האם קיימת דרך לפצל סיב אופטי ל-rj45 באופן עצמאי?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם.
מחפש דרך לפצל את הסיב שעובר אצלי בארון תקשורת על מנת למשוך משם לכל החדרים בבית )דרך הקו טלפון הישן(. האם יש דרך לפצל את הסיב באופן עצמאי לrj45, מאיין סוויצ' שהכניסה בו היא סיב והיציאות הן rj.
הדגש הוא על אופן עצמאי )חותכים את הסיב?(.
אם כן אשמח לדעת איפה רוכשים.
תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #2 

07/03/2021 8:03  
Shtupel כתב:
שלום לכולם.
מחפש דרך לפצל את הסיב שעובר אצלי בארון תקשורת על מנת למשוך משם לכל החדרים בבית )דרך הקו טלפון הישן(. האם יש דרך לפצל את הסיב באופן עצמאי לrj45, מאיין סוויצ' שהכניסה בו היא סיב והיציאות הן rj.
הדגש הוא על אופן עצמאי )חותכים את הסיב?(.
אם כן אשמח לדעת איפה רוכשים.
תודה
...
כמובן שאפשר, רק ש... חוץ מהנזק למי שמשתמש היום בסיב זה שאתה רוצה לחתוך ומכאב ראש לעצמך אתה לא תשיג בזה כלום. מכיוון שסיב זה, הוא רק חיבור פיזי, שבתוכו עוברים חיבורים לוגיים שונים שבכדי לפצל אותם לא מספיק לחתוך משהוא ולחבר מחדש עם מתאמים נדרשים, אלה שזה כבר "טיפה" יותר מורכב.

erire70
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
שם מלא: אדי רפאלוב
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

חבר את הסיב לראוטר שבארון תקשורת, ותעביר ממנו כבלי רשת לכל הבית.

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

07/03/2021 9:04  
erire70 כתב:
חבר את הסיב לראוטר שבארון תקשורת, ותעביר ממנו כבלי רשת לכל הבית.
...
אין לי ראוטר בארון תקשורת.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #5 

אז תחבר את הסיב לממיר מאופטי לרשת שכנראה קיבלת מספק הסיב שלך ואליו תחבר כבל רשת שמגיע לראוטר שלך.
ואם אתה צריך לחבר צרכנים אחרים מארון התקשורת תעביר כבל רשת נוסף ממיקום הראוטר לארון התקשורת ותחבר אותו לסוויץ אליו יחוברו שאר הצרכנים

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

לא כל כך ברור מה אתה רוצה להשיג, אתה לא רוצה לחבר את הציוד שלך ישירות לסיב. צריך ראוטר בין הסיב לרשת הביתית שלך.

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

המערכת שקיימת אצלי כרגע היא ראוטר שכולל מודם מסלקום שאליו מתחבר הסיב ובהמשך אני רוצה להפוך אותו למודם בלבד ולחבר את ה-AX3 שלי שיתפקד כנתב. אני יכול לשים את המודם של סלקום בארון תקשורת, אבל אני לא רוצה לשים שם את ה-AX3 כי הוא רחוק מדי ואני מעדיף אותו בסלון (אמצע הבית). מכאן מגיעה הבעיה - איך אני משאיר את הנתב בסלון אבל מושך קווים (רשת) מארון התקשורת לכל הבית.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #8 

אם ממש אתה חייב לעבוד ככה, יש פתרון שאני חושב עליו.
כמה הוא טוב או יפה זה שיקול אחר, אבל יעבוד.

בארון תקשורת מגיע סיב, ממיר אותו לכבל רשת RJ45 (עם המתאם - לא לחתוך ולעשות קומבינות), מהממיר יוצא כבל למודם.
מודם מוציא כבל את הראוטר בסלון (אתה צריך לסלול), ראוטר AX3 מחזיר כבל מה-LAN אל ארון התקשורת.
את הכבל שמגיע מראוטר אל ארון התקשורת אתה מחבר לסוויץ'.
מהסוויץ' תשלח כבלים לכל פינה שאתה רוצה בבית.

