האם יש הבדל משמעותי ?
ההבדל בין VGA ל- HDMI
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מבחינת איכות ווידאו אין הרבה הבדל. VGA זה RGB שמשודר באופן אנאלוגי ו HDMI משדר RGB באופן דיגיטאלי. זה לכשעצמו לא אומר כלום על האיכות וכל מי שהחליף במסך מחשב חיבור למחשב מ VGA ל DVI יגיד לך שאם יש הבדלים הם מאוד קטנים.
ל HDMI יש יתרון מבחינת שמירה על הגיאומטריה של התמונה ל VGA יש יתרון שהרבה יותר קל להעביר את התמונה למרחקים גדולים. ב HDMI אפשר גם להעביר אודיו ופקודות בקרה, ל VGA אין בעיה של סנכרון אות הגנת התוכן HDCP שגורם לפעמים לאובדן תמונה ב HDMI. בסה"כ ה HDMI לא הומצא כדי לשפר את התמונה.
ל HDMI יש יתרון מבחינת שמירה על הגיאומטריה של התמונה ל VGA יש יתרון שהרבה יותר קל להעביר את התמונה למרחקים גדולים. ב HDMI אפשר גם להעביר אודיו ופקודות בקרה, ל VGA אין בעיה של סנכרון אות הגנת התוכן HDCP שגורם לפעמים לאובדן תמונה ב HDMI. בסה"כ ה HDMI לא הומצא כדי לשפר את התמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
HDMI מסתמך על DVI אבל מוסיף 2 ערוצי מידע נוספים על ידי קידוד האודיו ופרוטוקול בקרה בין המידע של הווידאו. בגלל זה אפשר להעביר מ DVI ל HDMI עם מתאם פשוט.
קומפוננט הוא שיטה לדחיסה אנלוגית של RGB האות המתקבל אינו זהה ל RGB אבל הוא שווה ערך לו מבחינת העין האנושית.
קומפוננט הוא שיטה לדחיסה אנלוגית של RGB האות המתקבל אינו זהה ל RGB אבל הוא שווה ערך לו מבחינת העין האנושית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- benny_1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
הבדלים לחדי עין
כמעט ולא ניתן להבחין בהבדל בין vga ל hdmi
חדי העין שבנינו יכולים לציין שיש הבדל קטנטן...
אני עברתי מ svideo
ל vga ואח"כ ל hdmi
במעבר הראשון ההבדל היה עצום ,
בשני קיים אבל זניח.
חדי העין שבנינו יכולים לציין שיש הבדל קטנטן...
אני עברתי מ svideo
ל vga ואח"כ ל hdmi
במעבר הראשון ההבדל היה עצום ,
בשני קיים אבל זניח.