הזמנתי מערכת רמקולים KEF T105 (הרמקולים הדקים שתולים על הקיר), ואני מנסה להבין מה המיקום הכי טוב עבורם. הזמנתי עוד זוג KEF T101 שישמשו כאטמוס על התקרה.
חיפשתי באתרים של דולבי ודנון (יש לי דנון X1500H) וראיתי שיש סתירה לגבי מיקום האטמוס.
באתר של דולבי הם כותבים ש-TM (Top Middle) צריך להיות באמצע התקרה (בין הצופה לטלוויזיה):
לעומת זאת, באתר של דנון הם כותבים ש-TM זה מעל הראש של של הצופה ואילו TF (Top Front) זה באמצע התקרה: דיברתי בטלפון עם החנות ממנה קניתי את הרמקולים ושם המליצו לי לשים את הרמקולים באמצע התקרה.
הספה צמודה לקיר, כך שאת האחוריים אני אתקין על הקיר שמאחורי הספה כשהם פונים לכיוון הטלוויזיה (אין קירות צדדיים). המרחק מקיר טלוויזיה לקיר הספה הוא 4 מטר.
אז השאלות שלי הן:
1. איפה הכי מומלץ להתקין את הרמקולים של האטמוס (באמצע, צמוד לקיר של הספה או במיקום אחר)? ומה להגדיר ברסיבר של דנון?
2. מה המיקום המומלץ לקדמיים ולאחוריים מבחינת גובה של אמצע הרמקול? האם הם צריכים להיות בדיוק אחד מול השני, כלומר באותו גובה בקיר ובאותו המרחק בין ימין-שמאל?
3. את הסנטר T101c אני מתכנן להתקין מתחת לטלוויזיה. באיזה גובה הוא צריך להיות? זה גם משפיע על הגובה של הטלוויזיה (''75), באיזה גובה הטלוויזיה צריכה להיות באופן אופטימלי?
מצאתי באינטרנט תמונה של המבנה הפנימי של הרמקום, אני מניח שהקטן זה הטוויטר? זה משפיע באופן כלשהו על המיקום?

תודה מראש!