יכול להיות שחיברתי מש לא נכון ???
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
LAN
עריכה: זה כנראה תלוי במערכת הספציפית. יש גם ראוטרים שכוללים auto detect ל-WAN כך שלא משנה לאיזה פורט מתחברים, הם יעבדו.
עריכה: זה כנראה תלוי במערכת הספציפית. יש גם ראוטרים שכוללים auto detect ל-WAN כך שלא משנה לאיזה פורט מתחברים, הם יעבדו.
נערך לאחרונה על ידי איינשטיין ב 17/03/2021 10:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
לא יודע איזו מערכת MESH יש לך ואם היא הוגדרה נכון... ברור שב-"ילד" ה-DHCP צריך להיות כבוי.17/03/2021 8:22mmnsmmns כתב: 1. האם צריך לבטל את ה DHCP ב"ילד" או שזה מתבטל אוטומטית בתהליך הגדרת המש בין התחנות?
2. איך יכול להיות מצב שה"אבא" נותן מהירות גבוהה ואילו ה"ילד" נותן מהירות קטנה ממנו גם שאני קרוב אליו ?...
במערכות MESH נורמליות את כל ההגדרות עושים דרך ה-"אבא" ואין שום התעסקות ב-"ילדים".
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כנל באסוס במערכת AiMesh
הכבל מגיע מיציאת lan כלשהי (למשל 1) מהראוטר הראשי, אל תוך יציאת ה WAN (הכחולה) של הראוטר המשני
הכבל מגיע מיציאת lan כלשהי (למשל 1) מהראוטר הראשי, אל תוך יציאת ה WAN (הכחולה) של הראוטר המשני
סליחה על מה שאני אומר , אבל למה לחבר ב"ילד" את הכבל רשת לכניסת ה- WAN ? הרי לשם מתחבר הכבל שמגיע מחברת האינטרנט , והרי ה"ילד" הוא רק אחד מהלקוחות שמקבלים מה"אבא" , ואז בעצם , היחיד שיתחבר ל WAN יהיה רק הראוטר ה"אבא" .
אולי טעיתי ??? זה גם הגיוני
אולי טעיתי ??? זה גם הגיוני
התשובה הנכונה היא כמעט תמיד "תבדוק אצל היצרן", דברים כאלה כמעט תמיד מכוסים בחוברת ההדרכה או באתר. ברוב המקרים כשרוצים לחבר ראוטר נוסף לרשת ושישמש רק כ-AP, אז צריך להשתמש רק בכניסות ה-LAN ולהשאיר את WAN מנותק. אבל כשמדובר על רשת mesh "חכמה יותר", לגמרי יכול להיות שהיצרן התכוון שתחבר לכניסה שמסומנת WAN (אפילו שזה לא לגמרי נכון/מדויק לפי ההגדרה של המונח WAN).
אגב, אני עוד לא הבנתי מה אמור להיות ההבדל בין מערכת mesh לבין סתם הרבה access points עם אותו שם וסיסמה מפוזרים בבית.
אגב, אני עוד לא הבנתי מה אמור להיות ההבדל בין מערכת mesh לבין סתם הרבה access points עם אותו שם וסיסמה מפוזרים בבית.
בגדול, AP חייב להיות חיבור קווי (אחרת מה ההבדל עם רפיטר?).17/03/2021 14:44NeatNit כתב: אגב, אני עוד לא הבנתי מה אמור להיות ההבדל בין מערכת mesh לבין סתם הרבה access points עם אותו שם וסיסמה מפוזרים בבית....
mesh יכול להיות אלחוטי.
אוקיי, אז מה ההבדל בין mesh לבין מספר APs ו/או repeaters?17/03/2021 15:00boubi כתב:בגדול, AP חייב להיות חיבור קווי (אחרת מה ההבדל עם רפיטר?).17/03/2021 14:44NeatNit כתב: אגב, אני עוד לא הבנתי מה אמור להיות ההבדל בין מערכת mesh לבין סתם הרבה access points עם אותו שם וסיסמה מפוזרים בבית....
mesh יכול להיות אלחוטי....
רפיטר גורם להנחתה במהירות ולכן הכי פחות טוב.17/03/2021 15:03NeatNit כתב:אוקיי, אז מה ההבדל בין mesh לבין מספר APs ו/או repeaters?17/03/2021 15:00boubi כתב:
בגדול, AP חייב להיות חיבור קווי (אחרת מה ההבדל עם רפיטר?).
mesh יכול להיות אלחוטי.......
AP - מצריך חיבור קווי
mesh - לא גורם להנחתה במהירות ומסוגל לעבוד אלחוטי
אז זהו, היתרון השני דווקא קיים גם ברשת "ידנית". זה חלק מהסטנדרט והנדידה תקרה בהחלטת המכשיר ולא בהחלטת הראוטר/מש.17/03/2021 15:38erire70 כתב: היתרון המשמעותי ביותר עבור מי שמתקין: פשטות הוספת יחידת MESH.
היתרון המשמעותי ביותר עבור המשתמשים: מעבר אוטומטי לנקודה עם האות החזק יותר....
אני יודע שיש כל מיני שיטות למש "לשכנע" את המכשיר לנדוד אבל אני לא לגמרי מצאתי כמה זה אפקטיבי, ובכל מקרה זה רק דחיפות ולא יכולים להכריח מכשיר לנדוד. למשל Nintendo Switch מאוד עקשן ולא נודד כמעט אף פעם אפילו כשזה נהיה מוגזם.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
מערכות Mesh טובות פיתחו אלגורתמים הרבה יותר משוכללים מה ap הפשוט...
ב ap יש עניין של נדידה, שכמו שציינת צולעת לחלוטין, ב mesh המכשיר יכול לקבל מידע מכל מיני נקודות הפזורות בבית גם במקביל, כלומר כל המכשירים מתקשרים ביניהם כל הזמן ומחפשים מה הדרך האידיאלית עבור מכשיר מסוים לקבל את המידע.
מעבר למערכת Mesh של אסוס פתר לי המון בעיות תקשורת מהתקופה שבה הייתי משתמש בראוטר משני בתור AP
ב ap יש עניין של נדידה, שכמו שציינת צולעת לחלוטין, ב mesh המכשיר יכול לקבל מידע מכל מיני נקודות הפזורות בבית גם במקביל, כלומר כל המכשירים מתקשרים ביניהם כל הזמן ומחפשים מה הדרך האידיאלית עבור מכשיר מסוים לקבל את המידע.
מעבר למערכת Mesh של אסוס פתר לי המון בעיות תקשורת מהתקופה שבה הייתי משתמש בראוטר משני בתור AP