מה זה Bi-Wire
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה 
ביצעתי חיפוש לפני ששאלתי, וראיתי את החומר בוויקיפדיה.
הבנתי ביינתים שזה פיצול האות ביציאה מהרסיבר והובלתו לרמקול ע"י 2 כבלים..
במקום להוליך אותו על כבל אחד עד הרמקול ושם לבצע את הפיצול.
אני לא מבין מה ההבדל..
וזה אמור לשפר את האיכות ? איך ?
תודה.
ביצעתי חיפוש לפני ששאלתי, וראיתי את החומר בוויקיפדיה.
הבנתי ביינתים שזה פיצול האות ביציאה מהרסיבר והובלתו לרמקול ע"י 2 כבלים..
במקום להוליך אותו על כבל אחד עד הרמקול ושם לבצע את הפיצול.
אני לא מבין מה ההבדל..
וזה אמור לשפר את האיכות ? איך ?
תודה.
- efib
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 12395
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
טוב, לגבי החלק הראשון העובדתי.
זה נכון מה שתארת.
שהסיגנל שיוצא מהמגבר מפוצל לשנים וברמקול מחברים שני כבלים
לגבוהים ולנמוכים.
לגבי החלק השני ( האם זה משפר? ), זה חלק מאוד פתוח ותתקשה לקבל תשובה.
אבל התשובה הכי טובה תהיה, תיבדוק את זה בעצמך ותחליט לבד.
אם הפיצול עושה לך טוב באוזן, סחטין לך על זה.
אם לאו, אל תפצל.
זה נכון מה שתארת.
שהסיגנל שיוצא מהמגבר מפוצל לשנים וברמקול מחברים שני כבלים
לגבוהים ולנמוכים.
לגבי החלק השני ( האם זה משפר? ), זה חלק מאוד פתוח ותתקשה לקבל תשובה.
אבל התשובה הכי טובה תהיה, תיבדוק את זה בעצמך ותחליט לבד.
אם הפיצול עושה לך טוב באוזן, סחטין לך על זה.
אם לאו, אל תפצל.
תתחדשו ותהנו !
פאשיסטים
פאשיסטים
יש רמקולים שבנויים בתכנון ל Bi-Wire ובהם הכניסה של הכבל עוקפת במידה מסויימת את הקרוס הפנימי , ואז אתה מקבל bi-amp ממגבר אחד , ויש אחרים שמתהדרים באופציה הזו ולמעשה אין שינוי בסאונד .
מכול מקום אתה צריך הגברה מאוד טובה (מבחינת נקיות ופירוט) כדי שתוכל לשמוע הבדלים . אולי אני טועה ,אבל מרסיבר טוב ככול שיהיה ,אני לא בטוח שתשמע הבדלים גדולים , אם בכלל.
מכול מקום אתה צריך הגברה מאוד טובה (מבחינת נקיות ופירוט) כדי שתוכל לשמוע הבדלים . אולי אני טועה ,אבל מרסיבר טוב ככול שיהיה ,אני לא בטוח שתשמע הבדלים גדולים , אם בכלל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- קיבל תודות: 1 פעם
לא, יש BI WIRE ויש BI AMP.
בבי וויר הרעיון הוא לא להעמיס תדרים על חוט אחד. כלומר באזור שיש בו HIGH אז הצריכה תהיה בעיקר של תדרים אלו והעומס של התדרים הנמוכים לא יהיה על הקו הזה.
ולהפך בנמוכים.
יש הרבה שטוענים שזה משפר אימג'. נכון או לא? זה כבר לאוזניים שלכם.
BI-AMP , לעומת זו הוא האפשרות להגביר כל תחום תדרים לבד. בעקרון יוצא מהמגבר הכל , אך בכניסה יש שימוש רק בתדרים הגבוהים או הנמוכים לפי החיתוך כמובן.
אגב לעומת הגברה אקטיבית פה משתמשים בקרוס אובר.
שוב יש הרבה שטוענים שזה נשמע יותר טוב. לא בהכרח. העניין שלמגבר יותר קל להגביר רק תחום תדרים מסויים , וככה הוא יעבוד לרוב יותר טוב.
בבי וויר הרעיון הוא לא להעמיס תדרים על חוט אחד. כלומר באזור שיש בו HIGH אז הצריכה תהיה בעיקר של תדרים אלו והעומס של התדרים הנמוכים לא יהיה על הקו הזה.
ולהפך בנמוכים.
יש הרבה שטוענים שזה משפר אימג'. נכון או לא? זה כבר לאוזניים שלכם.
BI-AMP , לעומת זו הוא האפשרות להגביר כל תחום תדרים לבד. בעקרון יוצא מהמגבר הכל , אך בכניסה יש שימוש רק בתדרים הגבוהים או הנמוכים לפי החיתוך כמובן.
אגב לעומת הגברה אקטיבית פה משתמשים בקרוס אובר.
