אנחנו לפני כניסה לדירה שרכשנו לאחר קבלת טופס 4.
מטבע הדברים לא הייתה אפשרות לתכנון מקדים והכנת תשתיות.
מהן האפשרויות שלנו בשלב זה לבית חכם?
מה סדר גודל של עלויות?
והאם יש מערכת שמתאימה יותר לסביבת המכשירים של אפל?
תודה רבה לעוזרים

כלומר לקנות רק את המשואות של eero ללא הראוטר? האם זה לא מביס את המטרה של מערכת מסוג זה?28/02/2021 23:55oferlaor כתב: ...
נתחיל ברשת. זה הכי חשוב ליציבות. קח מערכת mesh אמינה. לדוגמא eero. אני לקחתי tplink deco שזה טיפה יותר פשוט.
ראוטר - יש הרבה אופציות טובות. תעבור על ההמלצות בפורום.
...
האם הם מתחברים לממשק בית חכם כלשהוא? כלומר מבחינת ממשק אחד כללי להכל?...
Done.28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
לגבי מתגים - דאג לחווט חיבור אפס לכל המתגים. לא ממליץ להמתין עם זה אחרי שעברת לגור כי זה דורש כיבוי ממושך של החשמל....
כן, תוכל להמליץ על מערכת כזו?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
לא ראיתי דרישה למערכת שמשלבת את הקולנוע הביתי שלך או אקו/גוגל הום. לא רלוונטי עבורך ?...
תוכל לספר על העלויות, באופן כללי, של מערכת כזאת לעומת ה-openHAB לדוגמא?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
המערכת הכי פופולרית בישראל ממה שראיתי היא control4. יש הרבה אינטגרציות שלה בארץ. אני אישית הלכתי עם rti. גם savant מוצלח. אלה מערכות שדורשות אינטגרטור שיפתח לך את הממשק. אם אתה רוצה לבד, openHAB יותר פתוח מאלה אבל זה לאנשי DIY....
האם תוכל לתת מספר דוגמאות למערכות שליטה שנפוצות גם בחו"ל ויעבדו בארץ אך יהיו גמישות\זולות יותר?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
אלה מערכות השליטה (לרוב טאבלט אנדרואיד או אייפד/אייפון יהיו החומרה שעליה הממשק שליטה ירוץ). עדיין צריך מתגים וחשמל חכם. אחרי שאתה בוחר את מערכת השליטה אתה יכול לברר מה מומלץ. כדאי מערכת עם אינטגרציה חזקה. אני למשל הלכתי על חשמל חכם של ויטראה. זו חברה ישראלית והם עובדים חזק מאוד עם rti ו control4. רוב החברות יתמכו לך כבר בתריסים ודימרים. את האוטומטיות לפי סנסורים (שמש/גשם/טמפ) יש לפי חברת חשמל חכם והם יכולים גם לדאוג לסנריו....
סירי?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
לכל החברות המובילות יש אינטגרציה עם קולנוע ביתי ועם אלקסה ו/או גוגל הום....
מחפש משהו שהוא good value מבחינת עלות. מבחינת זמן מוכן להשקיע, נהנה מזה. לא הייתי רוצה להתפשר מבחינת reliability של החיבוריות והפונקציונאליות. אפשר גם מחו"ל.05/03/2021 21:22dr0r כתב: ...
@eli2006 תפריד בין מערכת הבית החכם, לבין כל מה שמסביב. בשביל מערכת בית חכם מלאה אתה צריך בקר - יש הרבה מאוד אפשרויות, בתלות בעיקר בכמה אתה מוכן להשקיע מבחינת כסף וזמן....

במקרה של EERO באמת כן כדאי לשלב עם הראוטר שלהם. אבל יש מתחרים שהם רק AP שהוא Mesh (אני משתמש ב-DECO למשל).03/04/2021 12:38eli2006 כתב: @oferlaor
תודה על התשובה המפורטת
מצטער על הדיליי, מלא ברדק.
כלומר לקנות רק את המשואות של eero ללא הראוטר? האם זה לא מביס את המטרה של מערכת מסוג זה?28/02/2021 23:55oferlaor כתב: ...
נתחיל ברשת. זה הכי חשוב ליציבות. קח מערכת mesh אמינה. לדוגמא eero. אני לקחתי tplink deco שזה טיפה יותר פשוט.
