האם שימוש בדיסקים צרובים פוגע במכשיר!?
באחד הפורומים האחרים נאמר ששימוש בדיסק צרוב במכשיר (שם דובר על PS3) פוגעת בעינית של המכשיר.
לי זה נראה מוזר במיוחד לאור העובדה שרבים היום משתמשים בדיסקים כאלה כדי לנגן תוכן של מצלמות וידאו וכד' (אני לא מדבר על צריבה לא חוקית של סרטים דווקא).
מה אתם אומרים. האם זה אכן כך?
תודה
לי זה נראה מוזר במיוחד לאור העובדה שרבים היום משתמשים בדיסקים כאלה כדי לנגן תוכן של מצלמות וידאו וכד' (אני לא מדבר על צריבה לא חוקית של סרטים דווקא).
מה אתם אומרים. האם זה אכן כך?
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אני לא יכול לחשוב איך זה יכול לגרום נזק. אולי אם זה מתחמם זה עושה אדים לעינית?
הרי אין מגע בין העינית לדיסק עצמו.
לא נראה לי סביר בכלל.
הרי אין מגע בין העינית לדיסק עצמו.
לא נראה לי סביר בכלל.
כפי שציינתי לא התכוונתי לסרטים או משחקים אלא לתוכן חוקי בהחל
efib כתב:זה פוגע רק בהרגשה הפנימית שעשית משהו לא חוקי...
בהחלט
תמיד אפשר ללכת לאופטמיטריסט ולהזמין עדשות אנטי רפלקס (עם צילינדר או בלי)נמר כתב:אם הדיסק אינו צרוב כראוי {במהירות גבוהה מאוד} הוא מאמץ את העינית ומקצר את החיים שלה, אומנם לא באחוזים גבוהים אך עדיין מקצר....
בכול מקרה - זה לא יגרום לקטרקט בעינית
בכול מקרה מה שאמר נמר נכון במידה מסויימת - כאשר הדיסק צרוב במהירות קשה לעינית לקרוא את הנתונים והעינית לעיתים (לא קרובות) צריכה לחזור ולנסות לקרוא את הנתונים
וזה מוסיף מאמץ למנועים הקטנים ולכול הרכיבים - בכול מקרה זה לא מאמץ ממש משמעותי שעלול להשבית את העינית לפני שתרצו להחליף בכול מקרה את הDVD
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מניסיון עם הרבה (מאוד) מכשירי פס2 הסיבה שדיסקים צרובים פוגעים בעינית היא לרוב בגלל המשתמש.
רוב האנשים שבאים לחנות שאני עובד בה בגלל בעיות עינית מתפעלים שפתאום משחקים עובדים אצלנו ואצלם לא. כשהם חוזרים עם הדיסקים שלא עובדים הם בדרך כלל מאוד שרוטים. אם שומרים על הדיסקים אז הבעיה יורדת (משמעותית).
עוד גורם (משמעותי הרבה יותר מצריבה במהירות גבוה, מניסיון שלי בחנות) הוא דיסקים. יש דיסקים שמסיבה מסויימת מכשירים מסויימים לא אוהבים. אני לא יודע לגבי נגני DVD (שלמען האמת, מספיק זולים בשביל שזה לא צריך להיות פקטור בעיני) אבל בפס2 למשל דיסקים של TDK וVERBATIM למשל עובדים יותר טוב במכשירים שהעינית שלהם עצלה כבר.
מהירות גבוה תשפיע בעיקר כשהעינית לקראת סוף חייה.
בעצם, כל עוד אתה שומר על הדיסקים שלך והם לא נשרטים לא תהיה שום בעיה לעינית. זה נכון גם לצרובים וגם לקנויים.
רוב האנשים שבאים לחנות שאני עובד בה בגלל בעיות עינית מתפעלים שפתאום משחקים עובדים אצלנו ואצלם לא. כשהם חוזרים עם הדיסקים שלא עובדים הם בדרך כלל מאוד שרוטים. אם שומרים על הדיסקים אז הבעיה יורדת (משמעותית).
