אפשר קצת הסבר על החיה המוזרה של COAX / MOCA ? מה המהירות של זה ואם עדיף פשוט בזק?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Eli236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

אני מצטער שבזמן האחרון אני מביא פה שאלות קיטבג, אבל אני פשוט לא מצליח להבין את החיה המוזרה שנקראת COAX ואת העניין של הMOCA שיושב על התשתית הוט / ערוצי זהב שנשארו לי בבית מימי הפלמ"ח, באינטרנט ובפורומים בחו"ל לא מכירים ולא שמעו על החיה הזאת אז אני די חייב את העזרה של החבר'ה המבינים פה.
בעיקרון עד עכשיו השתמשתי בMOCA האלה כשפרטנר באו לחבר אותנו, נתן אינטרנט סביר לטלוויזיה אבל זה "רק" טלוויזיה אז דברים כמו לאג או מהירות מקסימלית פחות משנים באמת.
הבעיה שלי מגיעה עכשיו כשאני צריך לתכנן מחדש את המיקום של המודם בשביל שיתן לי WIFI 6 או 5 GHZ בחדר אחר בשביל להזרים VR מהמחשב למשקפיים אבל עדיין להיות מחובר בצורה איכותית בין המחשב לבית הנתב בשביל פינג נמוך והעברת נתונים גבוהה מאוד שצריך בשביל זה. היה פה טכנאי של הוט שניסיתי לשאול לגבי זה, לא היה לו מושג על מה אני מדבר איתו, אמר שהMOCA הזה זה הדרך הכי טובה שהוא מכיר ומיהר לרוץ להתקנה הבאה.

עמ;לק: אחרי הסיפור הקדמה
אז אחרי כל החפירה הזאת, באמת הMOCA הזה זאת הדרך הכי איכותית? וזה באמת שווה ערך ללחבר את המחשב ישירות לראוטר? אני עכשיו עובר לבזק גם ככה אם זה משנה, אם יש לי ב2 החדרים את החיבור טלפון הישן של בזק זה יכול לשמש אותי במקום הMOCA הזה לחיבור יותר טוב?
ברור לי שאני אצטרך גם ראוטר אחר כדי להחליף את הזבל של הראוטר BE שהם מפרסמים, ומוכן להשקיע במשהו איכותי בשביל שבאמת יעבוד לי, אבל את הבדיקה של זה אני כבר יכול לעשות עצמאית. אני פשוט צריך קצת להבין מה יש לי פה.

שיהיה אקסטרה שבת שלום לצדיק שיעזור לי כי אני כבר מיואש מזה, ושבוע טוב גם לכל השאר :roll:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #2 

כן זה עובד ונותם 100 מגה ביט לשניה. עובד אצלי בכל הבית. יש גם מתאמי מוקה מהירים יותר, אבל הם יקרים.
שורה תחתונה זה כמו לחבר המחשב לראוטר.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

עובד מצוין - יש לי בכל הבית

viewtopic.php?p=2708155#p2708155

NextHD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

פשוט במקום לפרוס רשת ביתית עם כבלי רשת, משתמשים בכבלים הפרוסים של הוט כדי להעביר אינטרנט.

ניתן להשתמש בזה גם כאשר יש בזק. פשוט אם כבר יש תשתית כבלים פרוסה חבל לא להשתמש מהם. מצד שני יש כאלה שמתלוננים שזה לא עובד כזה טוב ועדיין עדיף להעביר כבל CAT6. למרות שדיברת עם נציג הוט אז סביר להניח שיש לך גם טלוויזיה לא ?

Eli236 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

12/03/2021 23:24  
NextHD כתב:
פשוט במקום לפרוס רשת ביתית עם כבלי רשת, משתמשים בכבלים הפרוסים של הוט כדי להעביר אינטרנט.

ניתן להשתמש בזה גם כאשר יש בזק. פשוט אם כבר יש תשתית כבלים פרוסה חבל לא להשתמש מהם. מצד שני יש כאלה שמתלוננים שזה לא עובד כזה טוב ועדיין עדיף להעביר כבל CAT6. למרות שדיברת עם נציג הוט אז סביר להניח שיש לך גם טלוויזיה לא ?

...
לא, טלוויזיה בבית של פרטנר ועכשיו עוברים ל STING TV.
השאלה היא אם באמת יש לזה איזשהם הגבלות ואם יש דרך לבדוק את זה?
יכול להיות שזה יהיה לי אפשרי להעביר כבל מהחדר הסמוך אבל זה כבר קצת מסתבך כי לא בא לי להתחיל לקדוח בקירות.
בעיקרון אבל אם התשתית של הוט עוברת בבית כתשתית מקושרת, זה לא נכון גם לגבי התשתית של בזק?
כלומר שאני אוכל להשתמש בחיבור בזק שיש לי בחדר של המחשב, במקום בתשתית הוט ובMOCA?
12/03/2021 9:07  
nir11 כתב:
כן זה עובד ונותם 100 מגה ביט לשניה. עובד אצלי בכל הבית. יש גם מתאמי מוקה מהירים יותר, אבל הם יקרים.
...
אני צריך יותר ממאה מגה, אני צריך בערך 1.4 ג'יגה ואני לא מתכוון רק למהירות הורדה אני מתכוון למהירות תעבורה ברשת כי אני צריך להזרים באיכות מלאה מהמחשב למשקפיים, וזמן תגובה מהיר כדי להיות יכול גם לשחק בלי INPUT LAG

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #6 

זוג החתיכים האלה ייתן לך 1 gbps
Amazon.com: TRENDnet Ethernet Over Coax Adapter,(2-Pack), TMO-311C2K, Backward Compatible w/MoCA 1.1/1.0, Gigabit LAN Port, Supports Net Throughput up to 1Gbps, Supports up to 16 Nodes on One Network: Computers & Accessories

NextHD
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

13/03/2021 0:48  
Eli236 כתב:
12/03/2021 23:24  
NextHD כתב:

...
לא, טלוויזיה בבית של פרטנר ועכשיו עוברים ל STING TV.
השאלה היא אם באמת יש לזה איזשהם הגבלות ואם יש דרך לבדוק את זה?
יכול להיות שזה יהיה לי אפשרי להעביר כבל מהחדר הסמוך אבל זה כבר קצת מסתבך כי לא בא לי להתחיל לקדוח בקירות.
בעיקרון אבל אם התשתית של הוט עוברת בבית כתשתית מקושרת, זה לא נכון גם לגבי התשתית של בזק?
כלומר שאני אוכל להשתמש בחיבור בזק שיש לי בחדר של המחשב, במקום בתשתית הוט ובMOCA?
12/03/2021 9:07  
nir11 כתב:
...
אני צריך יותר ממאה מגה, אני צריך בערך 1.4 ג'יגה ואני לא מתכוון רק למהירות הורדה אני מתכוון למהירות תעבורה ברשת כי אני צריך להזרים באיכות מלאה מהמחשב למשקפיים, וזמן תגובה מהיר כדי להיות יכול גם לשחק בלי INPUT LAG
...
אני לא חושב שאפשר לעשות משהו דומה ל-MOCA על תשתית בזק. לפחות לא מכיר משהו כזה. נראה לי אם זה היה אפשרי בזק היו מציעים את זה כפתרון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”