נדמה לי שעברה שנה מאז הביקורון הקודם. המערכת שינתה את פניה לחלוטין וממערכת המתבססת על משהו ששווק לאנשים כרמקול הנקרא JMLAB 926 הוחלף לאקוסטיק זן עם פרה פארוור וסידי מושקעים. אין ספק שגם התוצאה הצלילית השתפרה לבלי הכר ואפשר לשמוע מוזיקה.
כל אילו לא רלוונטים לפוסט הזה אלא....הכבלים
כן, אותם כבלים שהמון ידענים טוענים שאין הבדליים שמעים ובלהה ובלההה ובללהההה.
אז בובו סיפר לי על התנסות בכבל אינטרקונקט א שהחליף את כבל אינטרקונקט ב ששיפר את הצליל הטונלאי הדינמיות הבמה וכו'. בקיצור- הסיפור הרגיל שיש כאילו שיקרא לזה וודו.
שני זוגות הכבלים עשויים מגידים נחושת וקונקטורים בקצה- לבטח היות וראיתי איך הם נראים מבפנוכו (גם הכבל המסחרי).
לא היה לנו הרבה זמן- בובו חיבר זוג אחד בין הפרה לסידי והשני בין הפרה לפאוור.
הקשבנו טיפונת ג'אקי מקליין (בלונוט) וטיפה סטאפנו בולאני.
בובו אמר לי שהוא חש שהכבלים לא מטיבים עם המערכת.
הצעתי שנחליף בינהם כלומר זה שהיה בין הסידי לפרה החליף את זה שקישר בין הפרה ופאוור וההפך לגבי השני.
לקח לנו דקה (האמת שאפילו פחות) מהקטע השלישי של הדיסק Concertone
כדי להבחין השינויים משמעותיים מאוד בצליל. הכל נהפך חיי יותר פתוח ועוד ועוד. שנינו חשנו בשינויים ובאותם שינויים. לא קיווינו כלום לפני ואחר ההחלפה ולא הייתה לנו איזו ציפיה לשינוי. סתם החלפנו במקומם מתוך סקרנות.
הכבלים שמדובר בהם אינם מוצעים למכירה , וההקשבה איננה התבצעה בכדי להחליט על קניה של משהו ספציפי. אני לא יודע לגבי בובו
בקיצור-לא רק שכבלים משפיעים (לא כולם ולא בכל מקום ומקרה) אלא שגם מיקום שונה של אותם כבלים במערכת שינה את הצליל.

') javascript:emoticon('
')