מה זה אומר שנתב תומך ב-MESH ב- AP Mode?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46376
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
ההבנה שלך לא נכונה:23/03/2021 0:24Coresh כתב: למיטב ידיעתי AP mode מנחית את המהירות ב-50%, בעוד ש-MESH שומר על המהירות ללא הנחתה.
אז מה זה אומר שלנתב יש תמיכה ב-MESH ב- AP Mode?...
AP mode אומר שהנתב לא משמש כנתב. הוא מחובר לשאר הרשת בכבל ופותח רשת wifi במהירות מלאה.
Mesh זה buzzword שלמיטב ידיעתי אין לה הגדרה אחת חד-משמעית*, אבל בעיקרון זה אומר שכל רשתות ה-wifi בבית מודעות אחת לשנייה, ומנסות לדאוג שכל מכשיר צרכן יהיה מחובר לרשת שהכי קרובה אליו בכל רגע נתון.
* יכול להיות שאני טועה וכן יש הגדרה, אבל לפי הבנתי, על מנת ש-mesh יעבוד נכון כל הנתבים/נקודות הגישה בבית חייבים להיות מאותו יצרן ולהיות מותאמים לעבוד אחד עם השני באופן מובהק. לרוב כשמדובר על סטנדרט אחיד, מותר לערבב בין יצרנים שונים ועדיין לקבל תוצאה טובה (או לפחות "בסדר"), דבר שלא קורה עם mesh.
@Coresh
אתה מבלבל דברים לא קשורים. AP mode זה פשוט אומר שאפשר לנטרל את רכיב הראוטר ב-mesh ולהשתמש בו אך ורק בשביל היכולות האלחוטיות שלו כולל ה-mesh (אבל דברים כמו חלוקת כתובות DHCP, התחברות לאינטרנט כמו לדוגמא חייגן pppoe, הניתוב בין הרשת הפנימית לאינטרנט, פתיחת פורטים וכל שאר התפיקידים של רכיב הראוטר לא יהיו ב-mesh אלא בציוד אחר). בפרט ברב המקרים לא תרצה לחבר ראוטר מאחורי ראוטר (כי אז נוצר double NAT שכרגיל אינו דבר רצוי), אז אם לדוגמא אתה חייב להשתמש בראוטר של הספק כראוטר, אבל אתה רוצה לכבות בו את ה-wifi ולהשתמש בפתרון ה-mesh בשביל היכולות האלחוטיות העדיפות שלו, העברת ה-mesh ל-AP mode זה הפתרון המומלץ.
כהערת אגב אציין שבאופן מבלבל AP mode לפעמים נקרא גם מצב bridge, שזה ממש מבלבל בגלל שאם מדובר על ראוטר משולב מודם אז מצב bridge בכלל אומר שהמכשיר מתפקד כמודם בלבד. עד כמה שידוע לי אין פתרונות mesh עם מודם משולב, אז אם אתה רואה בפתרון mesh, או בראוטר ללא מודם, מצב bridge הכוונה כנראה ל-AP mode.
ראה עוד פרטים בתשובה שלי כאן:
viewtopic.php?p=3149181#p3149181
הנושא של "מנחית את המהירות ב-50%" כנראה התכוונת לריפטר במימוש הפשוט שבו הוא קולט פאקטה מצד אחד ומשדר אותה בצד השני (ללא יכולת לקלוט את הפאקטה הבאה במקביל לדוגמא בגלל שהוא קולט ולמשדר על אותו התדר). אני מקווה שברור במקרה כזה הניצולת יורדת לפחות לחצי פשוט כי כל פאקטה נקלטת ומשודרת מחדש. המילה mesh, על אף היותה נטולת משמעות טכנית בהקשר המדובר, כרגיל מעידה שהציוד מרחיב את הרשת האלחוטית בצורה יותר חכמה (לדוגמא ע"י שימוש בערוץ אחר בשביל לדבר בין היחידות השונות ואז יש מקביליות וזה לפחות לא ירידה אוטומטית של לפחות 50%). כמובן תמיד עדיף חיבור קווי בין היחידות האלחוטיות (וגם של המכשירים הנייחים כמובן) ואז הכל יותר אמין ומהיר.
