האם אפשרי ליצור MESH בלי חיבור קווי בכבלים?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

סליחה על השאלה ה... , אבל בכל זאת , האם אפשרי ליצור MESH גם באמצעות חיבור WIFI ולא קווי , כפי שנהוג לעשות . ?
זאת אומרת , יש לי נגיד שני מכשירי AX3 ואני יודע שניתן ליצור בין שני המכשירים רשת MESH , ואני יודע שצריך לחבר בין שני המכשירים בצורה קווית עם כבלים, אבל בכל זאת , אולי לחבר בין שני המכשירים בצורת WIFI ואז ליצור את רשת ה MESH ?
תודה וסליחה על ה...

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר AX3 ספציפית, אבל הרעיון הבסיסי שרוב פתרונות ה- MESH מבוססים עליו הוא רשת אלחוטית, ללא חיבור קווי בין היח'... במטרה לתת פתרון גלישה איכותי ללא צורך בחיווט

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #3 

mmnsmmns,
הדבר אפשרי עם ה- AX3, אתה יכול כבר עכשיו לנתק את כבל הרשת מיחידת הלווין ולראות שהרשת תמשיך להתקיים.

הוראות עבור הגדרת Mesh למקרה שתרצה להתחיל מההתחלה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7#p3109137

mmnsmmns פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה על התשובות , אבל אני אחדד את שאלתי -
מקובלוצריך לחבר בין היחידות בכבל רשת , אבל אני רוצה לחבר את הראשית לסיב האופטי , ואת יחידת הלווין לא לחבר בכבל לרשת , אלא בוייפיי , האם גם אז תישמר אותה המהירות כמו שאני אחבר ביניהן בכבלים?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #5 

ביצועים אופטימלים יתקבלו רק בחיבור קוי.
תנסה, אנחנו עכשיו בסוף השבוע, אולי הביצועים יספקו אותך.

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

שלום לכולם, מצטרף לשאלה נוספת לפני קנייה לאחר המלצות על ה - AX3 - לאחר שמבצעים את חיבור ה - MESH - ושמים את היחידה המשנית בחדר X, האם ניתן לחבר דרך כבל רשת את המחשב ליחידה המשנית? (אני יודע שזאת אולי שאלה מטופשת אבל אני לא הכי מבין ברשתות וכל זה).
הסיבה שארצה לחבר בכבל - מחשב נייח ראשי ללא כרטיס רשת אלחוטית.

בעקרון כיום אין לי סיב אופטי אבל עוד כמה חודשים עובר לדירה חדשה ששם יש תשתית פרטנר, סלקום ואנלימטד - וכמובן אתחבר לפרטנר.
אקנה את הנתב המומלץ פה - ואתקין אותו בסלון והמחשב הראשי ובעצם איפה שבעיקר יהיה שימוש - בחדר X (אלא אם כן פרטנר יוכלו להתקין לי שתי נקודות וככה מדיי פעם אדלג עם הנתב הראשי או בחדר או בסלון עד שאחליט סופית איפה למקם).

ו - Ziv_r אני עוקב אחרי ההודעות שלך לגבי הנתב הזה ורציתי להודות לך (וגם לכל מי שהגיב לך והוסיף עוד קצת פרטים) על ההמלצה וים המידע ששפכת לגביו, אז תודה רבה!!

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

19/02/2021 14:48  
shayzil כתב:
שלום לכולם, מצטרף לשאלה נוספת לפני קנייה לאחר המלצות על ה - AX3 - לאחר שמבצעים את חיבור ה - MESH - ושמים את היחידה המשנית בחדר X, האם ניתן לחבר דרך כבל רשת את המחשב ליחידה המשנית? (אני יודע שזאת אולי שאלה מטופשת אבל אני לא הכי מבין ברשתות וכל זה).
הסיבה שארצה לחבר בכבל - מחשב נייח ראשי ללא כרטיס רשת אלחוטית.

בעקרון כיום אין לי סיב אופטי אבל עוד כמה חודשים עובר לדירה חדשה ששם יש תשתית פרטנר, סלקום ואנלימטד - וכמובן אתחבר לפרטנר.
אקנה את הנתב המומלץ פה - ואתקין אותו בסלון והמחשב הראשי ובעצם איפה שבעיקר יהיה שימוש - בחדר X (אלא אם כן פרטנר יוכלו להתקין לי שתי נקודות וככה מדיי פעם אדלג עם הנתב הראשי או בחדר או בסלון עד שאחליט סופית איפה למקם).
...
כן.
תוכל להתחבר לכל אחד מחיבורי הרשת הקווית. אם היחידה המשנית מתחברת קווית, זה אומר שנותרו לך 3 חיבורים פנויים.
אם זה לא מספיק, תמיד תוכל להוסיף סוויץ' קטן.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #8 

התשובה היא כן.
אגב..! זה גם אפשרי עם כל הנתבים של חברת שיאומי (העדפה אישית שלי).
לכן אתה לא חייב לחבר יחידות קצה נוספות בחיבור קווי באמצעות כבל רשת. ברגע שאתה מתחבר אלחוטית לנתבים של שיאומי ולא משנה איזה דגם, הם משתמשים כ - End Terminal Devices, כאשר הנתב הראשי מחובר בחיבור קווי לסיב ושאר הנתבים עובדים כסוג של Access Points.

בקיצור.. אתה יכול להיות רגוע :).

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

Re:

שליחה #9 

19/02/2021 10:21  
ziv_r כתב:
mmnsmmns,
הדבר אפשרי עם ה- AX3, אתה יכול כבר עכשיו לנתק את כבל הרשת מיחידת הלווין ולראות שהרשת תמשיך להתקיים.

הוראות עבור הגדרת Mesh למקרה שתרצה להתחיל מההתחלה:
viewtopic.php?p=3109137#p3109137
...

אחלה ראוטר. אחד הטובים!

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”