02/05/2021 20:59
Hago כתב:
02/05/2021 20:34
Amir64 כתב:
בוא נעשה סדר...
רמקולים לאטמוס זה רמקולים שמותקנים בתקרה, או בתנאים מסויימים על הקירות ממש קרוב לתקרה.
רמקולים שעומדים על הרמקולים הקדמיים ויורים את הסאונד לכיוון התקרה כדי שתשמע את החזר הקול מהתקרה, זה לשחק בכאילו,
בדיוק כמו להשתמש במקרן קול במקום במערכת רמקולים פיזיים.
זה אולי עושה משהו, אבל זה לא הדבר האמיתי.
בלתי אפשרי לכוון את הרמקולים כך שהסאונד המוחזר ההתקרה יהיה מכוון דווקא למקום הישיבה שלך.
זו תוצאה שמושפעת מגובה הרמקולים הקדמיים שעליהם אתה שם את הרמקולים האלו, גובה התקרה, סוג התקרה, ומרחק הישיבה שלך מהרמקולים.
...
האמת, עשית בלגן!
לאטמוס כמה אפשרויות. הרמקולים שהוא קנה מיועדים למיקום על הקידמיים.
לא לחינם כתבו במדריך למשתמש שלו להציבם
על הקידמיים.
לא כולם יכולים או רוצים להתקין רמקולים על או בתוך התקרה.
ועוד איך שניתן לכוון את הרמקולים שהסאונד המוחזר מהתקרה יגיע למקום הישיבה. זה מבוצע עם תזוזות קלות של נסיון וטעיה.
ולפותח השירשור - בהצלחה!
אם תרצה בעתיד לשפר את האטמוס, והתשתית מאפשרת, תוכל לשקול להתקין רמקולי אטמוס בתקרה מעל היושבים.
...
לא עשיתי שום בלגאן.
אני יודע מספיק טוב מה זה אטמוס ורמקולים לאטמוס.
רמקולים לאטמוס זה רמקולים שמתקינים אותם במיקומים של רמקולים לאטמוס.
זה שחברות מצאו נישה למכור רמקולים שיושבים עם רמקול קדמי או סוראונד, ויירו את הסאונד לכיוון התקרה זה לא הופך אותם לרמקולי אטמוס, בדיוק כמו שמקרן קול (שעובד בדיוק באותה שיטה - יורה לכיוון הקירות כדי שתקבל תחושה כאילו שיש יותר רמקולים בחדר) לא עובד טוב כמו 5 רמקולים בחדר במיקומים הנכונים.
בוא ספר לי...
אתה שם רמקול כזה על רמקול קדמי.
בחדר אחד אתה יושב 2.5 מטר מהרמקול.
בחדר אחר אתה יושב 4 מטר מהרמקול, ונניח לשם הפשטות שהתקרה באותו גובה.
אם הרמקולים לאטמוס האלו מכוונים כך שהאלומה המוחזרת מהתקרה תגיע לגובה ראש המאזין במרחק 3 מטר מהרמקול.
מה תעשה כדי לשנות את זה כדי שהאלומה תגיע לגובה ראש המאזין במרחק 2.5 מטר או 4 מטר?
תזיז את הרמקולים? את המאזין? את הזווית שהרמקול יושב?
ואם התקרה בגובה שונה, איך תבצע תיקון מתאים שיתחשב גם בזה?
מי שעושה זאת בשיטה של ניסיון וטעיה (אני מבטיח לך שלא עושים, פשוט מניחים על הקדמיים ומצפים להנות מאטמוס שלא קיים)
כבר עדיף לו, לדעתי, לעלות ברמה של הרמקולים הקדמיים שלו, זה יעשה יותר טוב לתוצאה הכללית מאשר משחקים בכאילו.
"לא לחינם כתבו במדריך..."
שמת לב שפותח השרשור בכלל לא ציין בהתחלה שמדובר ברמקולים כאלו? רק שאל איפה ממקמים רמקולים לאטמוס.
ואתה צודק, כשפותחים את הוראות ההפעלה של הרמקולים, כתוב איפה למקם אותם.