שוב יש הרבה שטוענים שזה נשמע יותר טוב. לא בהכרח. העניין שלמגבר יותר קל להגביר רק תחום תדרים מסויים , וככה הוא יעבוד לרוב יותר טוב.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
שוב, זה מיועד ל-BI-AMPING.truejoker כתב:אם כך אז מה זה באמת BI_WIRE ? אולי אני באמת מסתבך בין מושגים שונים . כי למשל בכמה רמקולים של חברות טובות מופיע לך מאחורה שתי כניסות של כבלים , וזה מיועד לכך שתכניס שני כבלים מאותו POWER...
זה שאנשים עושים בזה שימוש ל-BIWIRING זה דבר אחר.
הטענה מאחורי BI-WIRING היא שהממברנה של הנמוכים (הוופר) שהיא בד"כ גדולה וכבדה, יש לה אינרציה והיא אף פעם לא "מפסיקה" בזמן אלא ממשיכה להתנדנד.
כשהיא ממשיכה להתנדנד ללא סיגנל, היא למעשה הופכת לדינמו ומייצרת בעצמה סיגנל.
בחיבור של SINGLE WIRE עם הגשר מחובר, אותו סיגנל לא רצוי "עולה" לכיוון הטוויטר ומייצר רעש.
בחיבור BI-WIRE אותו "רעש" הולך למגבר ו"נבלע" שם.
מבחינה חשמלית/פיזיקלית הטענה הזו לא נכונה ולא מסתדרת עם מה שידוע לנו בתורת החשמל.
למרות זאת, זה לא מונע מהרבה מאוד אנשים לשמוע הבדלים בין השיטות.
MartinHSabag כתב:אני רוצה להבין , אתה מתכווין ברצינות שאנשים מאמינים בזה ?!!!!! אתה בטח צוחק עלי נכון ?truejoker כתב: הטענה מאחורי BI-WIRING היא שהממברנה של הנמוכים (הוופר) שהיא בד"כ גדולה וכבדה, יש לה אינרציה והיא אף פעם לא "מפסיקה" בזמן אלא ממשיכה להתנדנד.
כשהיא ממשיכה להתנדנד ללא סיגנל, היא למעשה הופכת לדינמו ומייצרת בעצמה סיגנל.
בחיבור של SINGLE WIRE עם הגשר מחובר, אותו סיגנל לא רצוי "עולה" לכיוון הטוויטר ומייצר רעש.
בחיבור BI-WIRE אותו "רעש" הולך למגבר ו"נבלע" שם....
מה עם ד"פ ? או ששמא הם לא שמעו על זה ? והם חושבים שהחוט יקבל את מקום הDF של המגבר ?!!!
you ought to be kidding...
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- קיבל תודות: 2 פעמים
זה מדוייק.
או לי המטרה של bi-wire היתה סוג של אמונה תפלה.
אבל אני בהחלט חושבת שאפשר לנצל את האופציה לאיזון טוב יותר של רמקולים עם קצוות דומיננתים.
לדוגמא הE80 שלי תחום הבאס שלהם מאוד דומיננתי ואגרסיבי. אבל אחרי שחיברתי אותם בחיבור bi-wire והנחתתי את ערוץ הנמוכים פתאום הרמקול הפך מאוזן להפליא.
חשוב לי להדגיש החיבור התבצע לאותו מקור ללא הפרדת נמוכים או גבוהים, פשוט ערוצים שונים עם אותו אות אבל עם יכולת לשליטה על עוצמתו.
או לי המטרה של bi-wire היתה סוג של אמונה תפלה.
אבל אני בהחלט חושבת שאפשר לנצל את האופציה לאיזון טוב יותר של רמקולים עם קצוות דומיננתים.
לדוגמא הE80 שלי תחום הבאס שלהם מאוד דומיננתי ואגרסיבי. אבל אחרי שחיברתי אותם בחיבור bi-wire והנחתתי את ערוץ הנמוכים פתאום הרמקול הפך מאוזן להפליא.
חשוב לי להדגיש החיבור התבצע לאותו מקור ללא הפרדת נמוכים או גבוהים, פשוט ערוצים שונים עם אותו אות אבל עם יכולת לשליטה על עוצמתו.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
היום נכנסתי לחנות (לא אנקוב בשמה) והמוכר התפעל איך זה שאני לא מחבר את הרמקולים ב bi wiring?
ההסבר שלו ל bi wiring : לחבר קבל מיציאה A (במגבר יש יציאה לזוג רמקולים A ואחד ל- זוג B ) לכניסות העליונות ברמקול ולחבר את יציאה B לכניסות הנמוכות.
זה מה שניקרה bi wire?
ההסבר שלו ל bi wiring : לחבר קבל מיציאה A (במגבר יש יציאה לזוג רמקולים A ואחד ל- זוג B ) לכניסות העליונות ברמקול ולחבר את יציאה B לכניסות הנמוכות.
זה מה שניקרה bi wire?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל