שאלה לגביי פוטנציומטר ברסיבר
-
AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 936
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שלום, ברשותי רסיבר ק"ב מדגם - YAMAHA - RX-V2092
עם פוטנציומטר רגיל (לא דיגיטלי) וקיימת תופעה שכשהווליום נמצא במינימום, כאשר אני מגביר, תחילה הווליום ברמקול השמאלי עולה, ורק לאחר מכן הימני.
התופעה לא מפריעה לי במיוחד כי זה קורה בווליום שכמעט אי אפשר להאזין בו כך שכשאני מרים יותר ווליום זה מסתדר לגמריי.
מה זה יכול להיות ? האם יכול להיות שהפוטנציומטר בדרך להתקלקל? או משהו אחר..?
להתייחסותכם אודה
( אגב זה רסיבר נחשב לאיכותי?.. באיזה לבל של רסיברים הוא נמצא בייחס לחדשים של ימהה? )
עם פוטנציומטר רגיל (לא דיגיטלי) וקיימת תופעה שכשהווליום נמצא במינימום, כאשר אני מגביר, תחילה הווליום ברמקול השמאלי עולה, ורק לאחר מכן הימני.
התופעה לא מפריעה לי במיוחד כי זה קורה בווליום שכמעט אי אפשר להאזין בו כך שכשאני מרים יותר ווליום זה מסתדר לגמריי.
מה זה יכול להיות ? האם יכול להיות שהפוטנציומטר בדרך להתקלקל? או משהו אחר..?
להתייחסותכם אודה
( אגב זה רסיבר נחשב לאיכותי?.. באיזה לבל של רסיברים הוא נמצא בייחס לחדשים של ימהה? )
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
האם גם בווליום גבוה (ווליום האזנה סביר) יש הפרש או שזה רק בהתחלה?
אם אתה לא מרגיש הבדל בזמן האזנה נורמלית, אז לא הייתי מתרגש מזה.
למרות זאת, נראה לי ששהשליטה על הווליום היא לא ע"י הפטנציומטר עצמו (האם הוא מסתובב עד אינסוף כשאתה מסובב אותו כשהמכשיר כבוי?).
המכשיר נחשב מיושן למדי, אם כי היה לא רע בזמנו.
הוא לא כולל מעבד DTS או DPL2, שהיום נמצאים בכל רסיבר, אפילו מדבקה.
מעבר לזה מיתוגי וידאו דיגיטליים, UPCONVERTION, UPSCALING ו-RC דיי נהיו סטנדרט ברסיברים מהרמה הבינונית ומעלה וזה כמובן, חסר במרסיבר הזה.
אם אתה לא מרגיש הבדל בזמן האזנה נורמלית, אז לא הייתי מתרגש מזה.
למרות זאת, נראה לי ששהשליטה על הווליום היא לא ע"י הפטנציומטר עצמו (האם הוא מסתובב עד אינסוף כשאתה מסובב אותו כשהמכשיר כבוי?).
המכשיר נחשב מיושן למדי, אם כי היה לא רע בזמנו.
הוא לא כולל מעבד DTS או DPL2, שהיום נמצאים בכל רסיבר, אפילו מדבקה.
מעבר לזה מיתוגי וידאו דיגיטליים, UPCONVERTION, UPSCALING ו-RC דיי נהיו סטנדרט ברסיברים מהרמה הבינונית ומעלה וזה כמובן, חסר במרסיבר הזה.
-
AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

הפוטנציומטר לא מסתובב עד אינסוף הוא ממש פוטנציומטר אנלוגי אמיתי (אפילו יש מנורה על גלגל הווליום שמראה איפה הוא נמצא בסיבוב). מעבר לכל מעבדי הקול ויציאות הוידאו שהן לא כלכך חשובות לי , מה דעתך על הרסיבר? על איכות הצליל שהוא מפיק וכו'?..
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אתה תמיד יכול להחליף לפוטנציומטר חדש.. 10-15 שקלים
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אתה יודע מה 20 שקל גג!
אתה חושב שהחברה שבנת את הרסיבר השקיע יותר מזה?
אתה חושב שהחברה שבנת את הרסיבר השקיע יותר מזה?
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
-
AssafAviv
- חבר פעיל במיוחד

אוליי הפוטנציומטר עולה 20 שקל, אבל לכי תרכיבי אותו לכי תפרקי את כל העסק שם זה בלגן צריך מעבדה בישביל זה..
טוב בינתים הבעיה לא מפריעה לי
רק רציתי לוודא שזאת בעיה מהפוטנציומטר ולא משהו יותר חמור 
טוב בינתים הבעיה לא מפריעה לי
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
InbarHovav,
שוב את יורה בלי לבדוק?
הפוטנציומטר הספציפי (לפני שאני מדבר על פוטנציומטרים אודיופילים) עולה הרבה יותר ולו בגלל שהוא ממונע ובטח בייצור ייחודי לימאהה, כלומר, הוא ייצטרך לקנות אותו כחלק חילוף של ימאהה.
שנית, יש פוטנציומטרים פשוטים (לא ממונעים) שבנויים מנגדים מדוייקים של 1% עם 36 שלבים (סה"כ 72 נגדים) בעלות של כ-10 פאונד לנגד. תעשי את החשבון...
שוב את יורה בלי לבדוק?
הפוטנציומטר הספציפי (לפני שאני מדבר על פוטנציומטרים אודיופילים) עולה הרבה יותר ולו בגלל שהוא ממונע ובטח בייצור ייחודי לימאהה, כלומר, הוא ייצטרך לקנות אותו כחלק חילוף של ימאהה.
שנית, יש פוטנציומטרים פשוטים (לא ממונעים) שבנויים מנגדים מדוייקים של 1% עם 36 שלבים (סה"כ 72 נגדים) בעלות של כ-10 פאונד לנגד. תעשי את החשבון...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
החלפת פוטנציומטר
אם תרשו לי להיות מעט בוטה, נראה לי שאף אחד לא התנסה בהחלפה כזו במציאות.combina22 כתב:מרטין לפי החישוב שלך , זה נראה כאילו פוטנציומטר לימאהה שלי יעלה לי כמו הבית שלי
באמת כמה אמור לעלות כזה חלק חילוף פחות או יותר ?.....
לכן הבעיה אינה במחירו של הרכיב.
הבעיה מתחילה בהגדרת הפוטנציומטר:
ערכו? כמה קילואום?
פוטנציומטר כזה צריך להיות (כאשר הוא אנלוגי והוא מתופקד על הנחתת האות ) מסוג "פוטנציומטר לוגריתמי"
אני רכשתי לאחרונה כדי שיהיה לי במלאי כמה פוטנציומטרים כאלה מתוצרת בורואוז (יצרן פוטנציומטרים תעשייתיים מוביל בעולם) בערך של 10K תמורת 80 שקלים, כך שמבחינת המחיר בלבד ענבר צדקה.
פוטנציומטרים חדישים אלו בנויים מפולימר פלאסטי ולא מפחמן, מה שמגדיל את אורך חייהם במאות מונים מפחם, הדיוק והעקיבה בין ימין לשמאל טוב מ 1%, כך שאם הערך מתאים הם יכולים להחליף בקלות כל פוטנציומטר אנלוגי פלצני ואודיופילי. מכייון שרוב הבית פלאסטי גם הקיבול בין הפוט לאדמה הוא מזערי
כמובן שעדיין צריך להשתיל את הלב החדש במקום הישן, וזה מבחינה מכנית מתברר פעמים רבות כסיוט לא קטן - לפעמים רק בכדי לפרק את הישן צריך לבצע עבודה פירוק יסודית ביותר של הפנל מהרסיבר, עם סיכוי "טוב" להרוס את המוצר לחלוטין, כך שללא הסתכלות על הרסיבר הנדון, במצב פתוח קשה לחוות דיעה על הסיכוי להצליח.
בהצלחה
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
היכן משיגים פוטנציומטר
את הפוטנציומטר ניתן להזמין בטלמיר אלקטרוניקה - יש סניפים בת"א וחיפה
-
- 10K לוגריתמי