שאלה למנויי סלקום TV טריפל (טלויזיה-אינטרנט-טלפון):
האם בהתקנת סלקום TV טריפל בביתכם נופקו לכם גם מכשירי מוקה ליד כל ממיר בסלון ובחדרים?
או שנופק רק ראוטר מרכזי בסלון ובשאר החדרים רק ממירים ללא מוקות?
האם ההתקנה אצלכם כללה השחלה של כבלים בקירות לכל החדרים או שלא נדרשה?
למה אני שואל?
לפני כחצי שנה התקינו לי בבית סלקום TV טריפל. יש לי 5 חדרים בדירה (כולל סלון), וב-4 מהם יש טלויזיות. השחילו כבלים בקירות לכל החדרים דרך קופסת החיבורים בכניסה לדירה, שמו ראוטר+ממיר בסלון, ובכל חדר עם טלויזיה שמו רק ממיר. בחדר ללא טלויזיה (הממ"ד) יש מחשב נייח. ביקשתי שיאפשרו לי שם חיבור אינטרנט קווי באמצעות מוקה (כמו בהוט) אבל המתקין אמר לי שאין לו אפשרות לנפק לי מוקה ובסוף חיבר לי את המחשב לרשת ישירות באמצעות הכבל שהשחיל בקירות גם לחדר הזה. בנוסף גם נופק לי לבקשתי מכשיר סופר Wifi (מגדיל טווח) לאחד החדרים.
לאחר מספר חודשים, כשהתנתקתי מהם והחזרתי אליהם את כל הציוד הנ"ל באמצעות שליח, שמתי לב לחיוב מוזר של סלקום טיוי של 800 ומשהו ש"ח. כשהתקשרתי לברר על מה ולמה, טענו שהחיוב הוא על 8 מוקות שלא החזרתי (אח"כ הורידו את החיוב לכ-600 ש"ח וטענו ש-6 מוקות לא הוחזרו). לא עזרו כל טענותיי שלא הותקנו אצלי שום מוקות, אף לא אחת, אפילו לא עבור המחשב הנייח שביקשתי. הם טוענים שאין מצב שלא הותקנו מוקות, כי אין דרך אחרת שזה יעבוד בלי, ועוד הוסיפו שאני חתמתי למתקין על הציוד שקיבלתי, שכולל את המוקות.
כשחתמתי למתקין לא שמתי לב אם היה פירוט של ציוד שהתקין לי. הבנתי שאני חותם לו על זה שסיים את עבודת ההתקנה ושהכל תקין.
טכנאי סלקום שהעליתי לשיחה גם צידד בטענותיהם ואמר שב-99% מהמקרים חייבים לשים מוקות, אלא אם יש לי כבל רשת בכל הבית.
אישרתי שאכן המתקין השחיל לי כבלים בקירות בכל הדירה, אבל גם זה לא עזר. הם בשלהם. אני מחוייב על 6 מוקות שלא החזרתי, כי זה מה שמופיע בהצהרת המתקין שאני חתום עליה.
אני בטוח שלא היו מוקות בכלל (וגם אם היו, אז למה 6 מוקות? אם יש רק 4 טלויזיות בבית? גם לזה יש להם תשובה: כי יש מקרים שצריך...).
אשמח לעזרתכם.
תודה