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1289
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #9 

אתה צריך ממיר מפייבר ל LAN RJ-45
משהו כמו היחידה הזאת שבתמונה ,את הסיב של סלקום תחבר אליו וממנו ל AX-3

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #10 

ממיר אופטי פשוט לא תופס עם סלקום\אנלימיטד. צריך לדבר איתם ולבקש לקבל מודם כזה שיעשה את ה"המרה" מאופטי ל-RJ45.
עד כמה שידוע לי אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'.

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

08/03/2021 18:53  
TheCoolest כתב:
ממיר אופטי פשוט לא תופס עם סלקום\אנלימיטד. צריך לדבר איתם ולבקש לקבל מודם כזה שיעשה את ה"המרה" מאופטי ל-RJ45.
עד כמה שידוע לי אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'.
...

אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'???
לא שמעתי על זה בשום מקום.
זה לא משהו שניתן לשינוי בכל ראוטר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אני לא ממש מכיר את הציוד שלהם, אבל ממה שיצא לי לקרוא פה בפורום, התשובה היא לא.
בכל אופן, את התשובה הכי מדוייקת תוכל לקבל מהם.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אין "מודם" בחיבור סיבים
יש ראוטר
לא צריך מודם בחיבור סיבים ואין מה להפוך לברידג'
יש מתאם מאופטי לרשת שאמורים לספק לך בחינם ומכבל הרשת שיוצא ממנו אתה מתחבר לנתב כשההגדרות בדרך כלל הן חיבור dhcp, אם אני זוכר נכון, כמו חיבור של הוט
אתה מזוהה אצלם לפי הmac של המתאם האופטי, נדמה לי
כך שאתה לא צריך את הנתב שלהם אם יש לך משלך אלא רק מתאם אופטי לרשת
אם אתה רוצה את הנתב שלך במקום אחר כל מה שאתה צריך זה שני כבלי רשת מהארון למיקום הראוטר אחד הלוך שני חזור שיחובר לסוויץ שיספק לשאר הצרכנים שהכבילה שלהם מגיעה לארון..

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

09/03/2021 11:28  
Borderline1 כתב:
אין "מודם" בחיבור סיבים
יש ראוטר
לא צריך מודם בחיבור סיבים ואין מה להפוך לברידג'
יש מתאם מאופטי לרשת שאמורים לספק לך בחינם ומכבל הרשת שיוצא ממנו אתה מתחבר לנתב כשההגדרות בדרך כלל הן חיבור dhcp, אם אני זוכר נכון, כמו חיבור של הוט
אתה מזוהה אצלם לפי הmac של המתאם האופטי, נדמה לי
כך שאתה לא צריך את הנתב שלהם אם יש לך משלך אלא רק מתאם אופטי לרשת
אם אתה רוצה את הנתב שלך במקום אחר כל מה שאתה צריך זה שני כבלי רשת מהארון למיקום הראוטר אחד הלוך שני חזור שיחובר לסוויץ שיספק לשאר הצרכנים שהכבילה שלהם מגיעה לארון..
...
והם אמורים/יכולים לספק לי את המתאם? או שאני יכול לרכוש בעצמי בכל נקרה?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

הם מספקים לך
לא יודע ולא מכיר את הנתב של סלקום אז לא יודע לומר אם הממיר מאופטי לרשת הוא פנימי בנתב או חיצוני ונפרד, אם כמו באחרון אתה לא צריך מהם דבר פרט להחזרת הנתב

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

תודה.
פניתי אליהם, מחכה שיחזור אלי נציג בכיר.

יצא לך להתעסק עם התקנה של huawei AX3 לתשתית סלקום?

haj9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #17 

*לא קראתי את התגובות, אז יכול להיות שהציעו*
מה הבעיה לקחת ויזלן וסויטצ׳ פשוט (Hub)
וגמרת את הסיפור?
אתה *יכול* לקנות switch עם יציאה אופיטי, אבל זה switch מנוהל (ודורש ידע להתעסקות איתו) ומיותר לציין שמאוד יקר...