אתה מבלבל דברים לא קשורים. AP mode זה פשוט אומר שאפשר לנטרל את רכיב הראוטר ב-mesh ולהשתמש בו אך ורק בשביל היכולות האלחוטיות שלו כולל ה-mesh (אבל דברים כמו חלוקת כתובות DHCP, התחברות לאינטרנט כמו לדוגמא חייגן pppoe, הניתוב בין הרשת הפנימית לאינטרנט, פתיחת פורטים וכל שאר התפיקידים של רכיב הראוטר לא יהיו ב-mesh אלא בציוד אחר). בפרט ברב המקרים לא תרצה לחבר ראוטר מאחורי ראוטר (כי אז נוצר double NAT שכרגיל אינו דבר רצוי), אז אם לדוגמא אתה חייב להשתמש בראוטר של הספק כראוטר, אבל אתה רוצה לכבות בו את ה-wifi ולהשתמש בפתרון ה-mesh בשביל היכולות האלחוטיות העדיפות שלו, העברת ה-mesh ל-AP mode זה הפתרון המומלץ.
כהערת אגב אציין שבאופן מבלבל AP mode לפעמים נקרא גם מצב bridge, שזה ממש מבלבל בגלל שאם מדובר על ראוטר משולב מודם אז מצב bridge בכלל אומר שהמכשיר מתפקד כמודם בלבד. עד כמה שידוע לי אין פתרונות mesh עם מודם משולב, אז אם אתה רואה בפתרון mesh, או בראוטר ללא מודם, מצב bridge הכוונה כנראה ל-AP mode.
הנושא של "מנחית את המהירות ב-50%" כנראה התכוונת לריפטר במימוש הפשוט שבו הוא קולט פאקטה מצד אחד ומשדר אותה בצד השני (ללא יכולת לקלוט את הפאקטה הבאה במקביל לדוגמא בגלל שהוא קולט ולמשדר על אותו התדר). אני מקווה שברור במקרה כזה הניצולת יורדת לפחות לחצי פשוט כי כל פאקטה נקלטת ומשודרת מחדש. המילה mesh, על אף היותה נטולת משמעות טכנית בהקשר המדובר, כרגיל מעידה שהציוד מרחיב את הרשת האלחוטית בצורה יותר חכמה (לדוגמא ע"י שימוש בערוץ אחר בשביל לדבר בין היחידות השונות ואז יש מקביליות וזה לפחות לא ירידה אוטומטית של לפחות 50%). כמובן תמיד עדיף חיבור קווי בין היחידות האלחוטיות (וגם של המכשירים הנייחים כמובן) ואז הכל יותר אמין ומהיר.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
האם כדי ש-MESH יעבוד חייבים שהיחידה הראשית ב-MESH תהיה מוגדרת כראוטר הראשי (DHCP וכד')? במילים אחרות: האם אפשר להרים MESH כאשר יש ראוטר ראשי (לא חלק מה-MESH) מוגדר (מקצה כתובות וכד', לצורך העניין ללא WiFi) ואילו כל יחידות ה-MESH רק מתחברות קווית לראוטר הראשי ומספקות את רשת ה-WiFi (כלומר מעין רשת MESH של APs)?23/03/2021 9:10eran405 כתב: @Coresh
הנושא של "מנחית את המהירות ב-50%" כנראה התכוונת לריפטר במימוש הפשוט שבו הוא קולט פאקטה מצד אחד ומשדר אותה בצד השני (ללא יכולת לקלוט את הפאקטה הבאה במקביל לדוגמא בגלל שהוא קולט ולמשדר על אותו התדר). אני מקווה שברור במקרה כזה הניצולת יורדת לפחות לחצי פשוט כי כל פאקטה נקלטת ומשודרת מחדש. המילה mesh, על אף היותה נטולת משמעות טכנית בהקשר המדובר, כרגיל מעידה שהציוד מרחיב את הרשת האלחוטית בצורה יותר חכמה (לדוגמא ע"י שימוש בערוץ אחר בשביל לדבר בין היחידות השונות ואז יש מקביליות וזה לפחות לא ירידה אוטומטית של לפחות 50%). כמובן תמיד עדיף חיבור קווי בין היחידות האלחוטיות (וגם של המכשירים הנייחים כמובן) ואז הכל יותר אמין ומהיר....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
