אני אנסה לתאר מה הולך אצלי בבית.
בית 3 קומות.
ראוטר + מודם be של בזק בקומה עליונה
אליו מחוברת יחידה צמודה של deco שמתקשרת עם יחידה נוספת בקומה האמצעית בתצורת router ונוצרה רשת נוספת ל2 היחידות, את הויפי של בי סגרתי.
בנוסף לכך מחובר בכבל ראוטר פשוט של tplink ליחידה דיור בקומה תחתונה.
קניתי ראוטר ax300 pro פה בפורום ורק עכשיו שמתי לב שהוא ראוטר בלבד ללא מודם ואני מניח שצריך או להפוך את הבי לברידג׳ (תקנו אם טועה) ולמיטב הבנתי אין אופציה כזו ( תקנו אם אני טועה)
הבעיה היא- הdeco עושים *** של עבודה, הסיגנל די נמוך במרחק לא גדול בין השניים ובעוצמות השידור של שניהם.
חשבתי להפוך את הוואוי למרכזי במקום בי של בזק בתקווה שיפיק עוצמה חזקה לקומה העליונה ולקחת מלמעלה את היחידה דל הדקו לקומה האמצעית וכך יהיה 2 יחידות במקום אחת עוד , אך עכשיו אני מבין שאצטרך לקנות מודם.
או להזמין עוד יחידה של וואוי ושניהם יחליפו את הdeco אבל זה כבר הופך להיות בזבוז מטורף של כסף על ציוד שלאט לאט מתגלה שלא מועיל (כמו הdeco)
במידה ואקנה/אשכור מודם ואחבר לוואוי שאליו אחבר את הdeco- ישנה אפשרות שהם יעבדו שלושתם יחדיו על אותה רשת (בלי שהדקו יצרו רשת משל עצמם) והמכשירים כמו פלאפון וכו׳ יתחברו באופן אוטומטי תוך כדי תזוזה לראוטר/יחידה דקו עם עוצמת ויפי החזק ביותר, ללא צורך במעבר ידני בין הרשתות? אם כן כיצד?
אני מרגיש שיש לי המון ציוד ואולי ישנה אפשרות טובה יותר לכיסוי כל הבית עם כל הציוד הזה אז אם יש לכם רעיון נוסף לניצול והפקת אינטרנט ברמה טובה יותר אשמח להצעו.
סליחה על החפירה
HUAWEI+Be+deco בבקשה עזרה
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
@ Yarinpua
אם אתה רוצה עזרה אתה צריך לתת יותר מידע.
האם הבית שלך מרושת קווית? האם יש לך אפשרות לחבר את המודם בקומה האמצעית במקום מרכזי?
אי אפשר לעשות ברידג' על ה BE. כן אפשר לחבר יציאה אחת קווית מה BE ל AX3PRO , לכבות את ה WIFI של ה BE, לשים את עוצמת השידור של ה AX3PRO על THROUGH THE WALL ואם את שניהם תשים במקום מרכזי בקומה האמצעית סיכוי טוב שיכסה לך את כל הבית.
את ה DECO תוציא מהמשוואה ותמכור ביד 2.
אם אתה משלם שכירות על ה BE אז תוכל להחזיר אותו ולקנות בבזק סטור מודם ראוטר כמו ה DLINK225 ׁ(שכבר קשה להשיג) או DLINK G256DG בכ 284 שקל שישמש כמודם. אותו גם אין בעיה להפוך לברידג', אם כי בכלל לא חושב שצריך.
האם הבית שלך מרושת קווית? האם יש לך אפשרות לחבר את המודם בקומה האמצעית במקום מרכזי?
אי אפשר לעשות ברידג' על ה BE. כן אפשר לחבר יציאה אחת קווית מה BE ל AX3PRO , לכבות את ה WIFI של ה BE, לשים את עוצמת השידור של ה AX3PRO על THROUGH THE WALL ואם את שניהם תשים במקום מרכזי בקומה האמצעית סיכוי טוב שיכסה לך את כל הבית.
אם אתה משלם שכירות על ה BE אז תוכל להחזיר אותו ולקנות בבזק סטור מודם ראוטר כמו ה DLINK225 ׁ(שכבר קשה להשיג) או DLINK G256DG בכ 284 שקל שישמש כמודם. אותו גם אין בעיה להפוך לברידג', אם כי בכלל לא חושב שצריך.
אני בספק אם ראוטר אחד יצליח להפיק סיגנל ויפי לכל הבית באופן שייתן מענה חזק ויציב,26/02/2021 9:25integral כתב: @ Yarinpua
אם אתה משלם שכירות על ה BE אז תוכל להחזיר אותו ולקנות בבזק סטור מודם ראוטר כמו ה DLINK225 ׁ(שכבר קשה להשיג) או DLINK G256DG בכ 284 שקל שישמש כמודם. אותו גם אין בעיה להפוך לברידג', אם כי בכלל לא חושב שצריך....
האם יש לך עוד רעיון כיצד לנצל טוב יותר את הציוד הקיים ?
כמו כן המודם באם אקנה אחד יהיה מחובר למעלה כיוון שחיבור לרשת נמצא בקומה העליונה..
האם שווה להחליף את הbe בוואוי לקנות מודם ולחבר אליו את הmesh של דקו?