בחירת ראוטר - חיבור לאנלימיטד

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
justno פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אמורים להתקין לי חיבור לאנלימיטד בקרוב. אני מעוניין שהחיבור יהיה בארון תקשורת בבית (מקווה שיצליחו), שם ישב גם (בנוסף לממיר/מודם של אנלימיטד) ראוטר וסוויצ' קטן (6 כבלי רשת הושחלו בבית, שמגיעים לארון תקשורת).
מאנלימיטד לא קיבלתי הוראות מדוייקות לגביי איזה ראוטר צריך, רק ביקשו שיהיה תמיכה בdynamic ip , כניסת WAN וכמובן מהירות מתאימה לפייבר.
בהמשך, אני מתכנן לחבר ראוטר נוסף באמצע הבית, שיחובר קווית לסוויצ' או לראוטר שיושב בארון תקשורת.

Asus RT-AC67U 802.11ac AC1900 AiMesh Gigabit 1900Mbps מגיע כזוג ראוטרים ויכול להתאים, השאלה האם הוא יתאים לחיבור של אנלימיטד ?
האם יש המלצה לסידור/ראוטר כלשהו אחר?
וגם - האם לאור העובדה שהצרכנים הכבדים ברשת יוחברו קווית יהיה עדיין משמעות לבחור ראוטר תומך wifi6 ?

תודה!

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

בהנחה שמתקינים לך מתאם GPON בנפרד (או אם זאת תשתית אנלימטד הישנה שכבל רשת נכנס לדירה), אז אכן כל ראוטר סביר יספק את הצרכים או בצורה יותר מדוייקת: כל ראוטר עם כניסת WAN ויכולת לסחוב קצבים גבוהים בחיבור dhcp שזה אמור להיות כל ראוטר שהוא לא אנטיקה. השאלה האם לך יש דרישות או צרכים נוספים?

לגבי ה-wifi 6, הוא אכן קשור ישירות רק לצרכנים בחיבור אלחוטי ולכן אם הצרכנים הכבדים שלך מחוברים בחיבור קווי - כמו שתמיד עדיף ומומלץ - אז זה באמת פחות קריטי. אם כבר יש לך היום ציוד AC שמספק את הצרכים לא הייתי רץ לשדרג אותו ללא סיבה. מצד שני אם אתה קונה ציוד חדש אני לא רואה כרגע סיבה ללא ללכת על ציוד wifi 6 כשיש מבחר גודל במחירים שונים.
למה לקנות היום ציוד AC שיתיישן הרבה יותר מהר מציוד wifi 6 (אם אתה לא מחשיב כבר היום ציוד AC כמיושן)? בנוסף צריך להשוואת גם את היכולות והמפרט של הראוטר עצמו (ללא קשר ליכולות האלחוטיות), באופן כללי ציוד בתקן wifi 6 יותר חדיש ולכן יותר מתקדם גם בנושאים אחרים חוץ מאשר היכולות האלחוטיות.

אעלה עוד כמה אופציות שעולות לי בזריזות:

א. ל-asus ולחברות מוכרות אחרות יש ראוטרי wifi 6 במחירים שונים.

ב. כאן בפורום יש חוות דעת מאד טובות על ה-AX3, שלמיטב הבנתי תומך בין היתר ב-mesh גם בחיבור קווי וגם אלחוטי בין היחידות:
viewtopic.php?f=62&t=345150

ג. אם אתה מחפש ציוד כמה שיותר פשוט להתקנה תסתכל על פתרונות ה-mesh של החברות השונות (דברים כמו ה-deco X20 וכו').

ד. אופציה אחרת היא ללכת על ציוד יותר עסקי/מקצועי: כראוטר אתה יכול לקחת לדוגמא את ה-ER-X (שאין לו אלחוטי) ולצוות לו כל פתרון אלחוטי שתבחר. אם אתה רוצה לקנות גם APs באיכות טובה אז לדוגמא ה-U6Lite אמורה להיות אופציה טובה, אבל אפשר גם להשתמש בכל ראוטר אחר שתבחר כמו ה-AX3 או ציוד AC שיש לך היום ומספק את הצרכים האלחוטיים שלך.
לציודים כאלה יש הרבה יתרונות: מניסיוני הם יותר יציבים, עובדים יותר טוב במיוחד תחת שימושים כבדים של מספר תוכנות ו/או משתמשים במקביל, בעלי הגדרות מתקדמות שלא תמצא ציוד ביתי כמו הפדרת רשתות, VPN ועוד הרבה.
בנוסף פריסת הרשת הרבה פעמים יותר "הגיונית" בעזרת ההפרדה של הראוטר (לדוגמא ה-ER-X שישב בארון תקשורת) מה-APs שאמורים להיות ממקומים בשביל למקסם כיסוי אלחוטי. לדוגמא אם אתה יכול להתקין U6Lite אחד במרכז הבית על התקרה יש סיכוי סביר שהוא יכסה את כל הבית (צריך להבין שהוא מיועד להתקנה על תקרה ולכן "כיוון" הכיסוי בהתאם - אם לדוגמא מתקינים אותו על הקיר, "מאחורי" הקיר הכיסוי יהיה מוגבל).
מצד שני זה ציוד שמכוון לאנשים עם הבנה מסויימת ברשתות, ויכול לדרוש יותר "התעסקות" במיוחד בשביל הגדרות מתקדמות. לדוגמא אם אתה הולך על APs מסדרת ה-unifi - כמו ה-U6Lite - שם לב שתצטרך להתקין controller בשביל להגדיר אותם או להשתמש במצב standalone שיחסית מוגבל.

אולי אפשר להבין שאני מוטה לכיוון של ד' אבל זה פשוט כי זה ציוד שיותר מתאים לצרכים שלי. אני בהחלט מסכים שלהרבה אנשים דווקא הקיציניות השניה של פתרונות mesh כמה שיותר פשוטים ומוגבלים היא המתאימה, ולאחרים משהו באמצע כמו ראוטרים ביתיים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”