עוד גורם (משמעותי הרבה יותר מצריבה במהירות גבוה, מניסיון שלי בחנות) הוא דיסקים. יש דיסקים שמסיבה מסויימת מכשירים מסויימים לא אוהבים. אני לא יודע לגבי נגני DVD (שלמען האמת, מספיק זולים בשביל שזה לא צריך להיות פקטור בעיני) אבל בפס2 למשל דיסקים של TDK וVERBATIM למשל עובדים יותר טוב במכשירים שהעינית שלהם עצלה כבר.
מהירות גבוה תשפיע בעיקר כשהעינית לקראת סוף חייה.
בעצם, כל עוד אתה שומר על הדיסקים שלך והם לא נשרטים לא תהיה שום בעיה לעינית. זה נכון גם לצרובים וגם לקנויים.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 204 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
התפוצץ לי דיסק צרוב בכונן CD במחשב.
הוא העיף את מכסה מהכונן והתרסק לגורמים כמו כוס פיירקס.
דיסק של רשת צרכי משרד ידועה. התחמם + מהירות סיבוב גבוהה + מדבקה מקורית פגומה (כנראה)...
מאז אני מקפיד בסוג הדיסקים.
דיסק של רשת צרכי משרד ידועה. התחמם + מהירות סיבוב גבוהה + מדבקה מקורית פגומה (כנראה)...
מאז אני מקפיד בסוג הדיסקים.
אם משתמשים במדיה איכותית\סבירה לצריבה לא צריכה להיות שום בעיה.
דיסק לא מתפוצץ - יכול להיות שבאמת הדיסק התנפץ בגלל שהייתה בעיה עם המדבקהyaronkle כתב:התפוצץ לי דיסק צרוב בכונן CD במחשב.
מאז אני מקפיד בסוג הדיסקים....
ואיכשהו הדיסק לא היה שווה סימטרית (מבחינת המשקל) ואז במהירות גבוהה הוא נגע באחד החלקים בתוך הנגן וככה התחיל להתנפץ - בכול מקרה זה לא קשור לזה שהוא היה
צרוב כי מן הסתם אי אפשר לצרוב נתונים רק על חצי עיגול (של הדיסק) וגם אם היה
אפשר זה לא משנה את המשקל בכלל...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 204 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
התכוונתי להתנפץ ("... + מדבקה מקורית פגומה"), צודק.goodoffer כתב:דיסק לא מתפוצץ - יכול להיות שבאמת הדיסק התנפץ בגלל שהייתה בעיה עם המדבקהyaronkle כתב:התפוצץ לי דיסק צרוב בכונן CD במחשב.
מאז אני מקפיד בסוג הדיסקים....
ואיכשהו הדיסק לא היה שווה סימטרית (מבחינת המשקל) ואז במהירות גבוהה הוא נגע באחד החלקים בתוך הנגן וככה התחיל להתנפץ - בכול מקרה זה לא קשור לזה שהוא היה
צרוב כי מן הסתם אי אפשר לצרוב נתונים רק על חצי עיגול (של הדיסק) וגם אם היה
אפשר זה לא משנה את המשקל בכלל......
זה כן קשור לדיסק צרוב מכיוון שהסיכוי למצב דומה בדיסק מקורי נמוך יותר מאשר דיסקים צרובים מחברה בעייתית (כולנו נפלנו עם הדיסקים הדפוקים שלהם - coasters...)
תופעת הבועות בין המדבקה/רפלקטור לפלסטיק בדיסקים צרובים יותר גבוהה מאשר בדיסקים מקוריים.
עינית
מניסיון שלי:
DVD-R זה היותר טוב, ה + R עושה יותר בעיות בצריבה עצמה.
כמו שאמרו לפני, חשוב לשמור על הדיסק עצמו מסריטות
יש לצרוב במהירות הנמוכה ביותר האפשרית
עדיף לעבוד עם תוכנת Alcohol 120%
עוד נקודה שלא נאמרה כאן עד כה: ישנם מקורות של משחקים ברשת שהם RIP גרוע כתוצאה מכך המשחק לפעמים עולה, אבל הפורמט דפוק ולא מאפשר לעינית להגיע למצב עבודה IDLE
במשחק מקורי - כל פעם עולה חלק אחר של המשחק בהתאם להתקדמות, העינית קוראת את המקטע מן הדיסק וחוזרת למצב IDLE , כלומר נחה!
