הזזת הוילון בצפייה התכנים כאלה).
אין לי ספק שבמידה והייתי חייב להתקין מקרן בסלון, זה המסך שהייתי קונה.
גם חשמלי, גם מתיחה. גם מסך גדול יותר ב-21:9 וגם פתרון לפסים הלבנים בצדדים בתכני 16:9.
החיסרון היחיד הוא שבתכני ביניים תקבל פסים בצדדים שזה לדעתי חסרון מינורי (כי הם יהיו יחסית דקים, לא פעם אני מוותר על הזזת הוילון בצפייה התכנים כאלה).
אין לי ספק שבמידה והייתי חייב להתקין מקרן בסלון, זה המסך שהייתי קונה.