לקראת קניית HTPC צריך חוות דעת
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום,
אני לקראת קניה של HTPC להלן מפרט הליבה:
מעבד E6750
לוח של GigaByte סדרה DQ6(צ'יפסט 35).
ויש לי מספר שאלות
1. מה כרטיס המסך המומלץ לתכני HD בלבד ללא משחקים. והאם למרות המעבד היחסית חזק צפויות לי בעיות בצפיה בתכני HD?
2. אם כדי להשקיע עוד בלוח ודיסקים תומכי RAID ?
אני לקראת קניה של HTPC להלן מפרט הליבה:
מעבד E6750
לוח של GigaByte סדרה DQ6(צ'יפסט 35).
ויש לי מספר שאלות
1. מה כרטיס המסך המומלץ לתכני HD בלבד ללא משחקים. והאם למרות המעבד היחסית חזק צפויות לי בעיות בצפיה בתכני HD?
2. אם כדי להשקיע עוד בלוח ודיסקים תומכי RAID ?
קודם כל שאלה: האם תשתמש במחשב לצורך נוסף מלבד HTPC? אוברקלוקינג? משחקים?
אם התשובה היא לא, יש לך פה חתיכת אוברקיל עם הלוח-אם. אין שום סיבה ללכת על כזה לוח יקר.
כמו-כן בשביל HTPC בלבד אפשר כמובן גם ללכת על מעבד הרבה יותר זול. כל מעבד כפול ליבה יחד עם הכרטיס שציינתי למטה ינגן כל תוכן HD ללא שום קושי.
לגבי הקשיח, כל דיסק קשיח הוא תומך RAID, יכול להיות שאתה מתכוון לדגם של Western Digital שהיתרון האמיתי שלהם הוא 5 שנים אחריות במקום 3, כך שאם ההבדל במחיר לא מאוד גדול זה משתלם.
לגבי כרטיס מסך, כל דבר מעל HD 2400 יהיה מיותר.
אם התשובה היא לא, יש לך פה חתיכת אוברקיל עם הלוח-אם. אין שום סיבה ללכת על כזה לוח יקר.
כמו-כן בשביל HTPC בלבד אפשר כמובן גם ללכת על מעבד הרבה יותר זול. כל מעבד כפול ליבה יחד עם הכרטיס שציינתי למטה ינגן כל תוכן HD ללא שום קושי.
לגבי הקשיח, כל דיסק קשיח הוא תומך RAID, יכול להיות שאתה מתכוון לדגם של Western Digital שהיתרון האמיתי שלהם הוא 5 שנים אחריות במקום 3, כך שאם ההבדל במחיר לא מאוד גדול זה משתלם.
לגבי כרטיס מסך, כל דבר מעל HD 2400 יהיה מיותר.
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
לגבי OC אולי בעתיד לא כרגע ולא אני לא מתכוון להריץ משחקים
מערכת ההפעלה תהיה VISTA HOME-WMC
המארז היינו http://skypc.co.il/product.asp?pid=VC7001SNS
השאלה היא לגבי קירור,איורור ושקט ?
לגבי הדיסקים ע"פ מה שמפורסם באתר Western Digital
שהדגמים הנ"ל תומכים בRAID :
,500AY,500AYBS שהם דגמים שמיועדים לשרתים
והדגמים: 500AAKS ו 500KS אינם תומכים RAID (בכל אופן לא מצויין שכן)
השאלה היא האם דיסקים במערך משפרים ביצועים (קריאה) ע"פ מה שקראתי ב5%
אשמח לתגובות
תודה,
מערכת ההפעלה תהיה VISTA HOME-WMC
המארז היינו http://skypc.co.il/product.asp?pid=VC7001SNS
השאלה היא לגבי קירור,איורור ושקט ?
לגבי הדיסקים ע"פ מה שמפורסם באתר Western Digital
שהדגמים הנ"ל תומכים בRAID :
,500AY,500AYBS שהם דגמים שמיועדים לשרתים
והדגמים: 500AAKS ו 500KS אינם תומכים RAID (בכל אופן לא מצויין שכן)
השאלה היא האם דיסקים במערך משפרים ביצועים (קריאה) ע"פ מה שקראתי ב5%
אשמח לתגובות
תודה,
שוב, כל דיסק תומך באופציה של RAID. דגמי הRAID שלהם ניתנים עם 5 שנים אחריות, ואמורים להיות קצת יותר עמידים מהדגמים הרגילים. אין להם תמיכה מיוחדת.
