חיבור ראוטר asus במהירות 2.5Gbps
החלפתי לוח אם למחשב וראיתי שיש לו חיבור מובנה 2.5 Gbit/ 1 Gbit/100 Mbit
חיברתי כרגיל לראוטר אבל נזכרתי שהראוטר שלי תומך גם בכניסה של 2.5 בנוסף לכניסה רגילה של 1 Gbit
אומנם זו כניסת WAN אבל ראוטרים יודעים להפוך כניסת WAN ל- LAN
העברתי את הכבל לכניסה של 2.5 והפלא ופלא הכול עובד
אין משמעות למהירות מאחר ואני מוגבל לחיבור של 1 גיגה אבל נחמד שזה עובד
חיברתי כרגיל לראוטר אבל נזכרתי שהראוטר שלי תומך גם בכניסה של 2.5 בנוסף לכניסה רגילה של 1 Gbit
אומנם זו כניסת WAN אבל ראוטרים יודעים להפוך כניסת WAN ל- LAN
העברתי את הכבל לכניסה של 2.5 והפלא ופלא הכול עובד
אין משמעות למהירות מאחר ואני מוגבל לחיבור של 1 גיגה אבל נחמד שזה עובד
גם לי יש את אותו הראוטר ויש לי גם סוויץ שתומך במהירויות עד 10G אבל אני לא רואה טעם לחבר את הכניסה הזאת לא בתור LAN ולא בתור WAN כי יש רק פורט אחד כזה.
גם אם מחר נניח חברות הסיבים יתנו מהירות של 2.5G כמו שבזק טוענים עדיין יש רק כניסה אחת כזאת. אז גם אם נחבר את סיבים לפורט של ה- 2.5G איך נעביר את המהירות הזאת ליתר המחשבים שכל יתר הכניסות הם של 1G? איך שאני רואה את זה הדרך היחידה תיהיה באלחוטי וזה לא מדהים.
בכל מקרה כרגע לא רואה יותר מידי שימוש לכניסה הזאת.
גם אם מחר נניח חברות הסיבים יתנו מהירות של 2.5G כמו שבזק טוענים עדיין יש רק כניסה אחת כזאת. אז גם אם נחבר את סיבים לפורט של ה- 2.5G איך נעביר את המהירות הזאת ליתר המחשבים שכל יתר הכניסות הם של 1G? איך שאני רואה את זה הדרך היחידה תיהיה באלחוטי וזה לא מדהים.
בכל מקרה כרגע לא רואה יותר מידי שימוש לכניסה הזאת.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אמנם ביציאה החוצה לאינטרנט אתה מוגבל, אבל ברשת הפנימית יש בהחלט משמעות אם יש לך עוד צרכנים ברשת שתומכים במהירויות כאלה ומתקשרים ביניהם...20/05/2021 14:35mrraz111 כתב: צודק ללא ספק וגם כתבתי שאין משמעות למהירות מאחר ואני מוגבל לכניסה בסיבים של 1 גיגה
אבל אפשר לחבר באלחוטי ויש לי נקודה שמחוברת אלחוטית במהירות של 1.5 עם מתאם AC...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
נראה שהוא תומך ב-LACP, אז חוץ מפורט ה-2.5 אולי אפשר להשתמש בשני 1Gb ביחד כ-2Gb.
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1039053/
https://www.asus.com/us/support/FAQ/1039053/
LACP זה לא פתרון כזה מדהים זה טוב רק שכמה מחשבים במקביל מנסים להוריד אבל לקבל את מלא המהירות ממחשב אחד זה בעייתי עם LACP.
לי בכל אופן אין צורך להשתמש בו ברשת הפנימית כ- 2.5G כי כמו שאמרתי יש לי סוויץ של 10G אך אני חושב על היום שבאמת יהיה אינטרנט של 2.5G כמו שבזק טוענים איך יהיה אפשר להעביר את האינטרנט ליתר הרשת בצורה קווית.
לי בכל אופן אין צורך להשתמש בו ברשת הפנימית כ- 2.5G כי כמו שאמרתי יש לי סוויץ של 10G אך אני חושב על היום שבאמת יהיה אינטרנט של 2.5G כמו שבזק טוענים איך יהיה אפשר להעביר את האינטרנט ליתר הרשת בצורה קווית.