כמובן23/03/2021 9:25איינשטיין כתב:האם כדי ש-MESH יעבוד חייבים שהיחידה הראשית ב-MESH תהיה מוגדרת כראוטר הראשי (DHCP וכד')? במילים אחרות: האם אפשר להרים MESH כאשר יש ראוטר ראשי (לא חלק מה-MESH) מוגדר (מקצה כתובות וכד', לצורך העניין ללא WiFi) ואילו כל יחידות ה-MESH רק מתחברות קווית לראוטר הראשי ומספקות את רשת ה-WiFi (כלומר מעין רשת MESH של APs)?23/03/2021 9:10eran405 כתב: @Coresh
הנושא של "מנחית את המהירות ב-50%" כנראה התכוונת לריפטר במימוש הפשוט שבו הוא קולט פאקטה מצד אחד ומשדר אותה בצד השני (ללא יכולת לקלוט את הפאקטה הבאה במקביל לדוגמא בגלל שהוא קולט ולמשדר על אותו התדר). אני מקווה שברור במקרה כזה הניצולת יורדת לפחות לחצי פשוט כי כל פאקטה נקלטת ומשודרת מחדש. המילה mesh, על אף היותה נטולת משמעות טכנית בהקשר המדובר, כרגיל מעידה שהציוד מרחיב את הרשת האלחוטית בצורה יותר חכמה (לדוגמא ע"י שימוש בערוץ אחר בשביל לדבר בין היחידות השונות ואז יש מקביליות וזה לפחות לא ירידה אוטומטית של לפחות 50%). כמובן תמיד עדיף חיבור קווי בין היחידות האלחוטיות (וגם של המכשירים הנייחים כמובן) ואז הכל יותר אמין ומהיר.......
@eran405 ממש תודה רבה! ההסברים שלך כאן ובקישור הזה שצרפת עשו לי קצת סדר viewtopic.php?p=3149181#p314918123/03/2021 9:10eran405 כתב: @Coresh
הנושא של "מנחית את המהירות ב-50%" כנראה התכוונת לריפטר במימוש הפשוט שבו הוא קולט פאקטה מצד אחד ומשדר אותה בצד השני (ללא יכולת לקלוט את הפאקטה הבאה במקביל לדוגמא בגלל שהוא קולט ולמשדר על אותו התדר). אני מקווה שברור במקרה כזה הניצולת יורדת לפחות לחצי פשוט כי כל פאקטה נקלטת ומשודרת מחדש. המילה mesh, על אף היותה נטולת משמעות טכנית בהקשר המדובר, כרגיל מעידה שהציוד מרחיב את הרשת האלחוטית בצורה יותר חכמה (לדוגמא ע"י שימוש בערוץ אחר בשביל לדבר בין היחידות השונות ואז יש מקביליות וזה לפחות לא ירידה אוטומטית של לפחות 50%). כמובן תמיד עדיף חיבור קווי בין היחידות האלחוטיות (וגם של המכשירים הנייחים כמובן) ואז הכל יותר אמין ומהיר....
"הנושא של "מנחית את המהירות ב-50%" כנראה התכוונת לריפטר" - נכון, התכוונתי לריפיטר
אם כך, ובהמשך להסבר המפורט שלך שבקישור הנ"ל, ארחיב את שאלתי:
החיבור הנוכחי בדירת הההורים הוא אינטרנט סיבים 1GB של סלקום עם מודם-ראוטר שהם סיפקו מסוג Sagemcom. מדובר בדירה של כ-100 מ"ר. הציוד והחיבור הנ"ל של סלקום ממוקמים בחדר אחד שצמוד לסלון. בהמשך ישנו מסדרון ארוך שבסופו ממ"ד ושני חדרי שינה שבהם אין קליטה כלל. כרגע יש קליטה באיזור הסלון בלבד, והמטרה היא להגיע לקליטה מקסימאלית גם באותם שני חדרים מרוחקים + ממ"ד.