חלק מהדיסקים שנצרבים מrip דפוק, העינית לא מצליחה להגיע למצב IDLE' כתוצאה מכך אם תקרבו את האוזן למכשיר תשמעו שהיא פשוט "נטחנת"!!!
ולעופר ומרטין - ברור שזו לא פגיעה אופטית - הלייזר לא יוצר מגע מכני ישיר עם הדיסק - אבל כאשר תופעת שאני מתאר קוראת ("טחינה") אז המנוע של העינית מזיז אותה קדימה ואחורה ללא הפסק....העינית באה עם חלק מכני שמסיע אותה בתוך המכשיר בכדי לקרוא את המידע מאיזורים שונים בדיסק.
התזוזות הבלתי פוסקות האלו הן אשר דופקות את "העינית" (בעצם המנוע שלה נדפק).
אז בפעם הבאה שאתם שומעים את התופעה הנ"ל (כבו את הווליום של המשחק לאפס) תעשו לעצמכם טובה ותזרקו את הדיסק הצרוב הזה לפח
מקווה שעזרתי
DVD-R זה היותר טוב, ה + R עושה יותר בעיות בצריבה עצמה.
כמו שאמרו לפני, חשוב לשמור על הדיסק עצמו מסריטות
יש לצרוב במהירות הנמוכה ביותר האפשרית
עדיף לעבוד עם תוכנת Alcohol 120%
עוד נקודה שלא נאמרה כאן עד כה: ישנם מקורות של משחקים ברשת שהם RIP גרוע כתוצאה מכך המשחק לפעמים עולה, אבל הפורמט דפוק ולא מאפשר לעינית להגיע למצב עבודה IDLE
במשחק מקורי - כל פעם עולה חלק אחר של המשחק בהתאם להתקדמות, העינית קוראת את המקטע מן הדיסק וחוזרת למצב IDLE , כלומר נחה!
חלק מהדיסקים שנצרבים מrip דפוק, העינית לא מצליחה להגיע למצב IDLE' כתוצאה מכך אם תקרבו את האוזן למכשיר תשמעו שהיא פשוט "נטחנת"!!!
ולעופר ומרטין - ברור שזו לא פגיעה אופטית - הלייזר לא יוצר מגע מכני ישיר עם הדיסק - אבל כאשר תופעת שאני מתאר קוראת ("טחינה") אז המנוע של העינית מזיז אותה קדימה ואחורה ללא הפסק....העינית באה עם חלק מכני שמסיע אותה בתוך המכשיר בכדי לקרוא את המידע מאיזורים שונים בדיסק.
התזוזות הבלתי פוסקות האלו הן אשר דופקות את "העינית" (בעצם המנוע שלה נדפק).
אז בפעם הבאה שאתם שומעים את התופעה הנ"ל (כבו את הווליום של המשחק לאפס) תעשו לעצמכם טובה ותזרקו את הדיסק הצרוב הזה לפח
מקווה שעזרתי
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8264
- נתן תודות: 421 פעמים
- קיבל תודות: 612 פעמים
דיסקים צרובים ואו סרוטים משמעותית יכולים בהחלט לדפוק את העינית. כשקשה למכשיר לקרוא, עוצמת הלייזר משתנה והזרוע "משתוללת" מה שיכול לקצר את חיי העינית ואף להרוס את המנגנון.
לכן, מומלץ להשתמש במדיות איכותיות של וורבטים (לא משנה + או -) מתוצרת טיוואן. תשלם עוד כמה אגורות על המדיה ותחסוך החלפת עינית יקרה.
לגבי צריבה במהירות נמוכה זה לא נכון. מדיות X16 טובות יתנו תוצאות פחות טובות ב X4 למשל מאשר ב X12 או 16 (בד"כ ב X12 יתנו את התוצאות הכי טובות, אבל תלוי מאוד בצורב).
לכן, מומלץ להשתמש במדיות איכותיות של וורבטים (לא משנה + או -) מתוצרת טיוואן. תשלם עוד כמה אגורות על המדיה ותחסוך החלפת עינית יקרה.
לגבי צריבה במהירות נמוכה זה לא נכון. מדיות X16 טובות יתנו תוצאות פחות טובות ב X4 למשל מאשר ב X12 או 16 (בד"כ ב X12 יתנו את התוצאות הכי טובות, אבל תלוי מאוד בצורב).