ראוטר - יש הרבה אופציות טובות. תעבור על ההמלצות בפורום.
...
לאחר שקראתי מעט על ה-eero ראיתי שהמהירויות שמתקבלות הן יחסית נמוכות(ביחס להשקעה ולהצהרות). האם יש טעם בחיבור של 1 גיגה, אם ברב המקומות בבית המקסימום הנקודתי לא יעבור את ה- 350 Mbps ?
איך לדעתך צריך להיראות מערך כזה, בדירה המדוברת, מבחינת מיקומים\פריסה\כמות משואות? מה אומרים על הנחה מעל תקרות גבס?
האם הם מתחברים לממשק בית חכם כלשהוא? כלומר מבחינת ממשק אחד כללי להכל?...
האם יש סטאפ מומלץ? יש להם מיליון דגמים
Done.28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
לגבי מתגים - דאג לחווט חיבור אפס לכל המתגים. לא ממליץ להמתין עם זה אחרי שעברת לגור כי זה דורש כיבוי ממושך של החשמל....
לאחר ששאלתי את מנהל העבודה בביניין לגבי האפסים וקיבלתי תשובה שלילית, הזמנתי חשמלאי והתברר שבכל המתגים למעט 3 היו כבר אפסים.
כן, תוכל להמליץ על מערכת כזו?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
לא ראיתי דרישה למערכת שמשלבת את הקולנוע הביתי שלך או אקו/גוגל הום. לא רלוונטי עבורך ?...תוכל לספר על העלויות, באופן כללי, של מערכת כזאת לעומת ה-openHAB לדוגמא?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
המערכת הכי פופולרית בישראל ממה שראיתי היא control4. יש הרבה אינטגרציות שלה בארץ. אני אישית הלכתי עם rti. גם savant מוצלח. אלה מערכות שדורשות אינטגרטור שיפתח לך את הממשק. אם אתה רוצה לבד, openHAB יותר פתוח מאלה אבל זה לאנשי DIY....
האם מערכת מסוג ה-openHAB פוגעת בהכרח ברובסטיות של המערכת?האם תוכל לתת מספר דוגמאות למערכות שליטה שנפוצות גם בחו"ל ויעבדו בארץ אך יהיו גמישות\זולות יותר?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
אלה מערכות השליטה (לרוב טאבלט אנדרואיד או אייפד/אייפון יהיו החומרה שעליה הממשק שליטה ירוץ). עדיין צריך מתגים וחשמל חכם. אחרי שאתה בוחר את מערכת השליטה אתה יכול לברר מה מומלץ. כדאי מערכת עם אינטגרציה חזקה. אני למשל הלכתי על חשמל חכם של ויטראה. זו חברה ישראלית והם עובדים חזק מאוד עם rti ו control4. רוב החברות יתמכו לך כבר בתריסים ודימרים. את האוטומטיות לפי סנסורים (שמש/גשם/טמפ) יש לפי חברת חשמל חכם והם יכולים גם לדאוג לסנריו....
למה התכוונת ב-" לפי חברת חשמל חכם.."סירי?28/02/2021 23:55oferlaor כתב:
לכל החברות המובילות יש אינטגרציה עם קולנוע ביתי ועם אלקסה ו/או גוגל הום....
@dr0r
תודה על המענה.
מחפש משהו שהוא good value מבחינת עלות. מבחינת זמן מוכן להשקיע, נהנה מזה. לא הייתי רוצה להתפשר מבחינת reliability של החיבוריות והפונקציונאליות. אפשר גם מחו"ל.05/03/2021 21:22dr0r כתב: ...
@eli2006 תפריד בין מערכת הבית החכם, לבין כל מה שמסביב. בשביל מערכת בית חכם מלאה אתה צריך בקר - יש הרבה מאוד אפשרויות, בתלות בעיקר בכמה אתה מוכן להשקיע מבחינת כסף וזמן....
תוכל לכוון אותי?...

......
אין דבר כזה. בית חכם זה לא פשוט! אם תתחיל עם OpenHAB/HomeAssistant זה יהפוף להיות המקצוע שלך והתעסקות אין סופית!04/04/2021 15:02dr0r כתב: Home Assistant ו-openHAB הן מערכות קוד פתוח, ובהגדרה הגמישות שלהן והתמיכה בכל מיני דברים איזוטריים הכי גדולה....