Shtupel פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

טוב אז סלקום מתנגדים בתוקף לחלוקת הממיר ומציעים רכישת נתב עם כניסת סיב באופן עצמאי.
המלצות לנתבים?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

ככל שיש לך אפשרות, תעבור לפרטנר, אצלכם אין בעיה אם יש לך נתב משלך לספק רק ממיר, עד כמה שאני יודע
לחילופין מאחר וסלקום ואנלימיטד חולקים תשתית יכול להיות שמעבר לאנלימיטד שאמורים לספק לך חיבור רשת יפתור את הבעיה, אם אין תשתית פרטנר

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #20 

16/03/2021 15:52  
Shtupel כתב:
טוב אז סלקום מתנגדים בתוקף לחלוקת הממיר ומציעים רכישת נתב עם כניסת סיב באופן עצמאי.
המלצות לנתבים?
...
בוא ננסה לעשות קצת סדר:

א. באנלימטד/סלקום פייבר ולמיטב הבנתי גם בסיבים של בזק עובדים בטכנולוגיה של GPON, וב-GPON השם הנכון לממיר הוא מודם (יש עדיין פוסטים ישנים שלי שאני טוען אחרת אבל מאז תיקנו אותי). זאת לעומת לדוגמא פרטנר פייבר שם אין מודם כי זה טכנולוגיה אחרת (החיבור ע"י מתאם מדיה, או לחילופין כניסה ישירות לראוטר עם כניסת SFP ו-GIBIC מתאים).

ב. עד כמה שידוע לי אין שום אופציה להתחבר עם ציוד פרטי ישירות לסיב בטכנולוגיה של GPON, כמו שאצל הוט אתה לא יכול להתחבר עם מודם פרטי. אתה חייב להצליח לקבל מהם מודם בנפרד או להשתמש בראוטר שלהם (אפשר לחבר ראוטר פרטי מאחוריו אבל או כ-AP בלבד או בתצורה של double NAT).

ג. הייתי בודק את מה שאמרו לך מול התמיכה הטכנית שלהם ואפילו אז חושד אם הם טוענים שאין שום בעיה להתחבר עם ציוד פרטי. לכל הפחות תהיה חייב שהם יעשו רישום לציוד הפרטי שלך במערכות שלהם. כשאתה מתקשר לתמיכה הטכנית, במקרה הממש לא סביר שהם מאשרים שאפשר להתחבר עם מודם פרטי, תקח מהם את הפרטים הטכניים של איזה מודם GPON בדיוק אתה צריך לקנות (אני לא מבין בזה מספיק אבל יתכן שרק חלק מהמודמים מתאימים לתשתית שלהם).

ד. אם זה אפשרי לחבר מודם GPON פרטי, ששוב אני מדגיש שעד כמה שידוע אין שום סיכוי שזה אפשרי, אני חושב שתתקשה למצוא ראוטר עם מודם GPON מובנה (כזה כמו החיה המוזרה שסלקום דוחפים היום). לדעתי אפשר לקחת ראוטר עם כניסת SFP, כמו לדוגמא ה-ER-X-SFP ולהשתמש ב-GPON SFP module (שם לב שה-ER-X הוא ראוטר+סוויץ קווי, אין לו יכולות אלחוטיות בכלל). בהנחה שהראוטר שאתה מעדיף הוא ללא כניסת SFP, אז כבר עדיף לקנות מודם GPON פרטי בנפרד - כמו זה שסלקום אמורים לספק לך ועד כמה שידוע לי עדיין מוכנה לחלק לחלק מהלקוחות - ואז אתה יכול לחבר כל ראוטר אליו עם כבל רשת.

אם הם מתעקשים שזה אפשרי ואתה בכיוון של לקנות מודם GPON, אם תשתף כאן את מה שהתמיכה הטכנית פירטו ואת הציוד שאתה מתכוון לקנות אני יכול לנסות להתייעץ עם חבר שמבין האם יש סיכוי שזה יעבוד.

אשמח לקבל עידכון לאן הנושא מתקדם או לא מתקדם, אני רואה כאן המון דיווחים על "הבעיה" לקבל מסלקום מודם בנפרד. אני אמנם בספק שזה אפשרי להתחבר עם מודם פרטי אבל במקרה הזה אשמח לטעות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”