המרה מ HDMI ל VGA ב yamaha rx-v2700
שלום
רכשתי מגבר חדש של ימאהה, yamaha rx-v2700 ואני רוצה לחבר לו את המקרן.
למגבר יש יציאות וידאו של HDMI, קומפוננט, וידאו RCA, ו- S-VIDEO.
למקרן יש כניסות של VGA, קומפוננט, וידאו RCA ו- S-VIDEO.
המקרן נמצא במרחוק של 10 מטר חיווט מהמגבר.
עד היום הייתי רואה הכי טוב במקרן בחיבור ה VGA מהמחשב. הבעיה היא שלמגבר אין יציאה של VGA ואני לא מצליח למצוא כבל עם יציאה של HDMI וכניסה של VGA ובאינטרנט מצאתי ממירים בארה"ב במאות דולרים...
אני לא רוצה להעביר 3 חוטים של קומפוננט כי זה 10 מטר חוטים בכל הבית.
מה עושים? ומה יתן לי את איכות התמונה הטוב ביותר?
שאלה שניה. היציאה של המגבר היא HDMI 1.2. קראתי משהו שימאהה הולכים לצאת עם מגבר חדש שהיציאה היא HDMI 1.3. מה ההבדל?
תודה!
רכשתי מגבר חדש של ימאהה, yamaha rx-v2700 ואני רוצה לחבר לו את המקרן.
למגבר יש יציאות וידאו של HDMI, קומפוננט, וידאו RCA, ו- S-VIDEO.
למקרן יש כניסות של VGA, קומפוננט, וידאו RCA ו- S-VIDEO.
המקרן נמצא במרחוק של 10 מטר חיווט מהמגבר.
עד היום הייתי רואה הכי טוב במקרן בחיבור ה VGA מהמחשב. הבעיה היא שלמגבר אין יציאה של VGA ואני לא מצליח למצוא כבל עם יציאה של HDMI וכניסה של VGA ובאינטרנט מצאתי ממירים בארה"ב במאות דולרים...
אני לא רוצה להעביר 3 חוטים של קומפוננט כי זה 10 מטר חוטים בכל הבית.
מה עושים? ומה יתן לי את איכות התמונה הטוב ביותר?
שאלה שניה. היציאה של המגבר היא HDMI 1.2. קראתי משהו שימאהה הולכים לצאת עם מגבר חדש שהיציאה היא HDMI 1.3. מה ההבדל?
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ההמרה מ HDMI ל VGA דורשת הרבה יותר מכבל כך שנראה לי שנשאר לך רק להעביר קומפוננט, למרות שזה 3 כבלים נפרדים זה עדיין הפתרון היחיד עבורך אם אתה מתכוון לשדר למקרן חומר ב HD.
ההבדל בין HDMI 1.2 ל HDMI 1.3 מפורט כאן: http://www.hdmi.org/learningcenter/faq.aspx#q4_1 הנקודות העיקריות הן הגדלת רוחב הפס כדי לאפשר RGB ב 16 ביט והעברת אודיו Lossless כמו Dolby TruHD ושיפור בסנכרון האודיו לווידאו.
האמת שזה עוזר לך כמו כוסות רוח למת כי כדי להנות מהשיפורים צריך שכל שרשרת הציוד תתמוך ב HDMI 1.3 ושגם המקורות שלך יקודדו בהתאם וזה יקח עוד שנה שנתיים.
ההבדל בין HDMI 1.2 ל HDMI 1.3 מפורט כאן: http://www.hdmi.org/learningcenter/faq.aspx#q4_1 הנקודות העיקריות הן הגדלת רוחב הפס כדי לאפשר RGB ב 16 ביט והעברת אודיו Lossless כמו Dolby TruHD ושיפור בסנכרון האודיו לווידאו.
האמת שזה עוזר לך כמו כוסות רוח למת כי כדי להנות מהשיפורים צריך שכל שרשרת הציוד תתמוך ב HDMI 1.3 ושגם המקורות שלך יקודדו בהתאם וזה יקח עוד שנה שנתיים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה.
מבין האפשרויות באיזה חיבור יראו את איכות התמונה הטובה ביותר?
1. קומפוננט.
2. חיבור VGA ישירות מהמחשב למקרן מבלי לעבור דרך המגבר (מפסיד את ה UPSCALING)
3. לרכוש מכשיר ב 300$ שממיר את ה HDMI ל VGA
4. S-VIDEO
מבין האפשרויות באיזה חיבור יראו את איכות התמונה הטובה ביותר?
1. קומפוננט.
3. לרכוש מכשיר ב 300$ שממיר את ה HDMI ל VGA
4. S-VIDEO
- Catskinner
- חבר במועדון HT