אני לא פותח השרשור, רק המגיב הראשון. אני די טכני, הייתי אומר06/05/2021 9:05chenta כתב: חייב לחזק את דברי @dr0r וגם להוסיף קצת מהשקפת עולמי בנושא.
השימוש ב- HA ו- OH עשוי להיות מפחיד לאנשים מסויימים אבל רק נראה מפחיד. לאחר עקומת למידה מסויימת (שהיא מאוד אישית) המערכות האלה יעבדו, ויעבדו טוב ללא התערבות.
אני לא אומר שזה פשוט ושזה מתאים לכל אחד, אני אומר שזה לא מפחיד כמו שזה נשמע.
אני אישית עובד שנים עם OH ואני מרגיש מאוד נוח איתה. עם HA אני מתחיל לעבוד וזה הולך לי קשה...
לא מצליח כנראה להבין כמה דברים בסיסיים במערכת וב- YAML הזה שלהם (השפה שבה כותבים את האוטומציות והתרחישים).
אבל כמו שאמרתי- נורא אישי.
יחד עם זאת אני מסכים עם משהו ש- @digest אמר שקשור בנושאי בטיחות וביטחון.
אני עוד לא הגעתי לשלב שיש לי מערכת אזעקה ומנעול לדלת שמחוברים לבית החכם, בעיקר בגלל נושאי האבטחה.
אבל לא קשור ל- Raspberry Pi, זה קשור לרכיבים עצמם שאני לא סומך עליהם.
רמ האבטחה של מוצרי הקוד הפתוח המתוחזקים היא לרוב תהיה גבוהה הרבה יותר מאשר מוצרים סגורים שמתעדכנים לעיתים רחוקות אם בכלל ושאני לא מכיר את תהליכי ה- review שהם עוברים.
לגבי שאר תושבי הבית- אני מאמין שהתפעול של הבית והתרחישים צריך להיות מותאם למשתמש.
למשל לי אין בעיה עם לפתוח את ממשק השליטה בנייד או במסך טאץ' שהתקנתי במטבח ולעשות את מה שאני צריך.
אני יודע שלאשתי זה הרבה פחות נוח. אז עבורה יש גם פיקוד קולי ע"י גוגל וגם מפסק פיזי שעושה מספר פעולות מבלי לפתוח שום ממשק או לדבר.
דוגמא נוספת- לילדים שלי בכלל עוד אין טלפון ועדיין הם רוצים לשנות את עוצמת הבהירות של התאורה החכמה שלהם בחדר, אז באמצעות OH הגדרתי ששינוי הווליום של הרמקול של גוגל שנמצא אצלהם בחדר, משנה את בהירות התאורה. שוב- ממשק פשוט שמתאים למשתמש.
ונוסף על כל אלה, לא ביטלתי את המפסקים הפיזיים, כך שיש יתירות מלאה בכלל לא חייבים לדעת שיש מאחורי המפסק משהו חכם שעובד.
ומילה אחרונה לגבי הענן- זה דווקא החיסרון הכי גדול של כל המערכות המוכנות, והיתרון הכי גדול של מערכות כמו OH ו- HA.
המערכות האלה יעבדו בתוך הבית גם אם אין חיבור לאינטרנט בכלל.
למה שהמנורה החכמה שלי, שכל מה שאני רוצה לעשות זה לשנות לה את הצבע למשל, תצטרך חיבור פעיל לאינטרנט? אין בזה שום צורך. המערכות האלה מאפשרות לעבוד מקומית.
כמובן שאם רוצים גישה מרחוק אפשר לעשות את זה אבל ניתן לייצר את זה ע"י ערוץ בודד אחד מאובטח, ישירות לרשת הביתית, מבלי לעבור בשום שירות ענן כזה או אחר.
ולפותח השרשור- @oferlaor
לא יודע מה הרקע שלך וכמה כבר הספקת ללמוד על הנושא, אם תרצה סיוע בלעשות קצת סדר מוזמן לפנות.
אשמח לסייע, ויש פה בפורום עוד הרבה אנשים מנוסים עם לא מעט ידע.
בהצלחה ותתחדשו!...