מגבר משולב?? או פרה ופאאור....??

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
מתן פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מישהו יכול להסביר מהם החסרונות ומהם היתרונות??? מה כדאי ?? ואיפה התוצאה טובה יותר??
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

מתן כתב:מישהו יכול להסביר מהם החסרונות ומהם היתרונות??? מה כדאי ?? ואיפה התוצאה טובה יותר??
...
יתרונות - שני מכשירים נפרדים, שנניח שמשווים ביניהם למגבר משולב של אותה חברה - במכשירים נפרדים מן הסתם הושקעה יותר מחשבה ועבודה בלהפוך את המכשיר ליותר טוב בדבר אחד ספציפי שהוא צריך להתמחות בו - כלומר להיות פאואר יותר טוב ממגבר משולב ופרה-פאואר יותר טוב ממגבר משולב.
חוץ מזה קיימת האפשרות בעתיד להחליף רכיב אחד (את הפרה או את הפאואר) ולהישאר עם השני, וכך לשדרג/להחליף בשלבים.
חסרונות - לדעתי, אם אתה מעוניין באלקטרוניקה טובה עליך להשקיע גם בכבלים איכותיים וטובים. כשאתה קונה מגבר משולב אתה תזדקק לכבל מתח אחד ולאינטרקונקט אחד. אם תקנה פרה ופאואר תזדקק לשני כבלי חשמל ולשני זוגות אינטרקונקטים וזה מאוד ייקר את הקניה.

אני בהחלט מניח שפרה ופאואר של חברה מסוימת, "מפונקים" בכבילה טובה, יישמעו יותר טוב ממגבר משולב של אותה חברה כמעט על כל סט-אפ, אלא אם כן יש לך רמקולים עם נצילות של 100DB והמגבר המשולב הוא 80W והפאואר הנפרד הוא 250W. במקרה כזה הפאואר יכול בקלות "לשרוף" לך את הרמקול.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

כפי שהסביר BOOBOO בחירת פרה ופוואר הם משימה קשה מאוד (למעט אם אתה רוכש של אותו היצרן )
כמות האפשרויות אין סופית , וזו משימה קשה מאוד שניפתרת כשאתה רוכש משולב .
עליות גבהוהות יותר
ציוד נלווה X2

1.ע"פ רוב חברות מייצרות מכשירים ניפרדים מהסיבה של בנית מגבר כוח רב הספק היה די קשה למצוא מגבר משולב 400W או 250W .
2.סיבה נוספת היא בטענה שכל רכיב תוכנן לעשות בדיוק רק את מה שהוא נידרש ליישם
3.אפשרות שיווק גדולה יותר
4.מיצוב

היתרונות של מגבר אינטגרייד רבים , פרקטיה , עלות , כאב ראש קטן יותר , וכו
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

Adudu
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 320
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

לידיעתי
הסיבה העיקרית לחלוקה של המגבר לשתי יחידות או יותר ( יש שמפרידים בין שני הערוצים של יחידות ההספק ) היא שלא יווצרו השפעות גומלין בין מעגלי המגבר שסוחבים הרבה מאוד זרם מהספק- בינם לבין עצמם , ובינם לבין מעגלים אחרים .

כלומר , כאשר יש שיא מוסיקלי ( למשל , מכת באס ) זהו בעצם שיא בצריכת הזרם של מגבר ההספק מהספק של המגבר .

במגבר אינטגרייטד שבו ספק אחד משותף לכל המעגלים יווצר מצב שהמגבר שמשך את מירב הזרם לא יאפשר משיכה של זרם נוסף ע"י מעגלים נוספים ...אלא יגרום לרוויה של הספק (רוויה=מחנק ) - זו גם הסיבה שבמגברים כאלו או ברסיברים הבאסים בווליום גבוה נשמע חנוק .

על מנת שלא לגרום למחנק ( רוויה ) מחלקים את המגבר לפרה אמפלפייר ( קדם מגבר ) = מעגלים שצורכים מעט זרם ( מילי-אמפרים ) שבו ספק משלו , ולפאואר אמפליפייר ( מגבר הספק ) מעגלים שצורכים הרבה זרם ( אמפרים שלמים ויותר ) שלו ספק משלו ,

המחמירים מחלקים את הערוצים - ימין/שמאל לשתי יחידות ניפרדות ( מונו-בלוק בעגה המיקצועית ) ולכל ערוץ ספק משלו - שוב למנוע השפעות גומלין בין ערוץ ימין לערוץ שמאל.
המעבדה של דודו
טל-אל, גליל מערבי
אתר:
https://sites.google.com/site/dudulab/dudulab

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

יש יתרונות וחסרונות לשני הדברים.
אני אף פעם לא שקלתי את זה מבחינת הטופולוגיה אלא מבחינת המוצר ספציפית.
אם מגבר משולב נשמע לי הכי טוב (במסגרת התקציב) אז זה מה שאני אבחר ולהיפך.

מצד אחד, כמו שאמר, הפרדה, שידרוג של כל חלק, ספק טוב יותר לכל חלק וכו' ומצד שני, קיצור המסלול, נותן ליצרן לעשות את השיקולים המיטביים לשילוב וכו'.

כל מקרה לגופו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

יש נקודה נוספת חשובה . כשאתה קונה פרה ופאוור יש לך אינסוף אפשרויות אבל אינסוף אפשרויות אומר שאתה גם יכול לקלוע יותר לטעם שלך . סתם לשם דוגמה , אם יש לך את הB&W שהם רמקולים שדורשים הגברה חזקה , אז ברור שאתה לא יכול להכניס מגבר מנורות . אבל אתה יכול לשים פרה מנורתי ופאוור SS חזק ואז תקבל את הטאץ' המנורתי .
נקודה נוספת , אני ועוד הרבה אנשים חושבים שמה שהכי חשוב במגבר זה הפרה שלו, כשאני קניתי את המגבר שלי קניתי פרה ב10K ופאוור ב4-4.5K , אתה לא יכול לעשות את החלוקה הזו באינטגרייטד .
ועכשיו יש לי פרה שאני מאוד מרוצה ממנו , לדעתי לשדרג אותו זה כבר להגיע לסטרטוספירה של 20-30K לפרה , אבל לשדרג את הפאוור זה הרבה פחות כסף. ואם אחליט שיש SS שיותר טוב אני יכול עכשיו להחליף . אם הייתי קונה אז אינטגרייטד מנורות , לא הייתי יכול לעשות שידרוג .
נקודה למחשבה

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

ג'וקר הוצאת לי את המילים מהפה . (Y) (Y) (Y) כשמך כן אתה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”