שקע סיב אופטי בשיטת עשה זאת בעצמך - שדרוג של השדרוג!
לאחר התקנת השקע עבור תשתית סיבים, הציקה לי העובדה שהסיב מכופף כנגד למכסה השקע.
אז הלכתי על גישה אחרת. לפני כחצי שנה, רכשתי סיב באורך 1 מטר ( קוטר 2 מ"מ) מעלי אקספרס. סיב אופטי עם זוג מתאמי SC
עבור תשתית GPON.
אז החלטתי שאני משדרג את ומשפר קצת את ה- Design.
במקום שהסיב שמגיע לשקע יהיה מכופף, אני מעדיף שהסיב של 2 מ"מ יהיה מכופף. הוא גם הרבה יותר גמיש מהסיב שחברת סלקום/אנלימיטד משחילים בתעלות בקיר.
אז סידרתי את הסיב בצורה עגולה עם כמה בנדים. והכל נכנס בצורה טובה. להתקין שקע עבור תשתית סיבים נשמע אולי הכי קל ברמת ביצוע, אבל לפעמים זה ממש, אבל ממש לא פשוט.
אז לסיכום. כעת, עם ההתקנה החדשה הסיב של סלקום אינו מכופף! אפילו יש שינוי מינורי לטובה בבדיקת מהירות מול שרת ישראלי,
בבדיקת מהירות מול שרת אנלימיטד, אני מקבל מהירות סבירה ממוצעת של 714-730Mbps (תלוי בשרת).
לדעתי יצא טוב וגם השקע נראה לא רע.
אז הלכתי על גישה אחרת. לפני כחצי שנה, רכשתי סיב באורך 1 מטר ( קוטר 2 מ"מ) מעלי אקספרס. סיב אופטי עם זוג מתאמי SC
עבור תשתית GPON.
אז החלטתי שאני משדרג את ומשפר קצת את ה- Design.
במקום שהסיב שמגיע לשקע יהיה מכופף, אני מעדיף שהסיב של 2 מ"מ יהיה מכופף. הוא גם הרבה יותר גמיש מהסיב שחברת סלקום/אנלימיטד משחילים בתעלות בקיר.
אז סידרתי את הסיב בצורה עגולה עם כמה בנדים. והכל נכנס בצורה טובה. להתקין שקע עבור תשתית סיבים נשמע אולי הכי קל ברמת ביצוע, אבל לפעמים זה ממש, אבל ממש לא פשוט.
אז לסיכום. כעת, עם ההתקנה החדשה הסיב של סלקום אינו מכופף! אפילו יש שינוי מינורי לטובה בבדיקת מהירות מול שרת ישראלי,
בבדיקת מהירות מול שרת אנלימיטד, אני מקבל מהירות סבירה ממוצעת של 714-730Mbps (תלוי בשרת).
לדעתי יצא טוב וגם השקע נראה לא רע.
כבר הסברתי. במקום שהסיב של סלקום יהיה מכופף כנגד מכסה השקע, לקחתי סיב בעובי דק יותר וחיברתי עם מתאם לסיב....
הסיב של סלקום ממש בעייתי וגם בחירה גרועה לסידור שקעים בגלל שהוא ממש לא גמיש. מאוד קשה לכופף אותו וגם לא הכי רצוי!
- forum_admin
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
זה נורא
הכבל שהISP משתמש בו ממש טוב, ברמה שאתה יכול לכופף אותו לעשות קשרים כמה שאתה רוצה והוא לא ישבר, מיוצר ע"י חברה שעובדת עם כמעט כל ISP שיש בעולם (ppc)
לעומת זאת בחרת להשתמש בכבל הכי מעפן שיכול להיות ועוד איך שדחפת אותו בפנים זה כואב לי בעין
הכבל שהISP משתמש בו ממש טוב, ברמה שאתה יכול לכופף אותו לעשות קשרים כמה שאתה רוצה והוא לא ישבר, מיוצר ע"י חברה שעובדת עם כמעט כל ISP שיש בעולם (ppc)
לעומת זאת בחרת להשתמש בכבל הכי מעפן שיכול להיות ועוד איך שדחפת אותו בפנים זה כואב לי בעין
1) אז אם כבר הצעת, אתה מוזמן לעשות איתו קשר ותשלח לי הודעה האם האינטרנט שלך עדיין עובד14/02/2021 23:28forum_admin כתב: זה נורא
לעומת זאת בחרת להשתמש בכבל הכי מעפן שיכול להיות ועוד איך שדחפת אותו בפנים זה כואב לי בעין...
2) זה סיב תקני שמשתמשים בכל העולם.
3) הכנסתי אותו בצורה הכי טובה ועובדה הכל עובד מצוין ללא תקלות (טפו טפו). אז אני כנראה כן מבין משהו..
- forum_admin
-
- חבר פעיל

- תגובות: 79
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
היה לי סרטון של מישהו שעושה קשר בכבל מסוג ppc miniflex (הכבל שסלקום ואנלימיטד משתמשות בו)14/02/2021 23:52tzah כתב:1) אז אם כבר הצעת, אתה מוזמן לעשות איתו קשר ותשלח לי הודעה האם האינטרנט שלך עדיין עובד14/02/2021 23:28forum_admin כתב: זה נורא
לעומת זאת בחרת להשתמש בכבל הכי מעפן שיכול להיות ועוד איך שדחפת אותו בפנים זה כואב לי בעין...
3) הכנסתי אותו בצורה הכי טובה ועובדה הכל עובד מצוין ללא תקלות (טפו טפו). אז אני כנראה כן מבין משהו.....
ועושה גם בכבל סטנדרטי דומה לשלך, חבל שהסרטון נמחק מיוטיוב
בכל מקרה אני לא אומר שאתה לא מבין אבל מה זה משנה גם ככה אם הוא ישבר תמיד אפשר להחליף מאליקספרס העיקר שזה לא הסיב הזנה שנשבר
הבנתי וזה לא משנה, העיקר הכל תקין .אז במקום 660Mbps בבדיקת מהירות מול שרת בארץ אקבל הפחתה במהירות ל- 659.9Mbps .15/02/2021 0:17forum_admin כתב:היה לי סרטון של מישהו שעושה קשר בכבל מסוג ppc miniflex (הכבל שסלקום ואנלימיטד משתמשות בו)14/02/2021 23:52tzah כתב:
1) אז אם כבר הצעת, אתה מוזמן לעשות איתו קשר ותשלח לי הודעה האם האינטרנט שלך עדיין עובד
3) הכנסתי אותו בצורה הכי טובה ועובדה הכל עובד מצוין ללא תקלות (טפו טפו). אז אני כנראה כן מבין משהו.....
ועושה גם בכבל סטנדרטי דומה לשלך, חבל שהסרטון נמחק מיוטיוב
בכל מקרה אני לא אומר שאתה לא מבין אבל מה זה משנה גם ככה אם הוא ישבר תמיד אפשר להחליף מאליקספרס העיקר שזה לא הסיב הזנה שנשבר...
ממש ביג דיל נכון?
הוא אולי סופר עמיד ונוח להשחלה בתעלות , אבל הוא ממש לא גמיש. אם לא אכפת לך שאין לך שקע מסודר לסיב, אז אין בעיה..