בהתאם להסברך אני מבין שאני כרגע מעדיף להמשיך להשתמש בראוטר של סלקום, ולקנות שני ראוטרים נוספים, שניהם מאותו סוג, שיוגדרו כ-APים בתצורת MESH, תוך כיבוי ה-WIFI בראוטר של סלקום. שני הראוטרים יהיו מקושרים בינהם בצורה אלחוטית בלבד, מאחר ואין לנו אפשרות כעת לכבילה נוספת לקצוות הבית.
כרגע יש שני מועמדים: HUAWEI AX3 שמומלץ כאן, או Xiaomi AX6 שאישית אני מעדיף יותר משיקולים של חומרה, איוורור והעדפה כללית של Xiaomi על פני HUAWEI.
אולם מקריאה על ה-AX6 אני מבין שהוא לא תומך ב-Mesh כשהוא מוגדר כ-AP, יתקנו אותי בעליהם של ה-AX6, בעוד שה-AX3 כן תומך.
האם יש לפסול אם כך את ה-AX6, מפני שהוא לא יתאים לתצורת החיבור של ראוטר + שני ראוטרים במוד AP בתצורת Mesh?
אני לא יודע להגיד לגבי התמיכה של ה-AX3 וה-AX6 בקונפיגורציה כזאת ואחרת (ובאופן אישי אני מעדיף ציוד שאפשר בקלות להבין ולסמוך על המידע שהיצרן מספק...), אבל אם אתה נשאר עם ה-Sagemcom של סלקום ותוסיף עוד פתרון mesh שאינו תומך במצב של AP בלבד אז יהיה לך double NAT שמסבך דברים וכרגיל לא מומלץ. עד כמה זה בעייתי זה תלוי בשימושים שלך ועד כמה אתה מסוגל להתאים את הקונפיגורציה למצב (לדוגמא אם רוצים לפתוח פורט ב-double NAT יהיה צריך דבר ראשון להפנות אותו מהראוטר הראשון לשני ואז מהשני לציוד הקצה). בנוסף, אם אתה מחבר חלק מהמכשירים ישירות על הראוטר של סלקום (בין אם קווית או אלחוטית), תהיה להם בעיה לתקשר עם מכשירים שמחוברים "מאחורי" פתרון ה-mesh (וגם הכיוון ההפוך עובר NAT שיכול להשפיע ולהפריע לחלק מהשימושים במיוחד דברים שעובדים על זיהוי מכשירים ברשת המקומית).23/03/2021 11:53Coresh כתב: אולם מקריאה על ה-AX6 אני מבין שהוא לא תומך ב-Mesh כשהוא מוגדר כ-AP, יתקנו אותי בעליהם של ה-AX6, בעוד שה-AX3 כן תומך.
האם יש לפסול אם כך את ה-AX6, מפני שהוא לא יתאים לתצורת החיבור של ראוטר + שני ראוטרים במוד AP בתצורת Mesh?...
כל הבעיות האילו נפתרות ע"י מצב AP בלבד בפתרון ה-mesh ואז ה-Sagemcom הוא הראוטר היחיד. אבל יש פתרון עוד יותר פשוט (מבחינה טכנית) והוא להצליח לקבל מסלקום מודם GPON בנפרד ואז אתה יכול להשתמש בכל ראוטר פרטי שתבחר כולל להשתמש ביחידה הראשי של פתרון ה-mesh שתבחר כראוטר. ממה שאני מבין מדיווחים כאן בפורום סלקום עושים בעיות לספק את המודם בנפרד אבל זה עדיין אפשרי:
viewtopic.php?p=3160439#p3160439
אם יש אופציה של פרטנר פייבר, למיטב הבנתי אצלהם יותר קל לקבל מתאם מדיה בנפרד (ובמקרה הכי גרוע אפשר גם להשתמש במתאם פרטי).
