האם קיימת דרך לפצל סיב אופטי ל-rj45 באופן עצמאי?
שלום לכולם.
מחפש דרך לפצל את הסיב שעובר אצלי בארון תקשורת על מנת למשוך משם לכל החדרים בבית )דרך הקו טלפון הישן(. האם יש דרך לפצל את הסיב באופן עצמאי לrj45, מאיין סוויצ' שהכניסה בו היא סיב והיציאות הן rj.
הדגש הוא על אופן עצמאי )חותכים את הסיב?(.
אם כן אשמח לדעת איפה רוכשים.
תודה
מחפש דרך לפצל את הסיב שעובר אצלי בארון תקשורת על מנת למשוך משם לכל החדרים בבית )דרך הקו טלפון הישן(. האם יש דרך לפצל את הסיב באופן עצמאי לrj45, מאיין סוויצ' שהכניסה בו היא סיב והיציאות הן rj.
תודה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
כמובן שאפשר, רק ש... חוץ מהנזק למי שמשתמש היום בסיב זה שאתה רוצה לחתוך ומכאב ראש לעצמך אתה לא תשיג בזה כלום. מכיוון שסיב זה, הוא רק חיבור פיזי, שבתוכו עוברים חיבורים לוגיים שונים שבכדי לפצל אותם לא מספיק לחתוך משהוא ולחבר מחדש עם מתאמים נדרשים, אלה שזה כבר "טיפה" יותר מורכב.07/03/2021 8:03Shtupel כתב: שלום לכולם.
תודה...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אז תחבר את הסיב לממיר מאופטי לרשת שכנראה קיבלת מספק הסיב שלך ואליו תחבר כבל רשת שמגיע לראוטר שלך.
ואם אתה צריך לחבר צרכנים אחרים מארון התקשורת תעביר כבל רשת נוסף ממיקום הראוטר לארון התקשורת ותחבר אותו לסוויץ אליו יחוברו שאר הצרכנים
ואם אתה צריך לחבר צרכנים אחרים מארון התקשורת תעביר כבל רשת נוסף ממיקום הראוטר לארון התקשורת ותחבר אותו לסוויץ אליו יחוברו שאר הצרכנים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא כל כך ברור מה אתה רוצה להשיג, אתה לא רוצה לחבר את הציוד שלך ישירות לסיב. צריך ראוטר בין הסיב לרשת הביתית שלך.
המערכת שקיימת אצלי כרגע היא ראוטר שכולל מודם מסלקום שאליו מתחבר הסיב ובהמשך אני רוצה להפוך אותו למודם בלבד ולחבר את ה-AX3 שלי שיתפקד כנתב. אני יכול לשים את המודם של סלקום בארון תקשורת, אבל אני לא רוצה לשים שם את ה-AX3 כי הוא רחוק מדי ואני מעדיף אותו בסלון (אמצע הבית). מכאן מגיעה הבעיה - איך אני משאיר את הנתב בסלון אבל מושך קווים (רשת) מארון התקשורת לכל הבית.
אם ממש אתה חייב לעבוד ככה, יש פתרון שאני חושב עליו.
כמה הוא טוב או יפה זה שיקול אחר, אבל יעבוד.
בארון תקשורת מגיע סיב, ממיר אותו לכבל רשת RJ45 (עם המתאם - לא לחתוך ולעשות קומבינות), מהממיר יוצא כבל למודם.
מודם מוציא כבל את הראוטר בסלון (אתה צריך לסלול), ראוטר AX3 מחזיר כבל מה-LAN אל ארון התקשורת.
את הכבל שמגיע מראוטר אל ארון התקשורת אתה מחבר לסוויץ'.
מהסוויץ' תשלח כבלים לכל פינה שאתה רוצה בבית.
כמה הוא טוב או יפה זה שיקול אחר, אבל יעבוד.
בארון תקשורת מגיע סיב, ממיר אותו לכבל רשת RJ45 (עם המתאם - לא לחתוך ולעשות קומבינות), מהממיר יוצא כבל למודם.
מודם מוציא כבל את הראוטר בסלון (אתה צריך לסלול), ראוטר AX3 מחזיר כבל מה-LAN אל ארון התקשורת.
את הכבל שמגיע מראוטר אל ארון התקשורת אתה מחבר לסוויץ'.
