כיווץ סרט DIVX
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
- GoodGuys
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 126
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 13 פעמים
לרוב המקודדים יש המון אפשרויות, ורובן משפיעות על זמן הקידוד. ההשפעה הכי חזקה זה גודל התמונה, אח"כ מספר מעברים (מספר מעברים עוזר למקודד לחלק את ה"תקציב" שלו יותר נכון בין זמנים של שינויים רבים ובין זמנים של שינויים מעטים).
אם אתה מתעקש לשמור על האיכות ככל שניתן (ואני ממש מבין אותך), אתה רוצה להשתמש בכל האפשרויות שעוזרות לכך, וזה יכול לקחת המון זמן.
אני לקחתי קובץ 700 מגה, וקודדתי אותו בקידוד XVID לגודל 420 מגה, הפעלתי את כל האפשרויות, כולל ביצוע קידוד בשני מעברים, וכו'. על מחשב פנטיום 4 במהירות 1800 מגה-הרץ זה לקח לי משהו כמו 14-16 שעות. הקובץ הוא ברזולוציה של 640x368.
אם הייתי מוריד רזולוציה לחצי בכל ציר - 320x184 הזמן היה מתקצר לשעות בודדות, אבל הגודל היה קטן מדי מכדי להיות איכות טובה.
ספר לי באיזו תוכנה אתה חושב לקודד, ואנסה לעזור.
GGF
אם אתה מתעקש לשמור על האיכות ככל שניתן (ואני ממש מבין אותך), אתה רוצה להשתמש בכל האפשרויות שעוזרות לכך, וזה יכול לקחת המון זמן.
אני לקחתי קובץ 700 מגה, וקודדתי אותו בקידוד XVID לגודל 420 מגה, הפעלתי את כל האפשרויות, כולל ביצוע קידוד בשני מעברים, וכו'. על מחשב פנטיום 4 במהירות 1800 מגה-הרץ זה לקח לי משהו כמו 14-16 שעות. הקובץ הוא ברזולוציה של 640x368.
אם הייתי מוריד רזולוציה לחצי בכל ציר - 320x184 הזמן היה מתקצר לשעות בודדות, אבל הגודל היה קטן מדי מכדי להיות איכות טובה.
ספר לי באיזו תוכנה אתה חושב לקודד, ואנסה לעזור.
GGF
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
Sunny_jim,
העניין הוא שאם תקח את המקודד ותקודד את אותו סרט שנית (באותו קצב), סביר להניח שהוא יוריד באיכות (קוראים לזה REENCODING).
העניין הוא שאם תקח את המקודד ותקודד את אותו סרט שנית (באותו קצב), סביר להניח שהוא יוריד באיכות (קוראים לזה REENCODING).