מחפש מגדיל טווח ממש טוב - או עצה בהגדלת רשת הוייאפיי הביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Satsui פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,

רקע:

יש לי אינטרנט של בזק + בינ"ל (100 מ"ב בפועל 60 מ"ב) (קצת פחות רלוונטי אבל עדיין)

רכשתי לא מזמן את המכשיר של TP-Link ה-RE650 AC2600 - שזה מגדיל טווח שאמור להיות בין הטובים בתחומו.

רציתי להשתמש בו בשביל לשחק עם הקווסט 2 בסלון באמצעות רשת ה-5Ghz שלו. בין הראוטר שלי (Archer C9) לבין ה-RE650 יש סה"כ 6-7 מטר, ללא קיר מפריד, ובין ה-RE650 לבין הסלון יש סה"כ 2 מטר (ללא קיר מפריד). הקליטה הייתה מצוינת, וכשהתחברתי לקווסט 2 (דרך וירטואל דסקטופ) הכל היה מצויין ... ל-10 דקות. לאחר 10 דקות של סטרימינג מהמחשב לקווסט 2, התקשורת של הווייפיי פתאום התדרדרה במהירות עד שהיא הפסיקה לפעול לגמרי, ובכדי שהחיבור יחזור, הייתי צריך להתנתק מהרשת של הווייפיי של ה-RE650 ולהתחבר בשנית.

זה קורה באופן אקראי כל איזה 5-20 דקות, וזה בלתי נסבל.

כשאני מתחבר ישירות לראוטר, הנפילות האלה לא קורות, אבל הסלון לא מספיק קרוב לראוטר בשביל שאוכל להתחבר בקצב של 600 mbps (יש קיר מפריד).

כמה הערות - בהתחלה ה-RE650 היה עם אותו שם רשת של הראוטר, וכדי לנסות לפתור את הבעיה הפרדתי בין הרשתות (כך שלראוטר תיהיה רשת נפרדת וגם ל-RE650).
עדכנתי קושחה לעדכנית ביותר.
ניסיתי לשנות ערוצים.

שום דבר לא עזר.

יצרתי קשר עם האחריות של TP-Link, כאשר לאחר כמה בדיקות הנחו אותי לשלוח את המכשיר לבדיקות מעבדה של בנדא מגנטיק. הם לא מצאו שום תקלה (למרות שהחזרתי להם את המכשיר אחרי הבדיקה הראשונה לבדיקה יותר מקיפה, שכן התקלה הזו קורית רק כאשר "מעמיסים" תקשורת רציפה במשך כמה דקות טובות. ז"א, אם סתם הייתי גולש על הנייד, החיבור לא היה נופל), והם החליטו לזכות אותי על המוצר. בפרסומים של ה-RE650 של TP-LINK כתוב שהוא אמור לתת streaming 4k ללא הפרעות וללא ניתוקים, ובפועל זה לא המצב.

עכשיו, אני מנסה לחפש אלטרנטיבה שתאפשר לי לעשות סטרימינג מהמחשב לקווסט 2 בסלון עם רשת אלחוטית. יש לי 2 אופציות -

1) לקבל המלצה למגדיל טווח שבאמת לא נופל.
2) יש לי בסלון שקע של בזק בקיר. הבנתי שאני יכול איכשהו לחבר שם ראוטר / מכשיר אחר שיפעל בתור נקודת גישה נוספת. רק שאין לי מושג איך...

ביחס לאופציה 1) האם מישהו יכול להמליץ על רכישת מגדיל טווח איכותי (אחר?) שאחרי 10 דקות של סטרימינג על רשת 5Ghz בנפח של לפחות 600-700 mbps לא נופל ומפסיק לשדר? האם קיים דבר כזה אמין? נראה לי שזו אופציה הרבה יותר קלה מהאופציה השנייה.

ביחס לאופציה 2) ניסיתי לחפש באינטרנט אבל לא הצלחתי למצוא מדריך טוב או הסבר טוב למה שאני מחפש ביחס לכך: הראוטר העיקרי שלי (יחד עם המחשב) נמצא בחדר שינה. יש לי גם בסלון נקודת תקשורת (בקיר, כזה שאפשר לחבר אליו קו טלפון / מודם), אבל אני לא בטוח מבחינה טכנית - האם אני יכול לחבר לשם ראוטר? האם זה ישתמש ברשת הביתית שלי? איך זה יתחבר לאינטרנט? איך אני אעשה לזה setup? איזה ציוד קצה אני צריך לרכוש שם כך?

תודה רבה לעוזרים!!!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”