מהסוויץ' תשלח כבלים לכל פינה שאתה רוצה בבית.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ממיר אופטי פשוט לא תופס עם סלקום\אנלימיטד. צריך לדבר איתם ולבקש לקבל מודם כזה שיעשה את ה"המרה" מאופטי ל-RJ45.
עד כמה שידוע לי אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'.
עד כמה שידוע לי אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'.
08/03/2021 18:53TheCoolest כתב: ממיר אופטי פשוט לא תופס עם סלקום\אנלימיטד. צריך לדבר איתם ולבקש לקבל מודם כזה שיעשה את ה"המרה" מאופטי ל-RJ45.
עד כמה שידוע לי אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'....
אי אפשר להפוך את הראוטר שלהם לברידג'???
לא שמעתי על זה בשום מקום.
זה לא משהו שניתן לשינוי בכל ראוטר?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא ממש מכיר את הציוד שלהם, אבל ממה שיצא לי לקרוא פה בפורום, התשובה היא לא.
בכל אופן, את התשובה הכי מדוייקת תוכל לקבל מהם.
בכל אופן, את התשובה הכי מדוייקת תוכל לקבל מהם.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

אין "מודם" בחיבור סיבים
יש ראוטר
לא צריך מודם בחיבור סיבים ואין מה להפוך לברידג'
יש מתאם מאופטי לרשת שאמורים לספק לך בחינם ומכבל הרשת שיוצא ממנו אתה מתחבר לנתב כשההגדרות בדרך כלל הן חיבור dhcp, אם אני זוכר נכון, כמו חיבור של הוט
אתה מזוהה אצלם לפי הmac של המתאם האופטי, נדמה לי
כך שאתה לא צריך את הנתב שלהם אם יש לך משלך אלא רק מתאם אופטי לרשת
אם אתה רוצה את הנתב שלך במקום אחר כל מה שאתה צריך זה שני כבלי רשת מהארון למיקום הראוטר אחד הלוך שני חזור שיחובר לסוויץ שיספק לשאר הצרכנים שהכבילה שלהם מגיעה לארון..
יש ראוטר
יש מתאם מאופטי לרשת שאמורים לספק לך בחינם ומכבל הרשת שיוצא ממנו אתה מתחבר לנתב כשההגדרות בדרך כלל הן חיבור dhcp, אם אני זוכר נכון, כמו חיבור של הוט
אם אתה רוצה את הנתב שלך במקום אחר כל מה שאתה צריך זה שני כבלי רשת מהארון למיקום הראוטר אחד הלוך שני חזור שיחובר לסוויץ שיספק לשאר הצרכנים שהכבילה שלהם מגיעה לארון..
והם אמורים/יכולים לספק לי את המתאם? או שאני יכול לרכוש בעצמי בכל נקרה?09/03/2021 11:28Borderline1 כתב: אין "מודם" בחיבור סיבים
יש ראוטר
אם אתה רוצה את הנתב שלך במקום אחר כל מה שאתה צריך זה שני כבלי רשת מהארון למיקום הראוטר אחד הלוך שני חזור שיחובר לסוויץ שיספק לשאר הצרכנים שהכבילה שלהם מגיעה לארון.....
- Borderline1
- חבר מביא חבר

הם מספקים לך
לא יודע ולא מכיר את הנתב של סלקום אז לא יודע לומר אם הממיר מאופטי לרשת הוא פנימי בנתב או חיצוני ונפרד, אם כמו באחרון אתה לא צריך מהם דבר פרט להחזרת הנתב
לא יודע ולא מכיר את הנתב של סלקום אז לא יודע לומר אם הממיר מאופטי לרשת הוא פנימי בנתב או חיצוני ונפרד, אם כמו באחרון אתה לא צריך מהם דבר פרט להחזרת הנתב
*לא קראתי את התגובות, אז יכול להיות שהציעו*
מה הבעיה לקחת ויזלן וסויטצ׳ פשוט (Hub)
וגמרת את הסיפור?
אתה *יכול* לקנות switch עם יציאה אופיטי, אבל זה switch מנוהל (ודורש ידע להתעסקות איתו) ומיותר לציין שמאוד יקר...
מה הבעיה לקחת ויזלן וסויטצ׳ פשוט (Hub)
וגמרת את הסיפור?
אתה *יכול* לקנות switch עם יציאה אופיטי, אבל זה switch מנוהל (ודורש ידע להתעסקות איתו) ומיותר לציין שמאוד יקר...