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
זה מה שחשבתי, בניגוד למה שנטען בשרשור זה בתגובה לשאלתי.23/03/2021 18:02nir11 כתב: הAX3 לא תומך במצב MESH כשהוא AP. אתה צריך שאחת מיחידות הAX3 תהיה הראוטר שלך לשם כך, וזה בתורו אומר שאת ה "ראוטר" של ה ISP תצטרך להעביר למוד bridge....
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אז מסתבר שהחודש (מרץ) שוחרר עדכון קושחה ל-AX6, ראו עדכון על כך מהבוקר בהודעה הראשונה בדיון השכן על ה-AX6.
מבדיקה של ה-Update Log של העדכון ל-AX6 בקישור הזה תחת "ROM", נראה שכעת התווספה בין היתר גם תמיכה ב-Mesh ב- AP Mode, להלן צילום מסך של ה-Update Log מתורגם לאנגלית.
מפתיע שנאמר כאן שה-AX3 לא תומך ב-Mesh ב- AP Mode, הייתי בטוח שקראתי/ראיתי איפשהו שכן.
נ.ב. @eran405 אני מאוד מעריך את ההסברים והסבלנות, תודה רבה
מבדיקה של ה-Update Log של העדכון ל-AX6 בקישור הזה תחת "ROM", נראה שכעת התווספה בין היתר גם תמיכה ב-Mesh ב- AP Mode, להלן צילום מסך של ה-Update Log מתורגם לאנגלית.
מפתיע שנאמר כאן שה-AX3 לא תומך ב-Mesh ב- AP Mode, הייתי בטוח שקראתי/ראיתי איפשהו שכן.
נ.ב. @eran405 אני מאוד מעריך את ההסברים והסבלנות, תודה רבה
היי אחי, כמה דברים:
1.יש אפשרות בסלקום לעשות טריפל 1000 מגה של סיבים, שבו מקבלים את ה"סופר-וויפי" שלהם שזה בעצם מכשיר mesh שמותאם לראוטר שלהם. בטריפל הזה במקום לקבל חבילת טלפון קווי, מקבלים מגדיל טווח mesh.
2.לגבי הממ"ד, ברגע שתסגור את הדלת בממ"ד המגדיל טווח לא יתן קליטה טובה, לא משנה איזה מגדיל טווח תבחר.
לכן אני ממליץ לחבר בממ"ד מתאם moca שממנו תפתח נקודת גישה(AP) רק לממ"ד, שוב גם את הmoca אפשר לבקש מסלקום.
3.שים לב שבסלקום לא מאפשרים ברידג' בראוטרים שלהם, רק בפרטנר, אלא אם כן יש לך כוח להילחם איתם. ככה שאם אתה קונה מערכת mesh תוודא שהיא עובדת טוב עם הראוטר שלהם ולא מצריכה "נקודה ראשית" שתהיה ראוטר כדי שהיא תעבוד.
1.יש אפשרות בסלקום לעשות טריפל 1000 מגה של סיבים, שבו מקבלים את ה"סופר-וויפי" שלהם שזה בעצם מכשיר mesh שמותאם לראוטר שלהם. בטריפל הזה במקום לקבל חבילת טלפון קווי, מקבלים מגדיל טווח mesh.
2.לגבי הממ"ד, ברגע שתסגור את הדלת בממ"ד המגדיל טווח לא יתן קליטה טובה, לא משנה איזה מגדיל טווח תבחר.
לכן אני ממליץ לחבר בממ"ד מתאם moca שממנו תפתח נקודת גישה(AP) רק לממ"ד, שוב גם את הmoca אפשר לבקש מסלקום.
3.שים לב שבסלקום לא מאפשרים ברידג' בראוטרים שלהם, רק בפרטנר, אלא אם כן יש לך כוח להילחם איתם. ככה שאם אתה קונה מערכת mesh תוודא שהיא עובדת טוב עם הראוטר שלהם ולא מצריכה "נקודה ראשית" שתהיה ראוטר כדי שהיא תעבוד.