1 אין כמעט הבדלי איכות הין קומפוננט ל VGA אבל אין לי מושג מהן יכולות עיבוד התמונה וה upscaling של המקרן שלך.
2. אני מתאר לעצמי שבאיזה שהוא שלב תרכוש מקרן חדש ובאותו הרגע ממיר ה HDMI ל VGA יהפוך לפיל לבן שעלה לך 300$. לא ראיתי מעולם מעשיר כזה כך שאני לא יכול לחוות דעה בקשר לאיכות. זה נתון לשיקולך אם אתה רוצה להוציא את הכסך הזה.
3. לדעתי S-Video אין את רוחב הפס הדרוש כדי להקרין תכנים ב HD
2. אני מתאר לעצמי שבאיזה שהוא שלב תרכוש מקרן חדש ובאותו הרגע ממיר ה HDMI ל VGA יהפוך לפיל לבן שעלה לך 300$. לא ראיתי מעולם מעשיר כזה כך שאני לא יכול לחוות דעה בקשר לאיכות. זה נתון לשיקולך אם אתה רוצה להוציא את הכסך הזה.
3. לדעתי S-Video אין את רוחב הפס הדרוש כדי להקרין תכנים ב HD
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא יעבוד בחיים וגם ב DVI זה עובד רק עם DVI-A ו DVI-I.
מבחינת אות ווידאו HDMI זהה ל DVI-D ולא נושא שום אות אנלוגי שאפשר להעביר עם מתאם פשוט.
מבחינת אות ווידאו HDMI זהה ל DVI-D ולא נושא שום אות אנלוגי שאפשר להעביר עם מתאם פשוט.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
Catskinner צודק. זה לא יעבוד, כי ה-HDMI מוציא אות דיגיטלי וה-VGA צריך אות אנלוגי. אין שום דרך פסיבית להעביר בין שניהם, ללא טרנסקודר.
Silence speaks louder than words
אם אתה מוציא את הוידאו ממחשב
אז אין טעם להעביר אותו דרך הרסיבר. עדיף להשקיע בכרטיס מסך שיוציא HDMI (אין סיבה שיעלה לך הרבה יותר מ300$ שאתה מוכן להוציא) או כבל VGA מהמחשב למקרן.
עדיין לא הצלחתי להבין מבין האופציות שכן עומדות לרשותי (ואני מבין שאני לא יכול להשתמש בחיבור של ה HDMI מהמגבר למקרן, לפחות לא באמצעות מתאמים פשוטים), מבין האפשרויות הקיימות באיזה חיבור יראו את איכות התמונה הטובה ביותר?
1. קומפוננט.
3. S-VIDEO
השאלה השניה היא האם ב HDMI, לו כן הייתי יכול לחבר, האם היו רואים יותר טוב?
הבנתי שבמגבר החדש של ימאהה 2800 יש HDMI 1.3 ששיבחו אותו פה.
מה זה אומר, שבחיבור של HDMI 1.3 יראו יותר טוב מקומפוננט או VGA?
1. קומפוננט.
3. S-VIDEO
השאלה השניה היא האם ב HDMI, לו כן הייתי יכול לחבר, האם היו רואים יותר טוב?
הבנתי שבמגבר החדש של ימאהה 2800 יש HDMI 1.3 ששיבחו אותו פה.
מה זה אומר, שבחיבור של HDMI 1.3 יראו יותר טוב מקומפוננט או VGA?
ה UPSCALING הוא לא מהמחשב.
זו פונקציה של המגבר. לקחת תמונה, נניח מהכבלים, וידאו, DVD וגם מחשב (אבל לא רק) ולהעלות את הרזולוציה.
אני רוצה לראות במקרן את האיכות הגבוהה ביותר שאני יכול לראות. מרב חיבורים אני מנסה להבין מה יתן את איכות התמונה הטובה ביותר. כרגע נראה שעם כל הכסף שהשקעתי במגבר, והפונקציה של ה UPSCALING היא אחד הדברים שהמגבר הזה מתהדר בו, היא לא ישימה...(או קשה ליישום במקרה שלי)
זו פונקציה של המגבר. לקחת תמונה, נניח מהכבלים, וידאו, DVD וגם מחשב (אבל לא רק) ולהעלות את הרזולוציה.
אני רוצה לראות במקרן את האיכות הגבוהה ביותר שאני יכול לראות. מרב חיבורים אני מנסה להבין מה יתן את איכות התמונה הטובה ביותר. כרגע נראה שעם כל הכסף שהשקעתי במגבר, והפונקציה של ה UPSCALING היא אחד הדברים שהמגבר הזה מתהדר בו, היא לא ישימה...(או קשה ליישום במקרה שלי)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

1. S-Video: תשכח מזה. ל S-Video אין את רוחב הפס הנדרש להעברת שידורים ברזולוציה גבוהה.
2. יש עדיין Upscaling כי המקרן מבצע זאת גם כן. יכול להיות שפחות טוב מהרסיבר.
3. אני קורא את ספר ההפעלה של המקרן שלך ונראה לי שעל פניו בחיבור VGA אתה מגביל את הקלט לרזולוציות מחשב .4:3 לעניות דעתי לפני שאתה מתחיל להעביר כבלים בכל הבית כדאי שתבצע ניסוי בין המחשב שלך למקרן ותחליף כבלים בין קומפוננט ל VGA.
2. יש עדיין Upscaling כי המקרן מבצע זאת גם כן. יכול להיות שפחות טוב מהרסיבר.
3. אני קורא את ספר ההפעלה של המקרן שלך ונראה לי שעל פניו בחיבור VGA אתה מגביל את הקלט לרזולוציות מחשב .4:3 לעניות דעתי לפני שאתה מתחיל להעביר כבלים בכל הבית כדאי שתבצע ניסוי בין המחשב שלך למקרן ותחליף כבלים בין קומפוננט ל VGA.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

מה גרוע בזה?aloni כתב:לא צריך upscaling ממחשב, מאיפה הבאת את הרעיון הגרוע הזה?...
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אה. עכשיו הבנתי אותך. חשבתי שפסלת upscaling שמתבצע במחשב.