- Borderline1
- חבר מביא חבר

ככל שיש לך אפשרות, תעבור לפרטנר, אצלכם אין בעיה אם יש לך נתב משלך לספק רק ממיר, עד כמה שאני יודע
לחילופין מאחר וסלקום ואנלימיטד חולקים תשתית יכול להיות שמעבר לאנלימיטד שאמורים לספק לך חיבור רשת יפתור את הבעיה, אם אין תשתית פרטנר
לחילופין מאחר וסלקום ואנלימיטד חולקים תשתית יכול להיות שמעבר לאנלימיטד שאמורים לספק לך חיבור רשת יפתור את הבעיה, אם אין תשתית פרטנר
בוא ננסה לעשות קצת סדר:16/03/2021 15:52Shtupel כתב: טוב אז סלקום מתנגדים בתוקף לחלוקת הממיר ומציעים רכישת נתב עם כניסת סיב באופן עצמאי.
המלצות לנתבים?...
א. באנלימטד/סלקום פייבר ולמיטב הבנתי גם בסיבים של בזק עובדים בטכנולוגיה של GPON, וב-GPON השם הנכון לממיר הוא מודם (יש עדיין פוסטים ישנים שלי שאני טוען אחרת אבל מאז תיקנו אותי). זאת לעומת לדוגמא פרטנר פייבר שם אין מודם כי זה טכנולוגיה אחרת (החיבור ע"י מתאם מדיה, או לחילופין כניסה ישירות לראוטר עם כניסת SFP ו-GIBIC מתאים).
ב. עד כמה שידוע לי אין שום אופציה להתחבר עם ציוד פרטי ישירות לסיב בטכנולוגיה של GPON, כמו שאצל הוט אתה לא יכול להתחבר עם מודם פרטי. אתה חייב להצליח לקבל מהם מודם בנפרד או להשתמש בראוטר שלהם (אפשר לחבר ראוטר פרטי מאחוריו אבל או כ-AP בלבד או בתצורה של double NAT).
ג. הייתי בודק את מה שאמרו לך מול התמיכה הטכנית שלהם ואפילו אז חושד אם הם טוענים שאין שום בעיה להתחבר עם ציוד פרטי. לכל הפחות תהיה חייב שהם יעשו רישום לציוד הפרטי שלך במערכות שלהם. כשאתה מתקשר לתמיכה הטכנית, במקרה הממש לא סביר שהם מאשרים שאפשר להתחבר עם מודם פרטי, תקח מהם את הפרטים הטכניים של איזה מודם GPON בדיוק אתה צריך לקנות (אני לא מבין בזה מספיק אבל יתכן שרק חלק מהמודמים מתאימים לתשתית שלהם).
ד. אם זה אפשרי לחבר מודם GPON פרטי, ששוב אני מדגיש שעד כמה שידוע אין שום סיכוי שזה אפשרי, אני חושב שתתקשה למצוא ראוטר עם מודם GPON מובנה (כזה כמו החיה המוזרה שסלקום דוחפים היום). לדעתי אפשר לקחת ראוטר עם כניסת SFP, כמו לדוגמא ה-ER-X-SFP ולהשתמש ב-GPON SFP module (שם לב שה-ER-X הוא ראוטר+סוויץ קווי, אין לו יכולות אלחוטיות בכלל). בהנחה שהראוטר שאתה מעדיף הוא ללא כניסת SFP, אז כבר עדיף לקנות מודם GPON פרטי בנפרד - כמו זה שסלקום אמורים לספק לך ועד כמה שידוע לי עדיין מוכנה לחלק לחלק מהלקוחות - ואז אתה יכול לחבר כל ראוטר אליו עם כבל רשת.
אם הם מתעקשים שזה אפשרי ואתה בכיוון של לקנות מודם GPON, אם תשתף כאן את מה שהתמיכה הטכנית פירטו ואת הציוד שאתה מתכוון לקנות אני יכול לנסות להתייעץ עם חבר שמבין האם יש סיכוי שזה יעבוד.
אשמח לקבל עידכון לאן הנושא מתקדם או לא מתקדם, אני רואה כאן המון דיווחים על "הבעיה" לקבל מסלקום מודם בנפרד. אני אמנם בספק שזה אפשרי להתחבר עם מודם פרטי אבל במקרה הזה אשמח לטעות.