לRAID יש מספר מצבים שכבכל מקרה אתה צריך מינימום 2 דיסקים זהים. המצבים העיקריים (יש להם כמה נגזרות):
RAID 0: שני דיסקים שהופכים להיות כאילו דיסק אחד גדול כשכל חומר שנכתב מתחלק לשניים. היתרון: כתיבה מהירה יותר. שיפור בביצועים באופן כללי: לא מאוד מורגש, בHTPC לא מורגש בכלל. החיסרון: דיסק אחד נופל מתוך השניים, כל החומר נופל.
RAID 1: מראה. כל תוכן מועתק לשני הדיסקים ביחד, וכך יש לך גיבוי מלא של הדיסק. החיסרון: פגיעה קטנה במהירות. היתרון: הכל מגובה.
זה היה על קצה קצהו של המזלג ולא מאוד ברור. פרטים נוספים:
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID
בקיצור, אלא אם יש לך חומר מאוד מאוד קריטי ואין לך דרך אחרת לגבות אותו, אין לך שום סיבה להקים מערך RAID.
המארז נראה לי לא רע בכלל. אין לי ניסיון אישי איתו.
לRAID יש מספר מצבים שכבכל מקרה אתה צריך מינימום 2 דיסקים זהים. המצבים העיקריים (יש להם כמה נגזרות):
RAID 0: שני דיסקים שהופכים להיות כאילו דיסק אחד גדול כשכל חומר שנכתב מתחלק לשניים. היתרון: כתיבה מהירה יותר. שיפור בביצועים באופן כללי: לא מאוד מורגש, בHTPC לא מורגש בכלל. החיסרון: דיסק אחד נופל מתוך השניים, כל החומר נופל.
RAID 1: מראה. כל תוכן מועתק לשני הדיסקים ביחד, וכך יש לך גיבוי מלא של הדיסק. החיסרון: פגיעה קטנה במהירות. היתרון: הכל מגובה.
זה היה על קצה קצהו של המזלג ולא מאוד ברור. פרטים נוספים:
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID
בקיצור, אלא אם יש לך חומר מאוד מאוד קריטי ואין לך דרך אחרת לגבות אותו, אין לך שום סיבה להקים מערך RAID.
המארז נראה לי לא רע בכלל. אין לי ניסיון אישי איתו.
אני נגד מארזי TT לקולנוע בייתי, לדעתי לך על Antec Fusion (או NSK2400 אם אתה לא צריך את המסך בקדימה, שים לב אבל שתומך רק בלוחות מיקרו) או על Silverstone LC17.
המעבד יהיה מספיק חזק בשביל כל HD שתזרוק אליו.. אתה יכול אפילו להיות עם כרטיס מסך מובנה עקרונית.. (וללכת על לוח G33 [שקצת בעייתי מבחינת זה שאין יציאות DVI] או לוח X1250).
אם אתה בכל זאת רוצה כרטיס מסך, אז 8500GT או HD2400XT הם בעלי תמיכה בתוכן HD.
באשר ל-RAID כמו שאמרו, עם כל כונן אפשר לעשות זאת, לא צריך כונן מיוחד בשביל זה. כונן AAKS זול יספיק.
המעבד יהיה מספיק חזק בשביל כל HD שתזרוק אליו.. אתה יכול אפילו להיות עם כרטיס מסך מובנה עקרונית.. (וללכת על לוח G33 [שקצת בעייתי מבחינת זה שאין יציאות DVI] או לוח X1250).
אם אתה בכל זאת רוצה כרטיס מסך, אז 8500GT או HD2400XT הם בעלי תמיכה בתוכן HD.
באשר ל-RAID כמו שאמרו, עם כל כונן אפשר לעשות זאת, לא צריך כונן מיוחד בשביל זה. כונן AAKS זול יספיק.